Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Βελτίωση χρόνου στα 5 χιλιόμετρα

Βελτίωση χρόνου στα 5 χιλιόμετρα

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 33 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Gregor
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ παιδιά. Και εγώ που νόμιζα ότι σε δύο μήνες θα τρέχω 10αρι😁

Μάνος Χανιά
    Συμμετέχων

Διάβασα το βιβλίο του Βαφειάδη ,μου άρεσε πολύ ,το συνιστώ ανεπιφύλακτα ..!! Αγόρασα και τα Nike turbo 2 και οι προπονήσεις βγαίνουν με λιγότερη κούραση .

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@aroulio Χαχαχα… Ο Γιώργος τα παράκανε πάντως με το αργό τρέξιμο.
    Όντως κρεμόσουν απ’ τα χείλη του όταν μιλούσε. Εξαιρετικός άνθρωπος!

Σωστά όλα όσα λέει ο echetlos (σα να ακούω στ’ αυτιά μου τον παλιό μου προπονητή στην adidas running team-που ήθελα να τον ακούω για ώρες).

Gregor
    Συμμετέχων

Under Armour infinite 2 storm hovre
    Και under Armour Fandom 2 μια γνώμη παιδιά

tazi
    Συντονιστής

Ο προπονητης στον οποιο αναφερεται ο @aroulio υπηρξε ο ανθρωπος που με μυησε στο τρεξιμο και με βοηθησε να σπασω το τριωρο. Εχει προπονησει πολυ κοσμο, μεταξυ των οποιων και τον @echetlos. Οπαδος των αργων μαλλον χιλιομετρων και της μεγαλης αεροβιας βασης. Μια συνταγη που ενδεχομενως να μην ειναι η πιο αποδοτικη σε συναρτηση με το χρονο ενασχολησης αλλα σιγουρα ιδανικη για αποφυγη τραυματισμων και εισαγωγη στο αθλημα. Αεροβια βαση πανω απο ολα!!, τα υπολοιπα χτιζονται απο πανω.

Gregor
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ, την καλημέρα μου!

stratus
    Συμμετέχων

@tazi Οταν το διαβασα πιστεψα οτι ο κορωνοιος επηρεαζει και την οραση,οποτε φωναξα τη συζυγο να μου διαβασει αυτα που εγραψες.Οταν το καταλαβεις και εσυ,αυτο που εγραψες θα σταματησεις να τραυματιζεσαι ή τουλαχιστον θα μειωθει ο αριθμος των τραυματισμων.

big-blue
    Συμμετέχων

Αγάπη μόνο!

stratus
    Συμμετέχων

Μα τον αγαπαμε γιαυτο του τα γραφουμε.

tazi
    Συντονιστής

Στοργη και προδερμ☺️☺️😌, ζητω τα αργα χιλιομετρα, οι διαλλειματικες, τα τεμπο φαρτλεκ και ολα τα συναφη ειναι γου διαβολου, η γη ειναι επιπεδη, το εμβολιο εχει τσιπακι και ολα ειναι εργο των απανταχου σιωνιστων. Νομιζω πως ολοι σημφωνουμε…..

stratus
    Συμμετέχων

Βρε Νικολα δεν γραφω αυτο.Απλα για να κανεις ολα τα αλλα με σχετικη ασφαλεια τεμπο,φαρτλεκ κλπ πρεπει να εχεις αρκετα χλμ στα ποδια σου.Αυτο κανουν οι επαγγελματιες,αυτο γραφουν η πλειοψηφια των βιβλιων και αυτο υποστηιζουν ολοι οι γνωστοι προπονητες παγκοσμιως.
    Δεν γραφω οτι αμα κανεις πολλα χλμ δε θα τραυματιστεις.Απλα μειωνεις τις πιθανοτητες.
    Τα τελευταια χρονια που το τρεξιμο εχει περασει στο μαζικο πληθυσμο εχει περασει η νοοτροπια μην κανεις πολλα χλμ,μην κανεις long run και στο τελος καποιοι θα υποστηριζουν μην προπονεισαι να πας ξεκουραστος στον αγωνα και αυτο βασικα γιατι η σωστη προπονηση ειναι κουραστικη.
    Η αποψη μου ειναι οτι δεν υπαρχει προπονηση που τραυματιζει,αλλα προπονηση που δεν γινεται σωστα.
    ΥΓ Ελπιζω να μην με παρεξηγησες

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 έτη, 11 μήνες πριν από stratus.
    Satrapis
    Συμμετέχων

Εγώ πάντως προτιμώ να κάνω 50χιλ την βδομάδα και τα 20 να είναι ποιοτικά παρά 100χιλ εκ των οποίων τα 10 μόνο ποιοτικά.

tazi
    Συντονιστής

Χριστο προφανως και δε σε παρεξηγω ρε συ, ειναι ποτε δυνατον αλλωστε; Χωρις βαση χτιζεις πυργους στην αμμο και μην ξεχναμε οτι τα 5 χλμ ειναι αποσταση αντοχης. Επισης δεν ειμαστε ολοι ιδιοι, αλλες πολυ σημαντικοι παραμετροι η ηλικια και το μπακραουντ.

Hadabis
    Συμμετέχων

Χωρις να εχω ουτε κατα διανοια την εμπειρια των δρομεων εδω εχω καταλαβει αληθεια ειναι οτι παιζει μεγαλο ρολο η ηλικια και το μπακραουντ. Πολυς κοσμος ξεκιναει να τρεχει στα 30 του χωρις να εχει τρεξει ποτε του και χωρις να εχει καμια ιδεα ουτε για το σωμα του τα ορια του ουτε τις αντοχες του και ειναι ευκολο να τραυματιστει. Ξεκινησα να τρεχω μεγαλες αποστασεις λιγοτερο απο χρονο για χασιμο βαρους και γιατι μου αρεσε αλλα ειχα εμπειρια απο ποδοσφαιρο και αλλων ειδων προπονησεις οποτε ηξερα ποτε να σταματησω η να βαλω μια μερα ξεκουρασης στο προγραμμα οταν ενιωθα οτι πρεπει να ξεκουραστω γιατι θα αντιμετωπιζα μεγαλυτερο προβλημα αργοτερα.
    Το αν βεβαια ειναι σωστο το προγραμμα μου ή οχι δλδ θα μπορουσα να δω μεγαλυτερη βελτιωση μειωνοντας χλμ και κανοντας πιο στοχευμενη προπονηση ειναι αλλου παπα ευαγγελιο. Παντως εχω λαβει μεγαλη βοηθεια και απο το φορουμ εδω για το τι προπονηση πρεπει να κανω απο παλιοτερα ποστ απλα θελει λιγο ψαξιμο.

panos gr
    Συμμετέχων

Τα αργα τρεξιματα πρεπει να ειναι το 80% του ογκου των χλμ μας .Το υπολοιπο 20% η πιο εξιδανικευμένη προπόνηση .
    Το αργο ειναι σχετικό βεβαια για τον καθε ενα μας,αλλο αργο εχει Γκελαουζος αλλο εγω …

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 33 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.