Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 4ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 4ο Μέρος

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 631 έως 645 (από 1,027 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Kalogeridis
    Συμμετέχων

@mashine Ναι, ετοιμάζομαι για Χανιά, μαραθώνιο, στις 15/4. Κοιτάω προς 3.39.59 αν και κάτω από 3.45 θα είμαι ικανοποιημένος.ρεκόρ έχω 3.49.

theok
    Συμμετέχων

Βγήκαν 28 χιλιόμετρα σήμερα σε 2.33 (5.28 min/km) με 500ml νερό για τροφοδοσία. Βγήκε σχετικά καλά, αλλά οι διαπιστώσεις θα γίνουν την επόμενη βδομάδα που πρέπει να γίνουν 20 χιλιόμετρα σε ρυθμό μαραθωνίου.

Echetlos
    Συντονιστής

@theo_karlis Γιατί τόσα πολλά σε ΜΡ, Θοδωρή;

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Πάει κι αυτό… 30Χλμ γρήγορο/άνετο 10/20. Πρώτο δεκάρι στο 4’51” ,γύρισμα σε άνετο από το 5’46” και ανά ένα έριχνα Ρυθμό. Στο 23 έπιασα το 5’10” και το κράτησα μέχρι τέλους. Παλμοί μο 143. Μαξ στο 162. Η εβδομάδα έκλεισε με 64,3χλμ!!! Ρεκόρ!!!

theok
    Συμμετέχων

@echetlos Aκολουθώ στο περίπου το πρόγραμμα 2Q του Daniels.
    Q1 = 1E + 8M + 1E + 6M + 1E (Οι αποστάσεις είναι σε μίλια).
    Οπότε λέω να το κάνω 2×10 χιλιόμετρα σε ρυθμό μαραθωνίου με 1-2 χιλιόμετρα ενδιάμεσα χαλαρά.

Έχω κάνει και παλιότερα 18-20 συνεχόμενα χιλιόμετρα, όπως υποδεικνύει ο Pfitzinger, οπότε ξέρω ότι σαν προπόνηση μπορεί να βγει, και σε χτίζει πολύ ψυχολογικά και σωματικά.

Echetlos
    Συντονιστής

Άμα το λέει ο Daniels, πάσο..! 🙂

mashine
    Συμμετέχων

Πόδια θεόβαρα σήμερα ,καμμία όρεξη για τρέξιμο και δεν πίεσα για να βγει το πρόγραμμα.Ετσι πάει το τρίτο σετ,έμεινα στα
    2Χ5k @345/343 /3΄ ενδιάμεσα.Κάποια δίστροφα-μονόστροφα ψιλοσβέλτα μετά για ξεμπούκωμα.

@kalogeridis
    well-done!Περιμένουμε και τα 70++χλμ!

Elda
    Συμμετέχων

Σημερα ζηλεψα το προηγουμενο long του @@thanasiskypraios και το αντεγραψα στα μετρα μου:
    28χλμ με 12Κ@5:51
    8x (1’30” @avg 4:52, 5’@avg 5:21)~10K avg 5:12
    6Κ@5:47
    διαρκεια 2:37:23 pace 5:37.
    Πιο πολυ με δυσκολεψαν οι πρωτες επαναληψεις παρα οι τελευταιες, ηταν μεχρι να το συνηθισω. Γενικα πολυ μου αρεσε αυτη η προπονηση, μετα τα γρηγορα κομματια στα τελευταια χαλαρα 6 ειχα την αισθηση οτι περπατουσα! Κλεισιμο εβδομαδας με 76.

Kalogeridis
    Συμμετέχων

@mashine Το 70 δε νομίζω να το δω σε αυτήν την προετοιμασία. Καθαρά από θέμα χρόνου δε με παίρνει. Και τόσα Καλά είναι. Αν δεν έμπαινε η διαλειμματικη στα 50 χλμ θα έκλεινα. Τεσπα, είμαι ευχαριστημένος με την ως τώρα πορεία. Δεν έχω χάσει προπόνηση εδώ και 4 μήνες, βγήκαν κάποια εξτραδακια, μπήκε και το χώμα στο παιχνίδι… Όλα Πάνε κατ ευχήν.

than
    Συμμετέχων

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

@elda
    Μαρία τέλεια βγήκε το χθεσινό, μπράβο!!! Προσοχή στην ξεκούραση και στην αποκατάσταση τώρα, καθώς χθες έβγαλες περίπου 10χλμ σε ρυθμό γρηγορότερο ή ίσο του marathon pace (όντας ήδη φορτωμένη). Αλλά έμπειρη είσαι, τα ξέρεις ήδη αυτά!
    Στα δικά μου, ήσυχη ήταν η εβδομάδα που πέρασε με 3 easy ~10άρια, 1 long στα 22χλμ και μία διαλειμματική 4*2χλμ. Συνολικά, 68 χλμ εβδομαδιαία, τα περισσότερα αργά και recovery. Επίσης ήταν ευκαιρία να βάλω και ενδυνάμωση.
    Η τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να κλείσει στα 97χλμ, οπότε ας αρχίσω να προετοιμάζομαι ψυχολογικά για τα δύσκολα που θα έρθουν….

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση, το πρόγραμμα μου είναι για 3.54 ,αλλά ακολουθώ τις προσαρμογές που μου έστειλε για 3.39. Εμπλουτισμένες κατά το δοκούν. Εχθές ήρθε Νέα αναπροσαρμογή για 3.35 αλλά με μια γρήγορη ματιά μου φάνηκε Εκτός πραγματικότητας και το αγνοησα.

Kalogeridis
    Συμμετέχων

@thanasiskypraios να υποθέσω ότι μετά το.χθεσινό μου δικαιωματικά μπορώ να.κλείσω το μαγαζί μέχρι την Τετάρτη… Το 5’10” είναι marathon pace.

than
    Συμμετέχων

@kalogeridis Εσύ Παναγιώτη ακολουθείς δικά σου πρωτόκολλα! Και μέχρι στιγμής σε δικαιώνουν, οπότε εσύ ξέρεις!
    Πάντως, και ένα 10αράκι easy σε πολύ αργό ρυθμό μία ή δύο ημέρες μετά από απαιτητική προπόνηση κακό δεν κάνει…!

Elda
    Συμμετέχων

@thanasiskypraios Σ ευχαριστω Θαναση. Ηταν οντως αρκετα κουραστικο το χθεσινο, αλλα ευτυχως φροντισε για την αποκατασταση μου η καλη μου πεθερουλα που μαγειρεψε και εφαγα ο,τι υπαρχει και δεν υπαρχει! Τα ποδια σημερα μια χαρα, εκανα κι ενα μισαωρο χαλαρη ποδηλαταδα ισα για να ρολαρουν. Καλη δυναμη για την τελευταια δυνατη εβδομαδα που ξεκινησε!

Elda
    Συμμετέχων

@kalogeridis, Βρε Παναγιωτη λυσε μου την απορια σε τι αποσκοπουν αυτου του ειδους οι προπονησεις στα long, πρωτα τα γρηγορα και μετα τα αργα, σε ειχα ξαναρωτησει αλλα δεν ειχα καταλαβει. Εσυ στοχευεις σε MP 5:10. Αυτο δινει ρυθμο κατωφλιου καπου στο 4:45-4:50. Ξεκινας λοιπον και κανεις 10χλμ σε ρυθμο σχεδον κατωφλιου, ετσι μπαμ και κατω χωρις καν ζεσταμα(!) και μετα συνεχιζεις με αργα χλμ που σταδιακα φτανουν μεχρι και σε MP. Αν μπορεις λοιπον αναλυσε μου τη λογικη αυτης της προπονησης, ποιος ο λογος να κανεις πρωτα τα γρηγορα και μαλιστα τοσο γρηγορα και μετα τα αργα καθως και ποια η λογικη να ξεκινας 30αρι με 10χλμ σε τεμπο κατωφλιου χωρις καν ζεσταμα! Και μη μου πεις οτι ετσι ειναι το προγραμμα, το ξερω οτι ετσι ειναι το προγραμμα, ΓΙΑΤΙ ειναι ετσι δεν ξερω και δεν καταλαβαινω… Σε τι αποσκοπει, τι κερδιζεις, τι μαθαινει το σωμα με ειδους προπονησεις, αυτο ρωταω.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 631 έως 645 (από 1,027 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.