Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 5ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 5ο Μέρος

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 796 έως 810 (από 1,047 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Evridiki kalatheri
    Συμμετέχων

Καλημέρα.

@tzatzikis90
    Τάσο και εγώ λόγω δουλειάς, έκανα πολλές φορές τα Long Run Παρασκευή (παίρνοντας ρεπό από τη δουλειά) ώστε να μπορώ και να τρώω και να ξεκουράζομαι καλύτερα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
    Συμμετέχων

Καλημέρα σε όλους.
    Αύριο τρέχω ένα 5 αρι σε πεδίον Άρεως.
    Ερώτηση αν κ την απάντηση ίσως την ξέρω
    Στο πρόγραμμα ειχα μια διαλειματικη 45 λεπτά. Την κάνω απόψε μια μέρα πριν ή εινσι too much
    Υγ τελικά βρήκα τα go ride 7 σε νούμερο μου κ με τρωει να τα τρεξω λίγο

tzatzikis90
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σας!

Τελικά αποφάσισα να κρατήσω το LR για Κυριακή αφού θα βγω σχετικά πρωί και ελπίζω να μη συναντήσω κοσμοσυρροή.

Χθες το απόγευμα λοιπόν, 6ρι τέμπο με 4:36 μέσο και ζέσταμα – αποθεραπεία. Βγήκαν συνολικά 10χλμ και προσωπικά πήρα μια γερή δόση ψυχολογίας αφού δεν περίμενα πως μπορώ να πάω τόσο χαμηλά αυτή την περίοδο και μάλιστα όχι εντελώς στα κόκκινα.

Ξεκούραση σήμερα και 22ρι αύριο το πρωί πριν τη δουλειά. Ελπίζω να μην προσγειωθώ απότομα!

Καλό σαββατοκύριακο να έχετε!

ΥΓ. @giorgos-pliakos εννοείται πως δεν κάνεις διαλειμματική μια μέρα πριν από αγώνα που θα τρέξεις, εκτός κι αν ο αγώνας είναι για χαβαλέ. Το λογικό είναι να πρασαρμόσεις την προπόνησή σου στον αγώνα και να τα συνδυάσεις.

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

Μπήκα να γράψω για το πώς βγήκε το 10ρι μου στα Κυριακίδεια, αλλά καπάκι διάβασα αυτό, οπότε τα λόγια περιττεύουν

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Faof1956%2Fposts%2F2628255027211068

Elda
    Συμμετέχων

Το εμαθα απο τον προπονητη της ομαδας μου που ειχε παει με 2 συναθλητες μου να τρεξουν εκει. Πολυ λυπηρο, ηταν μαλιστα και το 12χρονο παιδι του ανθρωπου που πεθανε εκει και τον περιμενε στον τερματισμο. Απ ο,τι εμαθα ουτε με απινιδωτη δεν καταφεραν να τον συνεφερουν, 40-45 χρονων ηταν.

Elda
    Συμμετέχων

Μολις εμαθα οτι ηταν ο Νικος Κατσαρος. @echetlos θα τον ηξερες σιγουρα. Πολλα χρονια δρομεας, απο τους παλιους στη δρομικη κοινοτητα. Απιστευτο!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Τι λες ρε Μαρία… πωπω..
    Δρομικός φίλος παλιός και απ’ τα καλύτερα παιδιά!
    Τι να πω…

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 4 έτη, 11 μήνες πριν από Nikos Pilikas.
    tazi
    Συντονιστής
    Kalogeridis
    Συμμετέχων

Κρίμα για τον φίλο μας.
    Πολυδιαβασμενος από τα μάτια μου…
    Στεναχωρέθηκα πολύ από τα νέα χωρίς να τον έχω γνωρίσει από κοντά.
    Στα λιγότερο σημαντικά, χωρίς να έχει επανέλθει το ανοσοποιητικό μου πλήρως, χθές βγήκε επιτέλους,μετά από δύο αποτυχίες, ένα αξιοπρεπές Λονγκ σε ρυθμο και παλμούς. Είχα ιδανικές συνθήκες όμως, και έγινε αναγκαστικά σε στίβο . Πάντως έγινε και αυτό μου έδωσε χαρά. Διανύω από τις αρχές Δεκεμβρίου, μια δυσκολη περίοδο με κρυώματα, ιώσεις και λοιπές επιβαρύνσεις που με έχουν ρίξει αρκετά.
    Η εβδομάδα που πέρασε ήταν η πρώτη μετά από τέσσερις εβδομάδες που κατάφερα να φέρω εις πέρας τις προπονητικές απαιτήσεις. Βέβαια κι αυτές αναγκαστικά , τροποποιήθηκαν σε επίπεδο να μπορέσω να ανακαμψω.
    Μακάρι να στρώσει λίγο η κατάσταση μου ώστε να μπορέσω να πιέσω λίγο παραπάνω μπας και μαζέψω κάτι από το δίμηνο της κακοδαιμονίας…

Dejan
    Συμμετέχων

O Νίκος ήταν από τα καλύτερα παιδιά… τον θυμάμαι από το 2006 ή κάπου εκεί…. Μάλιστα…. το 2008 είχαμε βάλει ένα στοίχημα για μία κελεμπία που φορούσε πριν από ένα μαραθώνιο σε μία περιοχή της καλαμάτας…. ότι εάν έκανα κάτω από 3.10 στον ΚΜΑ θα μου έδινε τη κελεμπία…. τον πείραζα για μία 10ετία+ το πότε θα μου τη δώσει… Τότε, πρόσεχα τον ούτε 4ετών γιο του μαζί με τον Διαμαντή…. Κρίμα…. πραγματικά κρίμα…

tzatzikis90
    Συμμετέχων

Καλησπέρα στην παρέα.

Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του φίλου.

Στα προπονητικά, την Κυριακή δεν πήγε καλά το LR, σαν να το περίμενα. 18χλμ αντί 22 λόγω στομαχικών διαταραχών και ρυθμός 5:36 αφού κάναμε δεκαπέντε στάσεις για να…δέσει τα κορδόνια του ένας εκ των ιδρυτών του site χαχα! Τουλάχιστον τα πόδια και οι ανάσες ήταν οκ. Η εβδομάδα έκλεισε στα 45 χλμ.

Χθες το πρωί ένα 6ρι ελεύθερο στο 5:33 και πολύ χαμηλούς παλμούς για τα δεδομένα μου (146 μέσοι).

Σήμερα το μεσημεράκι διαλειμματική με 2×1300 – 4×800 – 2×400 σε δυνατούς ρυθμούς και 1 λεπτό διάλειμμα περίπου. Με ζέσταμα, ανοίγματα και αποκατάσταση βγήκαν συνολικά 12χλμ.

Την Παρασκευή αναγκαστικά το LR (24 χλμ) και Κυριακή το τέμπο.

καλή συνέχεια σε όλους!

tzatzikis90
    Συμμετέχων

Καλησπέρα σας.

Σήμερα πλήρως προετοιμασμένος κι αφού τα σημάδια ήταν για άλλη μια φορά δυσοίωνα για την έκβαση της προπόνησης, πήγα στο φαρμακείο και “κούμπωσα” δύο ιμόντιουμ. Έτσι, άνετος πια, ξεκίνησα γύρω στις 15:00 για το προγραμματισμένο μου 24ρι LR. Το οποίο, ελλείψει στομαχικών διαταραχών, βγήκε βεβαίως κι ας με ζόρισε λίγο αφού η μεγαλύτερη απόσταση εδώ και πολύ καιρό είναι τα 20χλμ πριν 2 εβδομάδες. 5:30 μέσο, οι παλμοί ψηλά, το δεξί πόδι λίγο μαγκωμένο προς το τέλος αλλά η αίσθηση ήταν καλή, βοήθησε και ο καιρός.

3.5 μέρες αποκατάσταση έβγαλε το ρολόι, να δω πως θα βγάλω το τέμπο της Κυριακής!

αυτά για σήμερα, καλό απόγευμα να έχετε!

Γιώργος Κ
    Συμμετέχων

Γεια σας,
    μια ερώτηση για τους γνώστες ή πιο έμπειρους: Έχοντας κάνει διαλλειματική προπόνηση σε ανηφόρα (4λεπτα) είχα παρατηρήσει ότι πάνω 158 παλμούς δεν μπορούσα να ανεβώ (εκεί ήταν το σημείο που από τρέξιμο έπρεπε να το γυρίσω σε περπάτημα ενώ ο ρυθμός αναπνοών – εκπνοής ήταν τάχιστος). Απεναντίας, στην σημερινή διαλλειματική σε επίπεδο (1000αρια) όπου ο ρυθμός αναπνοών δεν ήταν τόσο έντονος, αλλά δεν θα μπορούσα να πάω και πιο γρήγορα, οι μέγιστοι παλμοί έφτασαν 196. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τν τόσο μεγάλη διαφορά; Η μέτρηση έγινε με ζώνη

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@skull περίπου 40 παλμοί διαφορά είναι τεράστια διαφορά, σε 2 προπονήσεις που έπρεπε να σε πάνε στο MaxHR. Αν δεχτούμε ότι το MaxHR είναι 196, τότε το 158 είναι στο 80% του MaxHR, δηλαδή δεν θα έπρεπε καν να λαχανιάζεις για 4 λεπτά προσπάθειας. Τέτοιο %HR είναι κοντά σε ρυθμό μαραθωνίου, μιλάμε για 2 καρδιακές ζώνες διαφορά!! Απ’ότι λες όμως ήσουν λαχανιασμένος για τα καλά! Άρα κάποια από τις 2 μετρήσεις κατά 99% ήταν λάθος. Έχεις garmin ή κάποιο άλλο app για να κάνεις share τις 2 προπονήσεις? Σε LR και στο αερόβιο τρέξιμο με τι HR πας συνήθως?

Γιώργος Κ
    Συμμετέχων

@aristidi @swimer τελικά σήμερα δούλεψε το καλώδιο σύνδεσης του polar που έχω με το pc και είδα την προπόνησή μου. Όντως έγινε ένα λάθος στην μέτρηση, καθώς μου έβγαλε το 196 την ώρα που έμπαινα στο χώρο άθλησης, όπου έφτασα με χαλαρό τρέξιμο και σε αυτό το σημείο έπρεπε να κατέβω τέσσερα σκαλιά χοροπηδώντας. Την είχα πατήσει όμως, αφού το ρολόι από μόνο του δεν μου έλεγε σε πιο σημείο έκανε το pik και με (μας) παραπλάνησε. Τζάμπα σας έβαλα να λύσετε το “γρίφο”, sorry. Σας ευχαριστώ όμως πάραυτα.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 796 έως 810 (από 1,047 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.