- Αυτό το θέμα έχει 106 απαντήσεις, 41 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη πριν από τον χρήστη Etien.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
15 Νοεμβρίου 2021 στις 13:56 #124566aRiSTiDiSΣυμμετέχων
3:08:58 με στόχο Sub310
Σας έχασα πάλι στο 39, δεν έχω καταλάβει που ακριβώς μαζεύεται το team.
Είναι και τελευταία δύσκολα χλμ λόγω εξάντλησης, οπότε αν δεν σε φωνάξει κάποιος να γυρίσεις είναι δύσκολο να “επεξεργαστείς” τι βλέπεις γύρω σου. Κάπου εκεί δεν ειναι η adidas με την αψίδα που κάνουν “χαμό”?15 Νοεμβρίου 2021 στις 14:23 #124567sotosdiamΣυμμετέχωνΚαλησπερίζω την παρέα,
Είδα εξαιρετικές επιδόσεις από κόσμο εδώ μέσα, πολλά συγχαρητήρια! Αποτελείτε έμπνευση για τους υπόλοιπους, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος.
Κατέβηκα στο 10άρι το Σάββατο, κυρίως επειδή μεταφέρθηκε η εγγραφή μου από πρόπερσι. Το 42:22 που έκανα θα ήταν κανονικά ανάξιο λόγου (για μένα πάντα), αν δεν ερχόταν με πρακτικά καμία σοβαρή, ή έστω και ασόβαρη, προετοιμασία. Long runs έλαμπαν δια της απουσίας τους, όπως επίσης και διαλειμματικές, οποιασδήποτε μορφής (εκτός από κάτι ανοίγματα και fartleks πού και πού). Περίμενα, έτσι, να είμαι πιο κοντά στο 45, που έκανα πριν 2.5 μήνες στο Νιάρχος.
Δύο πράγματα πιθανολογώ ότι έπαιξαν ρόλο σε αυτή την μάλλον απρόσμενη επίδοση (και γι’ αυτό είπα να τα γράψω εδώ):
1) Το παπούτσι (Nike Vaporfly Next%): enough said 🙂
2) Το ότι από την αρχή του αγώνα χάλασε το heart rate monitor (μάλλον τελείωσε η μπαταρία του ακριβώς στην καταλληλότερη στιγμή, θα το δω σήμερα). Έτσι πήγαινα στα τυφλά, προσπαθώντας να μην επηρεαστώ από κόσμο δεξιά αριστερά. Κάποια στιγμή είδα μια φίλη του Νίκου από το Nea Smyrni running team (νομίζω ήταν η Μίνα, Νίκο, την ευχαριστώ πολύ πες της, και τα χαιρετίσματά μου) και θυμήθηκα τον @kostao που μου είχε πει όταν τρέχαμε τον Φιλίππειο Δρόμο το 2018, ότι γυναίκες δρομείς είναι συνήθως πιο έμπειρες στο pacing από τους άνδρες που κινούνται στον ίδιο ρυθμό, κι έτσι αποφάσισα να την ακολουθήσω σε όλη την ανηφόρα. Μάλλον δούλεψε (και) αυτό, μαζί με το running by feel, καθώς δεν κάηκα, κι έτσι είχα να δώσω στο κατηφορικό κομμάτι.15 Νοεμβρίου 2021 στις 14:55 #124568Nikos PilikasΣυντονιστής@sotosdiam Ναι Σωτήρη, η Μίνα ήταν. 42:50 έκανε (στα 57 της!) και όντως είναι κομπιούτερ στην τήρηση του pace. Πολύ σοφή επιλογή να την ακολουθήσεις!
@aristidi Είμαστε ακριβώς στο σημείο που η Φειδιππίδου αρχίζει να ισιώνει. Εγώ ήμουν εκεί από τις 11 μέχρι τις 3:00+. Πιθανώς μου “ξέφυγες” ή είχα πάει για τσιγάρο. Σούπερ επίδοση, συγχαρητήρια, Αριστείδη. (Καιρός ήταν, έχεις αλλάξει επίπεδο)15 Νοεμβρίου 2021 στις 16:59 #124569Γιάννης Μπ.ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα και από εμένα..
πρώτος επίσημος μαραθώνιος καθώς πέρυσι που ήταν ο στόχος του πρώτου μου Μαραθωνίου, αισίως στα 50, λόγο πανδημίας αρκεστήκαμε στον virtual αλλά όπως γνωρίζετε όσοι έχετε τρέξει, και το έμαθα και εγώ χθές, καμία μα καμία σχέση !!!!!!!!!
η αίσθηση από τον κόσμο που συμμετείχε είτε τρέχοντας είτε επιδοκιμάζοντας κατά την διαδρομή ήταν άλλο πράγμα. Φαντάζομαι πως θα αισθάνονταν τις προηγούμενες χρονιές οι πρωτάρηδες, και όχι μόνο, με 30.000 συμμετοχές αντί των 10.000 (άντε και λίγο πιο κάτω) που είχε φέτος !!!!!!
Για την ιστορία το χρονόμετρο σταμάτησε στο 02:57:38 (39 βάση διοργάνωσης 😊) τρέχοντας τα τελευταία 10χλμ όντως όπως λένε με την ψυχή καθώς το δεξί πόδι ήθελε να πάθει κράμπα αλλά δεν το “άφησα”..
βέβαια και ο καιρός έπαιξε τον ρόλο του, που από ότι ακούω από τους “παλιούς” είχε πολλλαααααά χρόνια να είναι τόσο καλός.. Μπορεί βέβαια να φταίει που έτρεξα εγώ φέτος..
Ας είμαστε καλά και θα δούμε του χρόνου..Πολλά μπράβο σε όλους τους δρομείς του 2ημέρου είτε έτρεξαν 5,10, ή 42, είτε τερμάτισαν είτε όχι, καθώς ο κάθε ένας και η κάθε μια εκανε τις δικες του “θυσίες” για να μπορέσει να σταθεί στην εκκίνηση ενός αγώνα.
Και του χρόνου !!!
15 Νοεμβρίου 2021 στις 17:01 #124570aRiSTiDiSΣυμμετέχων@sotosdiam Συγχαρητήρια για την επίδοση. Και εγώ από τις προπονήσεις σου τον τελευταίο καιρό σε είχα για πιο αργά (ιστορικά βέβαια για πολύ πιο γρήγορα). Το ξέρω ότι είσαι λάτρης των στατιστικών και μαθηματικών, αλλά μήπως είναι υπερβολή να κοιτάζεις live το HR σε 10ρι? Προσωπικά το θεωρώ υπερβολή ακόμα και για Ημι της τάξης του 1:30. Δηλαδή αν δείξει υψηλό HR στο 10ρι θα “κόψεις”? Αφού στο όριο το πάς, με αίσθηση, από την αρχή ως το τέλος. Ειδικά σε χρόνους από 45 λεπτά και κάτω. Για να το δεις εκ των υστέρων για λόγους στατιστικής ΟΚ, το καταλαβαίνω.
@echetlos να ισιώνει μετά τη στροφή από τη Μιχαλακοπούλου? Ή μετά το zig zag που κάνει στη Μεσογείων και ξεκινά η ανηφόρα? Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!15 Νοεμβρίου 2021 στις 17:14 #124571Nikos PilikasΣυντονιστής15 Νοεμβρίου 2021 στις 20:23 #124573savinioΣυμμετέχωνΚαλησπέρα και από εμένα και πολλά συγχαρητήρια σε όλους.
Με στόχο το sub 3:10 το χρονόμετρο σταμάτησε στο 3:12:48, PB και 8 λεπτά καλύτερα από τον χρόνο του ΑΜΑ 2019.
Ξεκίνησα τον αγώνα στο 4:30 με πέρασμα ημι 1:35:24 ένα λεπτό αργότερα από τον σχεδιασμό. Ένιωθα κουρασμένος
πολύ νωρίς, λίγο μετά το 24-25 με τις ανηφόρες να τις ανεβαίνω κοντά στο 4:50. Μετά το 31 ο ρυθμός έπεσε στο
4:25-4:30 αλλά χωρίς δυνάμεις για πιο κάτω. Έκανα διαχείρηση των τελευταίων 10 χιλιομέτρων και τερμάτισα ευχαριστημένος από την προσπάθεια αλλά και την επίδοση. Στο 39 είδα και χαιρέτησα τον Νίκο και τα άλλα παιδιά που έδιναν ένα καλό boost για τα τελευταία χιλιόμετρα.Πολύ καλός καιρός και πολύ ενθουσιώδης η συμμετοχή του κόσμου.
Πολλά ευχαριστώ στον coach @iwannhs-vafeiadhs για το μοντέλο προπόνησης που έχει δώσει και με έχει βοηθήσει απίστευρα.
Καλή αποκατάσταση σε όλους.
15 Νοεμβρίου 2021 στις 20:28 #124574KostãoΣυμμετέχων@sotosdiam χαίρομαι που οι ψευτοθεωρίες μου ενέπνευσαν μια πολύ καλή για το επίπεδο των προπονήσεων σου επίδοση. Μπράβο.
Πλάκα πλάκα το έχω δει να το κάνουν σε μαραθωνίους του εξωτερικού, στην τηλεοπτική μετάδοση που δείχνουν τις ελίτ δρομείς από την ανατολική Αφρική να έχει κολλημένους γύρω σε αυτές κάποιους ντόπιους δρομείς που φαίνεται να μην είναι επίσημοι pacers.15 Νοεμβρίου 2021 στις 21:04 #124575mikebΣυμμετέχωνΚαλησπέρα σε όλους.
Να δώσω κι εγώ τα συγχαρητήριά μου σε όλους και όλες που στάθηκαν στην αφετηρία οποιουδήποτε αγώνα του ΑΜΑ και μακάρι να πέτυχαν το στόχο τους.
Στα δικά μου συμμετοχή στο 10αρι το Σάββατο και σε επίσημο αγώνα μετά από 26 μήνες. Τον ευχαριστήθηκα για πολλούς και διάφορους λόγους.
Στο αγωνιστικό ο στόχος ήταν οτιδήποτε κάτω από 52:30 και τελικά βγήκε ένα ανέλπιστο (για την προπονητική μου κατάσταση) 50:05 με μεγάλο negative split -26:15 με 23:50- χάρη στους πίνακες προπόνησης του @iwannhs-vafeiadhs τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω κι εγώ συν την ενδυνάμωση του τελευταίου μήνα.
Χάρηκα πολύ με τη μεγάλη συμμετοχή των δρομέων αλλά και του κόσμου που υπήρχε σε πολλά σημεία και μας έδινε λίγο παραπάνω boost.
Ζήλεψα τους συμμετέχοντες στο μαραθώνιο μονο και μόνο για τον καιρό που τους έκανε 🙂 .
Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί στην Ηρώδου Αττικού τρέχαμε στο μισοσκόταδο και ίσα που βλέπαμε που πατάμε.
Καλή αποκατάσταση εύχομαι σε όλους και να είμαστε γεροί να τρέχουμε.15 Νοεμβρίου 2021 στις 21:16 #124576sotosdiamΣυμμετέχων@aristidi, εδώ το σημείο που στήνει καραούλι η ομάδα https://goo.gl/maps/bdGBYSng2U6ejpkL6
Για τους παλμούς λοιπόν, δεν μπορώ να πω ότι έχω ένα σκληρό κόφτη, αλλά ξέρω πχ ότι στο 10άρι και με ικανοποιητικές προπονήσεις, ο μέσος όρος θα κυμανθεί κάπου στους 178-180 (179 είναι το max avg HR που έχω σε 10άρι). Αν στο 2ο χλμ έχω 185 παλμούς, ε εκεί θα κρατηθώ λίγο, γιατί είναι νωρίς για να καίγομαι τόσο. Αν πιάσω 185 στο 7ο, δεν θα ασχοληθώ. Παρομοίως και στον ημί. Επίσης, δεν είναι ότι έχω τον καρπό μου συνέχεια στα μάτια μου και βλέπω παλμούς. Ανά λεπτό περίπου βλέπω πού κινούμαι, και συνήθως είμαι εντάξει, αφού όντως μπορώ να καταλάβω και πώς νιώθω. Το πρόβλημά μου προχθές ήταν ότι δεν είχα ιδέα πώς θα έπρεπε να νιώθω, καθώς δεν είχα κάνει ούτε μια προπόνηση σε κάποιο υποτιθέμενο race pace, ούτε πιο πάνω, ούτε πιο κάτω :). Στην τύχη περίπου επέλεξα ένα effort level αρκετά uncomfortable και απλώς ήλπισα να με βγάλει ως το τέλος. Πέτυχα και τη Μίνα μετά, οπότε σταθεροποίησα αυτό το uncomfortable level.15 Νοεμβρίου 2021 στις 23:03 #124577ΣτέλιοςΣυμμετέχωνΠολλα συγχαρητηρια σε ολους οσους συμμετειχαν στους αγωνες του διημερου !
Περασα ολο το πρωινο της Κυριακης στο γνωριμο στεκι της φειδιππιδου! Χαρηκα πολυ που ειδα και μιλησα λιγακι με τους δυο Νικους @echetlos @tazi , αλλα και με τον Χρηστο @stratus ! 🙂
@sotosdiam Σωτηρη, εγω καλαμπουριζοντας να πω οτι , δυο χρονια που εισαι στην Αθηνα, αφου τα 10αρια σου ειναι σε σταθερο χρονο, ειτε κανεις, ειτε δεν κανεις προπονησεις … ε τοτε να μην κανεις προπονησεις καθολου. Φαινεται πως πας πιο καλα οταν δεν κανεις προπονησεις. Μηπως σε κουραζουν τελικα και δε μπορεις να αποδωσεις στο μεγιστο σου?? 😀
Πολλα συγχαρητηρια για τις επιδοσεις σου! Νομιζω οτι εχεις χαρισμα! Εαν βαλεις τα σωστα χλμ , “sky is the limit” !
@aristidi , εσυ πεταξες κανονικοτατα ! Γι’αυτο και δε μπορεσα να σε παρω χαμπαρι οταν περνουσες ! 😀 😀 Σε παρακολουθουσα στην εφαρμογη του κινητου και ειχα το νου μου για να σε δω και να σου φωναξω , αλλα δεν σε καταλαβα . Δεν ειχε καλη ακριβεια το συστημα παρακολουθησης , δυστυχως .
Σε παρακολουθω ολο το χρονο και η δουλεια σου ειναι απιστευτη! Πολλα συγχαρητηρια για τις τρομερες επιδοσεις σου !Καλη αποθεραπεια να εχετε ! 🙂
16 Νοεμβρίου 2021 στις 01:05 #124578sotosdiamΣυμμετέχωνΈνας ο Bekele κι ένας εγώ, @steliosg, μόνο με το ταλέντο κατεβαίνουμε στους αγώνες, από προπονήσεις να ‘χαμε να λέγαμε 😀
16 Νοεμβρίου 2021 στις 01:33 #124579giorgosgrΣυμμετέχωνΜπράβο σε όλους που συμμετείχαν σε αυτή την γιορτή σας έβλεπα από το ίντερνετ και ζηλευα , το πιο ωραίο που έχει συμβεί εδώ και καιρό είναι ότι δεν ακύρωσαν τον αγώνα και το ευχαριστήθηκαν τόσα άτομα . Καλή αποκατάσταση σε όλους
16 Νοεμβρίου 2021 στις 11:01 #124580chriskapsioΣυμμετέχωνΤα συγχαρητήριά μου και εγώ να δώσω σε όλες και όλους που αγωνίστηκαν στους αγώνες! Πολλά τα ρεκόρ! Η κλεισούρα σας έκανε να βγάλετε το καλύτερό σας τώρα.
Στα δικά μου ζήλεψα απίστευτα τον καιρό που έκανε φέτος για το μαραθώνιο και όσους συμμετείχαν σε αυτόν αλλά δεν είχα τη διάθεση το καλοκαίρι να ξεκινήσω προετοιμασία χωρίς να είναι ξεκάθαρο ότι θα γίνει. Την τελευταία στιγμή αποφάσισα να πάρω μέρος στο 10χλμ χωρίς συγκεκριμένη προπόνηση, απλά με τα χλμ συντήρησης, και βγήκε σε ένα εξαιρετικό για τα δεδομένα μου 45:28.
Του χρόνου ελπίζω να είναι καλύτερα τα πράγματα και να βρεθούμε περισσότεροι και πιο αποφασισμένοι στη γραμμή εκκίνησης.16 Νοεμβρίου 2021 στις 21:01 #124581harris_vakΣυμμετέχωνΣυγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή του δρομικού κινήματος τόσο για την προσπάθεια ,όσο και για τα προσωπικά ρεκόρ του καθενός.Να είμαστε υγιείς και δυνατοί και να συνεχίζουμε τα τρεξίματά μας.Καλή επιτυχία και σε όσους λάβουν μέρος στον αγαπημένο μου μαραθώνιο ”Μέγας Αλέξανδρος”.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.