- Αυτό το θέμα έχει 136 απαντήσεις, 45 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 2 έτη, 1 μήνα πριν από τον χρήστη GeorgeKap.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
6 Νοεμβρίου 2022 στις 14:40 #127262aRiSTiDiSΣυμμετέχων
Η δική μου συμβουλή είναι μην ασχοληθείς υπερβολικά με βροχές, αέρηδες, κλπ και να κατέβεις αποφασισμένος να κάνεις τον αγώνα σου, ό,τι και να γίνεται τριγύρω σου.
Το τί θα φοράς την ώρα του αγώνα ειναι και λίγο υποκειμενικό και πέρα από το τί σε “βολεύει”, έχει να κάνει και με το χρόνο που κάνεις και την ένταση που βγάζεις στο αγώνα σου. Αλλιώς θα ντυθεί ένας elite που θα κάνει λίγο χρόνο, θα είναι λιγότερο χρονο εκτεθιμένος στη βροχή, και θα έχει και τους παλμούς (άρα και θερμοκρασία του) ψηλά, και αλλιώς ένας αθλητής του 4-5ωρου που μπορεί να περπατήσει κιόλας!
Το μόνο σίγουρο και το πολύ σημαντικό ειναι ότι όλοι πρέπει να προφυλαχθούν με τον ίδιο τρόπο ΠΡΙΝ ξεκινήσει ο αγώνας. Δηλαδή όσο ξεροσταλιάζουμε στην εκκίνηση να φροντίσουμε να διατηρηθούμε στεγνοί. Μην έχουμε μουλιάσει, και εμείς και οι κάλτσες, πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας! Ξεκινάμε στεγνοί και ό,τι θέλει ας γίνει μετά, ο βρεγμένος δεν φοβάται τη βροχή (συνέβη το 2019 που για τα πρώτα blocks έριχνε καταιγίδα στα πρώτα 3χλμ)
7 Νοεμβρίου 2022 στις 09:01 #127277big-blueΣυμμετέχωνΜε το χτεσινό 90´ τελείωσε και η φετινή προετοιμασία! Πλέον νιώθω κουρασμένος, ίσως πρώτη φορά στα 10 χρόνια! Αν πετύχει το φετινό τρελό μοντέλο προπόνησης, με ξεκούραση λόγω Covid κτλ, θα το ακολουθώ συχνότερα:)
7 Νοεμβρίου 2022 στις 11:29 #127278chriskapsioΣυμμετέχωνΚαλημέρα σε όλους! Σύμφωνα με το παρακάτω https://www.youweather.com/el-gr/weather/%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CF%82.html
θα έχουμε βροχή σε όλη τη διαδρομή!
Ο καιρός μοιάζει να μη μας κάνει το χατήρι…7 Νοεμβρίου 2022 στις 14:22 #127279big-blueΣυμμετέχωνΨιλόβροχο με βροχή βαρβάτη έχει διαφορά. Μην αγχώνεσαι, νωρίς είναι ακόμα.
Εμένα άλλο με προβληματίζει: το γλίστρημα των παπουτσιών. Ο admin τι λέει για τα Novablast 3;
Αλλιώς να βάλω τα Puma που είναι εγγύηση στο κράτημα και ας τερματίσω σαν οχτάρι απ’ το κοπάνημα:)7 Νοεμβρίου 2022 στις 14:26 #127280Nikos PilikasΣυντονιστήςΔεν τα έχω βάλει σε βρεγμένο, δεν ξέρω.
Εμένα άλλο με προβληματίζει: το γλίστρημα των παπουτσιών. Ο admin τι λέει για τα Novablast 3;
7 Νοεμβρίου 2022 στις 14:46 #127281maikoΣυμμετέχωνΚρίμα τα μεγάλα τα έβγαλα με τα speed αλλα στο βρεγμένο ούτε καν να το ρισκάρω άρα πάμε στο plan b όπου ξεσκουριαζω τα 1080 κι ότι βρέξει ας κατεβάσει…..Χαχαχα καλό αγώνα και καλο τερματισμό σε όλους παιδιά και δε χρειάζεται άγχος απολαύστε το και η βροχή έχει την ομορφιά της…..
7 Νοεμβρίου 2022 στις 15:31 #127282aRiSTiDiSΣυμμετέχων@big-blue φίλε μου ούτε να το σκέφτεσαι το Nova3 σε βρεγμένο! (ίσως χειρότερα και από Spεed!)
Κάνε και μια δοκιμή μόνος σου: Ρίξε νερό στη σόλα τους με ένα μπουκαλάκι, και δοκίμασε να κάνεις 2-3 βήματα σε άσφαλτο, μέχρι να στεγνώσουνΣε εμένα σπίνιαραν ακόμα και σε υγρασία που είχε ο δρόμος. Εβαλα τα Takumi S8 και δεν καταλάβαιναν τίποτα! Στον αγώνα όμως VF γιατί ειναι πολύ το κοπάνημα στα TS8
7 Νοεμβρίου 2022 στις 15:41 #127283big-blueΣυμμετέχωνΑριστείδη έτσι όπως τα βλέπω, έτσι νομίζω, θα σπινιάρουν:)
Εγώ έχω τα Puma Liberate Nitro αλλά ο Πήλικας λέει πως δεν είναι για τα κιλά μου για μαραθώνιο:)
Άσε που έχω καλομάθει με τις μαούνες, τα Asics, και πως θα πάω πάλι στις φλοίδες… Η άλλη επιλογή είναι τα Reebok floatride 4….@^$&@%&%&%Πως είσαι φέτος; Τι κυνηγάς;
7 Νοεμβρίου 2022 στις 16:43 #127284anton#georgΣυμμετέχωνΚαι εγω με τα speed 2 θα κατέβω και οτι γίνει(δεν εχω αλλο καλο παπουτσι). Χθες που τα φορεσα σε βρεγμενο εδαφος δεν ειχα καποιο πρόβλημα. Μακάρι βέβαια να μην βρέξει.
7 Νοεμβρίου 2022 στις 17:05 #127285aRiSTiDiSΣυμμετέχων@big-blue πέρσι είχα 3:08, αλλά αμέσως μέτα τον ΑΜΑ και μέχρι το καλοκαίρι είχα κάποια προβλήματα που με πήγαν πίσω, και πάνω που θα ξεκίναγα προετοιμασία μαραθωνίου ήρθε και το ήπιο Covid (που όσο ήπιο και αν ειναι σε πάει άλλες 2-3 εβδομάδες πίσω).
Η προετοιμασία βγήκε ανέλπιστα καλά και κατάφερα να φτάσω πολύ κοντά στο περσινό επίπεδο και χωρίς προβλήματα.
Αν βγεί ένα sub 3:10 πάλι θα ειμαι πολύ ευχαριστήμενος.
Απότι διάβσα εσύ είσαι ταλαιπωρημένος
@antonisgeorgakopoulos καλή επιτυχία!7 Νοεμβρίου 2022 στις 17:25 #127286KonstantinosΣυμμετέχωνΣτον ρυθμό μου, εκτιμώ ότι δεν θα έχω πρόβλημα με την ολισθηρότητα 🐌.
Για το κρύο όμως, τι φοράμε από πάνω;
Αν πάει όπως η πρόβλεψη του φίλου πιο πάνω, θα είμαστε βρεγμένοι, με 10 βαθμούς και από 3 έως 6 μποφόρ άνεμο. Δηλαδή αισθητή θερμοκρασία ανησυχητικά χαμηλή. Από Covid, καρφί για πνευμονία 🥶.
Τι φοράει ο κόσμος; τοπ με αδιάβροχο; μακρυμάνικο; σκέτο τοπ; κάτι άλλο;7 Νοεμβρίου 2022 στις 18:17 #127287EldaΣυμμετέχων@konstntinos 10 βαθμοι απιθανο, 14-15 το βλεπω μεσο ορο, κρυο δεν το λες, να ντυθεις οπως θα ντυνοσουν σε τετοια θερμοκρασια, κοντομανικο μπλουζακι και σορτσακι κατα τη γνωμη μου, ουτε μακρυμανικο ουτε βεβαια αδιαβροχο, σε καμια περιπτωση, θα βρασεις εκει μεσα, θα εισαι στεγνος απο βροχη και μουσκεμα απο ιδρωτα. Οπωσδηποτε καπελο με γεισο για να μην πεφτει η βροχη στα ματια και τιποτε αλλο. Απλα φροντισε να εχεις μια αλλαξια απ ολα στη σακουλα που θ αφησεις στην αφετηρια, μην ξεχασεις και καλτσες και παπουτσια. Καλο αγωνα!
8 Νοεμβρίου 2022 στις 10:26 #127290big-blueΣυμμετέχωνΜπράβο Αριστείδη! Σημαντικό να κρατιέσαι ψηλά, ακόμα και στα δύσκολα!
Εγώ το πήγα λίγο (:)) στο χαλαρό φέτος:
ίσως επειδή έφαγα χαστούκια από το ραγισμένο δάχτυλο πέρσι +
μέση (κυριολεκτικά ένα βήμα πριν το χειρουργείο) +
covid +
βαρεμάρα +
ενδυνάμωση/pilates (τουλάχιστον 2 φορές/εβδομάδα) +
δεν έκανα καθόλου δίαιτα =
έχασα πολλές προπονήσεις.Μόλις έκανα σούμα, έχω κάνει 1000χλμ προετοιμασία, κάπου 56Κ/εβδομάδα. Είχα και δυνατές εβδομάδες με 80+χλμ, είχα και με 21 (λόγω διακοπών, βροχών, covid κτλ). Ήρθε και ο δεύτερος Covid πριν 15 μέρες και έδεσε. Εγώ πιστεύω πως είμαι μια χαρά, έχω χάσει και κάπου 6 κιλά από τα 7 που είχα πάρει (οκ, έχω 6+ πάνω από αυτά που είχα όταν έκανα το ρεκόρ μου), αλλά είμαι μια χαρά.
Θα φανεί στο χειροκρότημα. Το βασικό είναι πως βγήκε αξιοπρεπώς η προετοιμασία, με σημαντική ενδυνάμωση-δέσιμο του κορμού και γι αυτό δεν έχω κανέναν πόνο σε πόδια, ισχία, μέση κτλ!
9 Νοεμβρίου 2022 στις 14:10 #127292dimitrisΣυμμετέχωνΚαλησπέρα στην ομάδα, είμαι αρχάριος δρομέας και αφού έτρεξα για πρώτη φορά μισό μαραθώνιο πριν 10 μέρες αποφάσισα να προσπαθήσω τον αυθεντικό μαραθώνιο και όσο βγάλω. Η ερώτηση μου είναι επειδή δεν έχω κάνει εγγραφή αφού έχουν λήξει εδώ και καιρό, υπάρχει περίπτωση να έχω κάποιο πρόβλημα άμα απλά πάω να τρέξω, πχ στους πάγκους που μοιράζουν τα σνακ ή κάτι παρόμοιο; Το ξέρω ότι είναι λίγο ηλίθια ερώτηση άλλα δεν έχω να ρωτήσω κάποιον. Ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων.
9 Νοεμβρίου 2022 στις 14:56 #127293Nikos PilikasΣυντονιστής@dimitrisergter Εννοείς να μπεις στον αγώνα σε κάποιο σημείο της διαδρομής; Ή να εκκινήσεις κανονικά κιόλας;
Και να τροφοδοτείσαι κανονικά στους σταθμούς; -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.