Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 5ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 5ο Μέρος

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 571 έως 585 (από 1,047 συνολικά)
  • Συντάκτης
    spy
    Συμμετέχων

@elda: … Μαράκι ευχαριστώ πολύ – πολύ ! Όπου πάτε θα προσπαθήσω να είμαι εκεί ! Τώρα είμαι στη φάση που τρέχω 5 χλμ … πέφτω ξερός από την κόπωση … κι ανησυχώ με το παραμικρό ότι το πόδι με πονάει … και δεν πρέπει να τρεχω από τώρα … ! Κάποια στιγμή αδιαφορείς για όλα … λες ο,τι είναι να γίνει θα γίνει … τρέχεις, κι αν σου βγει, σου βγήκε …!!! “Χύμα μέσα στο κύμα” δηλαδή όπως πάντα … αλλά όλα τα ωραία με μένα κάπως έτσι έρχονται …!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
    Συμμετέχων

Καλημέρα και απο μενα

Μετα απο τον αγωνα της λιμνης το σαββατο ειχε ξεκουραση κυριακη και δευτέρα. Τριτη ενδυνάμωση σε γυμναστήριο, Τετάρτη σε νιαρχο με την υπολοιπη ομαδα χαλαρο 3 αρι ισομετρικές 5*200 μετρα ανοιγματα και για τελος ενδυναμωση κορμου με κοιλιακους και ραχαιους.
    Χτες Πεμπτη περπατημα 5 χιλιομετρα απο δουλειά μεχρι σπιτι. Σημερα δεν εχω mood για προπονηση. Θα κανω σαν προπονηση το park run αυριο.
    Θα προσπαθησω ειτε να μην το περπατησω καθολου είτε να κανω ανοιγματα κατα την διάρκεια του, Ας πουμε 5χ 3 λεπτα γρηγορο τρεξιμο στο 5:30 με τρεξιμο αναμεσα σε ρυθμο 6:30 .Aναλογα την διαθεση .Το σιγουρο ειναι οτι δεν το βλεπω να το κανω κατω απο 30:00 που μου λενε ολοι οτι τωρα πια εχω το 5 αρι σε κατω απο 30. Χαλαρά και ομορφα , μια πρωινη αεροβια γυμναστικη

stratus
    Συμμετέχων

@spy Ετσι ακριβως ειμαι και εγω μετα τον Ιανουαριο .Επαψα να αγχωνομαι για χρονους και προσπαθω να το ευχαριστηθω .Αλλες φορες εβγαζα προπονηση οτι και να γινοτανε,ας ποναγα ,ας εβρεχε,ας ειχα ζεστη.Σημερα με ενοχλησε το ποδι,ουτε καν πονεσε,τα μαζεψα και εφυγα.

spy
    Συμμετέχων

@stratus : … Χρήστο λες να φταίει η ηλικία μας ???

stratus
    Συμμετέχων

@spy Παιζει και αυτο ενα ρολο,αλλα βασικα πιστευω μπουχτισαμε. Εγωτ την πατησα με τους 3 συνεχομενους μαραθωνιους και το 30 φετος στα Ιωαννινα.Το καλοκαιρι παντα ξεκουραζομουνα,αλλα περυσι και φετος χτυπηθηκα αρκετα .

Elda
    Συμμετέχων

@stratus, Θα τρεξεις Αθηνα Χρηστο? Η Σταυρουλα θα παει για τον πρωτο της μαραθωνιο?

stratus
    Συμμετέχων

@elda Μαρια θα παμε Φρανκφουρτη.Βασικα περυσι ηθελα να παω Βερολινο και επειδη ειχα βρει αεροπορικα πολυ φτηνα δεν περιμενα να δω αν θα κληρωθω και τα εκλεισα.Δεν κληρωθηκα και τα αλλαξα για Φρανκφουρτη.Η Σταυρουλα λοιπον θα τρεξει,αλλα για μενα δεν ξερω.Εχω χασει το “τσαγανο” που ειχα καποτε.Καθε φορα ψαχνω δικαιολογια να σταματησω.Χθες πηγα για 17 εκανα 12,σημερα με την πρωτη ενοχληση σταματησα.Τα παντα μου φταινε οταν τρεχω .Πιθανοτατα το βλεπω να τρεξω με τη συζυγο να τη βοηθησω.Ελπιζω μονο να μη συμβει το αναποδο -:)
    Στις προπονησεις ψαχνω για διακαιολγιες να σταματησω,τα κορδονια μια ειναι σφιχτα,μια χαλαρα,μια με τρωει η παλτη μου κλπ.Το σιγουρο ειναι οτι μετα τον αγωνα θα αραξω να παιζω ταβλι οπως λεει @echetlos ο Πηλικας.

Elda
    Συμμετέχων

Σε καταλαβαινω απολυτα, κι εγω καπου σε τετοια φαση ειμαι, εμενα μ εσωσε η ομαδα στην οποια συμμετεχω και πηγαινω 1-2 φορες την εβδ στο σταδιο και τις Κυριακες τρεχουμε μαζι τα LR. Οταν τρεχω μαζι με αλλους δεν υπαρχει περιπτωση να κανω λιγοτερα ή να σταματησω διαλειμματικη γιατι δε θελω να πιεζομαι αλλο, κατι που θα εκανα ανετα αν ετρεχα μονη μου ειδικα αυτη την εποχη. Καλη επιτυχια στη Σταυρουλα και ευχομαι και σε σενα να βρεις τη διαθεση να βγαλεις την προετοιμαισα και να πας για ο,τι καλυτερο στον αγωνα!

tazi
    Συντονιστής

Χαιρετώ τα γερόντια….., καβαντζαρισα και εγώ τα 50 πιά, οδευω στα 52 και πιστεύω ότι ανήκω και εγώ σε αυτή τη κατηγορία. Σας διαβάζω και βλέπω ότι λίγο πολύ νιώθουμε τα ίδια. Νομίζω απλά θέλουμε το χρόνο μας. Προσωπικά έχοντας νιώσει πως είναι να είσαι στα ντουζενια σου πριν από δύο χρόνια, ύστερα από τη δίχρονη αναγκαστική αποχή, ζηλεύω την τότε κατάσταση μου και ο στόχος μου είναι να καταφέρω να ξαναιώσω ψυχικά τουλάχιστον την ευφορία που σου προκαλεί το τρέξιμο. Ξέρω πως θέλει δουλειά και πολύ προσοχή, ξέρω πως έχω ακόμα ανοικτούς λογαριασμούς που πρέπει να κλείσω, νιώθω πως δεν έχω εξαντλήσει ακόμα τα περιθώρια μου. Αυτοί οι λόγοι με κάνουν να βγαίνω για προπόνηση. Επίσης, εδώ και λίγο καιρό που ξανάρχισα, με μέτρο βέβαια, νιώθω τα επίπεδα της ενέργειας μου να έχουν ανέβει, είμαι πνευματικά καλύτερα, σωματικά πιο δυνατός, πιο κεφάτος και με καλύτερη διάθεση. Προπόνηση λοιπόν, ακόμα χωρίς κανένα στόχο, αλλα για να καταφέρω κάποια στιγμή να βάλω έναν και να ζήσω για άλλη μια φορά το ταξίδι. Παππουυδακια, εχει ο καιρός γυρισματα, μη σας ανησυχει τίποτα, όσοι είστε συνειδητοποιημενοι θα την βρείτε την άκρη!!

Elda
    Συμμετέχων

Καλως το Νικο, πρεπει να μαζευτουμε ολοι εμεις οι 50+ να κανουμε ομαδα “τραβα με να σε τραβω”! 😛 Πλακα πλακα κοιταζα τωρα τα τρεχοντα αποτελεσματα στο Σπαρταθλον και ειδα οτι ο πρωτος Ελληνας αθλητης και 16ος γενικης ειναι 53 ετων! Πολυ νωρις ακομα βεβαια, μολις στην Κορινθο και μολις στις 7 ωρες ο αγωνας (τη στιγμη που περασε), αλλα μεχρι στιγμης αξιος ο νεος!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ
    Συμμετέχων

Και το 54αρι στην παρό φέτος το κέρδισε ο @kavarnis που του κάνω προπόνηση και είναι 58+ και συνέχεια βελτιώνεται με μόλις 3 προπονήσεις τη βδομάδα!
    Το λέω για τους 50ρηδες, για να ανέβει το ηθικό. 😛

cranfield
    Συμμετέχων

Βάλτε και εμένα στην ομάδουλα των 55+ !!!

Μην ξεχνάτε ότι για να ασχολούμαστε ακόμα και να έχουμε και απορίες/δίψα για βελτίωση – αυτοβελτίωση είναι απο μόνο του σημαντικότατο κίνητρο για όλους μας που το μεγαλύτερο όφελος είναι η ποιοτικότερη καθημερινότητα που μας εξασφαλίζει το χόμπυ μας.

Γιάννης

stratus
    Συμμετέχων

@iwannhs-vafeiadhs Δυστυχώς Γιάννη σε εμένα η ηλικία είναι ένα 10% Το άσθμα που έχω δεν μπορεί να το βοηθήσει κανένα φάρμακο. Τα πάντα τα ξεπλένει ο οργανισμός μου μέσα σε λίγα λεπτά Όταν έκανα Εργομετρηση το γαλακτικο μου ήταν ελάχιστα πάνω από το 4,είχα πιεστεί ελάχιστα αλλά είχα μείνει από ανάσες. Ο μαραθωνιος για μένα είναι μια τεράστια διαλειμματικη Έκανα πρώτο μαραθώνιο στα 48 3.13,δεύτερο 3.06 και τρίτο 3.02 Απο τότε κόλλησα και δεν καταλάβαινα το γιατι μέχρι που έγινε η διάγνωση. Όταν ουτε σωστή προπόνηση δεν μπορώ να κάνω αφού δουλεύω συνεχώς υπομεγιστα τι βελτίωση να δω ; Πέρυσι έκανα 3.⁰6 στο Άμστερνταμ που για μένα ήταν σαν παγκόσμιο ρεκόρ. Αυτά τα ολίγα γκρινιαρικα από μένα

big-blue
    Συμμετέχων

Δυο άντε τρεις αγώνες περιμένουμε κάθε χρόνο, ένας ο ΑΜΑ, ένας ο ημί της Καλαμάτας και άντε κανά Ναύπλιο για χαζοκοπάνημα στο 5άρι.
    Αλλάξαμε όλο το πρόγραμμα της εβδομάδας, χάσαμε τη μεσοβδόμαδη ποιοτική προπόνηση – αφού θα είναι πρόβα τζενεράλε για τον ΑΜΑ – και τελικά αναμένεται να έχει 25 βαθμούς με ντάλα ήλιο…
    Τρέχεις ή δεν τρέχεις που θα λέγε κ ο Σάκης;

Elda
    Συμμετέχων

Μια χαρα τρεχεις, την εχεις συνηθισει τη ζεστη τωρα, δεν ειναι σαν την ανοιξη που εκει που εχεις μαθει να προπονεισαι με 12-15 βαθμους το πολυ σκαει ξαφνικα Μαρτη μηνα ενα 25αρι και σε ριχνει κατω, τωρα το αντεχει το σωμα σου για ημι. Εδω ο στρατηγος κοτζαμ σπαρταθλον τερματισε, σ εναν ημι θα κολλησεις εσυ?

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 571 έως 585 (από 1,047 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.