Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 5ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 5ο Μέρος

• Αυτό το θέμα έχει 1,046 απαντήσεις, 86 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 μήνες πριν από τον χρήστη Etien.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 871 έως 885 (από 1,047 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

1/6 Δημήτρη.

tazi
    Συντονιστής

Αϋπνίες σήμερα, ξύπνησα στις 6 και αλευρογυριζα στο κρεββάτι. Ξύπνησα με πόνο, περισσότερο από ότι συνήθως, το περίμενα γιατί όταν τεντωνομουνα το βράδυ τον ένιωθα τον αστράγαλο. Σπάστηκα πολύ βέβαια. Δύο μέρες χωρίς τρέξιμο, γενικότερη αποχή εδώ και 3 εβδομαδες και δε βλέπω προκοπή. Έκανα δειλά δειλά τη Τρίτη ένα 7αρι που με κουρασε, την επόμενη πάλι το ίδιο ένιωθα δέκα φορές πιο άνετα. Κοντά στο 430 πρέπει να ήτανε μια και τα πόδια εκεί ρολαρουνε αυτή τη περίοδο. Λέω θα βγω, δε γίνεται, θέλω να τρέξω, στα τέτοια μου αν πονάω. Τελικά βγήκε αυτό.

https://connect.garmin.com/modern/activity/4974751113?share_unique_id=22

Τόσο εύκολα, τόσο ξεκούραστα και τόσο χωρίς πόνο από το 2 και μετά που ένιωθα σούπερ χάπι.
    Μετά πάγος, τσάι και παζλ 5000, το παλεύουμε πάνω από μήνα τωρα.
    Εντάξει τώρα που κρυωσα όλα σφιξανε πάλι. Ειχα μια υποχρέωση οπότε αναγκαστικά βγήκα έξω με το ποδηλατο. Επιστροφή, τσάι, παζλ, έχει μίζερο καιρό σήμερα. Το πρωινό τρέξιμο μου έφτιαξε τη μέρα!!!

PanDex
    Συμμετέχων

@tazi πάντα ένα καλό τρέξιμο σου φτιάχνει την διάθεση. Νίκο πας και σε χαμηλούς παλμούς γενικά! Περαστικά να είναι όλα..

tazi
    Συντονιστής

@panosdimi Δε ξέρω ρε Πανο, κάτι δε βγαίνει. Το ρολόι μου τάζει λαγούς με πετραχηλεια. Ενώ εδώ και ένα μήνα είμαι σε detraining mode γι αυτό και μου έριξε τα νούμερα, σήμερα πάλι στο +1. Αν μπορέσω να συνεχίσω θα πρέπει όταν κατέβω να κάνω ένα εργομετρικο. Βασικά να δω την max καρδιά. Το Δεκέμβρη είχε σε αγώνα με παλμογραφο είχε πάει 190+. Αν ισχύει τότε υπάρχει μια δόση αλήθειας, ειδάλλως μπσρμπουτσαλα. Το 190+ πάντως ήταν στάνταρ το 16. Πάντως όταν ξεφεύγω λίγο από το ρυθμό μου αρχίζουν τα σκούρα. Ελλείψει ταχυτήτων εκτιμώ. Τεσπα, ευχαριστώ πολύ και για τα kudos 🙂

PanDex
    Συμμετέχων

@tazi σε χαίρομαι και χαίρομαι τα μέρη που τρέχεις!! Κοίτα, τα αργά και τα ελεύθερα σου είναι καλά σε όγκο και αρκετά γρήγορα. Όντως αν μπουν ταχύτητες στο παιχνίδι θα πετάς. Αν ξεπεράσεις τα μικροθέματα που έχεις, θα είσαι καλά, ο οργανισμός σου θυμάται πολλά αποτι φαίνεται και δεν έχεις μείνει πίσω.
    Στα δικά μου, σήμερα ένα 15αρι, το πρώτο μισό χαζοελεύθερο το δεύτερο μισό με αλλαγές. Πήγε 4.18 μέση άνετα θαρρώ. Λείπει πολύ ο στίβος να λυθούν τα πόδια…

Fotis Tasoulis
    Συμμετέχων

Γεια χαρα! Ξεκινησα δειλα δειλα τον Ιανουαριο να τρεχω. Δεν ειχα καμια σχεση ποτε με τρεξιμο. Εκανα μονο βαρη και αυτα τα ειχα αφησει 3-4 χρονια. Αρχισα λοιπον να κανω διαλλειματικες μερα παρα μερα, προσθεσα και καποιες ασκησεις σπιτι με το βαρος του σωματος. Γλυκαθηκα και κατεβασα αλτηρες, στραβομπαρα και βαρη απο το παταρι. 4 φορες τη βδομαδα βαρη,1 διαλλειματικη και ενα long run τις Κυριακες. Το πρωτο μου 5αρι το εκανα 21/1 32’40” με μ.ο. καρδιακων παλμων 154bpm και 6’30″pace .Το πρωτο 10αρι 9/2 σε 1:07.43 με 158bpm και pace 6’47” Θυμαμαι ημουν εξουθενωμενος σε σημειο να ψιλιζαλιζομαι οταν γυρισα σπιτι. Αρχισα μια προετοιμασια απο την εφαρμογη του Huawei watch GT2 αλλα δν μου αρεσε που εδινε βαση κυριως στους παλμους (αυτο νομιζω πως αποδειχθηκε καλο υστερα γτ ανεβασα σταδιακα pace και χλμ και οι παλμοι εμεναν σταθεροι). Κατεβασα την εφαρμογη της Nike γτ ηθελα να εχω μια καθοδηγηση, οσο γινεται απο μια εφαρμογη καθοτι ασχετος και μετα απο συνολο 343,86 χλμ προετοιμασιας +διατροφης σημερα θα ετρεχα στον πρωτο μου αγωνα 5k στο KallitheaRun. Δυστυχως ο κορονοιος δν με αφησε να νιωσω το συναισθημα του ανταγωνισμου και εκανα εναν virtual αγωνα μονος μου και τον ολοκληρωσα σε 23:11 με 4’37” και 167bpm.

Παρεα σε ολη αυτη την προετοιμασια το site με τις χρησιμες πληροφοριες και τις φανταστικες αξιολογησεις του Νικου,τα Nike Epic React Flyknit 2 και σημερα τα Pegasus Turbo 1 που εκαναν ντεμπουτο στον virtual αγωνα μου.

Etien
    Συμμετέχων

Καλημερα σας και καλο μηνα παιδια !!
    Φώτη καλές διαδρομές να έχεις !!
    Ο Μάης έκλεισε με 344 χιλ σύνολο , σε χαλαρούς ρυθμούς , ασφάλτου , πέριξ του ξακουστού χωριού μου !!
    Απο χτες, όμως ‘αλλαξα τα πράγματα :Ξεκινησα βουνο-προπονησεις ! Κλιση 8-12% ! Μια ημερα ασκήσεις και μια ημερα άσφαλτο !!
    Στοχος το URSA TRAIL στα τελη Αυγούστου , εδω κοντα μου στο Μετσοβο !!

Αυτα ως προς ωρας !!

Καλημερα και πάλι !!

Etien
    Συμμετέχων

Καλησπέρα στο πάνελ !! 🙂

Στο βουνο κ χτες απόγευμα , με κόντρα αέρα μαλιστα …για 10 χιλ κ μεσο ορο 6΄/χιλ !! Ολα καλά !! Σημερα θα κανωα σκησούλες στο σπίτι !!

Ευχαριστω !

PanDex
    Συμμετέχων

Καλησπέρα στην παρέα, μέσα στην παράξενη άνοιξη με πολλές αλλαγές στις προπονήσεις, δοκίμασα ένα 3χιλιαρο και βγήκε στο 3.31 (άσφαλτος με υψομετρικές αλλαγές). Και ερωτώ , πόσο να δοκιμάσω στον στίβο ένα 5αρι; Να βάλω αυτο σαν τελευταίο βάρβαρο και να ξεκινήσω ένα διάστημα χαλάρωσης και ξεκούρασης…

big-blue
    Συμμετέχων

Εγώ δεν ξέρω πόσο να είναι το διάστημα χαλάρωσης – ξεκούρασης…
    Έχω να τρέξω απ’ την Κυριακή, όπου έκλεισα τον Μάιο με ρεκόρ χλμ (για Μάιο) = 177!
    Γενικά χαλαρά από πλευράς ποιότητας πήγε η ανοιξιάτικη περίοδος και με τον συνηθισμένο όγκο σε σχέση με άλλες χρονιές.
    Σε επίπεδο φυσικής κατάστασης είμαι ακριβώς όπως και πέρσι, το ίδιο σχεδόν και στα κιλά, τότε που είχα κάνει και 2 μήνες ταχύτητες τον χειμώνα…
    Ο Ιούλιος θα έχει 250-300Κ και θα ανεβαίνουμε για 4 μήνες…

mashine
    Συμμετέχων

@panosdimi 86 η στροφή αυστηρά.

PanDex
    Συμμετέχων

@mashine αυτό σκεφτόμουν το απόγευμα. Σήμερα ένα 4×1000 ψιλοάνετα 3.20 και αναθάρρυνα οτι το 3.35 είναι εφικτό με λίγο σάλιο.

tazi
    Συντονιστής

@panosdimi. Πανο ξεκουρασου λίγο και μετά ξεκινά στο 86 όπως λέει και ο συνονόματος, θα νομίζεις ότι περπατάς, και μετά το 3ο, 8 στροφή ανέβασε, τελευταίο χιλιαρι όλα μέσα, κοντά στο 1730 θα είσαι νομίζω ευκολα

PanDex
    Συμμετέχων

@tazi καλά ναι θα βάλω λίγο ρεπό, κανα ψιλοανοιγματάκι και η απόπειρα θα γίνει μεσοβδόμαδα…1730 ούτε με κιάλια, σν σπάσει 18..

tazi
    Συντονιστής

Kontos psalmos allilouia Pano @panosdimi !! apla min parasirtheis stin arxi kai tha bgei neraki.

Se oti afora ta dika mou exo akoma thema opote trexo ligo kai akanonista. To periergo einai oti kai pali me tin elaxisti proponisi rolaro perix tou 430. sto isoma moiazei paixnidi, dio fores omos pou piga sti hyde park pou exei aniforokatifores zoristika.

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 871 έως 885 (από 1,047 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.