- Αυτό το θέμα έχει 29 απαντήσεις, 12 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 6 έτη, 3 μήνες πριν από τον χρήστη
Χρήστος Ιωαννίδης.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
8 Αυγούστου 2018 στις 10:17 #97686
chrisbat
Συμμετέχωνκαλημέρα!!
τα dynafit τα αφήνω, αν και στο pindus dust με τέτοια τρέχανε! και πρεπει να διαλεξω αναμεσα στα inferno και τα akasha.akasha: ( http://www.advendure.com/index.php/exoplismos/shoes/item/4112-la-sportiva-akasha-aitheria-aisthisi-gia-polla-xiliometra#.W2qFleTr0dU )
για τα 80 κιλά μου και απο 20 εως 44km που θελω να τρεχω μήπως ειναι βαριά;; η στενή γραμμή τους μηπως θα με κανει να παρω μεγαλύτερο νουμερο – που σημαίνει και προσθετο βαρος – ώστε να μην εχω θεμα στα δακτυλα ;
απο την άλλη έχουν μεγιστη απορρόφηση που θα βοηθαει το γονατό μου, κανουν και για τα σκληρά ταιρεν που με ενδιαφερει!!
δεν ξέρω! ειμαι σε δίλημμα με ενα παπουτσι που μου αρέσει πάρα πολύ!!inferno: ( http://www.advendure.com/index.php/exoplismos/shoes/item/3856-parousiasi-tou-tecnica-inferno-xlite-30#.W2qFU-Tr0dU )
δεν μου αρέσει τόσο σχεδιαστικά αλλά φαίνεται περισσότερο άνετο παπούτσι με όλα τα χαρακτηριστικά που θέλω.πολύ το ψάχνω μάλλον και βλέπω να καταλήγω πάλι σ’αυτά που δεν ξέρω αν με καλύπτουν πλέον!!
8 Αυγούστου 2018 στις 11:46 #97688chrisbat
Συμμετέχωνθα βάλω στη συζήτηση και το northface ultra mt II … http://www.advendure.com/index.php/exoplismos/shoes/item/4008-the-north-face-ultra-mt-review#.W2qophq_yf0 που μόλις το φόρεσα σε 43 και μου φάνηκε σαν το speedcross της Salomon αλλά με σκληρότερο πάτο, αλλά και το
endurus… http://www.advendure.com/index.php/exoplismos/shoes/item/4847-the-north-face-endurus-tr-gia-polla-ksekourasta-hiliometra#.W2qtFRq_yf0 στο οποίο η απορροφητικότητα φαίνεται αμέσως αφού είναι σαν να πατάς σε αφρό αλλά δεν ξέρω αν αντέχει σε σκληρά εδάφη.Το Akasha το δοκίμασα και πίεσα τα δάκτυλά μου να φτάσουν μπροστά ώστε να μπαίνει ο δείκτης του χεριού μου εφαρμοστά στην φτέρνα και όχι με το ζόρι. το νούμερο αυτό ήταν το 44!!!!
σκληροτράχηλος πάτος και παπούτσι, μου φάνηκε, χωρίς να μπορεσω να καταλάβω την απορροφητικότητα μέσα στο μαγαζί.Αυτά προς το παρόν….έχει πέσει πολύ σκέψη!!!
8 Αυγούστου 2018 στις 14:24 #97692Ανώνυμος
Ανενεργός8 Αυγούστου 2018 στις 15:51 #97694Dkoukou
Συμμετέχων@chrisbat φιλε μου αρχικα αποφασισε τι ειδους παπουτσι χρειαζεσαι, τα μοντελα που αναφερεις ειναι αλλα cushioned, αλλα light trail, αλλα off trail/soft ground. Endurus TR πχ καμια, μα καμια σχεση με Ultra MT II.
Μιας και κοιταζεις απο North Face μερια, τα Ultra Vertical και Ultra TR III θα ηταν οι πρωτες μου επιλογες εκει (και σε καλες τιμες, ιδιαιτερα το δευτερο, ελεω εκπτωσεων). Γενικα αποφυγε τα μοντελα των “ακρων” για εμενα: ουτε πολυ “ινδιανους” (πχ Speedcross, Ultra MT II, X-Talon) ουτε door-to-trail για χαλαρες προπονησεις σε χωματοδρομο (αφου εχεις δηλωσει οτι τα θες για Ζαγορι, Ολυμπο κλπ).
Inov-8, Tecnica, La Sportiva οπως σου προτειναμε εξ’αρχης ειναι μαλλον πιο κοντα σε αυτο που ψαχνεις. Και οι αλλες μαρκες φυσικα εχουν καποια πολυ καλα μοντελα, αλλα οι παραπανω εταιρειες εχουν δοκιμασμενα παπουτσια που “ζουν και αναπνεουν” για εξορμησεις μακρια απο τους δρομους της πολης…8 Αυγούστου 2018 στις 16:45 #97696chrisbat
ΣυμμετέχωνΕίπαμε παπούτσι για…
80kg δρομέα,
αγώνες βουνου 20-44 χλμ,
όλα τα τερέν (οπως πχ Μέτσοβο) αλλά να κάνει και σε πετρώδη εδάφη και σε σαθρά downhill όπως Ζαγόρι, Όλυμπο κλπ. αλλά κυρίως αντικραδασμικο,
αποφυγή μαυρίσματος δακτύλων και μπάτζετ κοντά στα 100€.
Προπονήσεις και αγώνες θα γίνονται με αυτό, οπότε θέλω και ανθεκτικότητα!!!Τα υπόλοιπα που ανέφερα σήμερα, μου τα πασαρε το μαγαζί και υποτίθεται καλύπτουν τα χαρακτηριστικά που ζηταω…εγώ να δοκιμασω τα akasha πήγα!!
8 Αυγούστου 2018 στις 17:35 #97700Dkoukou
ΣυμμετέχωνInferno θα ξαναπω.
Και αν δεν σου κανει τελικα (που αποκλειεται…) φοραμε το ιδιο νουμερο, σε 43 1/3 τα εχω.8 Αυγούστου 2018 στις 17:54 #97702Γιώργος Κ
ΣυμμετέχωνΦίλε chrisbat, δες και το μινι-ρεβιού που έκανα για τα NIke Woldhorse.
Ανέφερες το Μέτσοβο. Θα σου πω πως όταν πήγα στον αγώνα, από την προηγούμενη είχε βρέξει καρέκλες, οπότε το έδαφος ήταν αρκετά λασπώδες. Γι’ αυτό το λόγω αποφάσισα τότε να φορέσω το raptor, αν και το θεωρώ αρκετά βαρύ παπούτσι. Κατ’ εμε τότε, πολύ καλή επιλογή γιατί σε σχέση με πολλούς άλλους που παρατηρούσα, τα raptor δεν “σπίνιαραν”. Σε άλλες συνθήκες όμως δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να τα φορέσω (τα έχω μόνο για ορειβασία). Άρα πρέπει να έχεις υπ’ όψιν σου και αυτόν τον παράγοντα. Αλλά μην τρελένεσαι, όλα τα παπούτσια είναι καλά, αρκεί να σου κάτσουν καλά. Ο Όλυμπος τρέχεται και με speedcroos, και με wings, και με xa pro 3 (σαν παράδειγμα ανέφερε την salomon). Να φανταστείς, το Όλυμπο τον είχα τρέξει και με Saucony Nomad. Και μιας που ανέφερε την Saucony, έχω πολύ υψηλά στην εκτίμησή μου τα Peregrine 7. Για δες τα…10 Αυγούστου 2018 στις 08:45 #97794chrisbat
ΣυμμετέχωνΓιώργο απο την εμπειρία μου στον faethon (20χλμ rupicapra) δεν τρέχεις τον όλυμπο με speedcross και παρεμφερεί παπούτσια!! δεν εχουν την προστασία που απαιτείται απο βράχους,πέτρες κτλ. δεν πρέπει δηλαδή!!
φυσικά όμως ο καθένας βάζει οτι παπούτσι θέλει, το θέμα είναι να έχεις τον καλύτερο εξοπλισμό στον “πόλεμο”!!
και εγω το μέτσοβο το έτρεξα με τα kanadia7 σε στεγνό τερέν και με λυομένο πάτο, δεν συμμαίνει όμως οτι καλά έκανα.
ειδικά εγώ που τρέχω με τραυματισμό θέλω στάνταρ την σουπερ αντικραδασμικότητα αλλά και την ανθεκτικότητα!!10 Σεπτεμβρίου 2018 στις 12:17 #98496chrisbat
Συμμετέχωνο κύβος ερρίφθη… La Sportiva Akasha με 115€ απο κατάστημα της πόλης μου.
ευχαριστώ για την βοήθεια, καλά χιλιόμετρα με υγεία σε όλους.16 Σεπτεμβρίου 2018 στις 00:29 #98778Kostas Roussakis
ΣυμμετέχωνΝα κανω και γω μια ερωτηση ; την κανω!
Για 100 κιλα , και για αγωνες 10-20 χλμ τα παραπανω παπουτσια καλυβουν; ή ειναι too much.. Για τον δρομο εχω τα Νimbus αλλα νιωθω τον δρομο και φανταζομαι αυτο στο βουνο δεν το θες ! Τον προηγουμενο αγωνα τον ειχα τρεξει με κατι adidas που ειχα χωρις προβλημα, μαλλον ετυχε !
.1 Φεβρουαρίου 2019 στις 20:19 #104208Χρήστος Ιωαννίδης
ΣυμμετέχωνΜια ερώτηση στους γνώστες. Δοκίμασα εν όψη Ολύμπους marathon τα la sportiva Bushido και tecnica inferno xlite 3.
Τα πρώτα είχαν καλή εφαρμογή στο πόδι. Μου φάνηκε περίεργη η εξωσολα όμως. Θα είναι καλή σε γλιστερο τερέν;
Τα tecnica και αυτά με καλή στήριξη. Με προβλημάτισε η άκαμπτη σόλα. Στρώνει ή όχι;
Τιμές 75€ έκαστος.2 Φεβρουαρίου 2019 στις 08:36 #104212georun
ΣυμμετέχωνΚαλημέρα!! Ξεκινάμε από το κάθε παπούτσι δεν κανει για όλους. Προσωπικά έχω κ boushido και tecnica. Με ποια θα έτρεχα Όλυμπο? Με τα tecnica. Τα boushido έχουν πολύ καλή εφαρμογή και άπαιχτο grip. Υστερούν στο cushioning. Εκεί πάνω είναι πολλά τα χλμ και Βαρβαρα!! Σίγουρα δεν θες τα πόδια σου να είναι τελειωμένα από το 20!βεβαια όπως έχω ξανά γράψει αν είναι εκπευδευμενα τα πέλματα σου αρκετά τότε οκ! Θεωρώ τα boushido για μικρότερες αποστάσεις από μαραθώνιο. Στον περασμένο Όλυμπο έτρεξα με tecnika xlite. Τέλεια!!! Μπορεί να δοκιμάσω speedgoat της hoka!! Είναι σε καλή τιμή!! Στο μόνο μείον των τεκνικα για εμένα είναι η εφαρμογή. Βέβαια όπως μάθει κανείς!!!!
3 Φεβρουαρίου 2019 στις 15:57 #104226KostasVer
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα και από εμενα!
Τα τελευταια 6 χρονια τρεχω ολους τους ορεινους μαραθωνιους με La Sportiva C-lite 2.0 και στη συνεχεια την εξελιξη του Mutant.
Θελουν λιγο προσοχή στε βρεγμενο τερεν αλλα κατά τα αλλα είναι εμπιστα.Και τα εχω πιεσει πολύ σε κατηφορες τοσο σε Ζηρεια οσο και Ολυμπο (μετα το Στεφανι)-Ζαγορι.
Προπονητικα χρησιμοποιουσα ένα 2ο ζευγαρι της La Sportiva αλλα με το που χρησιμοποιησα το Tecknica Xlite 3.0 δεν το αλλαζω!
Το εχω χρησιμοποιησει μεχρι και 30αρι.
Μπορει καποιος/α από τους συντρεχτες που το εχει δοκιμασει στον Ολυμπο να πει εντυπώσεις;Κραταει καλα στην κατηφορα μεχρι Πριονια;Στον Ενιπεα νιώθατε να σας κουράζονται τα πελματα;4 Φεβρουαρίου 2019 στις 09:57 #104260georun
Συμμετέχωνhttps://www.sportifs.gr/tecnica-rush-e-lite-ms-11232600009.html
αυτα ειναι τα παπουτσια που εχω κωστα!!!ετρεξα στον ολυμπο περσι (μαλλον κ φετος με αυτα).αν θες οτι δηποτε καλεσε με 6946128085.4 Μαρτίου 2019 στις 16:48 #105326Χρήστος Ιωαννίδης
Συμμετέχων@georun @KostasVer έτρεξα χθες στον Χορτιάτης trail run με tecnica inferno xlite 3.
Πραγματικά πολύ καλή επιλογή.
1ο φόρεμα ….
Είχε πολύ λάσπη, και πολύ πέτρα.
Μειονεκτούν στην ΠΟΛΥ λάσπη, αλλά ok δεν τα πήρα γι αυτό.
Στην πέτρα είναι άρμα, στην κύλιση άνετο, βάρος πούπουλο (για ultra trail παπούτσι).
Πέτυχα μπροστά μου σε μονοπάτι κάποιον που τα φορούσε. Τον ρώτησα αν είναι ευχαριστημένος. “Τα φόρεσα στο mythical 100 και ούτε τα έβγαλα καθόλου”.. είπε!
Φουσκάλες που πάντα έβγαζα στο βουνό σε αγώνες άνω των 12χλμ δεν εμφανίστηκαν….
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες… -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.