καλημέρα σε όλους! Μετά από τόσα χρόνια στον δρόμο αποφάσισα φέτος να ξεκινήσω βουνό αρχής γενομένης με το trail στο Ζαγόρι. Θέλω να αγοράσω trail παπούτσι και είμαι μεταξύ των Saucony peregrine 12 και του New balance hierro v6. Υπάρχει κάποιος που τα έχει να με διαφωτίσει για τα υπέρ και τα κατά του καθενός; Να σημειώσω πως δρόμο τρέχω πάντα με ελαφριά παπούτσια (μέχρι 220-230γ).
Για να μπορέσει κάποιος να σε βοηθήσει είναι σημαντικό να γράψεις σε ποιον αγώνα θα λάβεις μέρος, γιατί κάποιο παπούτσι που θα σου ταίριαζε στα 21km μπορεί να σε κούραζε στα 80Km ή το αντίστροφο. Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει κανένα από τα δύο οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Για το Peregrine πάντως οι κριτικές είναι συνήθως καλές.
Καλημέρα.
@dio-zaglis όπως λέει κι ο φίλος από πάνω παίζει ρόλο τι αποστάσεις θέλεις να κάνεις με το παπούτσι. Τα 2 που αναφέρεις θεωρητικά πάντα είναι σχεδόν ίδια κατηγορία. Δεν έχω τρέξει κάποιο από τα 2 αλλά επειδή πρόσφατα προχώρησα σε αγορά trail παπουτσιού τα είχα ψάξει αρκετά.
Το Hierro είναι σίγουρα πιο βαρύ της τάξης των 45-50γρ. ανά παπούτσι σε σχέση με το Peregrine. Αρκετά προστατευτικά και τα 2 και με μπόλικο cushioning. Το Hierro έχει θέματα με τη διαπνοή οπότε τώρα το καλοκαίρι θα παίξει το ρόλο του αλλά είναι και κάπως πιο μπόλικο στη σόλα του. Το Peregrine σε περίπτωση που θες να βγάλεις τους πάτους έχε υπόψιν ότι τα insoles είναι 7.2mm και συνεισφέρουν κι αυτά στο cushioning του παπουτσιού. Τέλος η εξωτερική σόλα είναι πολύ διαφορετική καθώς το Hierro εχει πιο ρηχά και φλατ επιθέματα ενώ το Peregrine το αντίθετο πράγμα που σημαίνει ότι το πρώτο σε τεχνικό πεδίο ίσως να μην είναι το ίδιο αποδοτικό.
Αυτά από εμένα κι ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο.
@mikeb Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Κοίτα οι αποστάσεις που θα κάνω θα είναι από 15 μέχρι 25 κμ το πολύ. Στο Hiero εκτός του βάρους που με προβλημάτισε ήταν και η διαπνοή του , καθώς από άνοιξη μέχρι φθινόπωρο με τη ζέστη δύσκολα το φοράς. και σε μένα το peregrine φάνταζε ως καλή επιλογή να σου πω την αλήθεια. για τα speedgoat έχεις άποψη;
Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 1 έτος, 6 μήνες πριν από Dionysis_Zaglis.