Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 5ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 5ο Μέρος

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 526 έως 540 (από 1,047 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Τι υγρασία είναι αυτή όλη την εβδομάδα; Ενώ δεν έχει και πολλή ζέστη.
    Ούτε Ιούλιο-Αύγουστο τέτοιος ιδρώτας και δυσφορία.

Elda
    Συμμετέχων

Εκοψε ο βοριας και η υγρασια δεν παιζεται. Σημερα ειχα χιλιαρια στο γηπεδο και ημουν μουσκεμα απο το ζεσταμα, εγω που ιδρωνω κι ελαχιστα σε νορμαλ συνθηκες. Παρολα αυτα μπορω να πω οτι βγηκαν αρκετα καλα, 4’30 το πρωτο και τα υπολοιπα 4’28-4’29 με 3′ διαλειμμα και μεσους παλμους στα κομματια 156 και max 166. Παροτι δεν ειμαι στα επιπεδα του Απριλιου, οι διαλειμματικες μου βγαινουν πολυ καλυτερα απ ο,τι οταν ετρεχα στο δρομο μονη. Δυστυχως οι προπονησεις δεν ειναι τοσο ζορικες οσο θα τις ηθελα εγω, αλλιως θα ειχα δει πολυ μεγαλη βελτιωση. Παντως ειναι αλλο πραγμα να κανεις διαλειμματικη και ειδικα χιλιαρια στο γηπεδο, μπορουσα να κραταω σταθερο ρυθμο απο την αρχη μεχρι το το τελος του κομματιου και ολα βγηκαν σχεδον στον ιδιο ρυθμο, καμια σχεση με το εξω, με τον αερα μια πλατη μια κοντρα και τις εστω και ελαφρες κλισεις.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@Elda Γιατί τόσο μεγάλο διάλειμμα σε προπόνηση μαραθωνίου, Μαρία;

big-blue
    Συμμετέχων

Τρώγεσαι με τα ρούχα σου…

chriskapsio
    Συμμετέχων

Την ίδια απορία έχω και εγώ. 3 λεπτά διάλειμμα στα χιλιάρια? 1 λεπτό λέει ο κόουτς! Μην ακούσω απορίες ποιος κόουτς? Ένας είναι ο κόουτς!!!

Elda
    Συμμετέχων

Μωρε δικιο εχει ο Νικος και το ξερω κι εγω, το θεμα ειναι οτι εφοσον βρεθηκα να τρεχω σε ομαδα, αναγκαστικα κανω αυτο που μου λενε, βαζοντας στη ζυγαρια απο τη μια το να τρεχω μονη μου καλοκαιριατικα στο δρομο μεσα στη βαρεμαρα και μεσα στα αυτοκινητα των λουομενων του καλοκαιριου με ελαχιστες πιθανοτητες να κανω ποιοτικες προπονησεις κι αυτες κουτσα στραβα χωρις τη διαθεση να πιεστω ιδιαιτερα κι απο την αλλη να τρεχω σε γηπεδο με ομαδα και προπονητη αλλα με προπονησεις ψιλοδιαφορετικες απ ο,τι ειχα συνηθισει μεχρι τωρα που ξερω πως δεν ειναι ο,τι καλυτερο για μενα, αλλα δεν παυουν να με κρατανε σε ενα καλο επιπεδο, οποτε ειπα να παρω την κουρτινα 2. Μετα το μαραθωνιο επιστροφη στη βαση μου.

Dimitris Voutyras
    Συμμετέχων

@elda Μαρία κι εμένα ο προπονητής μου 3 λεπτά διάλειμμα μου έχει στα χιλιάρια πάντως

kostas
    Συμμετέχων

εμενα στα 1000ρια με ειχε 1′ και αυτη την εβδομαδα μου εχει 30″.
    αντε βρες ακρη 😛

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

3 λεπτά διάλειμμα: Περισσότερος χρόνος ξεκούρασης στο καρδιοαναπνευστικό, αλλά μεγαλύτερη συγκέντωση γακαλτικού οξέως
    1-1.5 λεπτό: Πιο κοντά σε συνθήκες αγώνα (5-10Κ), χωρίς επαρκή χρονο ξεκούρασης καρδιοαναπνευστικού, ειδικά όταν το διάλειμμα μειώνεται προοδευτικά απο προπόνηση σε προπονηση.
    Διαφορετικός τύπος προπόνησης σε κάθε περίπτωση. Έχοντας κάνει και τα 2, όντως στο 3λεπτο διάλειμμα νοιωθεις πιο ξεκούραστος, αλλά τα πόδια πιό βαριά ειδικά στην αρχή της κάθε επανάλληψης (και ειδικά αν σταματάς εντελώς στο recovery, που γενικά το κάνω jogging).

@echetlos
    Ερώτηση για υγρασία και παπούτσια, επειδή μιλάμε για διαπνοή και οτι τα πόδια μουσκεύουν. Οι μόνες περίπτωσεις που μου έχει τύχει να είναι βρεγμένα τα πόδια μέσα σε παπούτσι μετά απο τρέξιμο είναι είτε γιατί πήρα το μπουκάλι νερό και το λούστηκα στο κεφάλι για να δροσιστώ και το νερό κατηφόρησε, είτε γιατί έτρεχα χωρίς μπλούζα και όλος ο υδρώτας κατέβαινε κάτω, είτε προφανώς γιατί έβρεχε ή είχε νερά ο δρόμος. Και γενικά καί μεγάλες προπονήσεις κάνω και ιδρώνω πολυ στο σώμα. Εσένα πότε και πώς σου μουσκεύει το πόδι μέσα στο παπούτσι?

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Το 3λεπτο διάλειμμα, ή ίσο με του κομματιού, είναι προπόνηση στην VO2max. Βασικά το 3λεπτο (max) είναι κατά συνθήκη, αφού ναι μεν τηρείται το 1:1 σε αθλητές αλλά π.χ. πολλοί ερασιτεχνες κάνουν >3’τα 800άρια τους και φυσικά όλοι τα 1000άρια τους. Απλά, πρωτόκολλα που βγαίνουν από αθλητές, προσαρμόζονται σε εμάς τους αργούς.
    Σε προπόνηση για μαραθώνιο, ή ακόμη και για 10άρι, όλη η ιστορία εντοπίζεται στο γαλακτικό κατώφλι, εκεί είναι που θες να δουλέψεις. Οπότε και οι διαλειμματικές έχουν μικρό rest, συνήθως στο 1′.
    Εννοείται βέβαια πως ο καθένας ακολουθεί τις οδηγίες του προπονητη του.

@aristidi
    Εγώ γενικότερα ιδρώνω πολύ. Σε ημέρες με πολύ υγρασία, όπως αυτής της εβδομάδας, είναι δεδομένο πως θα μουσκέψουν και τα παπούτσια μου. Π.χ. τα χθεσινοβραδινά δεν είχαν στεγνώσει σήμερα το πρωί!

giorgosgr
    Συμμετέχων

παίδες έχει κανείς το stryd να μου πει πως βγάζει τα watt και πως αυτά προσαρμόζονται σε 5km 10 km και ημιμαραθωνιο;

Dimitris Voutyras
    Συμμετέχων

@echetlos Νίκο, σε αυτά που πολύ ωραία μας εξηγείς υποθέτω παίζει ρόλο (και προβλέπεται απο τον εκάστοτε προπονητή ως προς τον αθλούμενο) και ο ρυθμός των κομματιών σε συνάρτηση με το διάλειμμα?

stratus
    Συμμετέχων

@giorgos-grig
    Αγαπητέ Γιώργο έχεις κάνει λογαριασμό στο powercenter του stryd .Αν όχι κανε λογαριασμό και θα σε βοηθήσω

big-blue
    Συμμετέχων

Μπερδεύετε τον κόσμο τσάμπα. Αλλά ας πάρει και ο κόσμος ένα βιβλίο να διαβάσει και ας μάθει να εκτιμά την κάθε πληροφορία και τον καθένα που την παρέχει…
    Εγώ με τρίλεπο διάλειμμα δουλεύω τα χιλιάρια μου (όταν τα κάνω), σε προετοιμασία μαραθωνίου, κλασσική προπόνηση VO2max.
    Για προπόνηση βελτίωσης κατωφλιού (που είναι η συνηθέστερη προπόνηση στην προετοιμασία μαραθωνίου), πιο αργός ρυθμός (απ’ τη VO2max), πιο μικρό διάλειμμα.
    Τελικά κάντε ότι σας λέει ο προπονητής σας, αυτός θα έχει και την ευθύνη του τελικού αποτελέσματος. Ο δικός μου έχει πολύ καλά αποτελέσματα ως τώρα

giorgosgr
    Συμμετέχων

Stratus δεν το έχω αγοράσει ακόμα γι’αυτό ρωτάω περισσότερες πληροφορίες . Από αυτά που διαβάζω από ξένα reviews προσπαθώ να βγάλω άκρη . Το να τρέχεις με βάση την ισχύ είναι απίστευτη πληροφορία , ομως από την στιγμή που δεν το έχω δει στην πράξη δεν θέλω να την πατήσω και να δώσω τσάμπα λεφτά .

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 526 έως 540 (από 1,047 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.