Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Με τι παπούτσια 👟 θα τρέξετε την Κλασική;

Με τι παπούτσια 👟 θα τρέξετε την Κλασική;

Τοποθέτηση ετικέτας: ,

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 46 έως 60 (από 60 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Gal
    Συμμετέχων

ειμαι υπερ των κανονικων κορδονιων και κατα της ελαστικοτητας. Συγκεκριμενα τα adidas ultra boost που δενουν ουσιαστικα μονα τους στο πόδι (σαν κάλτσα) μου δημιουργούσαν μεγάλο πόνο στο ποδι γιατι δε μπορουσα να ρυθμίσω το σφιξιμο…πιθανοτατα και νευρικοι τραυματισμοι να οφειλονται εκει

big-blue
    Συμμετέχων

Δεν ξέρω, εμένα η φάση είναι πολύ περίεργη. Είχα κάνει ήδη 150χλμ με τα boracay χωρίς πρόβλημα, μάλιστα θεωρώ πως ήταν το καλύτερο παπούτσι που είχα φορέσει ποτέ.
    Κάποια στιγμή, στο περπάτημα, πριν την εκκίνηση στις Σπέτσες ένιωσα να με πονάει πολύ, λες και έχω σφίξει τέρμα τα κορδόνια.
    Δεν ξέρω τι είναι, θα το αφήσω στην άκρη για λίγο (το παπούτσι) και βλέπουμε…
    Πάμε με Ζάντε (αν κ στη Θεσσαλονίκη δε μου έφερε γούρι) το οποίο μπροστά κ επάνω είναι εντελώς σοφτ

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@nikosgal Νίκο, γενικότερα τα Ultra Boost δεν είναι καν για τρέξιμο..! 😛
    Μια χαρά για fashion sneaker αλλά μέχρι εκεί.
    Έρχεται και review εντός των ημερών…

@big-blue
    Ηλία, όπως και στην @Elda, από κάτι στην προπόνηση ερεθίστηκε κάποιο νεύρο ή τένοντας στο σημείο εκεί κι έτυχε να “δέσει” με κάποιο σημείο πίεσης από το παπούτσι. Υπό άλλες συνθήκες, δεν θα συνέβαινε. Δεν εξηγείται αλλιώς το να σας το βγάλει μετά από τόσο καιρό…

Orcatattoo
    Συμμετέχων

Αν η προετοιμασία είχε πάει όπως έπρεπε, νομίζω οτι θα φορούσα το Boracay 1 που είναι και για μένα, το καλύτερο παπούτσι που έχω φορέσει!
    Επειδή για διάφορους λόγους η προετοιμασία δεν έγινε ολοκληρωμένη, θα κατέβω με το ΝΒ 1080v6 που είναι λίγο πιο βαρύ, λιγότερο γρήγορο αλλά με ακόμα περισσότερο cushioning για να γλυτώσω το περσινό κάζο (πέρσι έτρεξα με Saucony Breakthru και στο 25ο σταμάτησα κι έβαλα μέσα στα παπούτσια σφουγγάρια για να φτάσω στο Καλλιμάρμαρο, τράτζικ!)

Τα έχω από τέλη Σεπτέμβρη, έχω κάνει 30άρι και με τα 2, νομίζω οτι το 1080 θα με φέρει στο στάδιο!

Εκεί, κάπου μεταξύ 4:10-4:30!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@dimitriskopanas Δεν γίνεται, πλάκα κάνεις…

…πέρσι έτρεξα με Saucony Breakthru και στο 25ο σταμάτησα κι έβαλα μέσα στα παπούτσια σφουγγάρια για να φτάσω στο Καλλιμάρμαρο, τράτζικ!

tazi
    Συντονιστής

@dimitriskopanas Τέτοια ιστορία δεν εχω ξανακούσει…., απιστευτος!!

big-blue
    Συμμετέχων

Πως γκενεν να τραυματιστείς στο κουτουπιέ όταν το 95% των τρεξιματων γίνεται στο στίβο, ε; Κάποια στιγμη σκεφτόμουν μήπως μου έπεσε κάποιο αντικειμενο στο πόδι κ δεν το πήρα χαμπάρι:)
    Να είναι θέμα στυλ τρεξίματος; Κάποιες φορές θυμάμαι πως όταν φορούσα πιο στενή καλτσα ένιωθα πίεση στην εξωτερική πλευρά του ποδιού, δε θυμάμαι με πιο παπούτσι.

Μητσάρα δεν παίζεσαι!

MANOLIS2004
    Συμμετέχων

Με NIKE AIR ZOOM ODYSSEY 1, τα θεωρώ ελαφρώς καλύτερα από τα Kayano 20 που είχα πέρυσι.

Orcatattoo
    Συμμετέχων

@Echetlos & @tazi
    Δυστυχώς καθόλου πλάκα! Σαφέστατα δεν ήταν το μόνο λάθος πέρσι, αλλά ναι έγινε έτσι ακριβώς!
    Είχα πόνους στο forefoot από το 18-19ο χλμ. Σαφέστατα είχα πάει γρηγορότερα από όσο έπρεπε και μπορούσα, κάτι που έφερε γρηγορότερα την κούραση. Στο 25 πλέον θα εγκατέλειπα από τον πόνο αν δεν βαριόμουν να περιμένω τη σκούπα, είδα τα σφουγγάρια και έκανα ότι έκανα.
    Στο 32,5 νομίζω έκανα μια ανανέωση και όντως για κανένα χιλιόμετρο έδειχνε να δουλεύει το σύστημα. Αλλά ήταν ήδη αργά γενικά.

Δεν κατηγορώ το παπούτσι φυσικά, μια χαρά είναι, όχι για μένα (για τις ταχύτητες μου στην κλασική διαδρομή) γιατί 15 μέρες μετά έκανα ένα αρκετά γρήγορο 10αρι ΣΔΥΑ με αυτά. Το κακό ήταν οτι πέρσι τα μεγάλα (όσα έγιναν) έγιναν σε βουνό με άλλο παπούτσι, οπότε στην πραγματικότητα ήταν το πρώτο μεγάλο με αυτά! Σα μαλ**ας που λένε την πάτησα!!

Αυτά!

giannislari7
    Συμμετέχων

Λοιπόν .. Πριν λίγο γύρισα από ένα 12άρι όπου δοκίμασα το Βοrocay V2 ξανά με όλους του πιθανούς και απίθανους τρόπους δεσίματος αλλά το συμπέρασμα μου είναι πως αν δεν κλίση η πληγή οποιοσδήποτε τύπος δεσίματος θα με επιρεάζει εκτός αν τα έχω τελείως χαλαρά. 2 προπονήσεις ακόμη ευκαιρία θα τα δώσω αν και με βλέπω να αποφασίζω στο Μαραθώνα 😀 😀

Belial
    Συμμετέχων

Παπούτσια: Nike Vomero 10, κάλτσες: injinji ή τις nike low cut drifit, ΚΟΛΑΝ Nike κοντό tight fit ή σορτς adidas men’s supernova split running shorts εξαρτάται από την διάθεση και τον καιρό. Μπλούζα nike miller uv κοντομάνικο. Καπέλο nike drifit. Αν και θα μείνω πολύ ώρα στην διαδρομή ελπίζω τα γυαλιά που δεν θα πάρω να μην μου λείψουν. Καλή αντάμωση στον Μαραθώνα!

Orcatattoo
    Συμμετέχων

Εντωμεταξύ, με αφορμή την επιλογή παπουτσιού, ας αναφέρω εδώ το θέμα γιατί είναι σχετικό:
    Ένας λόγος που αισθάνομαι πιο άνετο το 1080 έναντι του Boracay 1 για τον συγκεκριμένο αγώνα, είναι οτι το Boracay είναι πιο στενό.
    Προφανώς και καταλαβαίνετε (και σωστά) οτι μιλάω για το toebox όπου στο 1080 είναι σαφώς φαρδύτερο.
    Το θέμα είναι βέβαια, οτι συγκρίνοντας τα 2 παπούτσια στο ίδιο νούμερο (US 10) το 1080 έχει μισό δάκτυλο εξτρα μπροστά!!

Το Bora το πήρα από Ελλάδα, το 1080 ιντερνετικά από Γερμανία. Λέτε να παίζει ρόλο?

big-blue
    Συμμετέχων

Μήτσο δες αν ειναι D ή Ε.
    Εγώ στο boracay πήγα σε Ε, μονο σε αυτά εχω πάρει Ε

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@dimitriskopanas Γενικά, το Boracay V1 έχει λίγο πιο στενό toe box. Πιο “pointy”…
    O πρόγονός του δε, το 980, ακόμη περισσότερο. Στο V2 είναι πιο άνετο αλλά είναι και το ύφασμα πιο stretchy.
    Το 1080 προφανώς είναι φτιαγμένο σε άλλο καλούπι, χρησιμοποιεί πολλά η ΝΒ. Γι’ αυτό μάλλον και η διαφορά που λες.
    Όπως και να ΄χει, καλά κάνεις κι επιλέγεις το πιο άνετο, στον μαραθώνιο το πρώτο μας μέλημα είναι η εφαρμογή του παπουτσιού, από εκεί μπορεί να γίνει η στραβή.

giannislari7
    Συμμετέχων

Σάββατο βράδυ και ακόμη δεν είχα αποφασίσει με τη θα τρέξω … 890V5 Vs Saucony Iso2 από 450 km τελικά ένα πονάκι στη φτέρνα μ οδήγησε στο ISO και νομίζω πως με δικαίωσε!

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 46 έως 60 (από 60 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.