- Αυτό το θέμα έχει 106 απαντήσεις, 41 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 1 έτος, 10 μήνες πριν από τον χρήστη
Etien.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
14 Νοεμβρίου 2021 στις 06:20 #124551
big-blue
ΣυμμετέχωνΡε Εχετλε δεν παλεύεται αυτό το maurten drink. Στο λεωφορείο σε συνδυασμό με τις ηχογραφημένες οδηγίες που παίζουν non stop είναι για να μας οδηγήσει σε ανακάτεμα!
Χτες το ήπια ψιλοάνετα, τώρα δεν παλεύεται. Σαν να πίνεις γλυκερίνη είναι.
Και δεν παύει κ αυτή στα ηχεία14 Νοεμβρίου 2021 στις 14:38 #124552GeorgeKap
Συμμετέχων3:01:14 από εμένα σήμερα. Πονάει λίγο το έξτρα λεπτό, αλλά PR nonetheless! Θα κάνω σχόλια επί του αγώνα κάποια στιγμή μετά.
Συγχαρητήρια σε όλους!
14 Νοεμβρίου 2021 στις 18:36 #124553spy
Συμμετέχων… παιδια έχω καιρό να γράψω, αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε την χαρά μου, που σας είδα όλους καλά μαζεμενους στο γνωστό σημείο (39ο χλμ) ! Σας ευχαριστω πολυ για την συμπαράσταση και ειλικρινά μετανιώνω που δεν σταμάτησα για λίγα δευτερόλεπτα να σας πω ποσο σημαντική είναι η παρουσία σας κι η ενθάρρυνση σας στα τελευταία χιλιόμετρα ενός δυσκολου αγώνα! Δυστυχώς τα πελματα μου υπέφεραν από ένα σημείο και μετά… και το μόνο που με απασχολούσε ήταν να τελείωσει ο αγώνας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα!!
14 Νοεμβρίου 2021 στις 21:43 #124554big-blue
ΣυμμετέχωνΑπ´ το 32 κ μετά ο στόχος ήταν το 39 για την αντάρα!
Σούπερ! Τα υπόλοιπα σε κατεβατό αύριο, αξίζει τον κόπο.
Συγχαρητήρια σε όλους όσους στάθηκαν στην εκκίνηση αλλά κ στον κόσμο που φέτος μου φάνηκε πιο ενθουσιώδης από ποτέ!14 Νοεμβρίου 2021 στις 22:02 #124555patsio
ΣυμμετέχωνΠου μπορούμε να δούμε τον όλο τον αγώνα όσοι δουλεύαμε το πρωί?!
14 Νοεμβρίου 2021 στις 22:48 #124556eck
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα σε όλους! Συγχαρητήρια σε όσους έτρεξαν αλλά και σε όσους ήταν στο δρόμο και ενθάρρυναν όλους εμάς! @Echetlos το ραντεβού στο 39, νομίζω ότι είναι για εμάς τους Μαραθωνοδρομείς λόγος να φτάσουμε ως εκεί και μετά με περισσότερη δύναμη στο τέρμα. Ευχαριστούμε! Εις το επανιδείν!
14 Νοεμβρίου 2021 στις 22:51 #12455715 Νοεμβρίου 2021 στις 08:41 #124558Echetlos
ΣυντονιστήςΣυγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν χθες!
Πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, ο καιρός ήταν σύμμαχος και πιστεύω πως οι περισσότεροι θα πήγαν καλά.
Καλή αποκατάσταση!15 Νοεμβρίου 2021 στις 08:53 #124559Kimonas
ΣυμμετέχωνΚαλή εβδομάδα σε όλη την παρέα.
Πρώτη μου συμμετοχή στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Ο χρόνος που είχα θέσει ως στόχο επιτεύχθει αλλά το πιο σημαντικό είναι πως έζησα μία καταπληκτική γιορτή με απίστευτα συναισθήματα.
Συγκλονίστηκα όταν έφθασα στο Καλιμάρμαρο και όταν ήρθε η κόρη μου και τερματίσαμε χέρι, χέρι…
6 μήνες πριν που ξεκινούσα την προετοιμασία ….στις 06,00 τα πρωινά τρεξίματα….και μετά ο κόσμος στην Ηρώδου του Αττικού …και ο τερματισμός …“If you want to run, run a mile. If you want to experience a different life, run a marathon. “Emil Zatopek
15 Νοεμβρίου 2021 στις 09:22 #124560Ανώνυμος
ΑνενεργόςΣυγχαρητήρια σε όλους τους συντρέχτες. Ανεξάρτητα αν πετύχατε τον στόχο σας ή όχι, αποτελεί για όλους/όλες εσάς μεγάλη τιμή που σταθήκατε στην γραμμή εκκίνησης και ζήσατε αυτή την τρομερή εμπειρία, σ’ αυτη την ιστορική γιορτή του ελληνικού αθλητισμού.Πάνω απ όλα να έχουμε υγεία για να ζούμε τέτοιες ομορφες στιγμές, είτε ως θεατές είτε ως αγωνιζόμενοι. Καλή αποκατάσταση.
15 Νοεμβρίου 2021 στις 10:36 #124561GeorgeKap
ΣυμμετέχωνΑς πω μερικά λόγια για τον αγώνα μου και εντυπώσεις γενικά από τη διοργάνωση.
Ο στόχος μου ήταν το 2:59:59. Αυτό δεν επετεύχθη, καθώς τερμάτισα σε 3:01:14, 1 λεπτό ναι μεν εκτός προγράμματος, αλλά κάνοντας νέο PR στην απόσταση του Μαραθωνίου.
Βρισκόμουν στον Αγώνα 2, στο πρώτο block και ξεκινούσα στις 9κ45. Δε μπόρεσα να μπω στον πρώτο αγώνα, καθώς με όλους τους αγώνες κλειστούς τα τελευταία δύο χρόνια, δεν είχα ανταγωνιστικό χρόνο να υποβάλλω. Ο μόνος “καλός” χρόνος που είχα μέχρι τη στιγμή της εγγραφής, ήταν 1:35 στον Ημί Αιγιαλείας το 2019, όμως τεχνικά “δε μετράει” γιατί δε βρίσκεται στη λίστα Ημιμαραθωνίων που είναι εγκεκριμένοι από τον ΑΜΑ (και το ΣΕΓΑΣ). Πέτυχα, ένα μήνα πριν το φετινό ΑΜΑ, ημιμαραθώνιο 1:21, που θεωρητικά θα έπρεπε να μου εξασφαλίσει είσοδο τουλάχιστον στο δεύτερο block του πρώτου αγώνα, αλλά οπως με ενημερωσε η οργάνωση με μειλ, είχαμε ήδη κατανεμηθεί μέχρι τη στιγμή που εγινε εκείνη η επίδοση.
Αυτά έχουν σημασία, γιατί θεωρώ πως παρά τη σχετικά καλή οργάνωση, όσοι βρισκόμασταν στον Αγώνα 2, αναγκαστήκαμε να περιμένουμε καθιστοί σε πεζούλια και πεζοδρόμια, στους γύρω δρόμους του σταδίου για σχεδόν 3 ώρες μεχρι να δοθεί η εκκίνηση, κάτι που νομίζω δε βοήθησε καθόλου (οι χώροι προθερμανσης και παραμονης ηταν χωριστοί για τους δύο αγώνες). Ο καιρός ηταν ιδανικός, αλλά μέχρι να δοθεί η εκκίνηση, παγώσαμε.
Στα του αγώνα, καθώς ήμουν πρώτο block στο race 2, μέχρι τα 6-7 χιλιόμετρα είχα εντελώς κενό δρόμο μπροστά μου, μέχρι να αρχίσω να πιάνω τους τελευταίους του race 1. Ενιωθα πολύ δυνατός αεροβικά, από αναπνοή ανεση κτλ, αλλά τα πόδια μου δε “γυρνούσαν” όσο θα έπρεπε. Έγραφα χιλιόμετρα στο 4:17 με 4:20 για τα πρώτα 15 χιλιόμετρα, λίγο πιο αργό από ότι θα ήθελα. Νομίζω ότι χρειάστηκα περίπου 15 κμ για να ζεσταθώ και να “ξυπνήσω”. Όταν ξεκίνησαν οι ανηφόρες, τις διαχειρίστηκα όσο καλύτερα μπορούσα, πέφτοντας και ανεβαίνοντας σε ρυθμό ελεγχόμενα. Πέρασμα από ημί στο 1:30:52, λίγο πιο αργά από ότι θα ήθελα, αλλά έχοντας πάρα πολλές δυνάμεις. Το μόνο πρόβλημα μέχρι περίπου τη μέση ήταν η συνεχής αποφυγή πιο αργών δρομέων και ο συνωστισμός στα τραπεζάκια με τα νερά, αλλά όσο προχωρούσα τα πλήθη αραίωναν.
Η επίθεση για το negative split ξεκινησε στο 28ο χιλιόμετρο, με το ρυθμό να πέφτει στο 4:13, ξεκινώντας να μαζεύω τα περίπου 2 λεπτά που είχα αφήσει πίσω. Περνάμε την τελευταία ανηφόρα στο 31, και μετά τέρμα γκάζι! Ένιωθα πολύ δυνατός και ότι θα τα καταφέρω παρά το αργό ξεκίνημα. Στο 33, πήρα το ρίσκο να κατεβάσω ένα τζελάκι Maurten με καφείνη. Στο 34 κάτι άρχισα να νιωθω στα πλαινά, και στο 37 με έπιασε σφάχτης (το γνωστο side stich). Έκανα τα πάντα για να φύγει, αναπνοές, πίεση στο σημειο κτλ, και ευτυχώς κράτησε μόνο περίπου 1,5 χιλιόμετρο. Ξερω πολύ καλα πως κάτι τέτοιο είναι άνετα αιτία εγκατάλειψης ή καταστροφής όλου του αγώνα. Εμένα, μου κόστισε εκτιμώ περίπου 45 δευτερόλεπτα, καθώς έγραψα 4:30 στο 37 και 4:42 στο 38. Μετά, ο ρυθμός επανήλθε εκεί που ήταν πριν. Στο τελευταίο χιλιόμετρο τα έδωσα όλα, και το κάλυψα σε 3:49! Όμως η ζημιά είχε γίνει και τερμάτισα 1 λεπτό πάνω από το τρίωρο.
Τα θετικά: 1) Νέο PR σε μια πολύ δύσκολη διαδρομή, πιστεύω ότι είμαι άνετα σε 2:55 shape για flat διαδρομή, 2) ένιωθα πάρα πολύ δυνατός σε όλη τη διάρκεια. Κανένα σημάδι τοίχου ή εξασθένησης. Ενδεικτικό οτι τα ταχυτερα 2 κμ, ήταν τα 2 τελευταία. Χρησιμοποίησα 4 Maurten gels, 3 χωρις καφείνη και 1 με καφεινη. Ίσως εκαναν τη διαφορά στο ενεργειακό κομμάτι. Τα παπούτσια που φόρεσα ήταν τα Vaporfly Next %, η πρώτη έκδοση με το Vaporweave. 3)το pacing 4)Η ατμόσφαιρα! Δεν περιγράφεται η ενέργεια του κόσμου, ήταν μια πραγματική γιορτή. 5) Στην κατάταξη του race 2, έχω την 3η θέση!
Τα αρνητικά: 1) Άφησα παραπάνω χρόνο στο τραπέζι από όσο θα έπρεπε στο πρώτο μισό. Ίσως έπρεπε 1 λεπτό ή έστω 30 δευτερόλεπτα νωρίτερα. Επίσης, για το ότι τα πόδια μου δε γυρνούσαν στην αρχή, μάλλον φταίει το ανεπαρκές ή ανύπαρκτο ζέσταμα. Πολύτιμα μαθήματα για το μέλλον.
2)Ο σφάχτης: δεν ξερω τι το προκάλεσε, αν έπαιξε ρόλο το τζελ με την καφείνη ή το ότι έτρεχα σε κατηφόρα, γρήγορα και το στομάχι μου ταρακουνιόταν περισσότερο, ή συνδυασμός των δύο. Το θέμα είναι ότι και αυτό έπαιξε το ρόλο του.
Link για το Strava activity: https://www.strava.com/activities/6256315022
Ήταν μία επική επιστροφή στους μεγάλους μαραθωνίους που την περιμεναμε 2 χρόνια. Όλοι οι συμμετέχοντες αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια γιατί και μόνο το να βρεθεί κάποιος στην εκκίνηση, πόσο μάλλον στον τερματισμό ενός μαραθωνίου είναι κατόρθωμα από μόνο του.
Ζητώ συγγνώμη για το σεντόνι και περιμενω να διαβάσω τα δικά σας!
15 Νοεμβρίου 2021 στις 11:18 #124562Nestoras Katsios
Συμμετέχων@GeorgeKap: από ότι ειδα απο τα περάσματα σου στο στραβα ειναι πώς ενλω τα ανηφορικά σου χιλιομετρα αντιστοιχούν σε επιδοση κάπου στο 2.56-2.57, τα κατηφορικα αου δεν ήταν αντίστοιχα. Ενδεχομένως να είσαι πάρα πολυ ελαφρύ σκαρί και να ιαοπεδώνεις τις ναηφορες, παντως η αναντιστοιχία μου έκανε εντύπωση, καθως όταν είχα σπασει το 3ωρο στην κλασσική είχα σχεδόν 10″ πιο αργά περάσματα/χμ στις ανηφορες από εσένα και παρόλα αυτά κατάφερα το 2.59.38″. Στον επόμενο αγωνα θα το συντρίψεις πάντως, είναι βέβαιο.
15 Νοεμβρίου 2021 στις 11:30 #124563Stratos_al
ΣυμμετέχωνΌλα καλά όπως παλιά. Απόλαυση ο Αυθεντικός. Μπράβο σε όλους όσους στήθηκαν στην αφετηρία. Μπράβο σε όλους όσους τερμάτισαν.
Πολλές συναντήσεις με συντρεχτες. Σπύρο πολύ χάρηκα που σε είδα Μαραθώνα. Νικόλα το ήξερα ότι φέτος θα σε έβλεπα στη Φειδιππιδου. Έλεγα για νωρίτερα αλλά δεν λυπάμαι καθόλου. Καλή αποθεραπεία σε όλους.
Επόμενος στόχος… πανελλήνιο πρωτάθλημα κωπηλασίας μετά το Πάσχα.15 Νοεμβρίου 2021 στις 11:34 #124564GeorgeKap
Συμμετέχων@nestoras_katsios έχεις δίκιο για τις κατηφόρες, ειδικά του πρώτου μισού. Ούτε στα πρώτα κατηφορικά κμ “κέρδισα” χρόνο ούτε ακόμα και στη Ραφήνα. Από σκαρί είμαι φυσιολογικό θα έλεγα, 1.79 υψος και 73 κιλά. Ίσως έχει να κάνει με την τεχνική μου, και το πώς βολεύεται στην κάθε κλίση. Mid-foot πατάω και θα έλεγε ότι γέρνω και αρκετά μπροστά. Αλλά ίσως έχει να κάνει και με έλλειψη εξάσκησης το να τρέχω γρήγορα στις κατηφόρες.
Ευχαριστώ για την πρόβλεψή σου πάντως, κι εγώ πιστεύω ότι κάποια στιγμή, θα γίνει και για μένα το sub 3!15 Νοεμβρίου 2021 στις 11:42 #124565Kostão
ΣυμμετέχωνΠολλά συγχαρητήρια στους τερματίσαντες, έτσι όπως τα έβλεπα στην τηλεόραση και διαβάζοντας τις περιγραφές σας, μου έρχεται να τον ξανατρέξω σύντομα.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.