- Αυτό το θέμα έχει 1,028 απαντήσεις, 85 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 1 εβδομάδα, 3 ημέρες πριν από τον χρήστη
DaedraLord.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
30 Ιανουαρίου 2022 στις 18:24 #125072
tazi
ΣυντονιστήςΚανεις πια δεν προπονειται φαινεται, μονο παπουτσια καταναλωνετε μερικοι μερικοι😊. Εγω τουναντιον εγραψα αυτη την εβδομαδα 92 χλμ, τοσο παραγωγικος εχω να υπαρξω απο το 2016!
30 Ιανουαρίου 2022 στις 19:25 #125073Echetlos
Συντονιστής🇱🇺
Εγω τουναντιον εγραψα αυτη την εβδομαδα 92 χλμ, τοσο παραγωγικος εχω να υπαρξω απο το 2016!
6 Φεβρουαρίου 2022 στις 20:36 #125108PanDex
ΣυμμετέχωνΧωρίς να έχω κάνει κάτι ιδιαίτερο τον τελευταίο καιρό και ενα μήνα μετα covid, είπα να δοκιμάσω το 10αρι στο σταδιο της Μεσσήνης (μακράν το καλύτερο τερεν που έχω τρέξει, καινούργιος τάπητας γαρ). Περάσματα από 1.33-1.29 και με τελευταιο 400αρι 1.19, ήρθε ένα ανέλπιστο για την εποχή 37.48. Θα αρχίσω σιγά σιγά να φορτώνω χλμ σαν τον @tazi τώρα.
12 Φεβρουαρίου 2022 στις 20:44 #125195Elda
ΣυμμετέχωνMια και με καλωσορισε ο Νικος στο αλλο τοπικ με τις μαγικες κρεμες, ας γραψω εδω τα νεα μου. Λοιποοοννν…μετα απο μια μακρα περιοδο αποχης καπου 1.5 χρονο (λιγο το γονατο, λιγο μια απολυτη βαρεμαρα για τρεξιμο σε συνδυασμο με ελλειψη κινητρων) με εξαιρεση κατι ψιλοτρεξιματακια πολυ αραια και που, αποφασισα αρχες Δεκεμβριου να τρεξω στον ημι Αιγιαλειας, τη μερα που βγηκε η προκηρυξη ξαναξεκινησα τις προπονησεις. Ο αγωνας αυτος ηταν ο τελευταιος που ειχα τρεξει το 2020 και ηθελα να ειναι και ο πρωτος της επανεκκινησης μου. Ειχα ακριβως 7.5 εβδ μπροστα μου και ξεκινησα με στοχο τις 2 ωρες (ειχα κανει PB 1.45 το 2020) χωρις να ζοριστω ιδιαιτερα στις προπονησεις, εκανα 3-4 την εβδομαδα. Στις 30/1 εγινε ο αγωνας σε μια πολυ ομορφη μερα ιδανικη για τρεξιμο και με χρονο 2.00.39. Γενικα το ευχαριστηθηκα, ειναι αγαπημενος αγωνας εξαλλου και ημουν ευχαριστημενη λαμβανοντας υποψη το μικρο αυτο διαστημα προετοιμασιας μετα απο τοσο μεγαλη αποχη.
Μετα απο αυτο συνεχιζω προπονησεις με στοχο αγωνες βουνου, εχω ηδη δηλωσει σε 4 αγωνες και θα δηλωσω και σε αλλους 2 τουλαχιστον μεχρι το Πασχα. Σε αυτη τη φασηο το βουνο μου ταιριαζει πολυ περισσοτερο, ετσι κι αλλιως δεν εχω διαθεση να ζοριστω σε τεμπο, διαλειμματικες και LR για μαραθωνιο, οποτε προτιμω να τρεχω μεχρι 20χλμ το πολυ και να ζοριζομαι σε ανηφορες!13 Φεβρουαρίου 2022 στις 13:59 #125198Echetlos
Συντονιστής@elda Καλή επάνοδο, Μαράκι!
Πολλές φορές χρειάζεται ένα reboot για να ξαναβρούμε την όρεξή μας.
Το καθήκον σου το έχεις κάνει στην άσφαλτο, οπότε η αλλαγή σελίδας με το βουνό μπορεί να σε κρατήσει ευκολότερα ενεργή.13 Φεβρουαρίου 2022 στις 19:05 #125199Elda
ΣυμμετέχωνΣ ευχαριστω Νικο. Οπως τα λες ειναι, δυσκολο μετα απο 10 χρονια (ποτε περασαν αληθεια?) στην ασφαλτο να συνεχισει κανεις τις προπονησεις χωρις να θελησει να ριξει ενταση και ογκο. Σκεψου οτι εκανα μεχρι 21χλμ LR για τον ημι του Αιγιου και μετα τα 15-16 ειχα αρχισει να κουραζομαι και σκεφτομουν οτι αν εκανα προετοιμασια για μαραθωνιο θα ειχα αλλα τοσα!!! Ουτε καν, ελεγα απο μεσα μου, δεν υπαρχει καμια περιπτωση, δεν ξερω αν ποτε θα ξαναθελησω να κοπανιεμαι για 3 ωρες στην ασφαλτο, προς το παρον δεν περναει καν η σκεψη απο το μυαλο μου.
13 Απριλίου 2022 στις 11:11 #125635dimitris
ΣυμμετέχωνΚαλημέρα σε όλους. Είμαι 90 κιλά και τρέχω με invincible ρυθμό ~4:50 με heel προς midfoot strike. Εχθές είχα μία ενόχληση στο γόνατο και είπα να τρέξω σήμερα ένα 10αρι με τα πρώτα 5km σε Forefoot strike για πρώτη φορά στην ζωή μου και τα υπόλοιπα 5km όπως κάθε φορά. Το αποτέλεσμα, όπως ήταν αναμενόμενο, να με πιάσουν αρκετά οι γάμπες μου. Είναι λάθος που προσπαθώ να αλλάξω το στυλ τρεξίματος μου; ξέχασα να γράψω ότι έχω και πλατυποδία.
13 Απριλίου 2022 στις 13:37 #125638GeorgeKap
ΣυμμετέχωνΔημήτρη, συνήθως το πρόβλημα δεν είναι τόσο το footstike αυτό καθ’εαυτό, όσο άλλα προβλήματα στην τεχνική, όπως το overstriding (προσγείωση πολύ μπροστά από τον κορμό με μεγάλο δρασκελισμο), το crossover gait (διασταύρωση των ποδιών όσο τρέχεις και όχι ευθεία κίνηση του καθενός δεξιά αριστερά μιας νοητής γραμμής), και οι αδύναμοι γοφοί που αφήνουν τον υπόλοιπο κορμό να καταρρέει σε κάθε προσγείωση.
Χωρίς να είμαι ειδικός (και θα συμβουλευα να επισκεφτείς κάποιον ο οποίος όμως να είναι εξειδικευμένος στο τρέξιμο, μη σου πει τη γνωστή καραμέλα “το τρέξιμο είναι κακό για τα γόνατα” – που δεν ισχύει), θα πρότεινα να βάλεις κάποια sessions ενδυνάμωσης κορμού την εβδομάδα, και να προσπαθήσεις να μειώσεις το μήκος του διασκελισμού σου, με το κάθε πόδι να προσγειώνεται περίπου κάτω από το κέντρο βάρους σου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να αλλάξει και το footstike σου από μόνο του.
Καλά τρεξίματα χωρίς πόνο εύχομαι!13 Απριλίου 2022 στις 14:17 #125640Echetlos
Συντονιστής@papos Καθαρό forefoot strike (δηλαδή να μην ακουμπάει ποτέ η φτέρνα κάτω) είναι σχεδόν αδύνατο να κρατήσεις για 5Κ.
Anyway, και μόνο η προσπάθειά σου να το πετύχεις, δικαιολογεί απόλυτα τις πιασμένες γάμπες.Μην αχολείσαι τόσο με το πώς πατάς αλλά κυρίως με αυτά που σου λέει και ο Γιώργος από πάνω.
Ρίξε μια ματιά κι εδώ.13 Απριλίου 2022 στις 21:55 #125641dimitris
ΣυμμετέχωνΕυχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
15 Μαΐου 2022 στις 13:31 #125816AlexFocus
ΣυμμετέχωνΝοτιος Υμηττος, 15χλμ, υψομετρικη διαφορα 256, χρονος 1:40:45. Εφαγα και μια ελαφρια σαβουρα γιατι ηθελα να πηδηξω μια ραμπα απο αυτες που κλεινουν την προσβαση των ΙΧ στο βουνο🤢
-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 10 μήνες, 1 εβδομάδα πριν από
AlexFocus.
5 Ιουνίου 2022 στις 13:39 #126024AlexFocus
ΣυμμετέχωνΝοτιος Υμηττος, 15χλμ, υψομετρικη διαφορα ⬆️210 ⬇️107, χρονος 1:46:08, pace 7,08. Καταβαλλω προσοσθειες γις βελτιωση αλλα εχουμε δουλεια ακομη.
5 Ιουνίου 2022 στις 13:39 #126025AlexFocus
ΣυμμετέχωνΝοτιος Υμηττος, 15χλμ, υψομετρικη διαφορα ⬆️210 ⬇️107, χρονος 1:46:08, pace 7,08. Καταβαλλω προσπαθειες για βελτιωση αλλα εχουμε δουλεια ακομη.
-
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 9 μήνες, 3 εβδομάδες πριν από
AlexFocus.
5 Ιουνίου 2022 στις 14:37 #126027Echetlos
Συντονιστής@alexfocus Μην καταβάλλεις προσπάθειες για βελτίωση.
Μείνε συνεπής στις προπονήσεις σου, κάνε κατά 90% αερόβιο τρέξιμο, απόφυγε την υπερβολή και η βελτίωση θα έρθει από μόνη της και χωρίς να το καταλάβεις. Επίσης, σταμάτα να ασχολείσαι με το pace προς το παρόν.11 Ιουνίου 2022 στις 09:44 #126094 -
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 10 μήνες, 1 εβδομάδα πριν από
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.