- Αυτό το θέμα έχει 159 απαντήσεις, 37 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 έτη πριν από τον χρήστη
pseiras.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
20 Νοεμβρίου 2019 στις 20:06 #114380
aRiSTiDiS
Συμμετέχων@elda απότι καταλαβαίνω και από τα 2 κείμενα, το πρόβλημα θα ειναι άν η διαδρομή είναι “πιστοποιημένη” 10Κ και όχι αν ειναι 10Κ ή 9.9Κ. Anyway, όπως καταλαβαίνω θα γίνονται αγώνες 10Κ, απλά δεν θα ειναι πιστοποιημένοι, δηλαδή δεν θα μπορεί κάποιος να επικαλεσθεί αυτή την επίδοση σε διοργανώσεις ή πρωταθλήματα του ΣΕΓΑΣ (λες και μας νοίάζει εμάς τους ερασιτέχνες)
@tazi είμαι και εγώ Fan στα Κυριακίδεια, και κατά κανόνα εκεί κάνω τα PR στα 10ρια μου (το Νιάρχος δέν το μετράω). Μπορεί φέτος να αλλάξει η διαδρομή και αντί για 3 γύρες των 3.3Κ να γίνουν 2 γύρες των 5Κ. Άσχημο αυτό, γιατί δεν θα έχω μέτρο σύγκρισης. Πέρσι είχα 41:40, αλλά έχω βελτιωθεί σημαντικά από πέρσι, στο Νιάρχος πήγα 39:30 ξεκινώντας από το 2ο block, και τώρα στην προπόνηση Μαραθωνίου έβγαζα Tempo 10ρι, μέσα σε 21Κ προπόνησης (το υπόλοιπο σε MP) γύρω στο 40:15 σε flat διαδρομή. Ήλπιζα να δώ το 39 μπροστά δηλαδή, στην 3στροφη διαδρομή. Αν κατέβεις, να τα πούμε όπωσδηποτε!20 Νοεμβρίου 2019 στις 21:13 #114382geovich84
Συμμετέχων20 Νοεμβρίου 2019 στις 21:24 #114384Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΚαι πώς θα διαπιστώνει ο ΣΕΓΑΣ ότι η απόσταση δεν είναι πραγματικά “στρογγυλή”;
Ή τον ενδιαφέρει απλά να μην υπάρχει στον τίτλο του αγώνα;
Διότι αρκετόν καιρό πριν ο ΣΕΓΑΣ καπηλευτεί τις μετρήσεις και το μοναδικό διαπιστευμένο μετρητή που έχουμε στην Ελλάδα, ο οποίος είναι και υπάλληλός του βέβαια, είχαν ήδη μετρηθεί πολλοί αγώνες.20 Νοεμβρίου 2019 στις 21:45 #114386Elda
ΣυμμετέχωνΑπ ο,τι εχω καταλαβει τον ενδιαφερει να μην υπαρχει ως τιτλος “10αρι ή “ημι” ωστε να μην μπορει καποιος αθλητης να πει οτι εκανε ατομικο ρεκορ στο ταδε 10αρι η ημι. Na λεγεται ο αγωνας 9,9 κι ας ειναι και δεκαρι, το θεμα ειναι να μη μπορει καποιος να τον θεωρησει ως χρονο για ρεκορ αν δεν ειναι πιστοποιημενος απο το ΣΕΓΑΣ. Επισης αυτο που μου εκανε εντυπωση κατα την εγγραφη μου στο μαραθωνιο ειναι οτι οταν δηλωνεις χρονο μαραθωνιου ή ημι που εχεις τρεξει κατα την προηγουμενη τριετια, σου βγαζει συγκεκριμενους αγωνες να επιλεξεις, δεν τους βγαζει ολους (για μαραθωνιους Ελλαδας δε θυμαμαι αν τους βγαζει ολους, αλλα αρκετους ημι πχ του ΣΔΥΑ δεν τον βγαζει, προφανως εβγαζε μονο τους πιστοποιημενους απο το ΣΕΓΑΣ) . Μαραθωνιους εξωτερικου δεν εβγαζε, τωρα δεν ξερω πώς δηλωνε το χρονο του καποιος που ειχε τρεξει εξω (εκτος αν επρεπε να τους πιστοποησει και αυτους ο ΣΕΓΑΣ 😛 ).
20 Νοεμβρίου 2019 στις 21:56 #114390ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
ΣυμμετέχωνΈλα μου ντε. Νίκο…
Επικαλείτε το χάος με τους αγώνες που γίνονται κάθε σκ κ θέλει να βαλει Τάξη η να τους πάρει κάτω από την ομπρέλα του..Κ αν ο αγώνας δεν γίνει κάτω σκασίλα του.. Δεν τσίμπησε ο διοργανωτής κ δεν πλήρωσε.
Ενας λόγος που δεν τρέχω αγώνες του σεγας σαν ερασιτέχνης ειναι ότι δεν θέλω να δίνω τα λεφτά μου… -) κ δεν μου αρέσει αυτό το καπελωμα που θέλει να κάνει (τυχαίνει βέβαια η εταιρία μας να είναι χορηγός επικονωνιας κ να έχω δωρεάν συμμετοχή όπως σε νέα Σμύρνη) Εννοείτε ότι ο μόνος πιστοποιημενος είναι υπάλληλος του. Κ έννοειτε ότι πληρώνετε αδρά κάθε μετριση. Κάπου 500 με 700 ευρώ είχα ακούσει….
Να ρε φίλε δουλειά για εμας.. Εξτραδακι20 Νοεμβρίου 2019 στις 22:07 #114392Kalogeridis
ΣυμμετέχωνΟ Νίκος δε μας είπε πού θα τραγουδήσει την άνοιξη να ανοίξουμε φιάλη!!!
20 Νοεμβρίου 2019 στις 22:38 #114394tazi
ΣυντονιστήςΧρόνια τωρα γίνεται η συζήτηση να αλλαξει η διαδρομή στα Κυριακιδεια, 2 πεντάρια δλδ. Ο λόγος είναι κυρίως για να αποφευγεται ο συνωστισμός όταν πρώτοι συναντανε τους τελευταιους. Μάλιστα ο επικεφαλής του συλλόγου μου είχε ζητήσει να χαραξω μια τέτοια διαδρομή, το έκανα αλλα δεν ήτανε καλη, πιο γερές ανηφόρες, πιο εκτεταμένη, πιο προς την Κηφισίας κλπ. Γενικά γειωθηκε ως πρόταση αλλά και πάλι χτες που ήμουνα στο γήπεδο το ξανασυζητάγανε, κυρίως ο Κουτσογιαννόπουλος, ολοι οι υπόλοιποι είναι κατά. Νομίζω πως δε θα γίνει, και μονο χρονικά αν το δει κανείς δλδ, αλλα και γενικότερα. Μια πιο μεγάλη διαδρομή απαιτεί μεγαλύτερη κινητοποίηση για την φύλαξη της και έχει γενικότερα πολλαπλάσια οργανωτικά προβλήματα. Απλά θυμάμαι ότι παλιότερα ο αγώνας ήταν 6 χλμ, τον έχω τρεξει σαν εξαρι, ήταν και η πρώτη φορά που έσπασα το ρυθμό 4 ανά χλμ σε αγώνα. Πρέπει να ήταν το 13.
20 Νοεμβρίου 2019 στις 22:40 #114396StefanosM
Συμμετέχωντο ζουμί είναι εδώ:
Το 2018 από τα στατιστικά στοιχεία του ΣΕΓΑΣ προκύπτει ότι διεξήχθησαν 554 διοργανώσεις και διοργανώθηκαν 926 αγώνες στη Χώρα μας.
Μόλις 151 αγώνες είχαν έγκριση από την Ομοσπονδία.Προσωπικά δεν μετέχω σε αγώνες που έχουν την σφραγίδα του ΣΕΓΑΣ, ακολουθώντας την οδηγία των συλλογών δρομέων υγείας.
8 Δεκεμβρίου 2019 στις 16:01 #115012Ανώνυμος
ΑνενεργόςΚαλησπέρα στην παρέα.Πρώτα ο Θεός σκέφτομαι: Για Ιανουάριο μάλλον 10αρι Veikou. Φεβρουάριο ημιμαραθώνιο ΣΔΥΑ. Μάρτιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα (με στόχο τη βελτίωση του PB σε ημί 1ω και 37μιση λεπτά). Απρίλιο Μαραθώνιο Θεσ/νίκης (με στόχο βελτίωση του PB σε Μαραθώνιο 3ω 42 λ, που έχω κάνει στην Κλασική). Μετά κάνα 10αρι Μάϊο -Ιούνιο. Για φθινόπωρο Φρανκφούρτη ή/και Κλασική. Υγεία και καλή διάθεση να υπάρχει, γιατί από χρόνο δεν μου πολυπερισσεύει, με αποτέλεσμα να μπορώ κατά Μ.Ο 3 προπονήσεις/εβδομάδα…
23 Ιανουαρίου 2020 στις 20:26 #116030Belial
ΣυμμετέχωνΜαραθώνιος Θεσσαλονίκης 12/04/2020, ‘Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος SNFRUN 10Κ 23/06/2020. Θα ήθελα να επιστρέψω στον Μαραθώνιο της Αθήνας 8/11/2020
έχω τρέξει 2013 και 2016 νιώθω μια νοσταλγία.23 Ιανουαρίου 2020 στις 23:19 #116032harris_vak
Συμμετέχων12/04 Μαραθώνιος Μέγας Αλεξανδρος και 10/05 10αρι Πλαστήριος Δρόμος Καρδίτσας.
11 Φεβρουαρίου 2020 στις 12:00 #116318thanasisnk
ΣυμμετέχωνΚαλημερα!ο δικος μου αγωνιστικος στοχος για την ανοιξη ειναι ο ημιμαραθωνιος καλαμπακα-τρικαλα στις 15 μαρτιου.θα τρεξει καποιος αλλος τον συγκεκριμενο αγωνα?
11 Φεβρουαρίου 2020 στις 14:07 #116321Elda
ΣυμμετέχωνKαλημερα Θαναση. Κατα πασα πιθανοτητα θα παω Τρικαλα. Δεν εχω δηλωσει ακομα γιατι ηθελα να δω σε τι κατασταση βρισκομαι, ο σκοπος ειναι να ειμαι σε θεση να κυνηγησω PB αν παω, αλλιως δεν εχω λογο να παω. Θα παω και στον ημι του ΣΔΥΑ σε 12 μερες και μετα θα δηλωσω μαλλον.
13 Φεβρουαρίου 2020 στις 14:50 #116383vasileios78
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα παιδιά!Θέλω να κάνω μια ερώτηση λίγο άσχετη , απλά αν ξέρετε.Για το δεκάρι του μαραθωνίου της Αθήνας εκεί που ζητάει χρόνο από άλλο δεκάρι,δέχεται το χρόνο που έκανα στο δεκάρι του ΣΔΥΑ;Η πρέπει να τρέξω άλλο δεκαρι;
13 Φεβρουαρίου 2020 στις 17:07 #116388Nikos Pilikas
Συντονιστής@vasilis_nitsos Φυσικά και τον δέχεται.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.