Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 5ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 5ο Μέρος

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 271 έως 285 (από 1,047 συνολικά)
  • Συντάκτης
    tzatzikis90
    Συμμετέχων

@Echetlos εσύ κύριε άσε τις φιλοσοφίες και βρες μου πού θα τρέχω στο χωριουδάκι σας! άντε μην αρχίσω τα σπριντάκια μέσα στη Βάθης και με κυνηγάει και η πλατεία ακόμα 😛

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@tzatzikis90 Πού βρήκες να μείνεις;

tzatzikis90
    Συμμετέχων

@Echetlos κάπου στο νέο κόσμο κατά 99%!

stratus
    Συμμετέχων

Σκετο Σπαρταθλον σημερα 12 ολοκληρα χλμ.Mε χρονους και βλακειες δεν ασχολουμαι,διοτι αν ασχοληθω θα βαλω τα κλαματα.Σερνομαι κυριολεκτικα.Απο πονο το παλευουμε αφου καθε μερα ειναι και λιγο καλυτερα.

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

Καλή επάνοδο Χρήστο @stratus. Θετικό και ότι ο πόνος μειώνεται.

Σε άλλα νέα, έχω επανέλθει σε ικανοποιητική φόρμα μετά την 15θήμερη αποχή λόγω της γρίπης στις αρχές Ιανουαρίου. Παρατηρούσα στο runalyze το διάγραμμα του εκτιμώμενου vdot σε σχέση με το χρόνο. Φαίνεται αρκετά ανάγλυφα η κατακόρυφη πτώση στη φόρμα μου μετά τη γρίπη (η γρίπη είναι το γκρι στο διάγραμμα) και το σταδιακό στρώσιμο σε επίπεδα κοντά στα προηγούμενα. Δεν περιμένω να φτάση τη φόρμα που είχα τον Δεκέμβρη, γιατί τότε ήμουν σε φάση κορύφωσης. Επομένως, θα όριζα την περίοδο επαναφοράς στις 20-30 μέρες.

vdot

Και σε παράλλα νέα, ρε συ Τάσο @tzatzikis90, μήπως ψάχνεις για συγκατοίκους; Πού το πέτυχες το σπίτι στον Νέο Κόσμο; Κατεβαίνουμε Αθήνα τέλη Απρίλη. Έχουμε φάει το λεκανοπέδιο αλλά ικανοποιητικό σπίτι δεν βρίσκουμε. Για να μας διαφημίσω λίγο, η σύζυγος είναι σεφ και μάλιστα με εξειδίκευση (λόγω εμού) στο sports nutrition. Όσο για μένα, κάτι θα βρω να συνεισφέρω στο σπίτι. Πχ, μπορώ να φτιάχνω το ίντερνετ όποτε χαλάει :p

Elda
    Συμμετέχων

Τι καιρος ειναι αυτος που αναμενεται το ΣΚ? Το μεν Σαββατο μεσημερι δινει 9 μποφορ βορια, 5 βαθμους και βροχη, τη δε Κυριακη 8 μποφορ, 3 βαθμους και χιονονερο!!! Με βλεπω να ξυπναω χαραματα Σαββατου σα να ταν καλοκαιρι να προλαβω να βγαλω να βγαλω το long πριν χαλασει ο καιρος, το πρωι του Σαββατου στις 8 δινει 3 μποφορ, 9 βαθμους και συννεφια, ιδανικα για τρεξιμο.

Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

Θα συμφωνήσω με το Σωτήρη (με βάση τις προσωπικές μου εμπειρίες) ότι την τρίτη εβδομάδα μετά από επανέναρξη προπονήσεων, επανέρχομαι σχεδόν στην ίδια φόρμα με πριν.
    Επίσης έχω παρατηρήσει ότι μετά από περιόδους μείωσης του αριθμού των προπονήσεων (όχι όμως για λόγους υγείας), η δρομική φόρμα παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ικανοποιητικό βαθμό ακόμα και αν δεν την “ταΐζεις” με ποιοτικές και συχνές προπονήσεις. όταν όμως έρθει ένα σημείο καμπής, ξαφνικά βλέπεις η φόρμα να πιάνει πάτο απότομα, μέσα σε μια μέρα που λέει ο λόγος, χωρίς να μπορείς πλέον να την επαναφέρεις γρήγορα στο αρχικό σημείο ακόμα και αν αρχίσεις να κάνεις εντατικές και ποιοτικές προπονήσεις! Αυτά από προσωπική εμπειρία

Όσο για την μεταγραφή @sotiris_diamantopoulos”Σωτήρη” από την Ξάνθη, θα πρέπει να πω ότι ο έρανος μεταξύ των δρομέων της Αθήνας απέφερε τελικά τα 3 εκ. ευρώ που χρειάστηκαν για να πείσουμε να έρθει ο @sotiris_diamantopoulos και να αγωνιστεί στα αττικά χώματα μας!

stratus
    Συμμετέχων

@elda Μαρια περιμενε μεχρι αυριο για να εχεις σχεδον 100% σωστη πληροφορηση για τον καιρο.Πολλες φορες τα πραγματα στην προγνωση αλλαζουν με ταχυτατους ρυθμους.

stratus
    Συμμετέχων

@sotiris_diamantopoulos Σωτηρη ευχαριστω .Δυστυχως εμενα η φυσικη κατασταση εχει φτασει στα ταρταρα.Δεν το περιμενα να πω την αληθεια γιατι την προηγουμενη εβδομαδα εβγαλα 30 χλμ στο διαδρομο,ενω ειχα πληρη αποχη για 16 ημερες .Απο τη Δευτερα ομως που επιχειρησα να βγω εξω μιλαμε για δραμα κανονικο.Δε φοραω ρολοι για να μην τσαντιστω αλλα το μηχανημα δεν τραβαει.Αν δεν ηταν να φυγω εξωτερικο μαραθωνιο θα τον ειχα ακυρωσει παραυτα.Πιστευω σε 2 εβδομαδες να εχω συνελθει καπως να βγαλω μια μινι προετοιμασια 4 εβδομαδων,αφου ταπερ δε χρειαζομαι μετα απο τετοια αποχη,απλα για να εχω την αποσταση και βεβαιως βεβαιως να μην κανω πανω απο 3.30 ωρες αφου ο @echetlos με εχει απειλησει οτι θα με διαγραψει αν υπερβω τις 3.30 ωρες

tzatzikis90
    Συμμετέχων

καλησπέρα σας!

@stratus
    καλή επάνοδο Χρήστο! μαζί θα επιστρέψουμε χαχα! βέβαια εσύ είσαι λίγο (ελάχιστα 😀 ) πιο γρήγορος αλλά δεν θα το πούμε παραέξω!

@sotiris_diamantopoulos
    Σωτήρη πολύ φοβάμαι πως θα σε απογοητεύσω! ακριβώς επειδή είναι πολύ δύσκολο να βρεις σπίτι στην Αθήνα, πόσο μάλλον χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να τα δεις από κοντά, έκλεισα για 3 μήνες σε airbnb ώστε να κατέβω πρώτα ελπίζοντας μετά να βρω κάτι καλύτερο και φτηνότερο! κι επειδή ακόμα κι έτσι, για ένα άτομο τα airbnb έίναι πανάκριβα, θα συγκατοικήσω σε πρώτη φάση μ ένα φίλο κι αν πάει καλά βλέπουμε για αργότερα.. καλή επιτυχία με το ψάξιμο σας εύχομαι! κατεβαίνετε για δουλειά κι εσείς να φανταστώ??

και μιας και είμαι στο σχετικό νήμα.. ας γράψω και κάτι προπονητικό! σήμερα πριν από λίγο, σε μια υπέροχη ηλιόλουστη μέρα με σορτσάκι και κοντομάνικο παρακαλώ(!!!), 8 ελεύθερα χιλιόμετρα σε 44 λεπτά ακριβώς (ρυθμός 5:30) με 171 μέσους παλμούς. καθαρά βάσει αίσθησης θα έλεγα πως σήμερα τα χιλιόμετρα βγήκαν πολύ πιο εύκολα από την προηγούμενη προπόνηση και οι τόσο υψηλοί παλμοί οφείλονται κυρίως στο πολύ πρωινό ξύπνημα(στις 6:30) και την κούραση από το σύντομο ολιγόωρο ταξίδι στη Θεσσαλονίκη και πίσω.

πάω να ξεκουραστώ, καλή συνέχεια!

tzatzikis90
    Συμμετέχων

@stratus περαστικά Χρήστο! καλή επάνοδο φίλε!

@sotiris_diamantopoulos
    Σωτήρη επειδή ακριβώς είναι πολύ δύσκολη η εύρεση σπιτιού στην Αθήνα, πόσο μάλλον χωρίς τη δυνατότητα να το δεις από κοντά, μετά από αρκετό ψάξιμο θα κλείσω σήμερα σε airbnb με συγκάτοικο ένα φίλο για 3 μήνες με την ελπίδα να είναι πιο εύκολο να βρω κάτι όντας ήδη κάτω! σκεφτείτε ενδεχομένως μια τέτοια προσωρινή λύση για ένα διάστημα αν δε βρείτε κάτι καλό μέσω ίντερνετ, γνωστών κλπ!

στα προπονητικά τώρα.. σήμερα πριν από λίγο, σε μια υπέροχη ηλιόλουστη μέρα με σορτσάκι και κοντομάνικο παρακαλώ(!!!), 8 ελεύθερα χιλιόμετρα σε 44 λεπτά ακριβώς (ρυθμός 5:30) με 171 μέσους παλμούς. καθαρά βάσει αίσθησης θα έλεγα πως σήμερα τα χιλιόμετρα βγήκαν πολύ πιο εύκολα από την προηγούμενη προπόνηση και οι τόσο υψηλοί παλμοί οφείλονται κυρίως στο πολύ πρωινό ξύπνημα(στις 6:30) και την κούραση από το σύντομο ολιγόωρο ταξίδι στη Θεσσαλονίκη και πίσω.

πάω να ξεκουραστώ, καλή συνέχεια!

tzatzikis90
    Συμμετέχων

καλημέρα σας!

σήμερα άλλα 8 χιλιόμετρα με ωραίο καιρό σε 43:40 (5:27 ρυθμός). το ρολόι έλεγε να βγω αύριο (σύμβουλος αποκατάστασης) αλλά με τις καιρικές προβλέψεις είπα να μην το ρισκάρω. αναμενόμενα υψηλότεροι παλμοί ωστόσο, 174 μέσοι. επόμενη προπόνηση από βδομάδα λογικά.

καλό σαββατοκύριακο να έχουμε!

spy
    Συμμετέχων

… επιτέλους τραυματίστηκα … μετά από 4 χρόνια ! Θεώρησα ότι είμαι άτρωτος … και μέσα στο 2019 πρόλαβα και συμμετειχα ήδη σε 5 αγώνες (εκ των οποίων δύο ορεινους) … με αποτέλεσμα να “χάνω” τον μαραθώνιο Ναυπλίου για τον οποίο προετοιμάζουν εντατικά καταχείμωνο … μέσα στα κρύα … φυσικά διεκδικώντας ένα νέο προσωπικό ρεκορ… διότι δεν μου αρκούσαν όσα ήδη είχα καταφέρει … αλλά στα 56 μου … και μόλις 5 μήνες μετά το Σπάρταθλο … ήθελα και νέες προσωπικές υπερβάσεις κι επιτυχίες ! Η αλαζονεία πληρώνεται … αλλά νιώθω ειλικρινά μεγάλη ανακούφιση που έστω και για μερικές ημέρες θα ξαποστάσω … και θα ξεκουραστω ! Εφέτος η κακοκαιρία με κατέβαλε πραγματικά … άλλωστε, αν κι είχα ήδη τραυματικές εμπειρίες από τις πολύ αντίξοες καιρικές συνθήκες του Σπαρτάθλου … ξυπνούσα από τα άγρια χαράματα τις καθημερινές … για 30αρια και 35αρια … λες και είμαι επαγγελματίας αθλητής … χωρίς να λογαριάζω τα κρυα, τον παγετώνα πολλές φορές … τις βροχές και φυσικά την κόπωση ! Τα πρώτα σημάδια ενοχλήσεων στο δεξί τετρακέφαλο τα είχα εδώ και 10 ημέρες … ωστόσο ξεροκεφαλος και πεισματάρης όπως ειμαι … προτίμησα να τρέξω κανονικά τη περασμένη Κυριακή στον Αργολικό στο 4’15” / χλμ … με στόχο ένα ρυθμο που να τείνει προς το 4’30” / χλμ για τον μαραθώνιο Ναυπλίου … που φυσικά μένει ως “όνειρο θερινής νυκτός”… Χαίρομαι ειλικρινά που γλιτωνω την νέα επερχόμενη κακοκαιρία … κι ελπίζω να καταφέρω να επανέλθω δριμύτερος σε εύλογο χρονικό διάστημα παρά το γεγονός ότι αισθάνομαι λίγο “μπουχτισμενος” από το τρέξιμο …!!! Πιστεύω όμως ότι αν φτιάξει λίγο ο καιρός … θα ξαναβρώ τη χαμένη μου διάθεσή …!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@spy Περαστικά, Σπύρο!
    Μαθαίνεις κι απ’ αυτά, πάντως.
    Για Θεσσαλονίκη δεν προλαβαίνεις;

spy
    Συμμετέχων

@echetlos: …Νίκο ευχαριστώ ! Είμαι ήδη τρεις ημέρες χωρίς τρέξιμο … αλλά εκτιμώ ότι θα χρειαστω τουλάχιστον άλλες 5-7 ημέρες αποχής ! Προλαβαίνω τη Θεσσαλονίκη … αλλά δεν είναι από τους μαραθώνιους που αγαπώ ! Θα δούμε … Σε κάποιον ελπίζω ότι θα πάω … έστω κι εκδρομικά …!!!

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 271 έως 285 (από 1,047 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.