- Αυτό το θέμα έχει 27 απαντήσεις, 7 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 6 μήνες πριν από τον χρήστη
Vassilis K.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
8 Φεβρουαρίου 2018 στις 02:07 #65732
vasilis lar
ΣυμμετέχωνΔεν σε πρόλαβα συνονόματε….αν τα Glycerin 14 σου άρεσαν απορώ γιατί δεν δοκίμαζες τα 15…τρέχω ταυτόχρονα και με τα δύο….είναι όχι μόνο ένα αλλά πολλά κλικ πιο πάνω….καλοφόρετα αυτά που πήρες.
8 Φεβρουαρίου 2018 στις 12:27 #65774Vassilis K
ΣυμμετέχωνΣας ευχαριστώ. Τα σκέφτηκα τα 15, είναι η αλήθεια. Αλλά, σε αυτή τη φάση που βρίσκομαι, ήθελα κάτι πιο μαλακό στο πάτημα.
Πρώτες εντυπώσεις μετά από 3χμ στο ταρτάν:
Σαφώς μαλακά, μια χαρά για τις προτιμήσεις μου δηλαδή, δεν σου δίνουν όμως την αίσθηση πως βουλιάζεις μέσα σε κάτι που δεν θα σε αφήσει μετά να ξεκολλήσεις το πόδι σου. Τα Glycerin που είχα με έσπρωξαν με τον καιρό σε πιο mid-foot πάτημα. Ίσως λόγω της μεγαλύτερης σκληρότητας, υποσυνείδητα, προσπαθούσα να προστατεύσω τη φτέρνα μου. Με τα Vomero ήθελα να πατάω πιο πίσω.
Το σκληρό Upper δεν το αισθάνθηκα ακόμα στο τρέξιμο.
Η ενόχληση στις γάμπες, σαφώς μικρότερη. Εκεί που με το Glycerin άντεχα 2km, έχοντας προοδευτική αύξηση του “πετρώματος” από την αρχή, με τα Vomero εμφανίστηκε πιο αργά και σε πιο ήπια ένταση. Σταμάτησα στα 3km περισσότερο ως προφύλαξη.
Τα αγόρασα σε κόκκινο/μπορντώ. Ο 7χρονος γιός μου μόλις τα είδε είπε “Ουάααααου μπαμπά!” 😛8 Φεβρουαρίου 2018 στις 15:01 #65794Roberto4Carlos
ΣυμμετέχωνΠροδοσίααααααα !!!!!!!!!!
3 Σεπτεμβρίου 2019 στις 16:08 #110624Vassilis K
ΣυμμετέχωνΠέρασε καιρός από τότε. Πάμε πάλι για ψώνια! Μην κάνω νέο θέμα…
Τα Vomero έφτασαν 800χμ, καιρός να μας αφήσουν.
Παρατήρησα το εξής: Για τρίτο συνεχόμενο ζευγάρι, όταν πλησιάζουν το τέλος της ζωής τους, εμφανίζουν πρόβλημα οι γάμπες. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Τα Vomero άρχισαν να με ενοχλούν γύρω στα 600χμ, υποπτεύθηκα πάλι πως ίσως έπεσε το drop, με το κοπάνημα του χοντρού θα έσκασε κανένα λάστιχο στο παπούτσι 😛 Δοκίμασα λοιπόν υποπτέρνια. Και το πρόβλημα εξαφανίστηκε. Άρχισε πάλι να με ενοχλεί τελευταία, πάνω από τα 750χμ. Έκανα και πρόβα να αφαιρέσω τα υποπτέρνια και τα πράγματα χειροτέρεψαν. (Παρένθεση, όταν είχα δοκιμάσε Hoka με 5mm drop, οι γάμπα μου πόνεσε αμέσως και τα χάρισα με 100χμ)
Πάμε λοιπόν για αγορά. Διαβάζοντας εδώ (κυρίως) αλλά και γενικά στο internet, σκέφτηκα τα Wave Rider 22/23 (αν κατάλαβα καλά, η σόλα είναι ίδια). Το κύριο προσόν είναι τα 12mm drop και πως από το solereview συνιστώνται για άτομα που είναι πιο στρουμπουλά από το κανονικό. 😛
Όπως πάντα, η γνώμη σας πολύτιμη!3 Σεπτεμβρίου 2019 στις 17:47 #110626Echetlos
Συντονιστής@unforgiven Γεια σου, Βασίλη!
Δεν ξέρω αν κάνουν τόση διαφορά τα 2mm (10-12mm) αλλά αν οι κεραίες σου την πιάνουν, πάω πάσο.
Έχω καιρό να ασχοληθώ με Mizuno αλλά αν πάρουμε ως δεδομένο το πώς δουλεύει η wave plate, το WR είναι σκληρό και άκαμπτο πίσω. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει προστασία, απλά η αίσθηση είναι αρκετά διαφορετική από τα υπόλοιπα παπούτσια.
Βέβαια, είναι πάρα πολύ σταθερό, ενώ εξασφαλίζεις και την διατήρηση του δυναμικού drop.3 Σεπτεμβρίου 2019 στις 18:17 #110632StefanosM (papako)
Συμμετέχωνεμένα τα vomero 12 μου δημιουργήσανε πρόβλημα στις γάμπες μετά απο 100 περίπου χιλιόμετρα. Και μάλιστα επειδή δεν ήξερα από που προσέχετε το πρόβλημα τα ξανάβαλαν μετά απο 6 μήνες και πείστηκα.
4 Σεπτεμβρίου 2019 στις 10:36 #110638Roberto4Carlos
Συμμετέχωνγιατί όχι σε Glycerin 16 @unforgiven?
Απλά Βασίλη, όπως μάλλον θα ξέρεις, το 16 είναι λίγο πιο σκληρό αλλά πλέον πιο γρήγορο και άμεσο σε σχέση με ότι ξέρουμε! Για δοκίμασε το και αυτό αν έχεις την δυνατότητα!4 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11:47 #110640Vassilis K
Συμμετέχων@Echetlos Γεια σου Νίκο. Άρχισα να ψάχνω όσο το δυνατόν μεγαλύτερο drop μιας και μόλις προσέθεσα τα υποπτέρνια είδα σημαντική βελτίωση. Τα υπολογίζω στα 3-4mm αλλά είναι από σκέτη σιλικόνη και όταν προσγειώνονται τα 90+ κιλά μου πάνω τους δεν θα μένει ούτε το μισό πάχος.
Τι θα πρότεινες σε drop όχι κάτω από 10mm; Πέρα από τα Glycerin που πρότεινε ο @Roberto4Carlos;
@papako και σε τι παπούτσι πήγες μετά;4 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11:55 #110644Echetlos
Συντονιστής@unforgiven Κοίτα, η αλήθεια είναι πως τα Mizuno έχουν τα χαρακτηριστικά που ζητάς. Έχει βγει και το Sky wave knit, το οποίο δεν έχει wave plate. Δεν ξέρω βέβαια πότε κυκλοφορεί.
4 Σεπτεμβρίου 2019 στις 14:07 #110652Vassilis K
Συμμετέχων@echetlos Πιστεύεις πως το wave plate δίνει μικρότερη απόσβεση κραδασμών και εν τέλει δεν κάνει για δρομείς μεγάλου βάρους; Η είναι θέμα αίσθησης;
ΤΟ Sky Wave Knit, από μια γρήγορη ματιά και ελλείψει κάποιον reviews στα γνωστά λημέρια, μου φαίνεται πάνω-κάτω σαν τα Glycerin 16/17, μιας και έχουν 10mm drop.4 Σεπτεμβρίου 2019 στις 14:15 #110658Echetlos
ΣυντονιστήςΌχι βασίλη, η προστασία του είναι επαρκέστατη. Απλά δουλεύει διαφορετικά απ’ ό,τι μία σόλα με σκέτο αφρό.
Μάλιστα, οι πιο μεγαλόσωμοι δρομείς είναι αυτοί που θα συμπιέσουν περισσότερο την πλάκα.
Το πιο σφιχτό cushioning είναι καθαρά θέμα αίσθησης και προτιμήσεων, όπως είπες.Το Ghost είναι στα 12mm, παρόλο που δεν του φαίνονται όταν τρέχεις.
4 Σεπτεμβρίου 2019 στις 14:57 #1106864 Σεπτεμβρίου 2019 στις 18:21 #110698Vassilis K
Συμμετέχων@nikolaospapachristos, βίβλος!
Το μόνο site, μαζί με το GoRun που δεν θα διαβάσεις “βαρύς; πάρε το πιο μαλακό παπούτσι που υπάρχει” -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.