Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 5ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 5ο Μέρος

• Αυτό το θέμα έχει 1,046 απαντήσεις, 86 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 1 έτος πριν από τον χρήστη Etien.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 451 έως 465 (από 1,047 συνολικά)
  • Συντάκτης
    stratus
    Συμμετέχων

@echetlos Και εσύ νέος είσαι γι’αυτό παραμένεις στα μικρά

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Έλπιζα ότι κάποιος θα το επισημάνει!

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Άλλο ένα ωριαίο 8,73χλμ. Η καρδιά αρχίζει να αποδέχεται το ερέθισμα. Μετά κάμψεις, σανίδα, κολύμβηση σε ήπιο Ρυθμό, και λίγο τζοκιν στο νερό!
    Το βράδυ 5,5χλμ περπάτημα με βάρη στον κορμό.

Γιώργος Κ
    Συμμετέχων

@kalogeridis
    πάντα αναρωτιόμουν και πιάνομαι τώρα από το σχόλιο σου: σε τι βοηθάει το βάρος στον κορμό;

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Σίγουρα βοηθάει στην ενδυνάμωση του κορμού. Επίσης και τα Πόδια δουλεύουν σε μεγαλύτερο φορτίο με ανάλογο αποτέλεσμα. Δεν αποτελεί running session αλλά με αργό βαδισμα (15’/χλμ) είναι μια τίμια active recovery επιλογή. Τη Χρόνια που έκανα το 3:49:+ στον Αλέκο , με πρόγραμμα τυποποιημένο της ASICS, τη μεγάλη διαφορά σε σχέση με επόμενες προετοιμασίες , την έκανε αυτό το Εξτραδακι . Φίλος της κοινότητας , έμπειρος δρομέας του 3:30, περισυ που κατέβηκε Κρήτη, έλιωσε στην πεζοπορία με φορτίο και είδε ανάλογα οφέλη.

Γιώργος Κ
    Συμμετέχων

@kalogeridis
    κατ΄αρχήν για την αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων, δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο με αυτό που θα πω, αλλά θα εκφράσω μόνο τον προβληματισμό μου.
    είναι γεγονός ότι κάθε επιβάρυνση μας κάνει πιο δυνατούς, εντάξει μέχρι εδώ. το θέμα είναι όμως η όποια επιβάρυνση μην μας προκαλεί παράλληλα και ζημιά. ένα πρόσθετο βάρος στον κορμό θεωρώ ότι δημιουργεί πρόσθετη επιβάρυνση κυρίως σε λεκάνη και γόνατα (και σπονδυλική στήλη), τα οποία όμως δεν έχουν προσαρμοστεί και φθείρονται. λογικά σκεπτόμενος, φοβάμαι ότι επιταχύνεις έτσι την αρθρίτιδα. για την ενδυνάμωση κορμού υπάρχουν πληθώρα άλλων ασκήσεων, πολύ λιγότερο επιβλαβή για άλλα μέρη του σώματος. τα βάρη στον κορμό με ποιον μηχανισμό τον δυναμώνουν; φαντάζομαι κρεμάς ένα γιλέκο με βαρίδια. εννοώ ότι προσπαθώ να φανταστώ την κίνηση των μυικών ομάδων για να καταλάβω πως γίνεται η εκγύμναση, αλλά αδυνατώ. ενώ αν δεις τις μεμονωμένες (ισομετρικές ή μη) ασκήσεις κορμού, καταλαβαίνεις ποιες μυικές ομάδες γυμνάζεις. ανέφερες ότι είδες βελτίωση στην απόδοσή σου. τεκμαίρεται όμως ότι η βελτίωση οφείλεται στα βάρη κορμού; ίσως ένα τυχαίο γεγονός μας οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα; ρώτα έναν ορθοπεδικό ή/και φυσιοθεραπευτή να σου πουν την άποψή τους.
    φιλικά,

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Ασφαλώς και δε χρειάζεται να απολογεισαι για τα γραφόμενα σου. Είναι λογικό να σηκώνει προβληματισμό .
    Στο περαλθον έχω αναφέρει την έλλειψη χρόνου, που δε μου επιτρέπει να κάνω έξτρα προπονήσεις πλέον των 3/ εβδομάδα. Τα χιλιόμετρα που μάζευα ήταν λίγα και σκέφτηκα να ενσωματώσω κάποια επαγγελματικά χλμ σε όσο πιο ασφαλείς συνθήκες για το μυοσκελετικό. Έτσι έχω μια εξάρτηση – φορέα , που έχει πολύ καλή σχεδίαση τόσο δε εφαρμογή πάνω μου , όσο και σε δυνατότητες προσθήκης έξτρα βάρους. Πλέον δε φέρω πάνω από 5 κιλά πάνω μου . Από ενοχλήσεις δεν έχω κανένα θέμα. Ο χρόνος ίσως με δικαιώσει , ίσως και να με τιμωρήσει. Εδώ είμαστε και θα μάθουμε!

stressbuster
    Συμμετέχων

Καλημέρα, καλη εβδομαδα.
    Σαββατο σουπερ πρωινο 20αρι επιταχυνομενο από 5.50 εως 5.30 βγηκε μια χαρα με 153 παλμους(καλα εκανα μερικα χλμ λιγο ποιο γρηγορα ενδιαμεσα,οχι πολλα 1-2, αλλα δεν το μαρτυραω).
    Η καθιερωμενη βουτια δεκαπέντε λεπτων αμεσως μετα είναι βαλσαμο.
    Το μεσημερι πηγα για μπανιο με το ποδηλατο αλλα 20 περιπου αλλα ειχε πολύ ζεστα!!!
    Σημερα απογευματινο 12αρι και κυκλικη ενδυναμωση αυτό θα το κανω στις 8 να πεσει λιγο ο ηλιος.

mashine
    Συμμετέχων

@kalogeridis Γιατί δεν χάνεις τα 6-9 παραπανίσια κιλάκια που έχεις να κάνεις full body ενδυνάμωση και να αφήσεις τους πειραματισμούς….

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Τα παραπανισια γίναν αισίως 9,5!!! Πιστεύω ότι μέχρι τέλος του μήνα θα είναι 7. Ξεκίνησα και ενδυνάμωση μετά τα τρεξίματα στο γυμναστήριο. Κάτι κάνω… Που θα πάει. Αν μπορέσω να το κρατήσω σε όλη την προετοιμασία, ίσως γίνει κάτι συμπαθητικό την άνοιξη.

tzatzikis90
    Συμμετέχων

καλημέρα στην ομάδα!

την Πέμπτη ένα 7ρι με 5:57 μέσο (41:40) και η επόμενη προπόνηση στο μυαλό μου ήταν για Κυριακή απόγευμα. Φτάνοντας πτώμα σπίτι απ τη δουλειά, απλά κοιμήθηκα ως την επόμενη. Χθες απόγευμα επιστρέφω κουρασμένος πάλι, αποφασισμένος να βγω όμως. Ε ξέχασα να βάλω ξυπνητήρι και ξύπνησα στις 21:00 οπότε δεύτερο σερί πιστόλι!

σήμερα όμως πρωί πρωί σχετικά ξεκούραστος, 9ρι ελεύθερο εδώ τριγύρω όπου υπάρχει δρόμος (Νέος Κόσμος-Ακρόπολη-Θησείο-Καλλιμάρμαρο-Σύνταγμα-Εθνικός Κήπος) με αρκετές ανηφορίτσες και 5:56 μέσο (53:27) όπου στα τέλος τα έφτυσα βεβαίως βεβαίως αλλά δεδομένου ότι βγήκα για φοβισμένο 8ρι, είμαι πολύ ευχαριστημένος!

καλή σας μέρα και πάλι!

stratus
    Συμμετέχων

Ξυπνημα χθες στις 5.00 ανοιγω παντζουρι και βλεπω τον Υμμητο να καιγεται.Με πιανουν τα νευρα και με τζαντιλα κατα τις 6 βγαινω και κανω 23 χλμ με πολλες στασεις για νερο και για διατασεις που αλλου στο δικεφαλο.Τουλαχιστον εβλεπα τη φωτια οτι εσβηνε και εφτιαχνε το ηθικο μου.
    Σημερα λιγο πιο αργα βγαινω παρεα με τη συζυγο τσουπ μυριζουμε καμενο Τρεξιμο τελικα 14 χλμ στο 5.23 βοηθωντας βασικα τη συζυγο να βγαλει την προπονηση.Ο δικεφαλος εκει παντα να μου λεει “μ..α ξεχνα τα ρεκορ,θα πηγαινεις με 5.00 λεπτα /χλμ και θα λες ευχαριστω”

@tzatzikis90
    Μου φαινεται οτι πρεπει να βαλω χερι στα αφεντικα σου να μη σε κουραζουν τοσο πολυ.Αμα περασω εξω απο το ξενοδοχειο χρεωνομαι;Ρωταω γιατι μου ηρθε σουπερ προσφορα για 15Αυγουστο μονο 1600 ευρω τη βραδια!!!

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Τρέξιμο μιας ωριτσας με τους παλμούς επιτέλους να αρχίζουν να πέφτουν σε λογικότερα επίπεδα. Μετά 25 κάμψεις, ενάμιση λεπτό σανίδα και 200 μέτρα κολύμβηση σε 7’30”, εναλλάξ ελεύθερο και πρόσθιο. Το βράδυ έχει περπάτημα .

mikeb
    Συμμετέχων

11αρι πρωινό είχε σήμερα το πρόγραμμα το οποίο βγήκε όμορφα στο 5:35. Είχα πολύ καιρό να τρέξω πρωί αλλά νομίζω ότι θα το καθιερώσω όσο μπορώ γιατί μου αφήνει όλη τη μέρα ελεύθερη μετά. Άντε να πέσει λίγο κι η θερμοκρασία να την παλεύουμε καλύτερα.

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Χθες ηλιοβασιλέμα τρέχοντας. Μια έντονη μεικτή διαδρομή επί της ακτογραμμής! Τίμιο 10αρι, σαφέστατα καλύτερη αίσθηση από την ανάλογη εμπειρία της περασμένης εβδομάδας! Πήγα με ελεύθερη αίσθηση και κύλησε όμορφα αν και έπρεπε να ξεκινήσω νωρίτερα για λόγους ασφαλείας. Στο 6’03”. Μπορούσα και πιο αργά!!!

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 451 έως 465 (από 1,047 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.