- Αυτό το θέμα έχει 1,046 απαντήσεις, 86 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 μήνες, 3 εβδομάδες πριν από τον χρήστη Etien.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
22 Φεβρουαρίου 2019 στις 21:52 #104930EldaΣυμμετέχων
Περαστικα κι απο μενα Σπυρο, ευχομαι να μην κρατησει πολυ και να επανελθεις δυνατος. Αν δεν εισαι σε θεση να τρεξεις αγωνιστικα τη Θεσσαλονικη ελα να μου κανεις το λαγο να παμε παρεα.
24 Φεβρουαρίου 2019 στις 13:52 #104952Nikos PilikasΣυντονιστής@elda Μαρίααααα…. Βγήκες για LR σήμερα; 😛 😛
24 Φεβρουαρίου 2019 στις 14:38 #104954EldaΣυμμετέχωνΧαχα, οπωσδηποτε! 😛 Προνοησα και βγηκα την Παρασκευη αν και θα μπορουσα να ειχα βγει και χθες, μεχρι τις 12 το μεσημερι χθες ηταν μια χαρα, ουτε αερα ουτε βροχη, μονο λιγο κρυο. Την Παρασκευη εκανα 24αρι με τα 12 σε MP σε πολυ ωραια ηλιολουστη μερα αλλα κουραστηκα πολυ, ειχαν μαζευτει πολλα χλμ συνεχομενα, 8 σερι μερες και 115χλμ, για να προλαβω την Ωκεανιδα δεν εκανα καθολου ρεπο. Και χθες εκανα και 8χλμ recovery να μη μεινω 3 μερες ατρεχτη μια και αυριο τον ιδιο και χειροτερο καιρο θα εχει. Σημερα εντελως ρεπο, ξυπνησα στις 11 και ολη μερα αραλικι στο σπιτι. Αυριο θα κανω λιγο ποδηλατο στο προπονητηριο που μου εχει δανεισει φιλη συν ενδυναμωση και απο Τριτη επιστροφη στα τρεξιματα.
24 Φεβρουαρίου 2019 στις 17:54 #104956Nikos PilikasΣυντονιστής@elda 115 χλμ σε 8 ημέρες..?!?!?
24 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:18 #104958spyΣυμμετέχων@elda: Μαρία ευχαριστώ πολύ ! Εσύ είσαι σε εξαιρετική κατάσταση απ’ αυτά που βλέπω … και δεν έχεις ανάγκη από λαγούς ! Με 115 χλμ σε εβδομαδιαίο όγκο χλμ και 8 ημέρες καθημερινής προπόνησης … νομίζω ότι είσαι πλέον πανέτοιμη για τον πρώτο σου αγώνα υπεραποστασης … στον οποίο είμαι βέβαιος ότι θα διαπρέψεις, αφού σου ταιριάζει απόλυτα τόσο βάσει της ιδιοσυγκρασίας σου όσο και βάσει του σωματότυπου σου, που ευνοεί την δρομικη οικονομία !!!
24 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:18 #104960EldaΣυμμετέχωνΚοιτα, η προηγουμενη εβδομαδα εκλεισε στα 84 κι η αυτη στα 71, νορμαλ και προς το χαμηλο θα ελεγα νουμερα για μενα για 7 εβδ πριν το μαραθωνιο. Απλα λογω του καιρου αναγκαστηκα να κανω πολλες προπονησεις μαζεμενες κι ετσι βγηκαν τα 115 κολλητα. Τωρα δυο μερες αναπληρωση δυναμεων, καλο φαγητο και υπνος και συνεχιζω δυνατα.
24 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:30 #104962EldaΣυμμετέχωνΧαχα Σπυρο, πολυ πιθαννον ν απεδιδα καλα σε αγωνα υπεραποστασης, αλλα δεν μπορω να εχω την πειθαρχια στις προπονησεις που απαιτουν οι υπεραποστασεις. Μπορω να τρεξω πολλα χλμ και μαζεμενα μαλιστα χωρις ιδιαιτερη σωματικη κοπωση αν ετσι γουσταρω, αλλα μπορω να μην τρεξω και καθολου αν επισης ετσι γουσταρω. Με συναρπαζουν οι υπεραποστασεις και θαυμαζω απεριοριστα οσους τις ακολουθουν, αλλα μονο ως θεατης, στην παρουσα φαση δε με τραβαει να κανω κατι παραπανω απο μαραθωνιο. Αν αποφασισω να κανω καποια αλλαγη στο τρεξιμο μου καποια στιγμη, θα ειναι ν ασχοληθω λιγο με βουνο και μετα βλεπουμε.
26 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:52 #105036EldaΣυμμετέχωνEπιτελους επεσε ο αερας και μπορεσα να κανω προπονηση. Δεν ξερω πώς ηταν στις δικες σας περιοχες, αλλα εδω που μενω εγω, στα νοτια και πανω στο βουνο, κοντα 200μ υψομετρο, απο το Σαββατο το μεσημερι μεχρι χθες το βραδυ ο αερας ηταν το κατι αλλο. Με το ζορι καταφερνα να μπω στο αυτοκινητο, ο αερας με παρασερνε, ουτε λογος για τρεξιμο, ηταν επικινδυνο. Χθες βραδυ μια τσαντα (τσαντα, οχι σακουλα) για το σουπερ μαρκετ που κρατουσα στο χερι μου πριν μπω στο αυτοκινητο εκανε φτερα και αγνοειται. Σχεδον 9 χρονια εδω πρωτη φορα ειδα τετοιον αερα και 5 χρονια στη Μυκονο μονο μια φορα ειχε τρομερο νοτια που κρατιομουν απο τα πατζουρια του σπιτιου για να μη με παρει!
Οποτε τα σημερινα 4-5 μποφορ μου φανηκαν σαν απνοια και βγηκε μια χαρα ενα τεμπο 8χλμ @4’55. Ευτυχως ολη η εβδομαδα θα παει νορμαλ απο καιρικες συνθηκες και δε θα χαθουν αλλες προπονησεις.
26 Φεβρουαρίου 2019 στις 19:13 #105040KostasVerΣυμμετέχωνΚαλησπέρα σε ολους και σε ολες!
Ακολουθώντας το προπονητικο πλανο του Pfitzinger και ενώ βρίσκομαι 7 βδομάδες πριν τη Θεσ/νικη μου βγηκε ενας γνώριμος τραυματισμος (ΣΑΜ) και δυστυχως ακομα και στο περπατημα εχω πρόβλημα.
Ευτυχως εχω την δυνατοτητα να εκμεταλευτω φυσικοθεραπευτή και με τις κατάλληλες διατασεις μπορω να χαλαρωσω το μυ ώστε να απελευθερωθεί το νευρο.
Ο προβληματισμος μου είναι ο εξης:
Με ένα εβδομαδιαιο ογκο γυρω στα 125-130 χλμ και με δεδομενο ότι θα χασω προπονήσεις 1-1,5 βδομάδας στην καλυτερη πως πρεπει να ξανασυνεχισω;Μπαινω ξανα στα χλμ της επομενης βδομαδαςς (~100-110) με πιο χαλαρες εντασεις ή πρεπει να ακολουθησω κανα κανονα των 10%;26 Φεβρουαρίου 2019 στις 20:49 #105042Nikos PilikasΣυντονιστής@kostasver 130χλμ/εβδομάδα..?!?!? Για τι επίδοση πας, Κώστα;
Η γνώμη μου είναι να το συνεχίσεις από εκεί που σταμάτησες, με μια μελλοντική αναπροσαρμογή για να συμπέσει το tapering.26 Φεβρουαρίου 2019 στις 20:59 #105044KostasVerΣυμμετέχωνΚαλησπέρα Νικο!
Για 2.55 δειχνουν μεχρι στιγμης οι προπονήσεις.
Στην βιβλιογραφια του ο Pfitzinger αναφερει ότι για >10 μερες χαμενες συνεχιζεις κανονικα όπως εχει το πλανο.
Ελπιζω να με αφησει γρηγορα γιατι από περυσι κυνηγαω την θεσ/νικη!
Καλη συνεχεια σε ολους με υγεια!27 Φεβρουαρίου 2019 στις 10:49 #105064stratusΣυμμετέχων13.5 χλμ στο 5.00 Τα πονακια υπαρχουν,αλλα τουλαχιστον φορτωνουμε χλμ.Βεβαια με αυτους τους παλμους πριν τον τραυματισμο ετρεχα 25 δευτερολεπτα γρηγοροτερα αλλα μη τα θελουμε ολα δικα μας.
28 Φεβρουαρίου 2019 στις 17:07 #105164EldaΣυμμετέχωνΣημερα μου βγηκε αρνηση να τρεξω. Αν και ειχε λιακαδα, η θερμοκρασια ηταν μολις 11 βαθμοι και ειχε κι ενα σπαστικο δυτικο ανεμο. Με εχει κουρασει ολο αυτο το κρυο, βαρεθηκα να τρεχω και να κρυωνω. Καθομουν 10 λεπτα στο αυτοκινητο μεχρι ν αποφασισω να ξεκινησω. Τελικα βγηκαν 12×600 @4’29 (με στοχο το 4’30) με 1′ διαλειμμα (στα 6 πρωτα περπατημα, στα επομενα 6 μισο στατικο μισο περπατημα). Το χειροτερο ηταν το πρωτο 4’36 γιατι ηθελα να κανω εκτιμηση της καστασης μου καθως και του κοντρα αερα και το καλυτερο το τελευταιο 4’20. Κλεισιμο μηνα με 305 χλμ. και αρκετα ικανοποιημενη απο τις προπονησεις μου μεχρι τωρα.
28 Φεβρουαρίου 2019 στις 19:55 #105174KostasVerΣυμμετέχωνΚαλησπέρα σε ολους και σε ολες!
Ακολουθώντας το προπονητικο πλανο του Pfitzinger και ενώ βρίσκομαι 7 βδομάδες πριν τη Θεσ/νικη μου βγηκε ενας γνώριμος τραυματισμος (ΣΑΜ) και δυστυχως ακομα και στο περπατημα εχω πρόβλημα.
Ευτυχως εχω την δυνατοτητα να εκμεταλευτω φυσικοθεραπευτή και με τις κατάλληλες διατασεις μπορω να χαλαρωσω το μυ ώστε να απελευθερωθεί το νευρο.
Ο προβληματισμος μου είναι ο εξης:
Με ένα εβδομαδιαιο ογκο γυρω στα 125-130 χλμ και με δεδομενο ότι θα χασω προπονήσεις 1-1,5 βδομάδας στην καλυτερη πως πρεπει να ξανασυνεχισω;Μπαινω ξανα στα χλμ της επομενης βδομαδαςς (~100-110) με πιο χαλαρες εντασεις ή πρεπει να ακολουθησω κανα κανονα των 10%;Ενημερωση!
Επειτα από εξεταση σε ορθοπεδικο, η γνωματευση ηταν μυικο τράβηγμα.Ξεκουραση,και κατι αντιφλεγμονωδη που αν και είμαι πολύ κατά στη χρηση τους με “αναγκασε” να τα παρω.
Στον φυσιοθεραπευτή βρηκαμε ελαφρως πεσμενη η λεκανη και ολο αυτό συμβαινει λογω μικρης ανισοσκελειας (αρ.ποδι πιο μακρυ από δεξι).Προτεινε να χρησιμοποιώ πατους στις καθημερινες προπονήσεις (χρησιμοποιουσα μονο στη δουλεια).
Επειτα τσεκαρε λιγο και γαστροκνημιο-υποκνημιδιο (ειχα κατι trigger points) και εκανα για πρωτη φορα βελονισμο.
Ωραια εμπειρια,βεβαια το νιώθω το ποδι σαν να ετρεξα κανα 30αρι βουνο!Ελπιζω να φυγει μεχρι αυριο-μεθαυριο το μούδιασμα ώστε από Δευτερα να ξαναμπω στις προπονήσεις γιατι αρχιζω και αγχωνομαι μηπως χαλασει η προετοιμασια για Θεσ/νικη.28 Φεβρουαρίου 2019 στις 21:09 #105176 -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.