Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 5ο Μέρος

Οι καθημερινές μας προπονήσεις – 5ο Μέρος

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 976 έως 990 (από 1,047 συνολικά)
  • Συντάκτης
    stratus
    Συμμετέχων

Ωραια μερα για τρεξιμο σημερα.

notaSOL
    Συμμετέχων

notaSOL
    Συμμετέχων

Jim Walmsley, Camille Herron hope to chase 100K records at Project Carbon X 2 event

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 έτη, 10 μήνες πριν από notaSOL.
    notaSOL
    Συμμετέχων

Μαρία
    Συμμετέχων

Σύμφωνα με διευκρινιστικές οδηγίες που έβγαλε η ΓΓΑ την 31 Ιαν στις κόκκινες περιοχές (δλδ και στην Αθήνα) δεν επιτρέπεται η άθληση εκτός των ορίων του Δήμου κατοικίας και θεωρητικά κλείνουν και τα στάδια; Γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω;

Μάνος Χανιά
    Συμμετέχων

Ξεκινάω να κάνω εύκολο τρέξιμο που είναι στο 4:45 περίπου για εμένα μετά από 3 χιλιόμετρα κάτω από 4:30 με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα που θα έβαζα κάποια δύσκολη προπόνηση να κάνω πάλι εύκολο τρέξιμο,οπότε καταλήγω στο τέλος της εβδομάδας με 5 τρεξίματα χωρίς διαλειμματική ,το μόνο καλό είναι ότι ο Ρυθμός μαραθωνίου πλέον με κουράζει λιγότερο και ότι τον ρυθμο τέμπο των 11 χιλιομέτρων στο 4:20 των έχω χωρίς να εξαντληθω .

Ανώνυμος
    Ανενεργός

Κοιτάζοντας το σημερινό καιρό, είχα προετοιμαστεί για μία προπόνηση “ότι βγεί”. Από την μία είχα προετοιμάσει το μυαλό μου να κάνει ένα αερόβιο, από την άλλη μία κυκλική προπόνηση η οποία θα περιελάμβανε σετ ασκήσεων με αυξομοιώσεις σε ρυθμό τρεξίματος. Αμέσως μετά το ζέσταμα, χωρίς πολλές σκέψεις επέλεξα την δεύτερη επιλογή.

Εκανε αρκετό κρύο , ενώ από την άλλη έδειχνε πως πάει για χιόνι. Δεν πτοήθηκα. Τα ξεκούραστα πόδια σε συνδυασμό με το καλό συναίσθημα με έκαναν να απολαύσω το τρέξιμο. Βγήκαν συνολικά 8.900km.

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@vslis Ελπίζω έτσι να μου βγει κι εμένα το απόγευμα.
    Θα μου πεις γιατί δεν κάθομαι σπίτι μου, με τέτοιες συνθήκες…
    Τα γνωστά ψυχαναγκαστικά των δρομέων..

Ανώνυμος
    Ανενεργός

@echetlos, όλοι μας “ψυχαναγκαστικοί” είμαστε”. (με την καλή έννοια πάντα)

Καλή προπόνηση!

Hadabis
    Συμμετέχων

Είπαμε ο βρεγμενος δεν φοβάται τη βροχή το χιόνι πάλι δεν ξέρω.

Ανώνυμος
    Ανενεργός

Εχοντας στο μυαλό μου, πως σήμερα θα έχει αρκετή παγωνιά, είχα στην αρχή δισταγμούς αναφορικά με το πότε είναι η καταλληλη ώρα για τρέξιμο καθώς επίσης και πόση διάρκεια θα έχει η σημερινή προπόνηση. Επιπρόσθετα δεν είχα ξεκουραστεί αρκετά. Το ρολόι έδειξε περιπου 5.50 και οριακά στο 0 βαθμούς. Χωρίς πολλες σκέψεις σηκώθηκα.
    Οταν ξεκίνησα το τρέξιμο, προσπάθησα να κάνω όσο πιο μικρά βήματα μπορούσα ώστε να δώσω στο σώμα μου κατάλληλο ρυθμό και κίνηση. Με τον τρόπο αυτό κράτησα το σώμα μου με σταθερή θερμοκρασία. Σε αντίθεση με το υπόλοιπο σώμα στα πρώτα 3 λεπτά ένιωσα να παγώνουν τα χέρια μου. Δυστηχώς τα διπλά γάντια δεν στάθηκαν αρκετά για να τα κρατήσουν ζεστά. Αμεσως σκέφτηκα να τους δώσω μία εναρμονισμένη κίνηση σε προσαρμογή με τις κινήσεις του σώματος. Η συγκεκριμένη τεχνική βρέθηκε να λειτουργεί καθώς τα χέρια ζεστάθηκαν πολύ περισσότερο απ’ όσο αρχικά φανταζόμουν. Το τέλος της προπόνησης με βρήκε να κάνω ~8km χορταστικών km. Σήμερα, αν μου βγεί θα προσθέσω ασκήσεις ενδυνάμωσης, διαφορετικά θα επιλέξω να ξεκουραστώ.

Καλημέρα με υγεία για όλο τον κόσμο.

tazi
    Συντονιστής

Χρονια πολλα!!, εγω το γιορτασα με ισως το πιο ευχαριστο τρεξιμο που εχω κανει στην Αγγλια μεχρι τωρα.

nikos79
    Συμμετέχων

Καλησπέρα παιδιά, στις προπονήσεις LRs 2 με 2μιση ώρες παίρνετε καθόλου μαγνήσιο?

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@nikos79 Νίκο, η λήψη μαγνησίου γίνεται σε καθημερινή βάση, για κάποια περίοδο.

nikos79
    Συμμετέχων

@echetlos α μάλιστα οπότε είναι κάτι ευρύτερο, σε μια μεγάλη χρονικά προπόνηση ή πάνω στον αγώνα δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο όφελος?

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 976 έως 990 (από 1,047 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.