- Αυτό το θέμα έχει 10 απαντήσεις, 7 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη πριν από τον χρήστη
AngelDel.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
26 Απριλίου 2016 στις 21:14 #6272
Jeremyalfisti
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα, σήμερα μετά την προπόνηση είχα συννενοηθεί για χαλάρωμα στο φυσιοθεραπευτήριο.Έχα ξαναπάει και πέρυσι τέτοια εποχή που είχα πάλι θέμα με ισχίο και εκανα 2 συνεδρίες κρουστικό. Σήμερα λοιπόν παρατηρησε πως η δεξια μου μεριά είναι πιο δυνατή από την αριστερη. Συγκεκριμένα μου είπε πως δεξια εχω μεγαλύτερο μυικό όγκο και για αυτό έχω αυξημένη φορτιση και όλοι οι τραυματισμοί, σοβαροί και μη, βγαίνουν εκεί. 41cm η διαμετρος γαστροκνημίου δεξιά και 39-40 αριστερά, η διαφορά στον μηρό είναι μικρότερη. Φαίνεται με γυμνό μάτι καθώς με έβαλε να το παρατηρήσω και μόνος μου. Συνέστησε ενδυνάμωση αριστερά με βάρη και ασκήσεις με βάρος σώματος. Θεωρείτε σημαντική αυτή την ασυμμετρία στον γαστροκνήμιο; Μπορεί να είναι αυτός ο ένοχος των δυο τραυματισμών στο ισχίο;
26 Απριλίου 2016 στις 23:01 #6279Skakinen
ΣυμμετέχωνΚανένας δεν είναι απολύτως συμμετρικός.
Αν κάποιος έχει παρελθόν (ή και παρόν) ασύμμετρης δραστηριότητας, αναπτύσσει (φυσιολογικά) ασυμμετρία μεταξύ των δύο άκρων.
Το δεξί χέρι του δεξιόχειρα τενίστα (δισκοβόλου,ακοντιστή,pitcher κλπ) είναι πιο ογκώδες από το αριστερό.
Αντίστοιχα το δεξί πόδι του δεξιοπόδαρου ποδοσφαιριστή (άλτη κλπ).
Σε κάποιους ανθρώπους μπορεί να υπάρχει (γονιδιακά) οστική ασυμμετρία με αποτέλεσμα η μυική γαστέρα (η μάζα του μυός) να είναι πιο μαζεμένη ή πιο απλωμένη στο ένα πόδι.
Μεγαλύτερη σημασία από τη μέτρηση της περιφέρειας, έχει η λειτουργική συμμετρία δηλαδή η ισορροπία της μυικής δύναμης μεταξύ των δύο σκελών.
Αν στο γυμναστήριο σηκώνεις δεδομένο βάρος, περίπου για τις ίδιες επαναλήψεις και στα δύο πόδια, είσαι ΟΚ.Ενδεικτικές ασκήσεις όπου ενεργούν οι μύες της γαστροκνημίας (γαστροκνήμιος, υποκνημίδιος).
27 Απριλίου 2016 στις 09:38 #6290Jeremyalfisti
ΣυμμετέχωνΕυχαριστώ πάρα πολύ και αυτές ακριβώς τις ασκήσεις μου συνέστησε. Δεν σου κρύβω οτι έχω θορυβηθεί και είμαι λίγο κάπως από χθες, με την έννοια ότι εχω την εντύπωση οτι είναι κουσούρι η κάτι τέτοιο. Θα συνεχίσω με ενδυνάμωση όπως συνέστησε πάντως και θα φανεί και σήμερα θα δοκιμάσω αυτό που είπες, πόσες επαναλήψεις αντέχει το κάθε πόδι στην πρέσα και αν είναι περίπου το ίδιο να ησυχάσω τουλάχιστον!
27 Απριλίου 2016 στις 09:45 #6292Echetlos
Συντονιστής@Skakinen Professor!!!!!!!!!!
@chousidisieremias Όπως ακριβώς στα είπε ο Skakinen, δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας.28 Απριλίου 2016 στις 08:49 #6339Jeremyalfisti
ΣυμμετέχωνΧθές έκανα την δευτερη ενδυνάμωση με την επίβλεψη του φυσικοθεραπευτή. Τα νέα καλά. Οι επαναλήψεις έβγαιναν ανετα στα 65 κιλά για τα δύο πόδια μαζί και 55 στο καθενα ξεχωριστά είτε στην πρέσα είτε στα μηχανήματα για τετρακέφαλο. Εκανα 3Χ20 στα δυο πόδια μαζι και 4Χ20 στο αριστερό(θεωρητικά το αδυναμο) και 3Χ20 στο δεξι. Αφου τελείωσα με τα μηχανμηματα εκανα ιμάντες, προβολές, την δευτερη ασκηση για τον γαστροκνήμιο με καθίσματα οπως φαίνεται στην είκονα του Skakinen, ανοιγματα και τέλος καθίσματα πάνω σε μαξιλάρι με κυρτή επιφάνεια με σκοπό να κρατάω και ισορροπία. Το πολύ θετικό ειναι πως οι επαναλήψεις με κουραζαν εξίσου και στα δύο πόδια και όπως επισήμανε και αυτός το ζήτημα είναι η δύναμη που έχει το κάθε πόδι και οχι η μυικη μάζα και μου είπε πως ανισοσκελία δεν εχουμε σίγουρα. Μου τα χάλασε λίγο στο τέλος που μου είπε για πελμαοτγράφημα και πάτους. Δεν νομίζω οτι πρέπει να ασχοληθώ με πάτους. Εχω συνέχεια και σήμερα σε καμιά ώρα!
28 Απριλίου 2016 στις 09:01 #6341dimitrissss
ΣυμμετέχωνΌταν είχα κάνει φυσικοθεραπείες για το αριστερό γόνατο πριν 3-4 χρόνια, ο φυσικοθεραπευτής είχε διαπιστώσει ότι το αριστερό πόδι ήταν πολύ πιο αδύναμο από το δεξί. Μου συνέστησε να κάνω πάντα τις ασκήσεις για πόδια στο γυμναστήριο ξεχωριστά για κάθε πόδι. Μου είπε ότι εφόσον είσαι δεξιοπόδαρος, αν κάνεις εκτάσεις ή κάμψεις στο μηχάνημα με τα δυο πόδια μαζί, σηκώνει το μεγαλύτερο φορτίο το καλό πόδι και το άλλο γυνάζεται πολύ λιγότερο. Από τότε κάνω πάντα τις ασκήσεις στα 2 πόδια ξεχωριστά. Τον περασμένο Γενάρη έκανα εργομέτρηση και μέτρηση δύναμης στα πόδια, αν θυμάμαι καλά ισοκινητικός έλεγχος λέγατε. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο δεξής δικέφαλος ήταν 10% πιο δυνατός από τον αριστερό και ότι ο αριστερός τετρακέφαλος 10% πιο δυνατός από τον δεξί. Ο εργομέτρης μου πρότεινα να κάνω περισσότερες επαναλήψεις σε κάθε σετ στον πιο αδύναμο μυ. Π.χ. στους τετρακεφάλους να κάνω σετ 12 επαναλήψεων με το αριστερό πόδι και 10 με το δεξί. Ο γυμναστής που είναι και πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής μου είπε ότι τα αποτελέσματα αυτά είναι εντελώς συνηθισμένα και ότι 10% διαφορά δεν είναι λόγος ανησυχίας.
28 Απριλίου 2016 στις 09:32 #6346Echetlos
Συντονιστής@chousidisieremias Ούτε να το διανοηθείς, Ιερεμία!
Μου τα χάλασε λίγο στο τέλος που μου είπε για πελμαοτγράφημα και πάτους.
28 Απριλίου 2016 στις 09:49 #6347Jeremyalfisti
ΣυμμετέχωνΕν τέλει και εγώ καταλήγω οτι πολύ καυγάς για το τίποτα αλλά ας κάνω τώρα την ενδυνάμωση και να μάθω κανα δυο ασκήσεις να έχω να παίζω και βλέπουμε. Το βασικό ήταν να εξαφανιστούν όλα τα μικροπονάκια και αυτό έγινε με τις μαλάξεις. Η όλη φάση του τραυματισμού ήταν αποτέλεσμα υπερπροπόνησης και καταπόνησης και τίποτε άλλο, κατασκευαστικό πρόβλημα κλπ. Σίγουρα υπάρχει μια ευαισθησία στο ισχίο αλλά αυτό συμβαίνει με όλους και κάποιο ευαίσθητο σημείο του καθενός. Ο συγκεκριμένος φυσιοθεραπευτής δεν είναι ειδικός στους δρομείς. Όταν του είπα οτι το φορτωμα είναι σταθερα 50χμ την εβδομάδα μαζί με εντάσεις και ανάλογα με την φάση της περιόδου αυξάνονται απόρησε. Καλά για πάτους και τα άλλα διάφορα δεν το συζητάμε. Το ενδιαφέρον του όμως και η έννοια του για την όλη κατάσταση μου είναι απίστευτη.
28 Απριλίου 2016 στις 11:02 #6348spy
ΣυμμετέχωνΙερεμια … χρησιμοποιουσα για δυο χρονια περιπου ειδικους πατους ανισοσκελιας … κι ειχα τον ενα τραυματισμο πισω απο τον αλλο!Για καθε 6 μηνες που ετρεχα δυο μηνες ημουν εκτος, οι “ειδικοι”, ορθοπεδικοι και φυσιοθεραπευτες, μου προτειναν αρθροσκοπηση ισχιου!Πεταξα τους πατους απο τα νευρα μου … ξεκινησα σιγα-σιγα και το ανυποδητο … και βρηκα την υγεια μου!Οχι, οτι δεν τραυματιζομαι πια, αλλα επιτελους ευχαριστιεμαι το τρεξιμο … μακρια απο οστικα οιδηματα υπερφορτισης … που “επιλυονται” μονο με χειρουργεια!Καθε εξωτερικη επεμβαση, οπως οι πατοι, μαλλον περιπλεκει, αφου ανατρεπει χρονιες ισορροπιες, μια κατασταση παρα τη διευκολυνει … γι’αυτο τελικα καταληγω στο συμπερασμα οτι οι πατοι μαλλον δεν βοηθουν!
3 Μαρτίου 2019 στις 22:04 #105274KostasVer
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα,μπορει καποιος/α να προσθεσει συμπτώματα λογω ανισοσκελιας;
Φανταζομαι επηρεάζεται ολο το ποδι από την κοντύτερη περιοχη και όχι μονο η περιοχη της μεσης-γλουτων.14 Μαρτίου 2019 στις 22:14 #105646AngelDel
ΣυμμετέχωνΜια εντονη ανισοσκελια επηρεαζει τα παντα αφου πρεπει να ανατραπουν ολες οι ισορροπιες.Το θεμα ειναι για ποσα εκατοστα διαφορα μιλαμε.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.