Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 5ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 5ο Μέρος

• Αυτό το θέμα έχει 1,046 απαντήσεις, 86 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 5 μήνες πριν από τον χρήστη Etien.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 586 έως 600 (από 1,047 συνολικά)
  • Συντάκτης
    big-blue
    Συμμετέχων

Τάζι, είσαι εργαλείο, θα επανέλθεις σίγουρα!

Μαρία δε λέω αν θα τρέξω απλά. Ήθελα να σπάσω το ρεκορ μου κατά 1:30 λεπτό περίπου, να τρέξω στα όριά μου δηλαδή. Είναι εκνευριστικό με τον κωλόκαιρο.
    Τώρα μόλις είδα τον περσινό αγώνα: 24 βαθμούς κ 75% υγρασία…
    Πήρα λίγο τα πάνω μου:)

mikeb
    Συμμετέχων

Παρασκευή πρωί ένα 7αρι ελεύθερο στο 5:25 αλλά δυστυχώς η ενόχληση στο κουτουπιέ παραμένει παρ’ότι άφησα να περάσει μια εβδομάδα χωρίς τρέξιμο. Αυτή την εβδομάδα ελπίζω να καταφέρω να πάω στον φύσιο να μου πει τι παίζει. Κατά τα άλλα αρκετή ζέστη και υγρασία μας ταλαιπωρούν ακόμα.

big-blue
    Συμμετέχων

@mikeb γιατί στο κουτουπιέ;
    Μήπως είναι θέμα σφιξίματος κορδονιών, παπουτσιού ακόμα κ κάλτσας συμπιεστικής;

mikeb
    Συμμετέχων

@big-blue απο σφίξιμο κορδονιών σχεδόν απίθανο μιας και γενικά δεν σφίγγω παπούτσια πολύ.Κάλτσα συμπιεστική δεν βάζω. Η ενόχληση άρχισε 1-2 μέρες αφού είχα κάνει προπόνηση με ανηφόρες(6*45sec) αλλά δεν ήταν έντονη.Πριν 10 μέρες σε trail προπόνηση με κάποια ανηφορικά κομμάτια επανήλθε πιο έντονη και το άφησα να ηρεμήσει. Αν μπορούσα να το εστιάσω θα σου έλεγα εκεί που ξεκινάει ο τένοντας του μεγάλου δαχτύλου, μάλλον λόγω του ότι είχα καιρό να κάνω ανηφόρες και πιέστηκε.

tazi
    Συντονιστής

Χαιρετώ το λήμμα!! Σταδιακά έχω αρχίσει να ξαναπροπονουμαι. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες αλλα ύστερα από 40 κυματα νομίζω πως είμαι καλά. Η προηγούμενη εβδομάδα βγήκε με καμία πενηνταρια χιλιομετρα σχετικά εύκολα με την συνολική κόπωση όμως που συνήθως έρχεται μετά από αγώνα. Πιασμένοι τετρακεφαλοι, γοφοι, λίγο τα χέρια κλπ. Ομολογώ ότι μου αρέσει που νιώθω έτσι γιατί σημαίνει πως το σώμα αρχίζει ξανά τις προσαρμογές του. Γενικά κινουμαι σε πιο γρήγορους ρυθμούς από ότι παλαιοτερα, χωρίς όμως υψηλές εντάσεις, μακάρι να μπορούσα βέβαια κιόλας.
    Σκοπός μου είναι να καταφέρω να διατηρήσω αυτό το μοτίβο μέχρι τις γιορτές προκειμένου να κατατάξω και πάλι τον εαυτό μου στη κατηγορία του ενεργού και όχι από τον καναπε δρομέα, και να δω τι στόχο θα βάλω στο μέλλον.

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Πάει καλά το πράγμα.
    Σήμερα 4 1600αρια χωρίς να τεντωσω.

stressbuster
    Συμμετέχων

Συνεχιζει η προπονηση για τον ΑΜΑ.
    Τα ελευθερα μετα τα λονγκ παραμενουν ελευθερα, οι διαλλειματικες και αυτές και συνεχεια με μεσαιες αποστασεις τεμπο και τα λονγκ στις 2 μάξιμουμ 2μησι ωρες με γρηγοροτερο ρυθμο οσο περανει η ωρα.
    Αυτή την εβδομαδα εχω χαλαρα 40λεπτα και την Πεμπτη ένα γρηγορο 10αρι.
    Για να δουμε…

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Αν και με βρήκε μια ίωση που δίνει καταρροή έκανα σήμερα μια όμορφη προπόνηση! 8χλμ σταθερό (θεωρητικά) και 2 χλμ με εναλλαγές ανά 100μετρα αργό με γρήγορο. Όλα καλά.
    Έπρεπε να βουτήξω στη θάλασσα αλλά μασησα.

stressbuster
    Συμμετέχων

Να και μια προπονηση που δεν βγηκε καλα.
    Χθες σε 10αρι γρηγορο δεν μπορεσα να ακολουθησω ρυθμο 4.45 και το εβγαλα με 5.00.
    Από την αρχη δεν τραβαγα, ανεβασα παλμους, με επιασε πονος στην κοιλια δεξια χαμηλα και αρκεστηκα να βγαλω την αποσταση απλα.
    Good times, bad times.
    Στο πρόγραμμα είναι και οι κακες μερες.
    Καλημέρα.

Kalogeridis
    Συμμετέχων

Θα έρθουν πάλι καλύτερες μέρες!
    Εγώ έβγαλα 10#500αρια με 1′ διάλειμμα. Είχε ωραίο ζόρι! Το χάρηκα!
    Με ζέσταναν, ανοίγματα και αποθεραπεία βγήκαν 11+ χλμ
    Όλα πάνε πρίμα

big-blue
    Συμμετέχων

Πόση αναστάτωση φέρνει ένας αγώνας μέσα στο πρόγραμμα… Χαμένες ποιοτικές πριν, χαμένες μετά. Και ξυπνάς απ’ τις 05:00 και πας στον αγώνα και φχαριστιέσαι μπάνιο, γιατί με 25 βαθμούς ντάλα ήλιο και αρκετή υγρασία, μόνο για τρέξιμο στα όρια δεν είναι…
    Τέλος πάντων, προπονησούλα κουτσουρεμένη χτες βράδυ (σημαντικά πιο ζόρικες οι βραδυνές), 3 Χ 3200 (2’rest) + 1600 στο γαλακτικό, εντός γηπέδου. Έβρεξε πριν, λες μειώθηκε και η υγρασία, δρόσισε, καλά θα είναι.
    Έλαβον: Αρκετό αέρα, 60% υγρασία. Πολύ βαριά πόδια! Παλμοί οκ (στα επίπεδα που θέλω για κατώφλι), απ´ τα πρώτα 300μ. τους έπιανα και μετά σταθερά.
    Συμπέρασμα: Πολύ βαριά πόδια! Σε 3 μήνες, δε θυμάμαι ΜΙΑ ποιοτική προπόνηση να έχει γίνει με σωστές συνθήκες, να μη χρειάζεται αναγωγή σε ΚΣ στο μυαλό μου, ώστε να δω που βρίσκομαι. Να γουστάρεις να τρέξεις δηλαδή και όχι να βάζεις το κεφάλι κάτω και να κοπανιέσαι. Για να δούμε…

mashine
    Συμμετέχων

@big-blue Φίλε μασαζ κάνεις;

big-blue
    Συμμετέχων

@mashine φέτος δεν έχω κάνει Πάνο. Τις προηγούμενες χρονιές έκανα ένα 10-15 μερες πριν τον αγώνα, δυνατό και ένα την τελευταια εβδομαδα, χαλαρό.
    Φέτος καθόλου για οικονομικούς λόγους.
    Παλεύω κάτι φορές με ένα foam roller αλλά κ αυτό το πήρα τον Σεπτέμβρη.
    Τα 90χλμ/βδομαδα που κάνω φέτος, απ´ τα οποία τα 50 είναι σε ποιοτικές, είναι πρωτόγνωρα για εμένα. Στα 6 προηγούμενα χρόνια, μια φορά είχα φτάσει τα 90:)
    Βγαίνουν αλλά πλέον είναι βαριά τα πόδια. Ήταν και ο ημί που έτρεξα την προηγούμενη Κυριακή 29/9 και έδεσε:)
    Έχουμε και κιλά Πάνο, τρώμε, 77,5 γράφει…

mashine
    Συμμετέχων

@big-blue Μασαζ καθε βδομάδα μέχρι τον αγώνα!

big-blue
    Συμμετέχων

Θα ζητήσω χρήμα απ´ τον χορηγό:)
    Φέτος μάλλον δε θα κάνω ούτε ένα

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 586 έως 600 (από 1,047 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.