- Αυτό το θέμα έχει 159 απαντήσεις, 37 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 έτη πριν από τον χρήστη
pseiras.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
12 Απριλίου 2020 στις 11:47 #117177
Elda
ΣυμμετέχωνΜε την μετάθεση των Μαραθωνίων Ναυπλίου και Θεσσαλονίκης στις29 Νοεμβρίου μας δίνεται μια ευκαιρία να τρέξουμε μέσα στο Φθινόπωρο μια φλατ διαδρομή εντός συνόρων.
Σ αυτο συμφωνω μαζι σου, αλλα η ημερομηνια αυτη καθιστα σχεδον απαγορευτικο εναν ανοιξιατικο μαραθωνιο, μολις 3 και 4 μηνες αργοτερα. Οπως και να χει προσωπικα μιλωντας παντα δεν προτιθεμαι (και ουτε εχω και το κινητρο) να ξεκινησω νεα προετοιμασια αν δεν ειναι σιγουρο οτι ο αγωνας στοχος μου θα πραγματοποιηθει, το οποιο σημαινει οτι εχουμε πολυ δρομο ακομα μπροστα μας.
12 Μαΐου 2020 στις 11:42 #117732pseiras
ΣυμμετέχωνΠοιά είναι η αισθησή σας για τον ΚΜΑ φέτος?
Η λογική λέει οτι δεν θα γίνει.
Πότε λογικά θα ξέρουμε?
Πρωτος μαραθωνιος , πολυ αγχος να “προλάβω” να είμαι έτοιμος (όσο γίνεται δλδ).
Δεν μου βγαίνουν και οι προπονησεις με αυτες τις θερμοκρασιες και έχει πεσει η ψυχολογια στα ταρταρα.
Να μην σκάω αμα είναι και να το παω πιο χαλαρά.Κανάς ψυχολόγος στο goRun?
12 Μαΐου 2020 στις 13:04 #117733Nikos Pilikas
Συντονιστής@pseiras Κανείς δεν γνωρίζει τι θα ξημερώσει σε 15 ημέρες, πόσω μάλλον το φθινόπωρο. Η γνώμη μου είναι ότι κανείς αγώνας δεν θα γίνει πουθενά μέσα στο έτος, εκτός αν το τραβήξουν απ’ τα μαλλιά και πάνε σε λύσεις τύπου “μόνο αθλητές” ή “πολύ περιορισμένος αριθμός συμμετοχών”, όπως ακούστηκε.
Από εκεί και πέρα, θα μπορούσαμε να γυρίσουμε mode στον εγκέφαλό μας και να μπούμε στην λογική του “προπονούμαι για να βελτιωθώ, χωρίς βραχυπρόθεσμο στόχο”. Κι αν το Νοέμβριο θα είμαι σε επίπεδο π.χ. 4h (αν γινόταν ο ΚΜΑ), την άνοιξη θα στοχεύσω 3:45.
Αν το καλοσκεφτούμε, δεν είναι 100% βέβαιο ότι ένας αγώνας θα πιστοποιήσει την προπόνηση και το επίπεδό μας. Κάτι μπορεί να στραβώσει.
Το να ανεβαίνεις όμως vdot ανά 4-6W, είναι κάτι χειροπιαστό και απολύτως ενδεικτικό. Και σε επιβραβεύει σχεδόν εξίσου.
Βέβαια, είναι και πώς το βλέπει ο καθένας…12 Μαΐου 2020 στις 13:25 #117734StefanosM
ΣυμμετέχωνΔιαβάζω αθρα για το πως μπορούν να γίνουν αγώνες και έχω φρίξει. και από καταξιωμένους στον χώρο.
Κάτι blocks των 8 και 15 ατόμων ανά λεπτό. Εντάξει, για μένα που πάω σαν κότα και κατεβαίνω για την χαρά, οκ. Αλλά δεν είναι αγώνες αυτοί. Δηλαδή τι, θα βγαίνει πρώτος κάποιος από το 5 group με διάφορα καθαρού χρόνου 2 δευτερόλεπτα; αυτό δεν είναι σωστό.
Καλύτερα να μην γίνουν τέτοιοι αγώνες.
12 Μαΐου 2020 στις 13:27 #117735Elda
ΣυμμετέχωνΕγω ειμαι καθαρα των αγωνων, χωρις αγωνα δεν εχω κινητρο να προπονηθω. Να βελτιωθω, οκ, και μετα? Δεν ειναι ευκολο στη δικη μας ηλικια να ειμαστε συνεχως σε φορμα, ουτε να βαραμε συνεχως διαλειμματικες, τεμπο και LR, θελουμε και το διαλειμμα μας, την ξεκουραση, τη χαλαρωση κλπ. Η οποία χαλαρωση μας αφηνει σε χειροτερη φυσικη κατασταση απ ο,τι πριν απο αυτην. Αν λοιπον δεν εχει υπαρξει ενας αγωνας να πιστοποιησει το επιπεδο μας (ετσι, για το γαμωτο) για μενα η το όποιο επιπεδο ειναι σα να μην υπηρξε ποτε. Πχ περισυ την ανοιξη καταφερα να τρεξω μεσα σε 4 εβδ ημι, 10αρι και μαραθωνιο ακριβως στα επιπεδα που περιμενα βασει των προπονησεων μου. Μετα χαλαρωσα, ξεκουραστηκα, εκανα και λιγο βουνο και εκ των πραγματων εγινα πιο αργη. Μετα ανεβηκα ξανα, ετρεξα και τον ΑΜΑ, και απο εκει και περα αρχισα ν ανεβαινω με εφικτο στοχο το 3.45 για το Μεγαλεκο, κανοντας και 1.45 τον ημι του Αιγιου. Ε, εκει επανω (μεσα Φεβρ.) ηρθε ο τραυματισμος μου και τελος ολα, εμεινα ενα μηνα εντελως off, πηρα και 5 κιλα και το πιθανο 3.45 δε θα πιστοποιηθει (μπορει και να μην επιτευχθει) ποτε. Το ιδιο θα συνεβαινε βεβαια κι αν δεν ειχα τραυματιατει, λογω κορονοιου αλλα εκει δε θα εμενα τοσο καιρο off.
Οποτε αυτη τη στιγμη για να μπορεσω οχι να βελτιωθω αλλα να επιστρεψω εκει που ημουν θελει μεγαλο ζορι και χωρις κινητρο δεν την εχω τη διαθεση, ειδικα τωρα που καλοκαιριαζει. Οκ, και πες οτι φτανω ξανα σ ενα επιπεδο 3.45, so what, τι να το κανω? Οσο χτυπιομουν σε διαλειμματικες μετρουσα αντιστροφα ποτε θα γινει η εξαργυρωση ωστε να ξεκουραστ μετα. Τωρα τι να περιμενω? Ποτε ξεκουραζεται κανεις τη στιγμη που δεν υπαρχουν αγωνες? Κι αν ξεκουραστει και ψιλοχασει τη φορμα του με τι κινητρο να την ξαναβρει, με τι κινητρο να ξαναγυρισει εκει που ηταν?
12 Μαΐου 2020 στις 13:40 #117736tazi
ΣυντονιστήςΝαι ρε Νικο, αλλα αλλο η θεωρια και αλλο η πραξη. Μολις τη προηγουμενη εβδομαδα το ρολοι μου εβγαλε τρελλες predicted επιδοσεις. Ενταξει χαρηκα, δε λεω, ξερω οτι ειναι μουφα αυτα που βγαζει αλλα αν μη τι αλλο δειχνουνε βελτιωση και αυτο μετραει. Αμα ομως δεν αποτυπωθουν και στη πραξη τοτε τι να το κανω…. BTW τελικα εχω περονιιαα τενοντιτιδα……, δε με θελει καθολου, με κυριως ελευθερα το τελευταιο καιρο, ενταχει γρηγορα αλλα ετσι βγαινανε, τι να πω, περιορισμενο ογκο και παλι στα πιτς, βαρεθηκα γαμωτο μου.
12 Μαΐου 2020 στις 13:46 #117737pseiras
Συμμετέχων@echetlos
Τις 4-5 προπονήσεις την εβδομάδα δεν θα τις κόψω , το αγχος και την αγωνια για το “άγνωστο” και της πρώτης φοράς προσπαθώ να διώξω.
Ειδικά τώρα που νιώθω να σερνομαι σε προπονήσεις πρωινές με υψηλές θερμοκρασίες.Η αλήθεια είναι οτι βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά και όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται εβδομαδα τη εβδομαδα και κανείς δεν μπορεί να απαντήσει στο τι θα γίνει τελικά , για αυτό ρωτάω για την “αίσθηση¨ σας…
12 Μαΐου 2020 στις 13:51 #117738Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΝαι, ρε παιδιά… δεν είπα ότι ο στόχος δεν είναι απαραίτητος ή ότι δεν αμπαλάρει πολύ καλύτερα την όλη ταλαιπωρία.
Απλά, δεδομένης της κατάστασης, οι επιλογές είναι δύο: ή προπονούμαι ή δεν προπονούμαι και κάνω κανένα ελεύθερο που και που.
Οπότε, ή αλλάζουμε την ψυχολογία μας ή μας αλλάζει αυτή.
@tazi έχω βαρεθεί να σε ακούω να επικαλείσαι τα predictions του Garmin. Μέχρι και 2:34 μας έχει ξεφουρνίσει…12 Μαΐου 2020 στις 14:04 #117739Elda
Συμμετέχων@pseiras αν θες τη δικη μου αισθηση οχι, δε θα γινει κανενας αγωνας το Νομεβριο, το πιο πιθανο να ειμαστε σε νεα καραντινα εκεινη την εποχη. Εγω πιστευω οτι θ ανοιξουν τα σχολεια το Σεπτεμβριο και σε 1-2 μηνες θα τα ξανακλεισουν, και οχι μονο τα σχολεια βεβαια.
12 Μαΐου 2020 στις 14:08 #117740tazi
Συντονιστής2.34 παλια στο τεξας, τωρα ειμαι στο 2.28…….
12 Μαΐου 2020 στις 14:15 #117741tazi
ΣυντονιστήςΚαι για να σας πω και λιγο για το ταπερινγκ, επειδη το τελευταιο μηνα ετρεχα λιγο, ναι μεν επειδη ξεκουραστηκα το ρολοι αδειξε καλυτερα αποτελεσματα, πιο χαλαρη καρδια σε αντιστοιχους με παλιοτερα ρθυμους οποτε ανεβηκε η VOmax αλλα ο μυικος τονος ειχε σαφως πεσει. 30 χλμ την εβδομαδα ειναι πολυ λιγα για να διατηρησεις οτιδηποτε.
12 Μαΐου 2020 στις 14:23 #11774212 Μαΐου 2020 στις 14:51 #117744pseiras
Συμμετέχων@elda
To ιδιο πιστευω απλα ελπιζω να μπορέσουμε να το μάθουμε οσο νωρίτερα γίνεται.12 Μαΐου 2020 στις 21:13 #117745Dkoukou
ΣυμμετέχωνΗ ανυπαρξία άμεσων αγωνιστικών στόχων λόγω συνθηκών, είναι η τέλεια ευκαιρία να δουλέψουμε σαν δρομείς πάνω στις αδυναμίες μας.
Δομημένη προπόνηση (με την έννοια του προγράμματος 12-16 εβδομάδων με στόχο μια συγκεκριμένη επίδοση ή έναν τερματισμό) δεν έχει νόημα στην περίοδο που διανύουμε.12 Μαΐου 2020 στις 22:09 #117748giorgosgr
ΣυμμετέχωνΓια μένα πάντως που σκέφτομαι να κατέβω πρώτη φορά σε μαραθώνιο με ψήνει παραπάνω να κατέβω για αρχή σε ένα φλατ αγώνα και όχι της Αθηνάς εκεί στο Σεγας και γενικά οι διοργανωτές θα πρέπει να σκεφτούν λίγο πιο έξυπνα και να κάνουν 3 μαραθωνίους το χειμώνα και 3 την άνοιξη δεν αντιλαμβάνομαι την λογική να γίνεται μόνο ένας το χειμώνα και 6 την άνοιξη και επειδή έχω δει και τις συμμετοχές σε ανοιξιάτικους μαραθωνίους όπως (Κρήτη, Μεσσηνία ,Ρόδο, Ναύπλιο , Ολυμπία) μπορούν να δοκιμάσουν ειδικά αυτές οι διοργανώσεις να το μεταθέσουν σε νεκρές σεζόν Σεπτέμβριο Οκτώβριο η ακόμα και τέλος Δεκέμβρη,αντιθέτως πάνε όλοι την άνοιξη και πολλές φορές πέφτουν και 2 μαζί (πχ Κρήτη Θεσσαλονίκη ) ε πως θα μαζέψει συμμετοχές; Θα πανε περισσότεροι ντόπιοι. Τέλος θα είχε ενδιαφέρον αν γινόταν ένας νυχτερινός μαραθώνιος (δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό ). Προς θεου δεν το παίζω εξυπνός απλά μοιράζομαι μαζι σας τις σκέψεις μου.
-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 5 έτη πριν από
giorgosgr.
-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 5 έτη πριν από
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.