- Αυτό το θέμα έχει 1,046 απαντήσεις, 86 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 μήνες, 4 εβδομάδες πριν από τον χρήστη Etien.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
22 Ιουλίου 2019 στις 09:03 #109758Nikos PilikasΣυντονιστής
@elda
1. O Μπάμπης δεν τρέχει, δεν είναι δρομέας διότι δεν του αρέσει το τρέξιμο.
2. Ο Επαμεινώνδας τρέχει όλο τον χρόνο διότι λατρεύει το τρέξιμο. Κάποιες περιόδους ρίχνει τον όγκο, ώστε να ξεκουράζει το σώμα του.
3. Η Μαρία τρέχει 8-9 μήνες τον χρόνο. Τους υπολοίπους προτιμάει να κάνει άλλα πράγματα, τα οποία την ευχαριστούν εξίσου ή και περισσότερο.Νομίζω πως κανείς από τους παραπάνω δεν είναι ψυχαναγκαστικός, δεν πιέζει μυαλό και σώμα και τελικά κάνει το χόμπι του ακριβώς με τον τρόπο που του ταιριάζει. Το πιθανότερο είναι πως ο Επαμεινώνδας και η Μαρία δεν θα σιχτιρίσουν ποτέ το τρέξιμο, ούτε κι ο Μπάμπης την ζωή του. 😉
22 Ιουλίου 2019 στις 09:17 #109760EldaΣυμμετέχωνNαι μωρε, καλα τα λες αλλα απο την αλλη στεναχωριεμαι, εκανα 5 μηνες προπονηση μετα απο 4 μηνες αποχη και εκανα PB σε ολες τις αποστασεις, αναρωτιεμαι τι χρονους θα μπορουσα να εχω κανει αν δεν ξεκινουσα απο το μηδεν. Βεβαια οπως εχω ξαναπει η τετραμηνη αποχη με ξεκουρασε σωματικα και ψυχικα και μπηκα στις προπονησεις με πολλη ορεξη να βαρεσω κατι που ισως σε αλλη περιπτωση να μην εκανα. Αλλα καημο το χω να κανω μια καλη προετοιμασια ξεκινωντας απο ενα καλο επιπεδο. Το ’16 προς 17 που πηγα να το κανω τραυματιστηκα, δε με θελει προφανως. Και επισης καημο το χω να τρεξω μια φορα την κλασικη οπως τρεχω τη Θεσσαλονικη.
22 Ιουλίου 2019 στις 09:49 #109762Nikos PilikasΣυντονιστήςΚαμμία αντίρρηση, καταλαβαίνω τι λες.
Βέβαια, στα “αν” θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλες παραμέτρους, π.χ. την προπόνηση υπό την καθοδήγηση προπονητή. Επειδή όμως αυτή η “πειθαρχία” δεν σου αρέσει, θα ξαναγυρνούσαμε στο προηγούμενο ποστ.
Οι Μάρτιος/Απρίλιος σε βρήκαν πολύ δυνατή και κυρίως, πολύ ορεξάτη. Δεν είναι σίγουρο ότι αυτά θα τα διατηρούσες, αν είχες κινηθεί σε διαφορετικό μοτίβο.
Απ’ την άλλη, μόνο ένας τρόπος υπάρχει να το μάθεις. 😀26 Ιουλίου 2019 στις 12:33 #109818mikebΣυμμετέχωνΑς ξεσκονίσω λίγο το θέμα.
Χθες είχε 10 200ρια το πρόγραμμα τα οποία βγήκαν περίπου στα 50δλ αν και έπρεπε να είναι κοντά στα 55 αλλά επειδή οι παλμοί δεν ανέβαιναν είπα να τα πιέσω λιγάκι. Σύνολο προπόνησης 8χλμ χθες και σήμερα έχει 9 ελεύθερο.
Εδώ και ενάμιση μήνα έχω καταφέρει να βρω ένα προπονητικό ρυθμό ανεβάζοντας χλμ με το σταγονόμετρο στην κυριολεξία κι έχοντας βάλει αρκετή ενδυνάμωση συν πολλές ασκήσεις μυικής συναρμογής(άλματα, δρομικές κλπ), και μπορώ να πω ότι μυικά τουλάχιστον η διαφορά είναι τεράστια σε σχέση με άλλες προπονητικές περιόδους που η μυική ενδυνάμωση και οι ασκήσεις συναρμογής απουσίαζαν.26 Ιουλίου 2019 στις 23:11 #109842mikebΣυμμετέχωνΒγήκε και το 9αρι ελεύθερο στο 5:40 αλλά λόγω ζέστης είχα ‘κουρασμένη’ αίσθηση σε όλη τη διάρκεια.
Διήμερο ρεπό τώρα μιας και προβλέπονται και ζέστες για το σκ.27 Ιουλίου 2019 στις 08:44 #109844Nikos PilikasΣυντονιστής@mikeb Όπως το είπες, τεράστια η διαφορά.
Οι περισσότροι δρομείς παρ’ όλα αυτά, εξακολουθούν να θεωρούν την ενδυνάμωη περιττή.…έχοντας βάλει αρκετή ενδυνάμωση συν πολλές ασκήσεις μυικής συναρμογής(άλματα, δρομικές κλπ), και μπορώ να πω ότι μυικά τουλάχιστον η διαφορά είναι τεράστια…
31 Ιουλίου 2019 στις 23:42 #109896mikebΣυμμετέχωνΠροπονήσεων συνέχεια με 6χ400 σήμερα που βγήκαν απο 1:47 έως 1:50 περίπου έκτος από το πρώτο κλασσικά που βγήκε στο 1:42 με 2′ διάλειμμα.
Οι παλμοί κρατήθηκαν σε επίπεδο LT αν και τους περίμενα πιο ψηλά αλλά η αίσθηση λόγω υγρασίας και ζέστης ήταν τραγική πάλι.
Σύνολο 8,5 και αργά και σταθερά το σώμα αρχίζει να θυμάται.
Άντε και καλώς να μπει κι ο μήνας των διακοπών για πολλούς.Καλό βράδυ.
1 Αυγούστου 2019 στις 11:15 #109900stressbusterΣυμμετέχωνΤην Τριτη το απόγευμα 5χλμ ζέσταμα και 14*300 ανηφορα, βγηκε όμως εσκασα ειχε ζεστη.
Σημερα ειχα το απόγευμα 12 χαλαρα και σηκωθηκα πουρνο 6 και 15 ξεκινησα γιατι παλι θα εχει ζεστη το απόγευμα που λεω να κολυμπήσω να χαλαρωσω γιατι ερχονται το Σαββατο τα 25χλμ οπου λογικα μου φαινεται να βγω στις 0600.Ενδυναμωση ενδιάμεσα στα τρεξίματα, κολυμπια, ποδήλατα εωχω γινει σαν Κενυάτης(στο χρωμα όχι στις επιδοσεις αχαχα)1 Αυγούστου 2019 στις 11:44 #109902EldaΣυμμετέχων@stressbuster, Νασο γιατι 25αρι 14 εβδ πριν το μαραθωνιο? ουτε εγω που κανω πολλα LR απο 25-32 χλμ δεν τα ξεκιναω ποτε τοσο νωρις, ποσο μαλλον με τετοια ζεστη.
Respect παντως σε οσους μπορουν να κανουν σοβαρες προπονησεις με αυτη τη ζεστη. Εγω ισα που προσπαθω να κρατησω το αεροβιο, ενα 20αρι Κυριακη απογευμα προς βραδυ που βγηκε καλα, την Τριτη με μια ομαδα που τρεχουμε μαζι σε σταδιο 5 χλμ και ακησεις ενδυναμωσης μηριαιου δικεφαλου και χθες ενα 10αρακι μονη μου βγηκε κακην κακως με παλμους στο θεο. Περιμενω απο Τριτη να ξεκινησω προετοιμασια με την ομαδα να δουμε μηπως βελτιωθω καθολου.
1 Αυγούστου 2019 στις 11:59 #109904stressbusterΣυμμετέχωνΜαρια ακολουθω το πρόγραμμα που εβγαλε ο προπονητης.Του εχω δηλωσει ότι εχω διαθεση να πιεστω.Κανω ότι μου λεει π.χ τα 25 θα τα κανω σε 5.5 ρυθμο όχι πολύ αργα, τουλάχιστον για μενα.Αλλα ενδυναμωνωμαι συνεχεια και τρωω σωστα για να ανταπεξέλθω.εδω μετα από δεκαετιες ειδα κοιλιακους χεχε.
1 Αυγούστου 2019 στις 15:31 #109908aRiSTiDiSΣυμμετέχωνΚι εγώ έχω LR 2:15hrs (λογικά 26Κ) το Σ/Κ. Για Κυριακή το βλέπω, που θα έχει πιο δροσία σε σχέση με το Σάββατο (αν μπορείς να θεωρήσεις δροσία τους 32 βαθμούς σε σχέση με τους 35). Είχα το ίδιο και πριν 10 μέρες και βγήκε μια χαρά σε παραπλήσια θερμοκρασία.
Elda δυστυχώς (ή ευτυχώς) οι προπονήσεις μαραθωνίου είναι τίμιες. Ό,τι “καταθέσεις” στην προπόνηση, θα “εισπράξεις” με μαθηματική ακρίβεια στον αγώνα, και ειδικά στον ΑΜΑ. Αν δουλέψεις LRs πάνω σε ζέστη, ακόμα και 25 βαθμούς να έχει τη μέρα του αγώνα δέν καταλαβαίνεις τίποτα. Η χασούρα θα είναι ελάχιστη. Αν δεν έχεις δουλέψει θα παραπονιέσαι ότι είχε ζέστη, ή είχε Νοτιά, και δέν βγήκε καλή επίδοση. Οπότε αφού ο stressbuster δήλωσε πρόθυμος να πιεστεί, τον λιώνει ο προπονητής του χαχαχαχα
1 Αυγούστου 2019 στις 16:02 #109910EldaΣυμμετέχωνElda δυστυχώς (ή ευτυχώς) οι προπονήσεις μαραθωνίου είναι τίμιες. Ό,τι «καταθέσεις» στην προπόνηση, θα «εισπράξεις» με μαθηματική ακρίβεια στον αγώνα, και ειδικά στον ΑΜΑ.
Για τραβα πες το και στον Echetlo αυτο, μονο τιμιες δεν ειναι οι προπονησεις μαραθωνιου και ειδικα στον ΑΜΑ. Το 5αρι-10αρι αντε και ο ημι σαφως και θα ανταμειψουν τη δουλεια και τον κοπο σου, ο μαραθωνιος ομως ειναι τελειως αλλη ιστορια, ποσο μαλλον ο ΑΜΑ. Για τη ζεστη συμφωνω, δουλευεις στη ζεστη και τη μερα του αγωνα δε σε απασχολει ο καιρος, το θεμα ομως ειναι ποσο ποιοτικα μπορει να δουλεψει κανεις μ αυτη τη ζεστη οπως επισης οτι ενας μαραθωνιος που διαρκει 3-4 ωρες για την ευρυτερη πλειοψηφια των ερασιτεχνων ειναι πολυ πιθανο να εμφανισει απροοπτα και να σε θεσει εντελως εκτος στοχου (ενα τσιμπηματακι οπουδηποτε μεχρι κατι πιο σοβαρο, μια κραμπα, ενα πολυ δυνατος κοντρα αερας, μια στομαχικη διαταραχη ακομα και αναγκη για τουαλετα). Ειδικα ο ΑΜΑ με την κατηφορα στα τελευταια 10χλμ μεγεθυνει την οποιαδηποτε ενοχληση η μικροτραυματισμο που εχει εμφανιστει πιο πριν, κατι που σε ενα φλατ μαραθωνιο θα ηταν διαχειρισιμος.
Περα απ ολα αυτα ομως, το θεμα ειναι οτι ο Νασος τρεχει μολις ενα χρονο και αν δεν κανω λαθος αυτη θα ειναι η πρωτη του συμμετοχη σε μαραθωνιο, γι αυτο και θεωρησα πολλα τα 25χλμ τοσο νωρις. Οση διαθεση κι αν εχει να πιεστει, το σωμα του σαφως δεν ειναι μαθημενο στα πολλα χλμ. Τελος παντων, εχει προπονητη οκ, αλλα δεν ειναι λιγες οι φορες που εχουμε δει προπονητες να φορτωνουν νεους αθλουμενους με πολλα χλμ απο νωρις οδηγωντας τους σε τραυματισμο. Αληθεια Νασο, ποιος ειναι ο μεγιστος ογκος χλμ που δινει το προγραμμα?
1 Αυγούστου 2019 στις 16:52 #109912stressbusterΣυμμετέχωνΕιμαι οντως νεος στο τρεξιμο, ο Μαραθώνιος που ερχεται θα είναι ο δευτερος μου.
Τον πρωτο τον εκανα σε 4 ωρες και 40 λεπτα χεχε ειδα όχι μονο τον τοιχο αλλα και το Χριστο φανταρο.Μαρια εμπιστεύομαι τον προπονητη μου ηταν πρωταθλητης και γνωστης οποτε σαν απειρος δεν εχω παρα να ακολουθησω πιστα ότι γραφει.Εννοειται ότι υπαρχει επικοινωνια για το πως πορεύομαι με τις προπονήσεις που βγαζει, δεν εχω παθει τιποτα περισσοτερο από τον να πιεζομαι, όμως αν δεν γινει και αυτό σε ένα αγωνισμα πως θα πας παρακατω?
Μεχρι 32 χλμ ηταν περυσι το μεγαλυτερο τρεξιμο στην προετοιμασια μου και συμμετεχω σε αγωνες σε κάθε ευκαιρια που μπορω(μετα τον ΑΜΑ περυσι στα 10 Καποδίστριας Αιγινα σε 48 λεπτα σε Ημι Σδυα 1 ωρα 52 λεπτα, σε 5 βουνου Κυπελλο Αφαιας σε 28 λεπτα).Και αυτά κυνηγαω, να περασω τον εαυτο μου στον επομενο αγωνα.
Ειμαι αρκετα εως πολύ γυμνασμένος για την ηλικια μου ισως αυτό με προστατευει από τραυματισμούς και ετσι δεν εχω παρα να λιωνω τις σολες των παπουτσιων μου και ο coach εμενα.
1 Αυγούστου 2019 στις 17:17 #109914aRiSTiDiSΣυμμετέχων@elda , μεγάλη, αλλά ενδιαφέρουσα κουβέντα ανοίγεις. Η δική μου άποψη (και εμπειρία) είναι ότι οι “μαραθωνίστικες” (οι αερόβιες δηλαδή) προπονήσεις είναι τίμιες και σου επιστρέφουν (αερόβια βάση) αυτό που κατέθεσες, στις συνθήκες που το κατέθεσες. Εδώ η σχέση είναι ανταποδοτική (αναλογική). Ό,τι βαζεις, το παίρνεις πίσω. Τα παραδείγματα που μου λες (τσιμπηματακι, κράμπα, στομαχικά-τουαλέτα) είναι μή προπονήσιμα μεγέθη. Προπονήσιμα όμως είναι ο όγκος, ο ρυθμός, η διάρκεια, η τροφοδοσία, η ζέστη (ΑΜΑ), οι ανηφόρες(ΑΜΑ), ο αέρας(ΑΜΑ), οι κατηφόρες(ΑΜΑ), κτλ. Εκεί, ό,τι “δώσεις”, θα “πάρεις”. Πάντα στο ερασιτεχνικό εύρος των >3 ωρών που αναφέρεις και εσύ. Στα 5Κ και 10Κ χρειάζεσαι να δουλέψεις και στο αναερόβιο κομμάτι. Εκεί μπορει να βάλεις “πολλά” και να πάρεις “λίγα”: μή ανταποδοτική (αναλογική) σχέση.
Τον Νασο δεν τον έχω γνωρίσει δρομικά. Ναι έχεις δικιο, 25Κ είναι πολλά για κάποιον που πάει πρώτη φορά. Βέβαια ο ρυθμός αυτός δεν ειναι ρυθμός πρωτάρη. Λογικά τα βγάζει σε <2:30hrs, άρα σταδιακά θα πάει σε 3ωρες προπονήσεις Σεπτέμβρη και Οκτώβρη. Ο στόχος αγώνα ειναι 3:45-4:00hrs? Εύχομαι τα καλύτερα @stressbuster!
1 Αυγούστου 2019 στις 17:24 #109916ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣΣυμμετέχων
@stressbuster Με τον Ζαμπέλη κάνεις; -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.