- Αυτό το θέμα έχει 106 απαντήσεις, 41 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη πριν από τον χρήστη Etien.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
7 Νοεμβρίου 2021 στις 14:07 #124476GeorgeKapΣυμμετέχων
Καλώς σας βρήκα!
Είμαι νέο μέλος, αν και διαβάζω το site εδώ και αρκετό καιρό. Έχω προσπαθήσει κάποιες φορές να εγγραφώ, αλλά είχα πρόβλημα με το mail επιβεβαίωσης (δεν ερχόταν ποτέ). Αυτήν τη φορά επιτέλους τα κατάφερα από ότι φαίνεται, οπότε θα μπορώ να συμμετέχω κι εγώ στις συζητήσεις.
Θα κατέβω στον ΑΜΑ, με στόχο το sub 3. Είναι δύσκολος στόχος, ειδικά σε αυτήν τη διαδρομή, όμως θα το παλέψω. Έτρεξα, ως μέρος της προετοιμασίας μου για τον ΑΜΑ, στον Ημιμαραθώνιο Αγρινίου “Μιχάλης Κούσης” στις 10 Οκτώβρη (πριν 1 μήνα), όπου έκανα χρόνο 1:21:23 (PB) και 4η θέση Γενικής Κατάταξης.
Από Μαραθωνίους, το PB μου είναι 3:04:25, που το έκανα πέρυσι τέτοια εποχή μέσα στην καραντίνα, σε σόλο προσπάθεια.
Παρόλα αυτά, λόγω δυσκολίας της διαδρομής του ΑΜΑ, δεν ξέρω τι να περιμένω. Φέτος η προετοιμασία μου ήταν περίπου 10 εβδομάδες με μέσο όρο τα 75 για τις πρώτες 5 εβδομάδες, και 90-95 για τις επόμενες 3, με LR γύρω στο 4:40-4:45 και μήκους 27,28,30,32,33 km.
Any thoughts οι πιο έμπειροι με τη διαδρομή;
Και πάλι, καλώς σας βρήκα!7 Νοεμβρίου 2021 στις 14:19 #124477Nikos PilikasΣυντονιστής@georgekapousi Καλωσήρθες, Γιώργο.
Θεωρητικά, με αυτόν τον ημί το έχεις το 3ωρο στην κλασική. Απλά θέλει πολλή προσοχή και διαχείριση.
Αν υποθέσουμε ότι πας για 2:59:ΧΧ, υπολόγισε πέρασμα κάπου στο 1:31. Η διαδρομή ενδείκνυται (για να μην πω ότι επιβάλλει) μεγάλο negative split.7 Νοεμβρίου 2021 στις 14:33 #124480GeorgeKapΣυμμετέχωνΕίναι πολλοί οι πλανήτες που πρέπει να ευθυγραμμιστούν δυστυχώς. Και ένας από αυτούς είναι ο καιρός. Αν είναι όπως τώρα, δεν πάμε πουθενά 🙁
7 Νοεμβρίου 2021 στις 14:36 #124481Nikos PilikasΣυντονιστήςΚαλά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Αν κάνει αντίστοιχο καιρό με αυτής της εβδομάδας, τρέχεις να κλεισεις για Μ. Αλέξανδρο.7 Νοεμβρίου 2021 στις 14:49 #124482giorgosgrΣυμμετέχωνΚαλά κάτσε να γίνει πρώτα … Αυτό που έκαναν φέτος με τον ημιμαραθώνιο ελπίζω να τον βρούνε μπροστά τους , δύο φορές άλλαξα αεροπορικά εισιτήρια και φυσικά την τρίτη ακύρωσα , αλλά του χρόνου πάμε για αλλού.
7 Νοεμβρίου 2021 στις 18:08 #124489maikoΣυμμετέχωνΚαλησπέρα κι από εμένα με 15km σημερινα oλοκληρωθηκε η προετοιμασία για τον ΑΜΑ ολα πηγαν κατ ευχήν θεωρώ.Απο τις 15 Ιουλίου που ξεκινησα μέχρι σήμερα τέτοια αίσθηση ζέστης και κόπωσης δεν το έχω ξανανιώσει!!!!Ελπίζω κι εύχομαι την άλλη Κυριακή να φυσήξει ένα βοριαδάκι να σωθούμε!!!Γιατί αλλιώς ούτε μέχρι τη Ραφήνα δε με βλέπω μ αυτή την υγρασία…..Χαχαχα. Καλή επιτυχία και καλό τερματισμό σε ολους
7 Νοεμβρίου 2021 στις 22:01 #124493HadabisΣυμμετέχωνπροσπαθω να καταλαβω αν φταιει το tapering ή απλα ειναι επειδη το σκεφτομαι οτι το κανω το γεγονος οτι τις τελευταιες μερες νιωθω σαν να εχω ξεχασει πως ειναι να τρεχεις μεγαλες αποστασεις. Ειναι απιστευτα περιεργο οτι πριν δυο βδομαδες με βαρια ποδια ενιωθα απιστευτα πιο δυνατος απο τωρα παρολο κουρασμενος. Και τωρα με αρκετα πιο ξεκουραστα ποδια να μην μπορω να τα παρω τα κομματια μου.
7 Νοεμβρίου 2021 στις 22:06 #124494Nikos PilikasΣυντονιστήςΔεν έχουν τυχαία οι Αμερικανοί τον όρο taper madness.
8 Νοεμβρίου 2021 στις 12:54 #124500GeorgeKapΣυμμετέχωνΜία από τα ίδια κι εγώ! Αυτήν την Κυριακή έκλεισα μία εβδομάδα 60 χιλιομέτρων (μείον 30 από την προηγούμενη) κι έκανα το Σάββατο (8 days out) ένα τρέξιμο 20 km πάνω κάτω στο ρυθμό Μαραθωνίου που σκοπεύω να ακολουθήσω στο πρώτο μισό (4:17-4:20) και ήταν ΧΑΛΙΑ. Παλμοί ανεβασμένοι, κούραση, δυσανάλογη αποκατάσταση σε σχέση με άλλα τρεξίματα. Δεν ήξερα που να το αποδώσω, στα Carbon X που έχουν φτάσει τα 550 χιλιόμετρα, στη ζέστη, στον αέρα :P. Αλλά με αποθάρρυνε γιατί σκέφτομαι αν είμαι έτσι τώρα σε επίπεδη διαδρομή, τι θα γίνει άραγε στις ανηφόρες σε μια εβδομάδα από τώρα. Και γενικότερα αίσθηση κούρασης, εξαντλησης κτλ. Μέχρι και δύο σελφ τεστ έκανα να δω αν έχω covid! Τελικά αποφάσισα ότι ίσως είναι λόγω αγχους και taper madness, όπως πολύ σωστά λέει ο Νίκος. Η δουλειά έχει γινει, σε 6 ημέρες από τώρα δε θα αλλάξει τίποτα. Αυτό λέω στον εαυτό μου και συνεχίζω. Μόνο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα, αν δεν ξεκουραστώ κι αν πιέσω ένα τελευταίο δύσκολο τρέξιμο.
9 Νοεμβρίου 2021 στις 07:22 #124504nikos79Συμμετέχωνκαλημέρα παιδιά, εγώ με όλη αυτή την διασπορά σκέφτομαι τελικά να μην πάω. Φαίνεται πολύ χάλια η κατάσταση για να το ρισκάρω, θα το αποφασίσω οριστικά την Παρασκευή. Εσείς τί σκέφτεστε;
9 Νοεμβρίου 2021 στις 09:35 #124505Nikos PilikasΣυντονιστής@nikos79 Δεν έχεις άδικο… Πούλμαν, Μαραθώνας, αναμονή στο μπλοκ, διαδρομή, χώρος τερματισμού και παραλαβής πραγμάτων…
9 Νοεμβρίου 2021 στις 11:23 #124507ΜαρίαΣυμμετέχωνΝόμιζα ότι μόνο εγώ το σκεφτόμουν, έχω προβληματιστεί πολύ με την κατάσταση. Είναι αρκετές χιλιάδες άτομα, τελικά δε λέει τίποτα το ότι είναι όλοι εμβολιασμένοι, καθώς μεταδίδουμε και νοσούμε κανονικά. Την τελευταία μόνο εβδομάδα έχω έξι γνωστούς μου, εμβολιασμένοι όλοι, που νοσούν οικογενειακώς.. Ίσως αν όλοι οι δρομείς εξετάζονταν με δική τους ευθύνη (σελφ τεστ ή ραπιντ) πριν τον αγώνα να αισθανόταν όλοι πιο ασφαλείς.
9 Νοεμβρίου 2021 στις 11:58 #124508ΑνώνυμοςΑνενεργόςΔεν έχετε άδικο..
Μια λύση είναι να μείνετε σε ξενοδοχείο κοντά στο Μάτι, αν όχι όλα – πολλά από τα ξενοδοχεία, βάζουν δωρεάν μεταφορικό μέσο και μεταφέρουν τους δρομείς μέχρι τον Μαραθώνα. Τέλος, μπορείτε να “αγκαρέψετε” κάποιον φίλο/συγγενή για να σας μεταφέρει την προηγούμενη ημέρα απ την Αθήνα στο ξενοδοχείο. Ναι μεν έχει παραπάνω έξοδα, αλλά κατά αυτό τον τρόπο αποφεύγεις τις δημόσιες συγκοινωνίες.
Για την αναμονή στο μπλόκ είναι αναγκαία η μάσκα.. Αναφορικά με την παραλαβή των πραγμάτων, θα σας βόλευε αν τα δίνατε σε γνωστούς, ή να φοράγατε μάσκα.
Προσωπικά θα επιδίωκα μία τέτοια λύση, διαφορετικά θα είχα πολλούς ενδοιασμούς. Πάντως, όσο και να θέλεις να το αποφύγεις , συνωστισμό θα συναντήσεις.
9 Νοεμβρίου 2021 στις 12:15 #124509georunΣυμμετέχωνολα τα σεναρια παιζουν παιδια!
ομως δεν ειναι μονο ο κλασσικος.Μαραθωνιοι γινονται σε ολο τον κοσμο!
καθημερινα τα μετρο?τα λεοφωρεια?
τα γηπεδα,προχθες στο παο-παοκ,ποσοι ειχαν μασκα μεσα στο γηπεδο?
πας σε ενα καφε στο ορθιο π.χ κ στα καλα καθουμενα τον αρπαξες τον ιο.
- Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 έτη, 1 μήνα πριν από georun.
9 Νοεμβρίου 2021 στις 13:10 #124512 -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.