Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Αξιολογήσεις / Επιλεγμένα

Skechers GOrun 5

Skechers GOrun 5

Κατηγορία: Lightweight trainer – Ουδέτερο πάτημα – Βάρος: 213γρ. – 4mm drop (18/14mm)

Το GOrun ήταν το μοντέλο με το οποίο η Skechers Performance™ εισήλθε στον χώρο του δρομικού παπουτσιού το 2011. Καθώς προερχόταν από τον χώρο των fitness και lifestyle υποδημάτων, αρχικά είχε σχετικά δύσκολο έργο στην προσπάθειά της να κερδίσει το δρομικό κοινό.
Το διάστημα εκείνο επικρατούσε το ρεύμα του μινιμαλισμού στην αγορά, οπότε η εταιρεία ενσωμάτωσε αρκετά αντίστοιχα χαρακτηριστικά στο πρώτο της μοντέλο τρεξίματος: 4mm drop, εύκαμπτη σόλα, ελεύθερο upper και χαμηλό βάρος.
Αργά αλλά σταθερά, κέρδιζε όλο και μεγαλύτερο κοινό, ακόμη και μεταξύ αυτών που ήταν διστακτικοί στο να δοκιμάσουν μία μη παραδοσιακή εταιρεία. Πλέον, προσφέρει αρκετά μοντέλα διαφόρων κατηγοριών, έχοντας ξεκάθαρα βρει την θέση της στην αγορά.
Έχοντας φτάσει στην 5η έκδοση του αρχικού της μοντέλου, η βασική φιλοσοφία της Skechers Performance™ παραμένει. Όπως είναι φυσικό, κάποιες αλλαγές έχουν γίνει, τις οποίες θα δούμε παρακάτω.

Επάνω μέρος

Το επάνω μέρος του GOrun 5 διαφοροποιείται αρκετά από τα προηγούμενα μοντέλα. Η εταιρεία πλέον χρησιμοποιεί το υλικό GOKNIT, μια σχεδόν “πλεχτή” ύφανση χωρίς καθόλου ραφές και ενώσεις. Παρότι παραπέμπει στα αντίστοιχα υφάσματα των Nike και Adidas, είναι πιο λεπτό, πυκνό και σχεδόν καθόλου ελαστικό. Ο προφυλακτήρας είναι εσωτερικός και μάλλον υποτυπώδης, η γλώσσα έχει ελάχιστο αφρώδες ενώ λίγο περισσότερο υπάρχει στο σημείο γύρω από το πολύ εύκαμπτο κολάρο. Δομικά στοιχεία δεν υπάρχουν, παρά μόνο μία εσωτερική ταινία σε κάθε πλευρά, στο ύψος της καμάρας, όπως και το ελαφρώς πιο άκαμπτο logo.

Το GoKnit ύφασμα

Κάπως ιδιαίτερη είναι η σχεδίαση όσον αφορά το σημείο που περνούν τα κορδόνια. Στις τρεις πρώτες σειρές, οι τρύπες έχουν αντικατασταθεί από θηλειές, ενώ υπάρχουν και δύο ελαστικές ταινίες για να συγκρατούν καλύτερα το μέσο του ποδιού.

Θηλειές αντί για τρύπες, με μεγάλο κενό ανάμεσά τους και δύο ελαστικές ταινίες για να βοηθούν την εφαρμογή.

Όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις, έτσι κι εδώ το επάνω μέρος του GOrun είναι αρκετά άνετο, χωρίς όμως να είναι “μπόλικο”. Έχει πολύ ωραία αίσθηση με το που το φοράς και τα υλικά δεν περιορίζουν το πόδι. Παρότι η φόρμα του δεν είναι σε καμμία περίπτωση φαρδιά (μάλλον το αντίθετο, πρόκειται άλλωστε για up tempo μοντέλο), η απουσία αφρώδους και το πολύ μαλακό κι εύκαμπτο ύφασμα δίνουν μια αίσθηση “ελευθερίας”, θυμίζοντας τις minimal καταβολές του. Μπορεί το GOKNIT να μην έχει καθόλου ελαστικότητα, αυτό όμως αντισταθμίζει την πλήρη απουσία δομικών στοιχείων. Έχουμε δει άλλα μοντέλα με “πλεχτή” ύφανση και μεγαλύτερη ελαστικότητα, τα οποία ενώ είναι πολύ άνετα, αδυνατούν να κρατήσουν σωστά το πόδι. Επίσης, εσωτερικά τα υλικά έχουν πολύ απαλή υφή και πιστεύω ότι το παπούτσι μπορεί να φορεθεί άνετα και χωρίς κάλτσες.
Το GOrun είναι ελαφρώς στενό στην φτέρνα, παρ’ όλα αυτά το λεπτό αφρώδες και το εύκαμπτο κολάρο την αγκαλιάζουν όμορφα και την κρατάνε καλά.
Στα δάχτυλα, ο χώρος είναι επαρκής και το “τετραγωνισμένο” toe box δίνει έναν σχετικό αέρα.
Το μόνο σημείο του upper που ίσως προβληματίσει λίγο, είναι η σχεδίαση του τρόπου δεσίματος. Υπάρχουν μόνο τέσσερις σειρές κορδονιών, συν τις έξτρα τρύπες, με αποτέλεσμα το κενό μεταξύ τους να είναι μεγάλο. Ενδιάμεσα, οι δύο ελαστικές ταινίες καλύπτουν το κενό αλλά και πάλι χρειάζεται να πειραματιστείς μερικές φορές μέχρι να βρεις το σωστό δέσιμο.
Καταλήγοντας λοιπόν, το επάνω μέρος του νέου Skechers Performance™ κάνει την δουλειά του όπως ακριβώς πρέπει. Σφιχτή εφαρμογή αλλά με άνετη αίσθηση, κανένα σημείο πίεσης και αρκετά καλό κράτημα σε πιο γρήγορους ρυθμούς και στροφές.
Η θηλειά πάνω από το κολάρο για ευκολότερη πρόσβαση, είναι ένα extra bonus για τους φίλους τριαθλητές.

Το ύφασμα είναι πολύ μαλακό και εύκαμπτο, αν και καθόλου ελαστικό. Ο προφυλακτήρας απλά δίνει σχήμα στο toe box.


Σόλα και πάτημα

Εδώ είναι το σημείο που η εταιρεία έχει κάνει τις μεγαλύτερες αλλαγές.
Κατ’ αρχάς, ο αφρός Resalyte® που χρησιμοποιούσε η Skechers Performance™ σε όλα τα μοντέλα της, έχει αντικατασταθεί από το νέο 5GEN®. Για EVA αφρό πρόκειται και πάλι, προφανώς με άλλα χαρακτηριστικά. Επιπλέον, είναι ενιαίας πυκνότητας καθ’ όλο το μήκος, εν αντιθέσει με την προηγούμενη έκδοση. Στα δε τοιχώματα της σόλας, υπάρχουν πολλές ακανόνιστου σχήματος αυλακώσεις (θυμίζει τον Fresh Foam), οι οποίες μάλλον στοχεύουν στην ευκολότερη συμπίεση του αφρού.
Η μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με το GOrun 4 αλλά και τα υπόλοιπα μοντέλα μέχρι τώρα, αφορά το σχήμα της σόλας και συγκεκριμένα τον M-Strike® Technology σχεδιασμό. Όπως είχαμε δει και στο GOrun Ride 5, η Skechers Performance™ έως τώρα επέλεγε μία rocker γεωμετρία στις σόλες της, δηλαδή το οπίσθιο και εμπρόσθιο μέρος ήταν αρκετά ανασηκωμένα, με το παπούτσι ουσιαστικά να πατάει στο μεσαίο τμήμα του. Σκοπός αυτής της σχεδίασης ήταν να κάνει ευκολότερο το πάτημα προς το μέσο του πέλματος, προάγοντας ένα πιο “φυσικό” τρόπο τρεξίματος.
Παρ’ όλο που ακόμη το “M-Strike® Technology” αναγράφεται από κάτω, το σχήμα της σόλας έχει πλέον ένα σαφώς πιο επίπεδο προφίλ, ιδίως κάτω από την φτέρνα. Αν και θιασώτης της σχεδίασης τύπου “κουνιστή καρέκλα”, γεγονός είναι πως η νέα έκδοση απευθύνεται σε περισσότερους δρομείς. Πολλοί heel strikers ανέφεραν πως με το M-Strike® Technology είχαν μία αίσθηση κενού κατά την προσγείωση, κάτι που πλέον δεν υφίσταται, ενώ άλλοι το ένοιωθαν σαν “εξόγκωμα”.

Η σόλα είναι πολύ πιο επίπεδη πλέον, σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις.

Όσον αφορά την εξώσολα, το V5 έχει πολύ περισσότερο λάστιχο από κάτω, έχοντας περιορίσει την χρήση εκτεθειμένου αφρού μόνο στο μέσο του παπουτσιού. Αυτό εξασφαλίζει πολύ μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, κάτι στο οποίο έπασχαν τα περισσότερα μοντέλα της εταιρείας. Πέραν αυτού, καθώς η rocker γεωμετρία έριχνε το βάρος του πατήματος σε συγκεκριμένο σημείο (στο μέσο δηλαδή), η φθορά της σόλας ήταν και αρκετά ανομοιόμορφη. Με το νέο, πιο επίπεδο σχεδιασμό, λογικά τέτοιο θέμα δεν θα υπάρχει.
Τέλος, όπως και σε άλλα μοντέλα της εταιρείας, ο εσωτερικός πάτος μπορεί να αφαιρεθεί, καθώς η πλατφόρμα από κάτω είναι κανονικά φοδραρισμένη. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει κάποιος σε περίπτωση που θέλει, είτε λιγότερο cushioning είτε περισσότερο χώρο.

Το μεγαλύτερο μέρος της εξώσολας είναι καλυμμένο με λάστιχο.

Με το που ξεκινάς να τρέχεις, το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεσαι είναι το πολύ χαμηλό βάρος του GOrun 5. Σε συνδυασμό με το σχετικά minimal upper, το παπούτσι εξαφανίζεται στο πόδι σου.
Όσοι έχουν τρέξει με κάποια από τις προηγούμενες εκδόσεις, θα γνωρίζουν ότι το GOrun προσέφερε ένα γρήγορο, σφιχτό πάτημα αλλά με μια επαρκή δόση απορροφητικότητας, κυρίως αν προσγειωνόσουν στο μέσο του πέλματος.
Η νέα σόλα έχει αρκετά διαφορετική συμπεριφορά στον δρόμο. Κατ’ αρχάς, το cushioning είναι πολύ περισσότερο, σε όλο το μήκος του παπουτσιού. Ακόμη και αν κάποιος προσγειώνεται ξεκάθαρα με την φτέρνα, αυτό πλέον γίνεται πολύ πιο μαλακά. Σχεδόν ανάλογη παραμένει η αίσθηση όσο προχωράς και προς τα εμπρός, με το σημείο στα δάχτυλα να είναι αναμενόμενα λίγο πιο σκληρό και σφιχτό για καλύτερη απογείωση. Γενικότερα όμως, ο 5GEN® έχει μία σταθερή και ομοιογενή συμπίεση καθ’ όλη την φάση του πατήματος, χωρίς σκαλοπάτια και αλλαγές στην πυκνότητά του.
Προστασία λοιπόν, υπάρχει πλέον αρκετή αλλά το πάτημά του δεν είναι αυτό που χαρακτηρίζουμε ως μαλακό. Το GOrun 5 είναι ένα μοντέλο που προορίζεται και για πιο γρήγορους ρυθμούς, οπότε απαιτείται μία πιο σταθερή και αποδοτική πλατφόρμα.
Ισορροπεί αρκετά καλά μεταξύ άνεσης και responsiveness και όταν ανοίξεις ρυθμό, ακολουθεί εύκολα. Ο αφρός δεν συμπιέζεται περισσότερο απ’ όσο πρέπει, το upper κρατάει αρκετά καλά (ίσως κάποια overlays να βοηθούσαν περισσότερο), είναι πούπουλο και επιπλέον, ασχέτως της έντασης και της απόστασης, νοιώθεις προστατευμένος. Σε αυτό βοηθάει και η μειωμένη ευκαμψία της σόλας, μιας και τα προηγούμενα μοντέλα ήταν ιδιαίτερα ευλύγιστα, οριζοντίως και εγκαρσίως, με αποτέλεσμα να ξοδεύεις περισσότερη ενέργεια απ’ όσο θα ήθελες. Κι αυτός είναι κι ο λόγος που αν και μαλακότερο, έχει πιο άμεσο πάτημα.
Σιγουρα δεν έχει την “ακρίβεια” πιο performance επιλογών, δεν έχει σχεδιαστεί όμως για κάτι τέτοιο.

Συμπέρασμα

Το νέο GOrun είναι ένα πολύ πιο ολοκληρωμένο παπούτσι, για περισσότερα είδη προπονήσεων και ευρύτερο κοινό. Παρά το γεγονός ότι μου άρεσαν οι προηγούμενες εκδόσεις του (δεν έχω δοκιμάσει το V3), όπως και άλλα μοντέλα της Skechers Performance™, με το 5 νομίζω πως η εταιρεία πάει ένα βήμα παραπέρα.
Στην αγορά, στέκεται απέναντι σε μοντέλα όπως το Zante ή το Kinvara, έχοντας αντίστοιχο drop, βάρος και πάτημα.
Απευθύνεται σε μεγάλη γκάμα δρομέων, αναλόγως με τι συνηθίζουν να τρέχουν. Για αυτούς που έχουν ως προπονητικά μαλακότερα και πιο βαριά παπούτσια, το GOrun 5 είναι μία πολύ καλή επιλογή για πιο γρήγορα τρεξίματα, ενώ όσοι προτιμούν ελαφρύτερα μοντέλα, άνετα θα το φορέσουν και ως καθημερινό τους trainer. To cushioning και το βάρος του είναι κατάλληλα και για μαραθώνιο.

 

 

Μοιραστείτε αυτό το Άρθρο

Ο Νίκος Πήλικας είναι ερασιτέχνης δρομέας. Επειδή όμως δεν είναι καλός στο τρέξιμο, ασχολείται και με τα παρελκόμενα αυτού (π.χ. παπούτσια). Απ' ό,τι λένε, είναι καλύτερος σε αυτά...

41 Σχόλια

 1. Η αλήθεια είναι ότι το ζαχαρώνω εδώ και καιρό το συγκεκριμένο γιατί παντού έχω διαβάσει καλές κριτικές. Ένα ατού της Skechers σε σχέση με τις άλλες εταιρείες είναι και οι πιο προσιτές μέχρι τώρα τιμές.

 2. @dimitrissss Πραγματικά καλό παπούτσι, Δημήτρη.
  Στις ΗΠΑ είναι κάτω από $100!

 3. Καλημερα εξαιρετικο το rewiew Νικο για το gorun5 και εγω το σκεφτομαι εδω και καιρο για το συγκεκριμενο αλλα ειμαι σε διλλημα μεταξυ αυτου και του zantev3 ποιο νομιζεις οτι ειναι καταλληλο απο τα δυο για μεγαλυτερες αποστασεις ?

 4. @nikos19 Καλημέρα Νικόλα.
  To Skechers είναι ένα τικ πιο μαλακό.
  Όσον αφορά το upper, για μεγάλα τρεξίματα το GR5 είναι πιο άνετο, ενώ το Zante έχει πιο σφιχτή, “γάντι” εφαρμογή.

 5. @echetlos, Νίκο τι συμφωνίες είχατε κλείσει με την Skechers ώστε να διαφημίζει το site σε ένα από τα μοντέλα της?

 6. …ή μάλλον σε όλα τα δρομικά της παπούτσια GORun

 7. Καμμία, τους έχουμε πάει στα δικαστήρια…

 8. Εξαιρετική παρουσίαση όπως κ το παπούτσι μου φαίνεται.
  Ειδικά αυτό “Επίσης, εσωτερικά τα υλικά έχουν πολύ απαλή υφή και πιστεύω ότι το παπούτσι μπορεί να φορεθεί άνετα και χωρίς κάλτσες” μ άρεσε πολύ!
  Έλα κανε μια σύγκριση με το Ζάντε:)

  Τι τιμή να έχει στην Ελλάδα; Σε εκπτώσεις τα ρίχνουν;

 9. Ηλία πέρυσι στις εκπτώσεις είχα πάρει στο Outrun το Go Run Ride 5 γύρω στα €89 αν θυμάμαι καλά. Ήταν φτηνότερο από το Kinvara 7 που είχε γύρω στα €95. Και το συγκεκριμένο μαγαζί συνήθως δε κάνει πάνω από 25% στις εκπτώσεις.

 10. @big-blue Δεν είναι λίγοι αυτοί που τρέχουν χωρίς κάλτσες, Ηλία. Ιδίως τριαθλητές.

  Σε σχέση με το Zante (κυρίως τα V2-V3), “κάθεται” κάπου μεταξύ αυτού και του Boracay, τόσο σε cushioning όσο και εφαρμογή.
  H Skechers παρουσίασε συγχρόνως δύο μοντέλα, το GOrun και το Razor, τα οποία μοιάζουν αρκετά, με το δεύτερο να έχει πιο σφιχτό και respnsive αφρό.
  To GOrun 5 θυμιζει Zante V1 σε πάτημα, το Razor πιο πολύ Zante V2-V3.

 11. @nikos19 Όντως μοιάζουν αρκετά GOrun και Razor, με το δεύτερο να έχει πιο σφιχτό πάτημα και ελαφρώς πιο structured επάνω μέρος.
  Για το Ride 6 δεν έχω άποψη αλλά απ’ όσο λένε μοιάζει αρκετά με το Ride 5. Οπότε από πλευράς cushioning είναι σαν το GOrun αλλά με την σχεδίαση Μ-Strike στην σόλα, πολύ πιο “τονισμένη”.

 12. Αν δε κάνω λάθος το Razor λανσάρεται ως το προπονητικό του Meb, άρα για τον περισσότερο κόσμο είναι πιο “αγωνιστικό” από το Gorun.

 13. @dimitrissss Όχι, δεν κάνεις λάθος.
  Επίσης, καιρός να αναλάβεις κανένα review, δεν προλαβαίνω…

 14. @echetlos Με τι παπούτσια; Χιλιάρισα και Triumph ISO 1 και σήμερα γυμναστήριο έτρεξα με κάτι αρχαία GT-2000 που φοράω στη δουλειά. Btw cushioning μηδέν αλλά από το stability feel δε χάνεται!

 15. GT-2000?!?!? Κάποτε φορούσα το 2160…

 16. Το θυμήθηκα μετά από αρκετό καιρό και το έβαλα σήμερα σε ένα ελεύθερο.
  Εξαιρετικό παπούτσι, από κάθε άποψη! Στέκεται άνετα δίπλα σε Kinvara και Zante.
  Αύριο θα του βγάλω τον εσωτερικό πάτο και θα το φορέσω και στον στίβο.
  Και λογικά το βρίσκεις και σε χαμηλή τιμή πλέον.
  @dimitrissss Για τσέκαρε το…

 17. Τα συγκεκριμένα τα χρησιμοποιώ στο ταρτάν ακόμα με 700χλμ +. Βέβαια δε ξέρω αν θα το ξαναχρησιμοποιήσω, σήμερα έτρεξα 4 χιλιόμετρα στο διάδρομο μετά από 20 μέρες. Μέχρι τα μέσα Μαρτίου που θα κάνω ακτινογραφία δε τσεκάρω τίποτα 😛

 18. Δεν παίζεται το παπούτσι.-

 19. Τα λες εσύ, τα διαβάζω κι αλλού, και μου φαίνεται ότι μία από τις επόμενες αγορές μου θα είναι κάτι σε Skechers.

 20. @sotiris_diamantopoulos Τα έβαλα χθες σε ένα ελεύθερο, ρόλαραν όμορφα, κυριολεκτικά σα να μην φορούσα παπούτσι.
  Σήμερα, 1000άρια στην αρχή, γρήγορα και ξεκούραστα.
  200άρια μετά (35″-34″), ό,τι τους έλεγες έκαναν, είτε στην ευθεία είτε στο βιράζ.
  Τι άλλο να ζητήσεις;

 21. Θα μας κανεις να φοραμε μονο Skechers.περα απο την πλακα ομως,αξιζουν….ειλικρινα δεν το περιμενα οτι ειναι τοσο καλα παπουτσια.στο ειπα αλλωστε.

 22. Έλα, κάνε και μια μίνι σύγκριση με το gorun 6!

 23. Αφού δεν το έχω φορέσει, ρε Ηλία…

 24. Επανέρχομαι: gorun 6 (πες πως το φόρεσες) ή zoom fly, για κοινούς θνητούς;

 25. @big-blue Νομίζω πως το Skechers θα σου ταιριάξει καλύτερα κι έχει και μεγαλύτερο εύρος χρήσης.

 26. Έτσι νομίζω κ γω απ’ τα λίγα που έχω διαβάσει.
  Έχουν και παρόμοια τιμή πλέον, κάπου 100-105€ αλλά η καλτσούλα του gorun6 μ άρεσε!

 27. Δίκιο είχα, μ άρεσε η καλτσούλα, ωραίο παπούτσι το gorun 6.
  Έκανα το πρώτο μου τρέξιμο, σε στίβο. 10 χλμ easy και 4Χ1600 στο 4:10. Το παπούτσι κρατάει ανέλπιστα στις στροφές το πόδι, παρόλο που είναι εντελώς κάλτσα!
  Νομίζω βέβαια πως στο στίβο αδικούνται τα παπούτσια, ειδικά αυτά που συνηθίζω να φοράω τελευταία, τα performance/trainer.
  Καταρχήν δεν είναι εντυπωσιακό όπως ήταν το Nike zoom elite. Όμως εκείνο ήθελε γκάζι ενώ ετούτο κ σε πιο χαλαρούς ρυθμούς σε παει καλά. Αρκετή απορρόφηση, ωραίος αφρός.
  Νομίζω πιο μαλακός απ´ του Pegasus, αν κ δεν είμαι σίγουρος. Είναι κ πολύ το λάστιχο στα Nike…
  Ένα πράγμα που καταλαβα είναι πως δε μπορούσα να πατήσω μπροστά, στις μύτες, όταν το προσπαθούσα. Νομίζω πως σε οδηγεί σε mid-foot χωρίς να είναι ενοχλητικό.
  Πρώτο τρέξιμο 19χλμ απροβλημάτιστα κ ανυπομονώ για την ασφαλτο. Εκεί θα φανεί το πάτημά του.
  Παρόλη την τρομερή υγρασία κ τη χοντρή κάλτσα που φορούσα, το υλικό αναπνέει πολύ καλά.
  Τα <200γρ. δεν τα κατάλαβα, προφανως κ είναι ελαφρύ:)
  Τέλος, ένα θετικό με το κολλαρο-κάλτσα είναι πως μάλλον ξεχνάω να βγάζω χαλικακια απ´ το παπούτσι…

 28. Update gorun 6:
  χτες βράδυ το έτρεξα με ζέστη (20-21 βαθμούς) και με υγρασία κάπου 85-90%. Συνολικά 19χλμ, στο στίβο.
  Μάλιστα το δοκίμασα με εντελώς λεπτή κάλτσα να δω αν θα κρατάει το πόδι, γιατί το παπούτσι είναι πιο μακρύ απ’ ότι θα ήθελα και έψαχνα για χοντρές κάλτσες. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με τις ψιλές
  Λοιπόν, το παπούτσι έχει σούπερ διαπνοή, δεν ίδρωσε καθόλου το πόδι.
  Επίσης, είχα ξεχάσει να σφίξω τα κορδόνια, και ξεκίνησα ένα τέμπο (συνολικά 6,5Κ) στο 4:05-4:10. Παρόλο που το ήθελαν το σφίξιμο, δε με ενόχλησαν τόσο ώστε να σταματήσω. Ενώ στα πρώτα 3-4χλμ που έκανα ζέσταμα, δεν το είχα πάρει χαμπάρι.
  Η απορρόφηση είναι βελούδινη. Νομίζω πως στις κατηφορίτσες του Κλασσικού αλλά και μετά το 33 (γι αυτό το ήθελα σε σχέση με το Elite 9), θα τα πάμε περίφημα…

 29. Λέμε για το Χ μοντέλο τι καλό που είναι, για το Ψ τι γρήγορο, για το Ζ δεν ξέρω κι εγώ τι…
  Ξαναβάζω σήμερα μετά από καιρό το Gorun 5 κι όπως κάθε φορά, δεν χορταίνω να το τρέχω.
  Το έχω ξαναπεί, αν έπρεπε να έχω μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια, θα ήταν αυτό.-
  Ψάξτε το…

  Εν τω μεταξύ ξαναδιάβασα το review και βλέπω ότι το έχω παρουσιάσει υποδεέστερο απ’ ότι πραγματικά είναι.
  Τι διάολο, άλλο παπούτσι δοκίμαζα..;

 30. Προχτές φόρεσα το Gorun 6 σε άσφαλτο αφαιρώντας τον πάτο.
  Συμπεράσματα:
  1. Το παπούτσι αδικείται πολύ στον στίβο. Βέβαια, το έτρεξα και σε 5 χιλιάρια σε στίβο (κάπου <03:50) και κρατάει μια χαρά στις στροφές.
  2. Είναι σούπερ και χωρίς τον έξτρα πάτο. Καθόλου ενοχλητικό σε ένα 12αράκι, με ρυθμό από 4:30-6:00
  3. Πολύ καλή επιλογή, μακάρι να αντέξει

 31. Καλησπέρα.
  Το 21Run έχει το Sketchers Go Run Ride
  6 …..39 ευρώ….
  Με φωνάζει να το πάρω….τι λέτε;;
  Νούμερο; Το ίδιο άραγε με zante,, Pegasus;;

 32. @vicky Δεν το έχω φορέσει αλλά απ’ όσο ξέρω μοιάζει με το 5, του οποίου υπάρχει και review εδώ.
  Προσωπικά μου άρεσε το πάτημά του, αρκετά μάλιστα. Απλά, αν προσγειώνεσαι πολύ πίσω θα σου φανεί λίγο περίεργο.
  Προσοχή με το sizing, δες το size chart πριν παραγγείλεις.

 33. Το διάβασα το review Νίκο…Θα δω…
  Ευχαριστώ πολύ…

 34. Επειδή ο διαχειριστής δεν έκανε review για το Gorun 6, να πως εγώ (μόνο) δυο πράγματα, έπειτα από 450χλμ (σε ρυθμούς από 03:50-6:00, εντός και εκτός στίβου) και έναν Μαραθώνιο (ΑΜΑ 2018).
  1. Ωραίο παπουτσάκι, ελαφρύ, κάλτσα, πρέπει να θυμηθείς να δέσεις τα κορδόνια μιας και αγκαλιάζει μια χαρά το πόδι. Α, κορδόνια: θέλουν προσοχή στο σφίξιμο, είναι ελαστικά. Σε μια προπόνηση που βράχηκαν και είχε και φούλ υγρασία – γιατί το ζώο ο ”φροντιστής” του γηπέδου πότιζε το γκαζόν αλλά και τους διαδρόμους – λύθηκαν! Δε μου λύθηκαν στον ΑΜΑ (ουφ!) και λύθηκαν στον στίβο, σε δεκαράκι…
  2. Σε περιπτώσεις υψηλής υγρασίας – όπως όλος ο φετινός Αύγουστος – το upper (ε;;;) δεν αναπνέει καλά, μην πω καθόλου καλά. Σε κάποιες περιπτώσεις είχαμε πλάτσα πλούτσα… Ο πάτος-που είναι και αφαιρούμενος βέβαια-είναι από σκληρό υλικό και τουλάχιστον δεν κρατάει νερό, όπως το pegs 34 ας πούμε, που είναι σούπερ για σφουγγαράκι κουζίνας. Εκεί βρήκα λύση, έβαλα τους πάτους του Nike Elite.
  3. Συνολικά είναι ένα καλό παπουτσάκι. Εγώ βέβαια πατάω φτέρνα εντελώς (μάλλον), οπότε ίσως δεν το εκμεταλλεύομαι όπως πρέπει. Σε σύγκριση με το Nike Zoom Elite 9 (που έχει 900χλμ), το nike είναι σαφώς πιο γρήγορο. Εννοώ πως με το Nike θέλω να τρέξω γρήγορα, μου το ζητάει το παπούτσι. Το Gorun δεν έχει τέτοια, κάνεις ότι θες και ακολουθεί πολύ καλά. Αλλά σε όλες τις αποστάσεις (δεν έχω τρέξει πάνω από ημί με το nike γιατί με είχε χτυπήσει το άτιμο, στη φτέρνα), θα προτιμήσω να πάω πιο γρήγορα με το Nike.
  4. Η φθορά που έχει το gorun είναι ελάχιστη. Έχει ξεφλουδίσει το λάστιχο στην περιοχή της φτέρνας. Το Nike έχει ψιλοδιαλυθεί, αφού κόπηκαν δυο flywires και σκίστηκε το πλαινό. Όμως ο τσαγκάρης μου το σενιάρισε και είναι πάλι έτοιμο για κόνξες.

  Αυτά τα ολίγα. Ψηλέ, βγάλε συμπεράσματα:)

  * Βαριέμαι να διορθώσω, έχω πολλή δουλειά και έχω και προπόνηση

 35. Γενικά αποδεικνύεται ότι η Skechers δεν το έχει βρει ακόμη με τα ελαστικά knit υφάσματά της. Μπορεί σε trainers να είναι άνετα κι ευχάριστα, αν όμως πρόκειται για γρήγορα μοντέλα, δεν κρατάνε όπως θα έπρεπε.

  Δεν το έχω φορέσει το GR6 αλλά κρίνοντας από την σόλα του 5, που είναι ίδια, νομίζω ότι οριακά την προτιμώ και στα γρήγορα σε σχέση με του Elite. Στα πιο αργά, σίγουρα.

 36. @big-blue θα συμφωνήσω όσον αφορά στα κορδόνια, τα οποία στη δική μου περίπτωση λύνονταν κάθε φορά και έτσι κάνω διπλό κόμπο. Επίσης, για να αποκτήσω την αίσθηση ότι με κρατάει το παπούτσι, έσφιγγα τόσο πολύ τα κορδόνια που από τη μία με πλήγωναν και από την άλλη λόγω της υπερβολής μου σκίστηκε η τελευταία υφαντή τρύπα για τα κορδόνια.

 37. @kostao εμένα μου κρατούσαν πολύ καλά. Βέβαια πήγαινα πιο αργά εντός στίβου από εσένα:)
  Αλλά δεν είχα ποτέ πρόβλημα και με ενθουσίασε, κρατούσαν μια χαρά στις στροφές.
  Συνολικά όμως, για μια απόσταση έως ημί, θα διάλεγα τα elite. Σε μεγάλα γρήγορα, σε LR κτλ, η αίσθηση του Gorun είναι σούπερ

 38. Εδώ βέβαια θα αναφέρω ότι έχω φορέσει σε μερικούς αγώνες ημί 10ρια 5ρια ένα άλλο παπούτσι που δεν έχει αναφερθεί εδώ αλλά μάλλον το ξέρετε το GoMeb Speed 5 το οποίο είναι πανάλαφρο 176γρ και τελείως διαφορετικό από το GR6 στο κράτημα. Και είναι το πρώτο που μου έδωσε την εντύπωση ότι με κάνει πιο γρήγορο. Δεν ξέρω πώς συγκρίνεται με το Razor που συζητάτε τελευταία που διαβάζω πολύ καλά πράγματα, αλλά εμένα με βοήθησε. Θα κάνω σε κάποιες μέρες και μια δοκιμή στη λίμνη Ιωαννίνων σε 30ρι να δω πώς θα με πάει.

 39. Χτες, για πρώτη φορά, έπειτα από 430χλμ. δοκίμασα τα gorun 6 σε ένα σβέλτο αλλά ουσιαστικά ελεύθερο 13άρι, χωρίς τον εσωτερικό πάτο (έχει και δεύτερο κανονικό πάτο, χωρίς ραφές, απλά μειώνεις το υλικό κάτω απ’ το πόδι σου). Αφορμή ήταν η σούπερ αίσθηση που είχα σε ένα γρήγορο μεγάλο τρέξιμο με τα γηρασμένα Elite.
  Καμία σχέση! Το παπούτσι θέλει να το τρέξεις έτσι. Ενώ με τον έξτρα πάτο νομίζω πως με έστελνε να πατάω πιο πολύ προς τα πίσω και το ένιωθα κάπως βαρετό-παρότι ήταν πολύ απορροφητικό-με τη μείωση του υλικού το παπούτσι μεταμορφώνεται. Ευχαριστιέσαι να το τρέχεις σβέλτα (<4:40). Πιστεύω πως άνετα θα έτρεχα μαραθώνιο με αυτό το σετάκι. Ένα θέμα έχουν με το upper όμως, περισσεύει λίγο το πόδι μπροστά, αν και δεν ενοχλεί καθόλου σε αυτές τις ταχύτητες, ακόμα κ μέσα στο στίβο. Τα κορδόνια θέλουν αλλαγή, έχει δίκιο ο Νίκος, έλεος με τα ελαστικά…

 40. Καλημέρα να ξεθάψω λίγο το θέμα?
  Ερώτηση
  Διαφορά Skechers GOrun 5 με Skechers GOrun Ride 5?
  Σε επισημο site το SKECHERS GORUN RIDE 5 στα 75 ευρώ
  Νούμερο πάμε σε κανονικό ?
  Εναλακτικά ξέρουμε που μπορουμε να τα βρούμε σε φυσικό κατάστημα να τα δοκιμάσουμε?

 41. @giorgos-pliakos Είμαστε ήδη στο Ride 8, Γιώργο.

Αφήστε μια απάντηση