Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 5ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 5ο Μέρος

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 466 έως 480 (από 1,047 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Kalogeridis
    Συμμετέχων

Back to back προπόνηση το πρωί με ένα χαλαρωμα ωριαίο. Ξεκίνησα στο 7’03” και το έριξα προοδευτικά στο 6’30”. Μου είχε λείψει πολύ η προπονητική νόρμα… πλέον βλέπω αρκετές βελτιώσεις που δίνουν κουράγιο. Η εβδομάδα έκλεισε στα 27 + χλμ.
    Με το πέρας του τζοκιν, πήρα και δύο σετ καμψεων- σανίδα. Αμέσως μετά 200 μέτρα κολύμβηση στα 7’30”.
    Βραδινό περπάτημα με φορτίο 3χλμ για αποκατάσταση . Μου δίνω πλέον 2ημερο ρεπό.
    Στα σημαντικά τώρα, βλέπω ότι φέτος προβλέπεται μια σχετική άνεση να χωρέσω 4η προπόνηση . Η δουλειά θα είναι απαιτητικοτερη αλλά παράλληλα θα έχω αυτή την τέταρτη μέρα που πάντα ζητούσα. Αυτό όμως επειδή δεν θα γίνεται εσαεί , το αξιολογησα , και αποφάσισα πως τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία να απευθυνθώ σε ειδικό. Να έχω κάποιον να πρήζω τέλος πάντων. Ο στόχος είναι ο μακρινός Απρίλιος , 12/4 στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια μέρα γίνεται και στην Κρήτη , αλλά επειδή μπορεί να συνδυαστεί με ταξίδι για εορτές του Πάσχα στο γυναικοχωρι , αποτελεί μια win win situation.

Elda
    Συμμετέχων

Μπραβο βρε Παναγιωτη, μια χαρα σε βρισκω. Μακαρι να συνεχισεις με τον ιδιο ενθουσιασμο να συντρεξουμε στη Σαλονικα. Καλα κανεις και στρεφεσαι προς τα κει, αφου σε παει ο αγωνας. Να ξεμπερδευω κι εγω με τις καλοκαιρινες προπονησεις και τον αυθεντικο να ξεκινησω νεα προετοιμασια με ορεξη για πολυ βαρεμα. Για να δουμε πώς θα παει…

Στα δικα μου 14αρι χθες το απογευμα με τα τα πρωτα 7 χλμ με 360μ αναβαση και τα υπολοιπα καταβαση. Ωραια προπονηση, βγηκε πολυ ομορφα και ανετα. Σημερα το πρωι 12 ωρες μετα το ξεκινημα της χθεσινης ενα 22αρι χαλαρο με παρεα το πρωτο μισο, πιο γρηγορα μονη το δευτερο. Σα να ξαναβρισκω τα πατηματα μου σιγα σιγα.

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Μαρία θέλει ενδυνάμωση η ιστορία γιατί θυμάμαι την άσφαλτο στην είσοδο της πόλης και μουδιαζω από τώρα!!! Ο Αλέκος δε ξέρω αν με θέλει, αλλά η Κρήτη δε με θέλει στα σίγουρα!!! Έχω μείνει πίσω σε φυσική κατάστασης αλλά το μαζεύω σιγά σιγά. Από 10 Σεπτεμβρίου ξεκινάω με τον κοουτς των ονείρων μας , τον κοουτς των μεγάλων επιδόσεων!!! Υγ. Τίμιο back to back από μέρους σου!!!

BabisStinson
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σε όλους μετά από πολύ καιρό αποχής!
    Χθες ένα 5αρι σε 35:42, είχα να τρέξω 5 σερί χιλιόμετρα χωρίς δευτερόλεπτο στάσης για μήνες, μας έφαγε η δουλειά.
    Τετάρτη και Παρασκευή πήγα για 8.20 χλμ σε 1:10:01, γρήγορο περπάτημα δηλαδή, να ξεπιαστούν τα πόδια από τις διακοπές..

Σήμερα το πρωί ένα 800αρι κολύμπι και το απόγευμα θα βγω για τρεξιματάκι πάλι. Ελπίζω από αύριο να πετυχαίνω κανέναν νωρίς το πρωί στο ΚΠΙΣΝ να τρέχουμε παρέα.
    Στόχος είναι ένας καλός (για τα δεδομένα μου) χρόνος στα 10 χλμ στις 10 Νοέμβρη στον κλασσικό Μαραθώνιο και στο ενδιάμεσο αν προλάβουμε και το Race for the Cure στις 27/9 ένα 5αρι ή ένα αργό 10αρι.

tzatzikis90
    Συμμετέχων

@stratus Ακολουθούμε μια πολιτική προσέγγισης με τρελές εκπτώσεις για να γίνουμε προσιτοί σε όλους :DDD Ιούλιο και Αύγουστο τρώμε πολύ ξύλο αλλά τουλάχιστον υπάρχει μια σχετική επιβράβευση οπότε ας είναι..

στα δικά μου τώρα… Είδα μάλλον ότι θα ξεκινήσει ο Καλογερίδης με προπονητή και το σώμα έβαλε τούρμπο από μόνο του! δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά τις δύο τελευταίες προπονήσεις..

την Πέμπτη που μας πέρασε, 7χλμ ελεύθερο με 5:38 μέσο (39:33) στη διαδρομή που βγαίνω πάντα και χωρίς να νιώσω πίεση, βγήκε σφαίρα (για τα δεδομένα μου και την εποχή 😛 ).

ήθελα να βγω και χθες το πρωί αλλά τα πόδια μάλλον δεν ήταν σε θέση κι έτσι βγήκα σήμερα.. 8ρι λοιπόν ελεύθερο με 5:31 μέσο (44:15) και χωρίς να ζοριστώ.

Συμπερασματικά, μάλλον το σώμα ήδη ανέβασε μια ταχύτητα και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για τη συνέχεια!

καλή σας μέρα!

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Γιαουρτοσκορδιε καλός ο τουρισμός της κλασικής , αλλά την άνοιξη ξυρίζουν τον γαμπρό (και τη νυφη φυσικά)! Δε θέλω να πικραθεις αγαπημένε…. Κοίτα να στρώσεις πρόγραμμα που να μπορείς να το σηκώσεις γιατί ο Αλέκος είναι σε 7 μισή μηνακια. Ούτε κοντά αλλά ούτε και μακριά. Κάνε το λαγό στην Αθήνα, και πήγαινε όσο πιο αξοδευτα μπορείς ώστε να μη σπάσεις στην επόμενη προετοιμασία!

mikeb
    Συμμετέχων

Παρασκευή είχε πρωινό session με cruise interval 3*1400 που βγήκανε περίπου με ρυθμό 4:57 και σύνολο 9χλμ.
    Σήμερα είχε 13χλμ στο 5:30 με πολύ ωραίο καιρό πλέον ο οποίος βοήθησε να βγουν αρκετά άνετα.
    Αυτό που παρατηρώ πάντως είναι ότι τα πρωινά είμαι 4-5 παλμούς κάτω σε σχέση με τις απογευματινές προπονήσεις.

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Άλλη μια ώρα έγραψε σήμερα με 9,3 χλμ.
    Ξεκίνησα στο 7’03” και ανά χλμ εριχνα κατά 8″/χλμ τον ρυθμο. Έκλεισα στο 5’49”. Διατάσεις, ενδυνάμωση ώμους , κορμού και καπάκι 200 μέτρα κολύμβηση σε 5’30”.

giorgostatsis
    Συμμετέχων

Παναγιώτη κράτα δυνάμεις γιατι σε 10 ημέρες θα ειμαι Χανιά!
    Στα δικά μου σήμερα νωρίς το πρωΐ 10 χλμ στο 5
    Πρόγραμμα μαραθωνίου αλλά όχι για την “αυθεντική” φέτος, αρκετά, θα πάμε
    για “γιαουρτλού” στην Πόλη μιά βδομάδα πρίν

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Just in time Γιώργο!!! Δε μπορώ να κρατήσω δυνάμεις μιας και είμαι σε καθεστώς μετακόμισης και ψάχνω ψηλά κορμιά για το ξαραχνιασμα!!! Φυσιολογικά θα τελειώνω τις μέρες εκείνες προκειμένου να έχω άνεση για τρεξίματα !!! Σε περιμένω λοιπόν !!!

mikeb
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σε όλους.
    Μετά από ένα ελεύθερο 8αρι την Πέμπτη χτες είχε fartlek με εναλλαγές 4 1500αρια σε 4:45 τα γρήγορα και 5:10 τα αργά και με προθε-αποθε σύνολο 11χλμ. Οι παλμοί κινήθηκαν μέσα στο range του αναερόβιου κατωφλιού και μπορώ να πω ότι βγήκαν αρκετά καλά χωρίς να νιώσω ότι πιέζομαι ιδιαίτερα. Το μόνο αρνητικό ότι η ζώνη παλμών κάνει τα δικά της κάποιες φορές και γι’αυτό όταν σταματάω τσεκάρω παλμούς και manually για να δω αν όντως δείχνει σωστά.

mikeb
    Συμμετέχων

14.5χλμ είχε σήμερα το πρόγραμμα που βγήκανε σε 1:20′ και ρυθμό 5:30. Πιο γρήγορα απ’ότι ήθελα αλλά δεν ξέρω τι με είχε πιάσει.
    Ζόρικες οι συνθήκες στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ καθώς εκτός από τη ζέστη είχα και τις μυρωδιές απο τις καντίνες και τα λουκάνικα και τα σουβλάκια μου σπάσανε τη μύτη.Κατάφερα να φύγω χωρίς να χτυπήσω ‘βρωμιά’.

mikeb
    Συμμετέχων

Καλημέρα καλό μήνα και καλό φθινόπωρο σε όλους.
    Πρωινά 16χλμ είχε το μενού που βγήκανε με ρυθμό 5:37. Για κάποιο λόγο ήδη από το 3ο -4ο χλμ ένιωθα υπερβολικά άδειος ενεργειακά και μάλλον δεν φταίνε οι χθεσινοβραδυνές μπύρες-άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά.Πιθανότατα λόγω φορτωμένης εβδομάδας μιας και η διαλειμματική της Πέμπτης κι αυτή με ζόρισε αρκετά. Αφού βγήκανε στο επιθυμητό ρυθμό όμως όλα καλά. Ξεκούραση κι ανασύνταξη για τα επόμενα.

kostas
    Συμμετέχων

καλημέρα και συγνώμη εκ των προτέρων για το hijack στο θέμα.
    χτες ειχα και εγω long 20αρι που εγινε τελικα στον περιβαλλοντα του ΟΑΚΑ. επειδη μεσα ειχα και 1000ρια το gps μου εβγαλε 1km την διαδρομη τοιχος εθνων-αγορα (κυκλικη στο τσιμεντο), ισχυει η εκλεβα τον εαυτο μου?

stratus
    Συμμετέχων

@kostass Επειδή και εγώ τρέχω στο οσ τι εννοείς αγορά;

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 466 έως 480 (από 1,047 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.