Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 4ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 4ο Μέρος

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 496 έως 510 (από 1,027 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Kalogeridis
    Συμμετέχων

Στο γειτονικό γυμναστήριο, 13,5 χλμ γρήγορο. Τα 11,5 πρώτα στο 5’00” και τα 2 τελευταία στο 4’50”. Μεικτό στο 4’59”. Οι μέσοι παλμοί 142 με μαξ 154. Εξαιρετικά πήγε. Το γυμναστήριο επισης ιδανικό για τοπικό. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από επώνυμες εταιρίες.

manolee
    Συμμετέχων

Καλησπέρα
    Μια ερώτηση , γιατί ως συνήθως δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα με τις προπονήσεις για τους αγώνες….
    Μια προπόνηση 10χ800 με διάλειμμα 45-50” τι συμπέρασμα μπορεί να δώσει για τον αγωνιστικό μας ρυθμό ?
    Ο ρυθμός που βγήκαν θα αντιστοιχούσε σε ρυθμό αγώνα 5αριού ή 10ριού ας πουμε ?

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@manolee Λίγο παραπάνω θα ήταν ο ρυθμός αγώνα.
    Πάντα με δεδομένο ότι κι οι υπόλοιπες προπονήσεις είναι οι πρέπουσες.

manolee
    Συμμετέχων

@echetlos Νίκο για τα 5 ή τα 10 εννοείς ότι θα πήγαιναν πιο αργά ?

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Και τα δύο.
    Πόσο τα πας τα 800άρια;

manolee
    Συμμετέχων

Το πρόγραμμα τα είχε σε ρυθμό 4:15-4:20 , αλλά πήγαν από 4:15 και κάτω , ήταν όλα από 3,19 εως 3,25 λεπτά , σχετικά ανετα , με την αίσθηση στο τέλος ότι είχα 2 ακόμα

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@manolee Πάνω κάτω, στο 4:20 το 5ΚΡ και 4:28-4:30 το 10ΚΡ.
    Θεωρητικά πάντα, έτσι;

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

@manolee προσωπικά τσεκάρω το race pace μου για τα 5χλμ κάνοντας 3x1mile στο εκτιμώμενο race pace, με 2′ recovery (χαλαρό τρέξιμο). Για τα 10χλμ κάνω 3x2miles, με recovery στα 3′. Το έχω κλέψει από τον Greg McMillan (link: https://www.mcmillanrunning.com/the-best-10k-workout/), που δίνει και ένα progression για να καταλήξεις εκεί. Αυτός δίνει recovery στα 5΄ αλλά προτιμώ να το κάνω πιο σύντομο.
    Το 10×800 με μικρό rest που κάνεις μου φαίνεται κάπως περίεργο να σου πω την αλήθεια. Εκτιμώ ότι το τόσο μικρό rest σε “χρεώνει”, δεδομένης και της σχετικά μεγάλης απόστασης του interval. Από την άλλη μπορεί να σε βολεύει, οπότε δεν μου πέφτει λόγος :). Ανεξαρτήτα όμως από το στόχο που μπορεί να έχει το συγκεκριμένο workout, σκέφτομαι ότι αν σου βγαίνει άνετα, έχοντας και περιθώριο για άλλα 2 intervals, πιθανόν να είναι πιο κοντά στο pace αυτό και το race pace σου, τουλάχιστον για τα 5χλμ. Εγώ κάνω τα δικά μου 800άρια στο vo2max pace, το οποίο είναι 10’/χλμ περίπου πιο γρήγορο από το 5k race pace, αλλά παίρνω και 2-3′ rest ανάμεσα.

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Μετά από ένα πρωινό που όλα έλεγαν ότι δεν πρέπει να προπονηθω, με όλα όσα έγιναν να μαρτυρούν ότι δεν είναι η τυχερή μου μέρα, έκανα τελικά το μεικτό 25ααρι μου. Αρχή με 10 γρήγορα χλμ στο 4’56” στους 149 παλμούς μο. Θα ήταν πιο κάτω αν στο ξεκίνημα δεν ανέβαζα στο Θεό τους παλμούς, πιθανόν και από το στρες που προηγήθηκε. Στη συνέχεια 15 άνετα που στο σύνολο με τα γρήγορα έδωσαν Το μεικτό 5’18” στους 146 παλμούς μο. Ευτυχής αλλά και προβληματισμένος για την εξέλιξη ενός επιπολαιου τραυματισμού στο αριστερό γόνατο εξωτερικά. Έκλεισε η εβδομάδα με 46,8 χλμ.

Etien
    Συμμετέχων

Καλησπερα παιδια !
    Χτες 12 χιλ σε 59 λεπτα .
    Σημερα 20αρακι σε μ.ο. 5:38 , με κοντρα ανεμο κ ελαφρως κρυο !!
    Μετα ακολουθησε μπριζολοκατασταση με γλυκοπατατα !! ☺

Ευχαριστω

Etien
    Συμμετέχων

Καλησπερα παιδια !
    Χτες 12 χιλ σε 59 λεπτα .
    Σημερα 20αρακι σε μ.ο. 5:38 , με κοντρα ανεμο κ ελαφρως κρυο !!
    Μετα ακολουθησε μπριζολοκατασταση με γλυκοπατατα !! ☺

Ευχαριστω

Elda
    Συμμετέχων

Τελικα βγηκε μια χαρα το 32αρι στο 6:04 με χαμηλους παλμους (134-140, δεν εχω ακριβη εικονα γιατι μονο στο δευτερο μισο εδειχνε κανονικα), με καλο καιρο, κρυουλακι μεν αλλα με ανεκτο αερα και ευτυχως χωρις σταγονα, thanks @stratus για τα βουντου, θα σε προτιμαμε. Εσυ πώς πας με τη μεση? Αν ειναι ν ανταποδωσω τα βουντου! Α, και τα freedom σουπερ, εκλεισαν για Ναυπλιο!

stratus
    Συμμετέχων

@elda Την παλευω την κατασταση Μαρια ,αν και το κρυο δεν ειναι οτι το καλυτερο

Kalogeridis
    Συμμετέχων

@elda μπράβο! Για καλό και για κακό, σήμερα φόρεσε ισοθερμικα για τον ύπνο, και αν ιδρωσεις άλλαξε και συνέχισε τον ύπνο σου. Γιατί με τα χάπια καταπολέμησες τα συμπτώματα. Το κρύωμα υφίσταται. Θέλει μέρες να ανακάμψει.

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Πρωινό χαλάρωμα με 8,3 χωμάτινα χλμ στο 6’13” στους 128 μο παλμούς.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 496 έως 510 (από 1,027 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.