- Αυτό το θέμα έχει 1,046 απαντήσεις, 86 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 1 έτος πριν από τον χρήστη
Etien.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
28 Φεβρουαρίου 2019 στις 22:43 #105178
Elda
Συμμετέχων@big-blue, οχι Ηλια, ειμαι αρκετα αντιδραστικη και δε θα ευχαριστιομουν το τρεξιμο αν ειχα καποιον να μου λεει τι να κανω και ποτε να το κανω και το πιθανοτερο να μην το ακολουθουσα. Το εχω ξαναπει, κανω σχεδον ο,τι μου κατεβει, οριζω εξαρχης τα LR μου και τους πιθανους αγωνες ως μπουσουλα στη διαρκεια της προετοιμασιας και απο εκει και περα με βαση τον καιρο της εβδομαδας προσαρμοζω αναλογα και τις προπονησεις μου, 2 easy, ενα recovery και 2 πιο ποιοτικες. Μεχρι φετος δεν εκανα διαλειμματικες, μονο τεμπο και MP, φετος εβαλα και διαλειμματικες. Δεδομενου του οτι ξεκινησα την προετοιμασια μου το Νοεμβριο μετα απο 4μηνη αποχη και τους 3 πρωτους μηνες απλα πασχιζα να φτασω εκει που ημουν, δεν εχω ακομα καταληξει σε στοχο. Πιστευω οτι ισως μπορω να κυνηγησω ενα 5’25-5’30, αλλα θα εχω καλυτερη εικονα μετα τους 2 ημι που θα τρεξω, του ΣΔΥΑ την Κυριακη και των Τρικαλων σε 2 εβδομαδες.
28 Φεβρουαρίου 2019 στις 23:00 #105180big-blue
ΣυμμετέχωνΕντελώς αποχή τόσον καιρό;
Κ γω το παρατούσα μετά τον ΑΜΑ και πάλευα να κρατηθώ με 60-120χλμ/μήνα. Γι αυτό φέτος προσπαθώ με τα πενταρια, μπας κ δεν ξεκινήσω τόσο χαμηλά τον Ιούλιο!
Και γω πιστεύω πως με καλες συνθήκες, το έχεις το 3:45. Όντως θα σου το δείξουν οι ημί, αν κ νομίζω πως ένας φτάνει.28 Φεβρουαρίου 2019 στις 23:46 #105182Elda
ΣυμμετέχωνNαι, 4 μηνες πληρη αποχη. Μεχρι και το Μαιο καλα πηγαινα, μετα εκανα 2 τρεξιματα 18χλμ συνολο τον Ιουνιο και αλλα 3 21χλμ συνολο αρχες Ιουλιου στη Δονουσα και απο 6/7 μεχρι 8/11 τιποτα. Εσυ τρεχεις για μενα το καλοκαιρι κι εγω για σενα το χειμωνα. Αν και ο χειμωνας δε μου αρεσει ως εποχη μου πηγαινει περισσοτερο τρεξιματικα.
Το 3:45 δεν το εχω ακομα και δε θα το κυνηγησω, θελει 5’19-5’20 pace που σαφως δεν το εχω τωρα και δεν το εχω και δουλεψει σε προπονησεις. Αν καταφερω να μην κανω μεγαλη κοιλια το φετεινο καλοκαιρι και ξεκινησω σε καλο επιπεδο την προετοιμασια μου το ερχομενο φθινοπωρο, θα το προσπαθησω τοτε.
1 Μαρτίου 2019 στις 11:32 #105184stratus
Συμμετέχων@kostasver Kωστα ας πουμε οτι εχασες 10 ημερες προπονησης.Προχωρας κανονικα στο προγραμμα σα να μην τις ειχες χασει,αλλα πρεπει τις πρωτες 5 να κανεις το 50% του ογκου που εχει το προγραμμα και βεβαια να προσαρμοσεις τις ταχυτητες.Στις επομενες 5 κανεις το 75%-80% του ογκου και στη συνεχεια προχωρας κανονικα.Ταδε εφη Jack Daniels
Kαταλαβαινω οτι εχεις τρελλαθει,αφου και εγω την Τριτη αρχισα να τρεχω μετα απο ενα μηνα + απραξια.Το καλο ειναι οτι οι αναπνοες επανερχονται γρηγορα ,απλα εμενα τα ποδια τα βρισκουν σκουρα γιατι καθησα παρα πολυ εξω.Εσυ με 10 ημερες δε θα εχεις προβλημα1 Μαρτίου 2019 στις 11:42 #105186Elda
ΣυμμετέχωνΝα πω κι εγω στον @kostasver οτι αν δε θελεις να χρησιμποιεις αντιφλεγμονωδη (κι εγω κατα ειμαι και οσο μπορω προσπαθω ν αποφευγω καθε λογης φαρμακο), μπορεις να χρησιμοποιεις κουρκουμα που ειναι φυτικο αντιβιοτικο και ενδεικνυται για μυικους- και οχι- μονο τραυματισμους. Και βεβαια μασαζ με αρνικα στο σημειο του πονου πολλες φορες τη μερα. Δες κι εδώ για τον κουρκουμα.
2 Μαρτίου 2019 στις 12:11 #105206spy
Συμμετέχων… ξεκίνησα κι εγώ να τρέχω σιγα-σιγα, μετά από 8 ημέρες αποχής … αφού την περασμένη Τετάρτη έκανα 6 χλμ, χθες 8 χλμ ανυποδητος κι αύριο, ημέρα του μαραθωνίου μου ( που θα τα έσπαγα όλα και θα έκανα ρεκόρ … αντε για λίγα δεύτερα, ίσως και λεπτό), σκοπεύω να τρέξω στο μεγάλο τετράγωνο της γειτονιάς μου 10 χλμ ανυποδητος ! Ταλαιπωρουμαι ακόμα … αλλά πιστεύω ότι τώρα που ζέστανε ο καιρός … οι μυϊκοί πόνοι θα μειωθούν κι άλλο … οπότε αποφάσισα να κάνω συντηρητική αποκατάσταση … τρέχοντας έστω και λίγο …!!! Τις ημέρες που δεν τρέχω … αφιερώνονται στο κολύμπι … μήπως και επισπευθει ο χρόνος αποκατάστασης !!!
5 Μαρτίου 2019 στις 15:53 #105374Elda
Συμμετέχων7Κ recovery χθες και 14Κ σημερα που ειχαν 10×800 @ 4’33 (3:38 avg) με 1′ περπατημα. Κανονικα θα τα εκανα αυριο, να χω ξεκουραστει λιγο παραπανω απο τον ημι, αλλα εχω προγραμματισμενη μια ιατρικη εξεταση νωρις το πρωι και στη συνεχεια δε θα μπορω να κανω δυνατη προπονηση, κανα easy και αν. Ευτυχως παρα την κουραση της Κυριακης βγηκαν ανελπιστα καλα.
ΥΓ. Τωρα υποτιθεται οτι συμφωνα με τα yasso (που αν δεν κανω λαθος εχουν και μεγαλυτερο διαλειμμα) μπορω να κανω μαραθωνιο σε 3:38??? Εννοειται πως δεν ειμαι ικανη ουτε για 3:45 στην παρουσα φαση, αλλα συμφωνα με τον Υasso αυτο δεν ισχυει?
5 Μαρτίου 2019 στις 16:50 #105380Nikos Pilikas
Συντονιστής@elda Σύμφωνα με το Yasso, αυτό ισχύει… Το θέμα είναι ότι δεν ισχύει το Yasso! 😛
ΥΓ. Τωρα υποτιθεται οτι συμφωνα με τα yasso (που αν δεν κανω λαθος εχουν και μεγαλυτερο διαλειμμα) μπορω να κανω μαραθωνιο σε 3:38??? Εννοειται πως δεν ειμαι ικανη ουτε για 3:45 στην παρουσα φαση, αλλα συμφωνα με τον Υasso αυτο δεν ισχυει?
10 Μαρτίου 2019 στις 17:24 #105498Elda
ΣυμμετέχωνΣημερα εκανα Laney’s 5-4-3 progression run ως εξης:
5 χλμ w/u @ 5:52
8 χλμ MP+7″ @ 5:29
1.5 χλμ MP+30″ @ 5:47
6.5 χλμ MP @ 5:19
1.5 χλμ MP+30″ @ 5:51
5 χλμ MP-7″ @ 5:10
4.5 χλμ c/d @ 5:59Συνολο 32χλμ σε 2:57:57 (pace 5:34)
Βγηκε αρκετα καλα με 1 λιτρο νερο και 2 saltsticks. Ετρεξα 11:30-2:30 για να συνηθισω τη ζεστη μη μου ερθει αποτομα στο μαραθωνιο οπως περισυ που εκανα προπονησεις σε max 12 βαθμους (ακομα και το μεσημερι) και μετα ετρεξα μαραθωνιο 4/3 στους 25! Μια χαρα ηταν παντως, οι 20-22 βαθμοι δε με ενοχλησαν καθολου.
14 Μαρτίου 2019 στις 16:30 #105624Elda
Συμμετέχων8 ζορικα χιλιαρια και σημερα με 1′ διαλειμμα @ 4’35, 5″/χλμ πιο γρηγορα απ ο,τι τα προηγουμενα 3 εβδ. πριν. Κοντευουμε, 10 μερες ακομη και μετα tapering.
Αντε, ας γραψει και κανεις αλλος, μ εφαγε η μοναξια σ αυτο το νημα. @spy, πώς τα βλεπεις τα πραγματα? Εχει περασει ο πονος? την προλαβαινεις τη Σαλονικα λες?
14 Μαρτίου 2019 στις 20:27 #105636spy
Συμμετέχων@elda: … Μαράκι χωρίς να αγχώνεσαι γι’αυτό … περιμένω μεγάλα πράγματα από σένα στη Θεσσαλονίκη, αφού απ’ αυτά που βλέπω … διαπιστώνω ότι είσαι σε εξαιρετική κατάσταση! Όσον αφορά στα δικά μου … η αλήθεια είναι οτι έχω μείνει πολύ πίσω στη προετοιμασία, αλλά το θετικό βέβαια βρίσκεται στο γεγονός ότι σταδιακά πια επανέρχομαι σιγά – σιγά ! Θα τρέξω προπονητικά στον ημι της Αθήνας (ίσως και ανυποδητος) … και την άλλη εβδομάδα ίσως πάω για έναν χαλαρό μαραθώνιο … όπως μου βγει … στη Μεσσήνη ! Κληρωθηκα και στο Σπάρταθλο … κάτι που δεν το περίμενα … με αποτέλεσμα να εχω αιφνιδιαστεί … και να πρέπει να προσαρμόσω το όλο πρόγραμμα της χρονιάς στον συγκεκριμένο αγώνα !!! Φέτος “τρέχω” με πολλά, δεν έχω πολύ χρόνο… κι έχω και τις ατυχίες μου, που ήταν λογικό να με βρουν μετά από τόσο χιλιομετρικο όγκο σε σύντομο χρονικό διάστημα … οπότε πρέπει να εγκαταλείψω τη λογική των επιδόσεων … και να επικεντρωθώ σε αγώνες στόχους … ένας εκ των οποίων πρέπει να είναι μια μεγάλη υπεραποσταση κατά την άνοιξη !!! Θεσσαλονίκη θα δούμε … ! Μόλις ξεκινήσω εκ νέου διαλειμματικες θα μπορώ να είμαι πιο συγκεκριμένος …
15 Μαρτίου 2019 στις 08:59 #105658Nikos Pilikas
Συντονιστής15 Μαρτίου 2019 στις 12:11 #105664Elda
Συμμετέχων@spy, μπραβο κι απο μενα Σπυρο γαι την κληρωση, σε παει φαινεται 2 στα 2! Ευχομαι να πανε ολα καλα και να σου βγει η προετοιμασια οπως πρεπει. Κι οι τραυματισμοι μεσα στο προγραμμα ειναι, ειδικα στις υπεραποστασεις, το καλο με σενα ειναι οτι επανερχεσαι γρηγορα οπως φαινεται, οποτε δε σου στερει μεγαλο μερος της φυσικης σου καταστασης με εξαιρεση βεβαια οτι εχασες την ευκαιρια για ρεκορ στο Ναυπλιο, αλλα δε σε φοβαμαι εσενα, καλα να σσαι θα το κανεις αλλου.
@echetlos, Νικο, κι εγω πιστευω πως καλα παω, ευτυχως δεν εχω κανενα απολυτως θεμα με ενοχλησεις, ολα καλα, δυστυχως μας ετυχε μια μεγαλη αναποδια πριν λιγες μερες (οχι θεμα υγειας ευτυχως) και παλι καλα που εχω και το τρεξιμο και ξεδινω εκει γιατι αλλιως θα ειχα σαλταρει.15 Μαρτίου 2019 στις 12:13 #105666spy
Συμμετέχων@echetlos:… όντως Νίκο είμαι πολύ τυχερός, αν σκεφτείς ότι υπήρχαν υποψήφιοι με 4 κλήρους οι οποίοι τελικά δεν θα συμμετάσχουν φετος! Εγώ βέβαια δήλωσα φέτος … με το σκεπτικό ότι οι πιθανότητες ήταν εναντίον μου … και δεν θα έβγαινε το όνομα μου στη κλήρωση … έτσι ώστε να μη χάσω τον διπλό κλήρο του χρόνου … αλλά ήρθαν έτσι τα πράγματα και κληρώνομαι με την μια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ! Υπολόγιζα να ξεκουραστώ φέτος … διότι κακά τα ψέματα … από το 2017 και μετά τρέχω πολλά – πολλά χλμ σε συνεχείς αγώνες… και νιώθω λίγο ότι στερευω από ενέργεια και διάθεση για τα πολύ μεγάλα … άλλωστε χρόνο με το χρόνο μεγαλώνω … και μειώνονται και οι αντοχές ! Ελπίζω να είμαι σε καλή κατάσταση τότε … διότι φυσικά και θέλω να τερματίσω στο συγκεκριμένο αγώνα … αλλά φέτος ξεκινώ από μειονεκτικοτερη θέση … αφού ο διαθέσιμος χρόνος προπόνησης είναι πολύ – πολύ μικρότερος ( γι’αυτό τον λόγο σταμάτησα την ενδυνάμωση ) … αλλά φυσικά έχοντας την εμπειρία τερματισμού στον περσινό αγώνα … θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρω για άλλη μια φορά … αρκεί τα πόδια μου να είναι καλά και να μην αντιμετωπίσω θέματα τραυματισμών !
15 Μαρτίου 2019 στις 13:08 #105670stratus
Συμμετέχων@elda Για να μην “παραπονιεσαι” οτι μονο εσυ γραφεις ,να πω και τα δικα μου χαλια.
Βασικα αμα ξεκινας για 10 και κανεις 13 ειναι καλο δειγμα.13 χλμ σε 1:04:02 χαλαρα.Το καλο ειναι οτι δεν πληττω,αφου καθε μερα εχω ενοχλησεις και σε αλλο σημειο.Το γαμωτο ειναι οτι δεν υπαρχει κανενας τραυματισμος,απλα μια παλαιοτερη θλαση εχει κανει ουλωδη ιστο,στο ισχιακο νευρο και επειδη το ποδι εχει σφιξει ,επηρεαζει και το ισχιακο με αποτελεσμα να εχω ποικιλια πονων.Οτι διατασεις δεν εκανα σε ολη τη ζωη μου τις κανω τωρα. -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.