- Αυτό το θέμα έχει 1,046 απαντήσεις, 86 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 11 μήνες, 1 εβδομάδα πριν από τον χρήστη
Etien.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
27 Οκτωβρίου 2019 στις 20:10 #113114
tolisxlv
ΣυμμετέχωνΕυχαριστώ πολύ να είσαι καλά!!
27 Οκτωβρίου 2019 στις 20:54 #113116big-blue
ΣυμμετέχωνΧρήστο μαλλον έτσι είναι!
Μπούχτισες. Γιατί δεν κάθεσαι να δουλέψεις λίγο μικρότερες αποστάσεις, να ησυχάσεις από όγκους κτλ! Να κανεις κ γυμναστηριο κτλ… Εγώ το χειμώνα κρατήθηκα με μόνο 130χλμ το μηνα. 2 διαλειμματικες τη βδομαδα.
Προτείνω να ασχοληθείς με ντάνιελς:) έχει κάτι προγράμματα για 1500αρια, τέζα θα είναι;) Του ημί που έχω δουλέψει λίγο, έχει πολύ ξύλο.
Συγχαρητήρια στη Σταυρούλα!
Τέλος, ΓΑΤΑΚΙΑ, ο αθλητής μου πρωτο μαραθώνιο-κλασσικό-03:26, δεύτερο σκούπα:), τρίτο 03:18 (αποτυχία) και φέτος πάμε για ωραία πραγματα. Α ρε Ντάνιελς!27 Οκτωβρίου 2019 στις 23:08 #113120Spyros
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα. Να σας κάνω μια ερώτηση, καθότι πιο έμπειροι στα δρομικά θέματα: σε αγώνα 22.5 χιλιομέτρων, από τα οποία τα 16 είναι κατηφορικά (από τα 497 μέτρα στο επίπεδο της θάλασσας) και τα τελευταία 6 επίπεδα, το κατηφορικό κομμάτι το κάνουμε σε γρήγορο ρυθμό (καθότι κατηφόρα) και στο επίπεδο σημείο ελλατώνουμε ταχύτητα ή προσπαθούμε να διατηρήσουμε έναν σταθερό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (τρέχοντας πιο αργά απ’ ότι μπορούμε το κατηφορικό κομμάτι, ώστε να είναι πιο ομαλή η μετάβαση στο επίπεδο μέρος του αγώνα);
27 Οκτωβρίου 2019 στις 23:19 #113122tazi
ΣυντονιστήςΔύσκολη άσκηση βάζεις Σπύρο. Καταρχήν για ένα τέτοιο αγώνα καλό είναι να έχεις δουλέψει αρκετά πλειομετρικά. Σίγουρα βεβαια επισης κάποιες εντάσεις στις κατηφορες. Θα πρότεινα ελεύθερο διασκελισμου στη κατηφόρα, χωρίς μεγάλο βηματισμό αλλά με αυξημένη ίσως συχνότητα, συγκρατημένη γρήγορα χωρίς όμως να βάζεις πολύ δύναμη.
27 Οκτωβρίου 2019 στις 23:35 #113124tazi
Συντονιστής@notasol. Χάχαχα, το ξέρω ότι δεν υπάρχει παρθένογεννεση, παντως καλά το σκαρφίστηκαν οι προηγούμενοι, με αντιγράφουν χιχιχι, εύκολη προπόνηση ρινσι, ειδικά αν γυρνάς πάντα στο easy σου προς τα πίσω, αν κατεβαίνεις και εκεί φαντάζομαι ίσως όχι στην αρχή αλλά μετά από λίγες επαναλήψεις ίσως τα πράγματα να είναι καλύτερα. Να προσθέσω ότι ξεκίνησα αρκετά κουρασμένος και πιαδμενος, μάλλον από το χτεσινό 25αρι. Τελείωσα πολύ ωραία, έκανα και στο τέλος τρία δυνατά ανοίγματα ενώ περπατούσα προς το σπίτι και τώρα νιώθω πολύ καλύτερα. Κουύραση μεν αλλά σαφώς λιγότερο πιασιμο. Η εβδομάδα έκλεισε με 70+,νομιζω η επόμενη είναι με λιγοτερα
27 Οκτωβρίου 2019 στις 23:55 #113126Spyros
Συμμετέχων@tazi από τη συγκεκριμένη διαδρομή έχω κάνει τα πρωτα 10 χλμ. σε αγώνα τον Ιούλιο, όπου το είχα πάει λίγο πιο αργά απ’ ότι, ίσως, μπορούσα, γιατί δεν είχα ξανατρεξει σε τόση κατηφόρα.
28 Οκτωβρίου 2019 στις 08:25 #113128stratus
Συμμετέχων@mashine Κανενα καρφωμα Πανο .Χωρις τζελ τον εβγαλα το μαραθωνιο .Σκεψου χρησιμοποιω το stryd αποκλειστικα στον αγωνα για να κινουμαι με τα watt και πηγα με 240 watt οταν το χαλαρο μου ειναι 250 watt
@big-blue Ηλια εχεις δικιο για μικροτερες αποστασεις ,αλλα υπαρχει ενα προβλημα .Το ασθμα .Μου ειναι σχεδον αδυνατον να κανω διαλλειματικη αφου μολις παω πανω απο το 85% των παλμων δεν παιρνω ανασα .Ηλπιζα χθες οτι θα βρω καλο καιρο εδω και τελικα ειχε παλι τρομερη υγρασια .Μερικες φορες οταν βρω ιδανικο καιρο ,κρυο και χαμηλη υγρασια κυριολεκτικα πεταω .Οποτε τα πολλα χλμ με μικρη ταχυτητα μου ταιριαζουν.Οσο μπορουμε να τρεχουμε παντως δεν το βαζουμε κατω28 Οκτωβρίου 2019 στις 11:01 #113130big-blue
ΣυμμετέχωνΧρήστο εσύ ξέρεις καλύτερα.
Όπως τα περιγράφεις, μάλλον ήρθε η ώρα για ultra:)
Τώρα να μου πεις, που θα βρίσκεις τοσο χώρο για προπόνηση…28 Οκτωβρίου 2019 στις 11:24 #113132Kalogeridis
ΣυμμετέχωνΈνα ταλαιπωρημένο 20αρι χθές το απόγευμα. Πιασμένος από την ενδυνάμωση της Παρασκευής αλλά κούτσα στραβά έφυγε κι αυτό.
28 Οκτωβρίου 2019 στις 21:33 #113134mashine
Συμμετέχων@stratus Εγώ είδα κάρφωμα στην μπροστινή λαγουδίνα εξού και η πλαγιομετωπική με τον θεατή!Τα στοιχεία του τα κράτησες;Να σου κάνει δήλωση!Γερμανοί είναι αυτοί δεν ξέρεις!
60′ σήμερα να δοκιμάσω τα fly sp!29 Οκτωβρίου 2019 στις 11:37 #1131361 Νοεμβρίου 2019 στις 13:38 #113390tazi
ΣυντονιστήςΚάτι που μου έκανε εντύπωση συνέβη χτες. Βγήκα για δωδεκαρι ελεύθερο. Ξεκίνησα κάπως, ήμουν γενικά κουρασμένος. Βγήκε στο 435,αλλα απο το 8 και μετά δε μου άρεσε που ετρεχα, απλά έπρεπε να γυρίσω σπίτι. Όταν πάτησα το κουμπί του τέλους στο ρολόι μου έβγαλε, ω τι έκπληξη, ότι ανέβηκε η VOmax από το 62 στο 63. Το αστείο είναι ότι οι αναμενόμενοι χρόνοι με αυτή την ένδειξη αντιστοιχούν μάλλον σε πύραυλο, πχ τον γνωστό Πανο τον έχω με κλειστά μάτια…., όχι πως και με την 62 τα νούμερα δεν ήταν εξωπραγματικα. Χαμογέλασα με το αποτέλεσμα, αυτή η garmin το τελευταίο καιρό όλο καλές εκπλήξεις είναι. Κάτι αλλο ρε παιδιά, όταν γύρω στο οκταλεπτο κάνει ένα μπλιπ το ρολόι και βγάζει μια ένδειξη, τι είναι αυτή. Είναι βράδυ, τρέχω, δεν έχω γυαλιά οπότε δε μπορώ να δω τι γράφει, νομίζω έχει ένα νούμερο. Btw θα είμαι στην Αθήνα το επόμενο ΣΚ, οπότε μάλλον παρέα με τον Νικ στη τελευταία ανηφόρα της διαδρομής στη Φειδιππιδου, με δρομικό καμπανακι 🙂
1 Νοεμβρίου 2019 στις 13:49 #113392aRiSTiDiS
Συμμετέχων@tazi Γύρω στα 1-2 km (σε εμένα) αφούτου ξεκινήσεις σου βγάζει ένα “performance condition”. Απότι έχω παρατηρήσει δέν εχει να κάνει με το χρόνο ή την απόσταση, απλά να ανέβουν λίγο οι παλμοί σου, να μπείς π.χ. ζώνη 2. Μου έχει τύχει π.χ. να κάνω recovery και να μην το βγάλει ποτέ, γιατί ήμουν < 125 HR σε όλη τη διάρκεια του activity
Όσον αφορά το VO2Max, το Garmin αυτή την περίοδο μου βγάζει 65 και η εργομέτρηση έδωσε 61.2, μου χαρίζει 3-4 μονάδες δηλαδή. Και πέρσι το Garmin έδινε 63 και η εργομέτρηση 58.9 (πάλι 4 διαφορά). Σαν απόλυτο νούμερο δέν το εμπιστεύομαι, αλλά σαν σχετικό νομίζω δείχνει κάτι. Εσύ εχεις πραγματικές μετρήσεις να συγκρίνεις?Να ρωτήσω κάτι και εγώ. Το GTC Balance πώς υπολογίζεται. 52% δεξί 48% αριστερό:ποιά η φυσική σημασία? π.χ. Το αριστερό πόδι μένει περισσότερο στο έδαφος ή το δεξί?
1 Νοεμβρίου 2019 στις 14:37 #113394tazi
Συντονιστής@aristidi Αριστειδη ευχαριστώ για τις πληροφορίες, γενικά όπως καταλαβαίνω η garmin είναι μάλλον υπεραισιοδοξη. Πάντως είναι Ε μας μπούσουλας για το αν βελτιώνεσαι η όχι, έτσι το εκλαμβάνω. Έχω και εγώ αυτή την απορία με τα πόδια, δεν έχω κάποια απάντηση, το ιδανικό θα ήταν 50 50 φαντάζομαι αλλά αυτά είναι ιδεατά νούμερα, και εγώ σαν και εσένα είμαι εκεί κοντα στο 49 αριστερά, 51 δεξιά. Θα δοκιμάσω κουτσό μια φορά να δούμε τι θα γράψει….
1 Νοεμβρίου 2019 στις 16:15 #113398stratus
ΣυμμετέχωνΤο performance condition ειναι ενας δεικτης του ποσο καλα μπορεις να αποδωσεις τη συγκεκριμενη μερα.Λαμβανει υποψιν ρυθμο,hrv και παλμους.Αν πας πολυ αργα για τα δεδομενα σου δε βγαζει δεικτη
Σε μενα η vomax με 2 εργομετρησεις που την εχω συγκρινει εχει ακριβεια σχεδον 98% -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.