Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Αγώνες / Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος 2018

Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος 2018

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 61 έως 75 (από 76 συνολικά)
  • Συντάκτης
    tzatzikis90
    Συμμετέχων

πολλά συγχαρητήρια σε όλες-όλους σας!

και του χρόνου με υγεία!

nikos79
    Συμμετέχων

Elda αυτό που δεν φαίνεται ο χρόνος και το πέρασμα τερματισμού έγινε σε πάρα πολλούς δρομείς και σε αρκετούς γνωστούς μου που τερμάτισαν κανονικά. Είναι καθαρά τεχνικό θέμα της διοργάνωσης και καλό θα ήταν να λυθεί άμεσα γιατί δεν είναι και τόσο κολακευτικό για τον αγώνα….

Όσο για καταπόνηση τί να πω; για να καταλάβεις σήμερα το πρωί επειδή έχω ρεπό βγήκα για ένα χαλαρό 30λεπτο και ήμουν άνετος αλλά έχεις δίκιο στο ότι δεν υπάρχουν αγώνες εντός Ελλάδας οπότε το εγχείρημα είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί. Χρειάζονται πολλά χρήματα (που προς το παρών δεν διαθέτω 🙂 ) για να φτάσει κανείς σε Ρόδο ή Κρήτη…

RiffRaff
    Συμμετέχων

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που τερμάτισαν παρά τις αντίξοες (για τα δικά μου τουλάχιστον δεδομένα) συνθήκες. Πάμε για άλλα τώρα!

@Elda
    : Και σε αρκετούς δικούς μου γνωστούς έχει συμβεί το ίδιο, μπήκα να δω τι κάνανε και έχει μόνο μέχρι το 30!

@Echetlos
    : Δε νομίζω πως παίζει θέμα ενεργειακό. Σκέψου πως χθες με 4:39 μέσο pace (με βάση το ρολόι που κατέγραψε και τα πέρα δώθε, χωρίς να συνυπολογίζει το μισό+ λεπτό της στάσης για κατούρημα), το τελευταίο χιλιόμετρο (που ήταν και το γρηγορότερο) βγήκε στο 4:24. Επίσης, για ακόμη μια φορά είχα negative split (1:40:34 ο ημί). Γενικά, παρότι κατέβηκα με Bissolvon γοιατί είχα θέμα με φλέματα/λαιμό, δεν υπήρχε ζήτημα ούτε στο καρδιοαναπνευστικό ούτε δυνάμεων. Είναι καθαρά θέμα μηχανικής καταπόνησης. Ίσως και τα Hoka που φόρεσα χθες για τελευταία φορά μετά από ένα χρόνο και 700-800 χιλιόμετρα να μην είχαν την απορρόφηση που απαιτούνταν, ειδικά στο τελευταίο κομμάτι. Τέσπα, μάλλον τελευταίος μαραθώνιος αυτός για μένα από δω και πέρα στόχευση σε μικρότερες αποστάσεις, ειδικά στο Νυκτερινό που λόγω ώρας γίνεται σε ανθρώπινες συνθήκες

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Μαρία είσαι τρελή! Προσωπικά θεωρώ εξαιρετικά δυσκολότερο το 2 sub 4 σε κοντινούς αγώνες από ένα 3.50. Συγχαρητήρια…
    Υγ. Προλαβαίνεις Χανιά…
    Σωτήρη Πολύ δυνατός!!!

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Νίκο και Μαρία μήπως και των δύο το θέμα με τα πόδια, αν και διαφορετικό μεταξύ τους, έχει την ίδια αιτία? Σίγουρα στο σημείο που περνάς από Διαβατά και μετά, ένα χαλάρωμα κορδονιων μπορεί να εξυπηρετεί. Το ίδιο με τον Νίκο είχα πάθει κι εγώ πρόπερσι. Από τότε αποφάσισα να μην ξανατρεξω πάνω. Καλή ξεκούραση !

vasilis lar
    Συμμετέχων

Για μένα ο προχθεσινός Μαραθώνιος της Θεσσαλονίκης τελείωσε με πάρα πολύ καλές εντυπώσεις και όπως έγραψα και στην αρχή αυτής της συζήτησης μετά από 9 συνεχόμενα χρόνια στον αγώνα των 10 χλμ. φέτος συμμετείχα στην μεγάλη διαδρομή απλά και μόνο για να τρέξω ένα Κυριακάτικο longrun και να προσθέσω άλλα 42 χλμ. στα 102 των προηγούμενων 8 ημερών συμπληρώνοντας έτσι έναν όγκο χιλιομέτρων που χρειάζονται εν’όψιν των ερχόμενων αγώνων υπεραπόστασης……και όλα αυτά σε μια διαδρομή που άκουγα χρόνια τώρα όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια, είτε αυτό αφορούσε την ποιότητα της ασφάλτου είτε τον καιρό, είτε την ομορφιά της, είτε την έλλειψη κόσμου.
    Τελικά όλα κύλησαν άψογα και με καλή παρέα, αστεία, γέλιο και συζητήσεις δεν κατάλαβα το πόσο γρήγορα πέρασε η ώρα,…μπορεί η διαδρομή του όντως να είναι παντελώς αδιάφορη, η άσφαλτος όχι και στα καλύτερά της και ο καιρός λίγο ζεστός από κάποια ώρα και μετά αλλά εγώ όλα αυτά τα θεωρώ μικρολεπτομέρειες και δεν με απασχολούν ιδιαίτερα, αντίθετα μάλιστα θα έλεγα ότι για μεγαλύτερο προπονητικό κέρδος θα προτιμούσα όλα αυτά να ήταν χειρότερα (ίσως να είμαι ο μόνος δρομέας που παρακαλούσε τις προηγούμενες μέρες η θερμοκρασία να είναι πάνω από 25 βαθμούς!)…..από την άλλη σηκώνει συζήτηση το θέμα του λίγου κόσμου της διαδρομής (πλην του τελευταίου χιλιομέτρου και λάποιων ακόμη σημείων), προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος θα πρέπει να στηθεί από το πρωί στον δρόμο και να χειροκροτήσει εμένα που απλά κάνω ένα χόμπι και σπαταλώ ώρες και χρήμα άσκοπα ενώ θα μπορούσα να τις αφιερώσω σε κάτι ποιο εποικοδομητικό για μένα και την κοινωνία.
    Τελειώνοντας να αναφέρω ότι στα τελευταία 4 χλμ. η Βίκυ μου ζήτησε να πάμε παρέα μέχρι τον τερματισμό για να την βοηθήσω να κρατήσει έναν σταθερό ρυθμό στο 5:30…..τα τρέξαμε μαζί αν και απ’ότι φάνηκε τελικά δεν είχε ανάγκη από support αλλά ούτε και εγώ είμαι κατάλληλος για αυτόν τον ρόλο, φτάσαμε να τρέχουμε κάτω από το ζητούμενο με αποκορύφωμα το 42ο χιλιόμετρο που το διανύσαμε σε 5:16!!….ψυχάρα η Βίκυ μας, έχοντας σταθερό ρυθμό σε όλο τον αγώνα και πολλά αποθέματα δύναμης στο τέλος το σίγουρο είναι ότι πολύ σύντομα θα κατέβει ακόμη πιο κάτω.
    Καλή συνέχεια και καλά χιλιόμετρα σε όλους μας.

Elda
    Συμμετέχων

@kalogeridis

Μαρία είσαι τρελή!

Παναγιωτη, με καταγωγη απο Κεφαλονια, τι αλλο θα μπορουσα να μαι? 😀

Oσο για τα ποδια, δεν το αποκλειω να ταν και συνδυασμος παπουτσιων και ασφαλτου, στο Ναυπλιο βεβαια δεν ειχα κανενα θεμα με τα ιδια παπουτσια (freedom). Τα κορδονια ομως καμια σχεση στα freedom ετσι κι αλλιως δεν πιεζεται καθολου το ποδι στο δεσιμο των κορδονιων, αλλα παπουτσια μπορει να μου το κανουν, αυτα καθολου. Ισως ενας συνδυασμος forefoot, ασφαλτου και συγκεκριμενου παπουτσιου να μου προκαλεσε τις κραμπες. Μετα για να μην πονανε τα δαχτυλα επεσε αναγκαστικα πολλη φτερνα, ειδα βιντεο που μου τραβηξε φιλη 200μ πριν τον τερματιμο και εφριξα με το στυλ μου!!!

Elda
    Συμμετέχων

Εδω τερματισμοι μεχρι 3:48 https://www.youtube.com/watch?v=eDRpK5sCPDc

Rigelian
    Συμμετέχων

Πολλά μπράβο σε όλους, ειδικά στην @elda για την όμορφη και υπέροχη δρομική “τρέλλα”!

manolee
    Συμμετέχων

Συγχαρητήρια σε όλους για τη συμμετοχή και πάμε για καλύτερη συνέχεια
    Στα δικά μου μια ακομα αποτυχία σε αγώνα , αυτή τη φορά ακόμα μεγαλύτερη , με τα ίδια ακριβώς προβλήματα σε ταπερ και αγώνα , τερματισμός καπου στο 3:59:30 κανα μισάωρα εκτος στόχου

Elda
    Συμμετέχων

@manolee, τι μεικτο χρονο ειχες? Λογικα πρεπει να τερματισαμε διπλα διπλα, εμενα δεν εχει βγει ο τελικος χρονος, αλλα με 41″ αργοτερα απο την πιστολια, πρεπει να τερματισα σε 4:00:22 μεικτο χρονο.

manolee
    Συμμετέχων

@Elda , Μαρία , τώρα μπήκα και είδα , μεικτό είχα 3:59:34 και καθαρό 3:59:16 , εκτός των άλλων σταμάτησε και το Garmin σε κάποια φάση

petransfhp
    Συμμετέχων

Κάθομαι και σκέφτομαι για τον αγώνα τι έγινε , τι πήγε καλά , τι όχι …

Μετά τον τοίχο που βρήκα στην Καλαμπάκα και το τελικό 1:28:45 προσηειώθηκα ανώμαλα στην πραγματικότητα και αναθεώρησα τους στόχους μου για τον Μέγα Αλέξανδρο.

Ο στόχος ήταν κάτι καλύτερο από το ατομικό μου ρεκόρ πέρισυ στην Ρώμη 3:13:46 και ότι καλύτερο ήθελε προκύψει…

Έτσι ξεκίνησα όπως είχα σχεδιάσει , συντηρητικά το πρώτο 5αρι , όλοι με περνούσαν , αύξηση ταχύτητας στην συνέχεια και τσουπ στο 7ο χλμ τσίμπημα από τον γλουτιαίο στο δεξί πόδι και σιγά σιγά μούδιασμα του τετρακεφάλου με αποτέλεσμα να μην ελέγχω το πόδι και να μην τρέχω ελεύθερα όπως θα ήθελα.

Αμέσως σκέφτηκα “Σήμερα θα είναι μία δύσκολη μέρα…”

Παρόλα ταύτα προσπάθησα να κρατήσω έναν γρήγορο ρυθμό , ο οποίος λόγω πόνου δεν ήταν σταθερός με αποτέλεσμα να έχω περάσματα από 4’20” έως 4’35” ,
    λέω οκ θα το παλέψω και ότι γίνει,
    έτσι με πολύ προσπάθεια πέρασμα Ημιμαραθώνιο 1:34:50 ,

λέω “μια χαρά είμαστε εντός στόχου”

στην συνέχεια προσπάθησα να κρατήσω αυτόν τον γρήγορο για εμένα Ρυθμό από 4’23» έως 4’28» ,
    το έκανα μέχρι το 34,
    εκεί όμως είχα εξαντληθεί και από το πόδι και φυσιολογικά από τον αγώνα ,
    και τα 35 36 37 38 με πήγαν 4’45” – 4’5”

εκεί κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να σπάσω το 3.10

έτσι στα τελευταία 3χλμ τα έδωσα όλα, “τουλάχιστον να κάνουμε ατομικό ρεκόρ” σκέφτηκα

έτσι ύστερα από μία σκληρή μάχη κατάφερα να
    βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ κατά 2’44”
    και τελικά να γράψει 3:11:02

είμαι ικανοποιημένος με την βελτίωση ,
    έχω όμως μια πικρία ότι δεν χάρηκα τον αγώνα ,
    περίμενα τουλάχιστον το πρώτο μισό να το περάσω σχετικά ξεκούραστα

αλλά εγώ από το 7ο πάλευα να κρατήσω τον ρυθμό μου !

αυτό κυριολεκτικά με έκανε σμπαράλια.

Η πλάκα είναι ότι τώρα νιώθω πολύ ξεκούραστος,
    και σαν την @elda θα ήθελα σύντομα να ξανατρέξω,
    αλλά πού; χαχαχα

Τελοσπάντων , αποκατάσταση και ψάχνουμε τον επόμενο αγώνα στόχο !

Kostão
    Συμμετέχων

@petransfhp αυτή η ενόχληση ήταν κάτι καινούργιο για σένα ή το είχες νιώσει και σε προπονήσεις; Φαίνεται ότι αν δεν το είχες θα πήγαινες 5 λεπτά κάτω..

stratus
    Συμμετέχων

Σημερα διαπιστωσα οτι το garmin ειχε αποκλιση μονο 100 μετρα στη μετρηση της αποστασης.Πραγματικα δεν εχω ξαναδει τοση ακριβεια απο gps ρολοι

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 61 έως 75 (από 76 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.