- Αυτό το θέμα έχει 136 απαντήσεις, 45 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 2 έτη πριν από τον χρήστη GeorgeKap.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
16 Νοεμβρίου 2022 στις 19:22 #127387giannis dΣυμμετέχων
stratus …μεσα σε λιγες γραμμες εγραψες ολη την αληθεια
17 Νοεμβρίου 2022 στις 08:48 #127391PanDexΣυμμετέχωνΚαλημέρα στην παρέα, συγχαρητήρια σε όσους βρέθηκαν στους αγώνες του ΣΚ της κλασσικής. Ο καιρός όντως δεν ήταν κακός, απλώς δεν ήταν προετοιμασμένοι για την καλοκαιρία που είχε τελικά. Πάντως ισχύει οτι οι περισσότεροι γνωστοί μου είχαν απογοητευτική διαδρομή.
Στα δικά μου για άλλη μια φορά στο 10αρακι και λίγο πιο τολμηρά φέτος αφού έβγαιναν οι προπονήσεις, τερματισμός 37.26 (ατομικό) και πέρασμα 5αρι 19.30. Ο καιρός το Σάββατο ήταν ιδανικός για 10αρι, δροσιά ελαφρύ βοριαδάκι και την Αθήνα δεν την είδε όλη μέρα ο ήλιος. Από τις λίγες φορές που δεν είδα κανένα γνωστό στην εκκίνηση, ζέσταμα απο την πλευρά του τραμ και γενικά λίγο διαφορετικά όλα φέτος.
@tazi σε περίμενα στην γραμμή της εκκίνησης μπας και με κάψεις, χάρηκα που σε είδα στην διαδρομή 2 φορές! πάντως, καλή επάνοδο να έχεις και να αφήνεις τα προβλήματα πίσω σου.17 Νοεμβρίου 2022 στις 16:12 #127398big-blueΣυμμετέχων@Stratus λείπεις ρε τρελέ!
Έτσι ακριβώς είναι.
Η προπόνηση φταίει, εκεί τα δουλεύεις όλα. Από εκεί και πέρα, είναι και η προσωπική αντίληψη που έχει ο καθένας για τη διαχείριση του αγώνα.
Εγώ πάλι negative έκανα, όπως το είχα σχεδιάσει για την κατάστασή μου και όπως κάνω συνήθως.
Και σε αυτό με το tapering έχεις δίκιο. Οι μισοί πάμε ψόφιοι στον αγώνα, οι άλλοι μισοί εντελώς ξεκούραστοι-ξεκούρδιστοι. Εγώ φέτος έκανα 72χλμ την τελευταία εβδομάδα (όχι αυτή του αγώνα), με ένα 28άρι LR την Κυριακή και ένα δυνατό 18άρι μεσοβδόμαδα με MP και κατώφλι (το δεύτερο που λένε κ κάτι ψυχούλες). Καθόλου κουρασμένος δεν πήγα στην εκκίνηση, αφού είχα και μια κωλοιωσούλα την Πέμπτη πριν τον αγώνα. Πάμε γι άλλα!18 Νοεμβρίου 2022 στις 05:28 #127406taziΣυντονιστής@panosdimi. Κι εγω χαρηκα που σε ειδα φιλε, αν και ζηλεψα λιγο παραπανω😊. Συγχαρητηρια για τον χρονο σου, εδειχνες ανετος, να το ξερεις.
18 Νοεμβρίου 2022 στις 06:58 #127407desptsoukΣυμμετέχωνΚαλημέρα και από εμένα. Την Κυριακή ήταν ο πρώτος μου μαραθώνιος! Αντιστεκόμουν σθεναρά να δοκιμάσω την απόσταση, γιατί κουράζομαι ψυχολογικά όταν τρέχω πάνω από κάποιες ώρες 🙂
Ωστόσο, φέτος ξεκίνησα την προετοιμασία μου μέσα Αυγούστου με σκοπό να κάνω τον ΑΜΑ κοντά στις 4 ώρες, με ένα pace δηλαδή περίπου 5:30. Οι προπονήσεις μου ήταν βέβαια με θεωτηρικό pace γύρω στο 5:10, βγήκαν όλες πολύ καλά και μπορώ να πω ότι πραγματικά ευχαριστήθηκα όλη την προπονητική διαδικασία. Αναθεώρησα λοιπόν τον στόχο μου για 3:40-3:50 και τελικά ήμουν όντως εντός στόχου με χρόνο τερματισμού στα 3:46 (παραπάνω μέτρα βέβαια!) και μέσο pace 5:18.
Όμως ενώ γενικά ο στόχος επετεύχθη, δεν πολυχάρηκα τον αγώνα μιας και από το 25ο και μετά σταμάτησα πολλές φορές για να περπατήσω… Παρόλο που το πρώτο μισό μου βγήκε πολύ άνετα και σε pace και σε παλμούς, πιστεύω ότι η απειρία μου στην απόσταση και η “αισιοδοξία” μου ότι μπορώ να χαμηλώσω τον χρόνο μου, με οδήγησαν στο να καταλήξω να περπατάω ακόμα και στις κατηφόρες μετά τον Σταυρό και να ψιλό μπλοκάρω ψυχολογικά. Όπως είπε και ο @vassilis38, το μυαλό είχε όντως κενό από κάποια φάση και μετά, με πήγαινε αυτόματα το σώμα σε safe mode.
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφει ο @savinio. Την επόμενη φορά που θα τρέξω τον ΑΜΑ, θα προσπαθήσω να φανώ πιο σοφή…18 Νοεμβρίου 2022 στις 08:23 #127408Nikos PilikasΣυντονιστής@desptsouk Συγχαρητήρια, Δέσποινα! Εξαιρετική επίδοση για πρώτη φορά κλασική και τέτοια ημέρα!
Τι πέρασμα είχες;18 Νοεμβρίου 2022 στις 09:41 #127409desptsoukΣυμμετέχων@echetlos αν εννοείς το πέρασμά μου στον ημιμαραθώνιο ήταν στα 1:45 (λίγο πιο γρήγορα από το αναμενόμενο) ενώ στο 30 στα 2:36 (ακριβώς στο αναμενόμενο) Μετά ξεκίνησε η κατηφόρα κυριολεκτικά και μεταφορικά 🙂
18 Νοεμβρίου 2022 στις 09:45 #127410Nikos PilikasΣυντονιστήςΓρήγορο πέρασμα… στα χαρτιά για 3:25 – 3:27.
Ευτυχώς δεν το πλήρωσες και τόσο.18 Νοεμβρίου 2022 στις 09:54 #127411desptsoukΣυμμετέχωνναι, έπρεπε να το υποψιαστώ όταν είδα ότι έχω περάσει τον pacer του 3:29 – ο οποίος βέβαια μετά με προσπέρασε χαλαρότατος 🙂
18 Νοεμβρίου 2022 στις 10:09 #127412kharisΣυμμετέχωνΚαλημέρα παιδιά, πρώτη φορα στον ΑΜΑ και θα ήθελα να σας πω τις εντυπώσεις μου. Σαν διοργάνωση μου φάνηκε οκ χωρίς κατι το εντυπωσιακo με 2 μεγάλα φαουλ κατά την άποψη μου, πρώτο δεν υπήρχε μπλε γραμμή παρα κατι σκορπια κομμάτια προηγουμένων ετων (ντροπή για διεθνή αγωνα) και δεύτερο ποιος πανέξυπνος εβαλα τα φορτηγάκια της speedex πιο μακρια κ από το ζαπειο εχοντας πρώτα γιαυτους που θα ερχόταν μετα απο 5-6 ώρες ?Εχοντας τα 42 στη πλάτη ειχες κ αλλα 2 να σε αποτελειώσουν εντελώς τέλος πάντων.
Στον αγωνα πιθανόν λόγω απειρίας η” έλλειψη σοβαρής ανηφόρας στην προετοιμασία μετα το 18-19 αρχισαν τα ζορια και κατάλαβα ότι τίποτα δεν θα μου βγει και μπήκα σε safe mode και πήγα για τον τερματισμο μόνο. προσπάθησα μετα το 35 να ανέβω αλλα η προσπάθεια έμεινε στο μυαλο μόνο, το σωμα δεν άκουγε και τα νευρα ήταν πάνω απο το κεφαλι, τελικά ηρθε 3.36.22
Υ.Γ.1 Ποιος φτιαχνει τα μπλοκ? προσπερασα ολα τα χρωματα και ημουν στο 2ο ο κακος χαμος γινοταν
Υ.Γ.2 Προσπαθησα να σας βρω στο 39 αλλα το τοπιο ηταν θολο απο τα νευρα,
ΝΕΧΤ ΤΙΜΕ..18 Νοεμβρίου 2022 στις 12:19 #127414aRiSTiDiSΣυμμετέχων@kharis
Και εγώ την ίδια ένσταση είχα!! Στον τερματισμό, τα ρούχα των πιο γρήγορων τα είχαν στο πιο μακρυνό σημείο! Ο “πανέξυπνος” προφανώς κοίταξε τί βολεύει τα φορτηγάκια, και όχι τους αθλητές. Ώστε τα φορτηγά των γρήγορων που τελειώνουν νωρίς να μπορούν να φύγουν και αυτά νωρίτερα, χωρίς να εμποδίζονται από τα φορτηγά των αργών.Όσον αφορά τα μπλόκ, και εγώ στο 2 ήμουν. Για να πάς στο 1 θές επίδοση κάτω από το 3ωρο. Αλλά είδα πολλούς από άλλα χρώματα που είχαν μπει και στο 1 και στο 2. Δεν φταίει αυτός που έφτιαξε τα μπλόκ, αλλά αυτοί στην είσοδο του μπλοκ που δεν έκαναν έλεγχο (+ οι δρομείς που δεν σεβάστηκαν)
18 Νοεμβρίου 2022 στις 13:36 #127415SpyrosΣυμμετέχωνΑυτό με τα φορτηγάκια της Speedex ήταν όπως και πέρυσι: στην αφετηρία τα είχαν με βάση τα bib (από τα πιο μικρά στα πιο μεγάλα – με μόνη εξαίρεση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που ήταν πρώτο – δίπλα στην εκκίνηση), οπότε, φαντάζομαι, αντίστοιχα έφυγαν για τον τερματισμό (με αποτέλεσμα τα πιο μικρά νούμερα να είναι πιο μακρυά…). Κι εγώ θα προτιμούσα να ήταν αλλιώς στον τερματισμό, αλλά ίσως έχει να κάνει με κάποια πρακτικά θέματα δικά τους που δεν τα ξέρουμε/φανταζόμαστε.
Εγώ, πάντως, για να μπω στο 1ο μπλοκ (που ήμουν) ζήτησαν να δουν το νούμερο, κάτω από τη μακρυμάνικη που φορούσα. Δεν ξέρω τι έγινε στα υπόλοιπα μπλοκς (που, λογικά, είχε και περισσότερο κόσμο και θα ήταν πιο δύσκολος ο έλεγχος όλων).18 Νοεμβρίου 2022 στις 15:43 #127416aRiSTiDiSΣυμμετέχωνΓια τα φορτηγά της Speedex δεν έχω ίδια άποψη, γιατί πάντα δίνω το νούμερό μου όταν τελειώνω και μου φέρνει άλλος τα πράγματα. Αλλά μου παραπονέθηκε ότι αυτή τη φορά ήταν πολύ μακρία
Για τα λάθος block, και εμένα μου ζήτησαν να δούν το νούμερο, κάτω από το πουλόβερ που φορούσα. Αλλά τόσο μέσα στο χώρο του block, όσο και στο πρώτο χλμ της εκκίνησης πέρναγα δρομείς από επόμενα blocks, που θεωρητικά δεν είχαν ξεκινήσει. Άρα ή δεν τους έλεγχαν όλους, ή άμα “κλαιγόταν” κάποιος/κάποια τον/την άφηναν ή κάποιοι έμπαιναν από την απέναντι πλευρά που δεν υπήρχε έλεγχος, πηδώντας τα κάγκελα
18 Νοεμβρίου 2022 στις 15:44 #127417EtienΣυμμετέχωνΟ έλεγχος των αριθμών κατά την είσοδο στα μπλοκ δεν ήταν ο καθως πρέπει – έκανα τσεκ επί αυτού !!
19 Νοεμβρίου 2022 στις 16:32 #127420desptsoukΣυμμετέχωνΑπό ότι μου είπε φίλη πάντως, αν πληρώσεις ένα ποσό μπορείς να αλλάξεις μπλοκ, αλλά μόνο μέχρι το 3, με τίποτα στο 1 και 2. Ωστόσο, ειδικά σε έναν μαραθώνιο, πραγματικά δεν καταλαβαίνω ποιός ο λόγος να ξεκινήσεις σε μπλοκ στο οποίο βρίσκονται (θεωρητικά) δρομείς με καλύτερες επιδόσεις…
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.