Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 4ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 4ο Μέρος

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 826 έως 840 (από 1,027 συνολικά)
  • Συντάκτης
    el Cid
    Συμμετέχων

Ωχ, ούτε στην εργομέτρηση δεν έπιασα τέτοιες ταχύτητες…

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@kalogeridis Εγώ δεν κατάλαβα τι ακριβώς έκανες…

Και γω μη νομίζεις… Απλά για την τιμή των όπλων, μιας και είναι τελευταία χρόνια που περνάω αυτόν τον έλεγχο, είπα να μη ξεκινήσω σβηστος Αλλά να πάω ελεγχόμενα δυνατά. Μου βγήκε πάντως. Το έβαλα σε υπολογιστή σαν 6’30″/μίλι και δίνει 3:31+ψιλά…

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ
    Συμμετέχων

Καλησπέρα μετά από καιρό.
    2×800 στο 2:20 με 2′ λεπτά διάλειμμα και 7×400 στο 67-68 με 1:30 διάλειμμα.

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Αν είναι να γράφεις τέτοια νούμερα, δε μας έλειψες καθόλου…

@echetlos
    αντί να ψάχνεις που έχω γράψει λάθος και να στέλνεις αντιντοπινγκ στα Χανιά, ασχολησου με τον κύριο Ιωάννη σε παρακαλώ…

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Την Τετάρτη ξεκινάω το πρόγραμμα για την Αθήνα. Αν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις μου το επιτρέψουν, θα επιχειρήσω το pb που δε βγήκε στα Χανιά.Το πρόγραμμα μιλάει για 3.41.+ αλλά σε φλατ. Μια πρώτη προσαρμογή που θα παίξει, είναι τα άνετα να γίνουν σε ανηφόρα. Επίσης οπωσδήποτε χρειάζομαι ενδυνάμωση. Προβλέπεται θερμό καλοκαίρι λοιπόν.
    Σήμερα έκανα ένα 8αρι άνετο στ 5’43” σε 2% κλίση Έτσι για να μπω στο νόημα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ
    Συμμετέχων

8×300 στο 46-47 με 1:10 διάλειμμα. Ήθελα 10 αλλά δεν… 🙁

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Χθες 8 χλμ άνετα. Τα 4 πρώτα Ήταν βαριά ανηφορικα. Υπολογίζω περίπου 150 μέτρα υψομετρικης. Τα 4 τελευταία αντίστοιχα κατηφορικα. Στο 5’58”. Μαξ 157 παλμοί. Μέσοι 141.
    Σήμερα σε ολοκαίνουργιο διάδρομο , ένα 8αρι στο 6’/χλμ. Στο 2%. Μέσοι 126 και μαξ 139.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

800άρια σήμερα.

1. Timex tap screen απλό, σκέτο χρονομετράκι. Πολυυυυυ πιο βολικό απ’ το να ψάχνεις τα κουμπιά του κάθε GPS ρολογιού. Ταπ, ταπ, ταπ…
    Άσε που και κάποιοι πιτσιρικάδες στιβικοί τέτοια φοράνε, οπότε δείχνεις και πιο pro. 😛 😛 😛

2. Προτιμώ το Boston 5 στον στίβο. Αντικειμενικά καλύτερο το 6 αλλά η πιο στενή γραμμή του παλιού κρατάει καλύτερα.

Vicky
    Συμμετέχων

Νίκο αν μου επιτρέπεις…
    Γιατί ψάχνεις κουμπιά;;;
    Όταν σχεδιάσεις την προπόνηση στο ρολογάκι το κουμπί το πατάς μια στην αρχή και μια στο τέλος… δηλαδή μετά από καμιά ώρα… άρα δεν πατάς πολλά κουμπιά!!!😃😃😃😃😃.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@vicky Σου επιτρέπω… 😛
    Τι εννοείς, Βίκυ; Να την σχεδιάσω και να δουλεύω βάσει GPS στον στίβο;

Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

Στο στίβο δυστυχώς δεν μπορείς να παίξεις με GPS και αυτοματισμους. Προσωπικά προτιμώ να κανω πάντα manual laps αφου ξέρω ακριβώς που είναι τα 400,800,1000 κτλ μέτρα μιας και με τις γραμμές του στίβου δεν χάνεις εκατοστό. Φυσικά εκτός στίβου ή κανω Auto lap ανά 1000 με GPS στα μεγάλα τρεξίματα ή κανω αυτό που λέει η Βίκη.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Ναι, αυτό λέω κι εγώ, Μανώλη.
    Στα βιράζ χάνει τ’ αυγά και τα πασχάλια το GPS.

Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

Συνολικά, η απόκλιση που έχω είναι περίπου 22 μέτρα ανα 400άρι, στην εσωτερική διαδρομή, και φορώντας πάντα το ρολόι στο δεξί χέρι.

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

Εγώ πάλι βλέπω πολύ μικρή (έως καθόλου) απόκλιση με το 645 σε (ανοικτό, χωρίς γύρω κτίρια κλπ) στίβο. Το παρακάτω workout το έκανα ακολουθώντας το 645 για τα 200άρια και τα 400άρια, χωρίς δηλαδή να κάνω manual laps, ακριβώς για να δω τι ακρίβεια έχει. Διαπίστωνα ότι το τόσο τα 200άρια όσο και τα 400άρια, στην εσωτερική διαδρομή πάντα, όντως τελείωναν εκεί που τα περίμενα κάθε φορά, ζήτημα να έχανε 2-3 μέτρα το ρολόι. Το θέμα είναι ότι εύκολα μετά έχεις τα δεδομένα για να δεις πού άρχισες να το χάνεις πχ με το rest, ή πόσο βελτιώθηκες σε σχέση με την προηγούμενη φορά που θα ξανατρέξεις το workout. Αντιλαμβάνομαι πάντως ότι η ακρίβεια από ρολόι σε ρολόι μπορεί να διαφέρει.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ
    Συμμετέχων

Προσωπικά για μένα το GPS είναι παντελώς άχρηστο πλέον. Το χρονόμετρο προσφέρει απόλυτη ακρίβεια στο στίβο. Το GPS είναι καλό για αυτούς που δεν ξέρουν να τρέχουν και δεν έχουν αίσθηση του ρυθμού. Είναι σαν το ποδήλατο. Στην αρχή κάνεις με βοηθητικές ρόδες. Όταν όμως αποκτήσεις ισορροπία δεν τις ξαναχρησιμοποιείς ποτέ.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 826 έως 840 (από 1,027 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.