Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / παπούτσι βουνού ultra αποστάσεων

παπούτσι βουνού ultra αποστάσεων

Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 16 έως 24 (από 24 συνολικά)
  • Συντάκτης
    chrisbat
    Συμμετέχων

Χρωστάω περισσότερες φωτογραφίες από την πρώτη αγορά…

akasha b
    akasha c

mikeb
    Συμμετέχων

Το Dynafit ultra 100 όσον αφορά τη σόλα είναι αρκετά κοντά με το Akasha αλλά μπροστά είναι πιο στενά και σίγουρα πρέπει να ανέβεις μισό νούμερο οπότε καλό είναι να βρεις να τα δοκιμάσεις.
    Τα Akasha II που τρέχω τώρα έχουν 390χλμ από αγώνες και προπονήσεις συν 30χλμ πεζοπορίες και είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Προπονήσεις Παρνηθα, Υμηττό κυρίως κι έχουν τρέξει Παρνασσό(δις), Αργιθέα(δις), Καρπένησι και Λέβαδο κι η αλήθεια είναι ότι μετά τα 250χλμ ένιωσα ότι μαλάκωσαν λιγάκι. Στην αρχή μου φαίνονταν κούτσουρα μεν με τρελή προστασία δε.
    Βλέποντας τις φωτογραφίες υποπτεύομαι ότι είναι ο τρόπος πατήματος-τρεξίματος που μάλλον ‘φταίει’ κι όχι το παπούτσι ή μπορεί να είσαι και βαρύς δρομέας.
    Από αυτά που έχεις στα υπόψιν μάλλον το Akasha II θα σου πρότεινα και μετά το Cascadia εκτός αν καταφέρεις να βρεις το ultra raptor σε καλή τιμή.

chrisbat
    Συμμετέχων

@mikeb όντως είμαι βαρύς δρομέας 82-84 κιλά σε 1,74μ υψος και τους μεγάλους αγώνες τους τερματίζω κοντά στο χρονικό όριο.
    Αν παρατηρήσεις περισσότερο το δεξιό παπούτσι η σόλα είναι λιγότερο φθαρμένη λόγω του χιαστού – μηνίσκου.
    Οκ, θα το παλέψω για 1 από αυτά τα 3 μοντέλα .
    Ευχαριστώ!!

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 4 ημέρες, 23 ώρες πριν από chrisbat.
    Λάμπρος
    Συμμετέχων

Δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά ρίξε μια ματιά στα δυο μοντέλα της nnormal (Tomir και Kjerag). Διαβάζω εξαιρετικές κριτικές για τις επιδόσεις των παπουτσιών γενικώς, αλλά και όσον αφορά την αντοχή τους.

Εδώ μπορείς να διαβάσεις την άποψη της εταιρείας στο θέμα της αντοχής του Kjerag
    https://www.nnormal.com/en_ES/content/durability-takes-you-places?srsltid=AfmBOoqgnhaOQAmGg6ymqFqarftBQuojz5ZBtYduiKNnbmD4N4HqAtdc

mikeb
    Συμμετέχων

Για το το Tomir 2.0 θα συμφωνήσω. Το Kjerag είναι πιο αγωνιστικό και με λιγότερη προστασία αλλά απο θέμα αντοχής κι εγώ έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές και για τα 2.

theok
    Συμμετέχων

To Kjerag δε θα το πρότεινα για Ultra.
    Ακόμα και σε 20άρια κουράζει στην κατάβαση σε σχέση με κάτι πιο απορροφητικό.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Άσχετη ερώτηση αλλά έτσι από περιέργεια…
    Η Salomon παραμένει κορυφαία στα βουνίσια;

Stelios
    Συμμετέχων

@Echetlos
    Νίκο όχι. Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί εκείνες οι εποχές. Πλέον έχουν μπει και εξελιχθεί παρά πολλες εταιρείες στο χώρο του trail . Όπως ακριβώς με την Nike και το δρόμο.
    Έχει φανατικούς και άτομα τα οποία δε τους βολευει καθόλου (όπως εγώ). Παρόλα αυτα βέβαια βλέποντας πως έχει χάσει τεράστιο μερίδιο από την αγορά και αν συνεχίσει ετσι θα χάσει ακόμα περισσότερο, έχει κάνει μια στροφή και λανσάρει και μια γραμμή η οποία δε συγκρίνεται ποιοτικά με τα top προϊόντα της και είναι ιδανικά για προπονητικά.
    Σε αυτά έχει ρίξει λίγο τις τιμές. Μη παρεξηγηθω , δεν είναι κακά ποιοτικά απλά όταν έχεις μάθει την κορυφαία ποιότητα που είχε η Salomon σε όλα τα είδη της πλέον ακόμα και το πιο “φτηνό” Καταλαβαίνεις πως έχει διαφορά. Τα top προιοντα της παντως ακόμα είναι σημείο αναφοράς.
    Πάντως είναι ακόμα μέσα στις κορυφαίες απλά υπάρχουν τόσες πολλες πλέον και τόσα καλά παπούτσια…
    Αν έπρεπε να ξεχωρίσω μια η οποία εξελίσεται συνεχώς αυτή είναι η Hoka η οποία εχει παρα πολλα μοντέλα για τα παντα . Σε Carbon plated ξεχωρίζει η Hoka αν και η Adidas και η Asics ειδικά φέτος μπήκαν πολυ δυνατά.

• Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 ημέρες πριν από Nikos Pilikas.
    • Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 ημέρες πριν από Nikos Pilikas.
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Κατάλαβα…
    Thanks, Στέλιο!

Επισκόπηση 9 δημοσιεύσεων - 16 έως 24 (από 24 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.