- Αυτό το θέμα έχει 52 απαντήσεις, 14 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 8 μήνες, 2 εβδομάδες πριν από τον χρήστη
Konstantinos.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
18 Νοεμβρίου 2018 στις 14:55 #102212
Echetlos
Συντονιστής@stratus Μάλλον εσύ παραείσαι οικονομικός και γρήγορος, Χρήστο…
2,3γρ Χ 190′(μ.ο)= 437 γρ. υδατάνθρακα. Όσο δηλαδή και το γλυκογόνο σου περίπου. Οριακά παίζει να μην χρειάζεσαι και εξωτερική τροφοδοσία!
Βάλε ίσως και ότι λόγω άσθματος πας κι ελαφρώς πιο αργά από το ΜΡ σου, οπότε το το 2.3 μπορεί να είναι και πιο χαμηλό.
Επίσης, μιλάς για φλατ διαδρομές, στην κλασική είσαι πιο ενεργοβόρος, λόγω ανηφορών.
Σε ισοπέδωσα, μπάρμπα, πήγαινε για ύπνο!!! 😛18 Νοεμβρίου 2018 στις 16:22 #102216chrisbat
Συμμετέχων@echetlos “κάρφωμα” εννοείς που άρχισε να μου χαλάει το στομάχι μετά τα καφεϊνάτα τζελ και τα έβγαλα ή έχει να κάνει και με τα πόδια μου που δεν μπορούσαν να τρέξουν άλλο από το πρήξιμο;
Το να πάρω πάντως ανά 5χλμ τζελακι με ανακατεύει μόνο και σαν ιδέα 😰
Το στομάχι μου δεν νομίζω να αντέξει!!!
Όσο αφορά το νερό, @aRiSTiDiS , καθώς λογω υδρωτα χάνω περίπου 2-2,5κιλα στα long run και πιθανώς κάνα 3,5αρι στον μαραθώνιο, είναι καλή κατανάλωση τα 2600-3000ml;;18 Νοεμβρίου 2018 στις 18:26 #102232Echetlos
Συντονιστής@chrisbat Αναφέρομαι στο ενεργειακό άδειασμα, το οποίο επέφερε και την κόπωση στα πόδια.
18 Νοεμβρίου 2018 στις 18:34 #102234chrisbat
ΣυμμετέχωνΆμα στηριζόμαστε αποκλειστικά στα τζελ, προς τι το 3ημερο φόρτωμα υδατανθράκων;;;
18 Νοεμβρίου 2018 στις 18:37 #102236weatherman
ΣυμμετέχωνΓια μεταφορά gel βολεύει και αυτό https://www.sportsshoes.com/product/ron1479/ronhill-stretch-arm-running-pocket-~-aw18/
18 Νοεμβρίου 2018 στις 18:52 #102240Echetlos
Συντονιστής@chrisbat Δεν στηρίζεσαι αποκλειστικά στη εξωτερική τροφοδοσία, κάθε άλλο.
Οι υδατανθράκωση αποθηκεύει 400-450 γραμμάρια υδατάνθρακα (γλυκογόνο) στον οργανισμό, τα οποία όμως δεν αρκούν.
Με τα gels που θα πάρεις κατά την διάρκεια του αγώνα προσπαθείς να αναπληρώσεις το έλλειμμα.
Αυτά σε πολύ γενικές γραμμές, παίζουν αρκετά πράγματα ρόλο, όπως η κατανάλωση του καθενός, ο ρυθμός, πιθανές ανηφόρες κ.α.18 Νοεμβρίου 2018 στις 20:02 #102242Kalogeridis
Συμμετέχων@weatherman πολύ ωραίο, αν και με προβληματίζει ότι δεν έχουμε αίσθηση της ελαστικότητας σε σχέση με το μέγεθος επί του μπράτσου. Δηλαδή αν πάρω το medium , φοβάμαι μήπως με τα τζελακια σφίγγει ανεπιθύμητα το μπράτσο.επισης λόγω ευαισθησίας στο συγκαμα στην ευρύτερη περιοχή της μασχάλης θα απέφευγα έξτρα υφανσεις και ραφές στην περιοχή!
18 Νοεμβρίου 2018 στις 20:24 #102248aroulio
Συμμετέχωνbest value for money ever
ζώνη όλων των μαραθωνίων μου για κινητό και μέχρι 3 τζελ. Με πρόσθετο κρεμαστό τσαντάκι βγάζει και ουλτρα.ΥΓ και μιας και είπα value for money, το sportsshoes έχει clifton 4 με 75€ και boston 7 me 80€
18 Νοεμβρίου 2018 στις 20:34 #102250Etien
Συμμετέχων☺
Καλησπερα σας!Τον φετινο μαραθωνιο τον έβγαλα με 3 μπουκαλακια νερο ( κρατουσα στο χερι απο το 5ο χιλ διοτι αισθανθηκα ζεστη μερα ) στο χερι κ μιση μπανανα ολη κ ολη !!
Ευχαφιστω .
18 Νοεμβρίου 2018 στις 20:39 #102252Echetlos
ΣυντονιστήςΚαλησπέρα σας!
Όταν είχατε κάνει εργομέτρηση, σας είχαν μετρήσει κατανάλωση σε ρυθμό μαραθωνίου… 1,61γρ!!!!
Ευχαριστώ.18 Νοεμβρίου 2018 στις 20:50 #102254Elda
ΣυμμετέχωνXαχα Νικο, σου εχει αποτυπωθει το νουμερο απ ο,τι βλεπω!!! Και τη μιση μπανανα μαλλον απο πεινα θα την εφαγε παρα απο αναγκη αναπληρωσης γλυκογονου!
18 Νοεμβρίου 2018 στις 20:57 #102256Echetlos
ΣυντονιστήςΕ μα… Με 3,8γρ κατανάλωση στα πιο αδύνατά μου, αφρίζω όταν βλέπω τέτοια νούμερα!
Ούτε από πείνα, το πιθανότερο είναι να ντράπηκε να πει όχι όταν του την προσέφεραν. Είναι κι ευγενικό παλικάρι…18 Νοεμβρίου 2018 στις 21:10 #102258Etien
Συμμετέχων☺☺☺
Η αληθεια ειναι οτι την βουτηξα την μπανανα ,σκεπτομενος ” ας μασουλησω κατι , ας μην τερματισω μονο με νερο !!, ☺☺☺” !!
Παντως εχω κανει μερικες προσπαθειες για τζελ (μετα απο πιεσεις φιλων ), αλλα “δεν με πανε” μαλλον☺. Τα αγορασα, τα αφησα/λησμονησα στο αμαξι κ τα βρηκα οταν ειχαν ληξει πια☺ !!! Αλλα που θα παει , θα το παλεψω να έρθω με τα “νερα” σας…καποια στιγμη ☺ !!Ευχαριστω !!
18 Νοεμβρίου 2018 στις 23:30 #102274tazi
Συντονιστής@etien Ρε Παναγιωτη, αν θυμαμαι καλα εσυ εισαι τερας οικονομιας, νομιζω ειχες πεσει στη μαρμιτα μικρος😂.
Απο εμπειρεια μπορω εχω να πως πως οσο ωριμαζει κανεις δρομικα τοσο λιγοτερο φαι θελει κατα τη διαρκεια ενος μαραθωνιου. Νομιζω οτι και τα νυστικα λονγκ ρανς βοηθανε σε αυτη τη προσαρμογη.18 Νοεμβρίου 2018 στις 23:55 #102276big-blue
ΣυμμετέχωνΚρατιέμαι να μη γίνω κακός με τις επαναλαμβανόμενες παπάτζες…
Εγώ πάντως, παρόλη τη «δρομική ωρίμανση» που λέει κ ο Νικ, αύξησα την ενεργειακή μου κατανάλωση (πάνω από 3,5γρ/λεπτό), εκτός και αν οι εργομέτρες τρομπάρουν-δεν το αποκλείω με όσα έχω δει στις δυο που έχω κάνει.
Στον ΑΜΑ της προηγούμενης εβδομάδας διαπίστωσα πως τρώω χρόνο σε κάθε σταθμό με τα
Saltstick (βγάλε απ´ τη σακουλίτσα, ξανάδίπλωσε τη σακουλίτσα κτλ) κ τα τζελ (συνολικά 8 νομίζω). Σκέφτομαι μάλιστα πως ίσως είναι υπερβολικό όλο αυτό. Στομαχικά βέβαια δεν έχω πρόβλημα, άλλα τόσα θα έτρωγα, μαζί με Coca Cola (που πίνω μόνο σε απαιτητικούς αγωνες-ποτέ στην καθημερινότητά μου), αλλά νομίζω πως χάνω την αυτοσυγκέντρωσή μου, κ πολύτιμα δευτερόλεπτα.
Στα ΜΡ τρεξίματά μου όμως, δεν παιρνω τζελ, ακόμα και στο 23 που έχω.
Φέτος πήρα ένα, έτσι για δοκιμή.
Σκέψεις… -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.