- Αυτό το θέμα έχει 7 απαντήσεις, 4 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 εβδομάδες, 6 ημέρες πριν από τον χρήστη
Echetlos.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
23 Αυγούστου 2023 στις 09:55 #129065
Echetlos
Συντονιστής@kostasnik78 Στο 4:15 θα μείνεις μέχρι τέλους. Το πιθανότερο είναι πως λόγω των συνθηκών της εποχής, θα δεις λίγο αυξημένους παλμούς στο τέλος. Βασίσου όμως και στην αίσθηση. Αν δηλαδή στα 3Κ νοιώθεις ότι η συγκέντρωση του γαλακτικού αρχίζει να αυξάνεται απότομα και πας να γίνεις αναερόβιος, ρίξε λίγο ρυθμό.
Ωστόσο, ίσως δεν είναι και τόσο σημαντική ή και εφικτή η διατήρηση των ζωνών. Δες λίγο εδώ.
Καλημέρα σε όλους. Προσπαθώ εδώ και μέρες να βρω απάντηση και σε παλιότερα δημοσιεύματα της σελίδας αλλά και σε σελίδες του εξωτερικού αλλά δεν τα κατάφερα και είπα να καταχραστώ τον χρόνο σας. Η απορία μου είναι σχετικά με μια άσκηση στο γαλακτικό κατώφλι. Πρέπει να κάνω 2χ4000 στο γαλακτικό. Το γαλακτικό μου απο το πρόσφατο εργομετρικό ειναι 4:15 στους 152bpm. Θα ξεκινήσω λοιπόν στο 4:15 και όπου φτάσουν οι παλμοί μου ή θα προσπαθήσω να μείνω περί τους 152bpm? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
23 Αυγούστου 2023 στις 12:27 #129066konflo
ΣυμμετέχωνΕυχαριστώ πολύ. Ήταν απόλυτα κατατοπιστικό. Ευχαριστώ.
24 Αυγούστου 2023 στις 15:03 #129085big-blue
ΣυμμετέχωνΝικ αν είναι παραπάνω οι παλμοί στο τέλος, θα έχει ξεπεράσει το κατώφλι. Μαζί θα πρέπει να πηγαίνουν αυτά. Αν η μέγιστη ταχύτητά του-στην εργομέτρηση- στο κατώφλι ήταν 415 στους 152, αν πάει 155 πάει αλλού το σύστημα παραγωγής ενέργειας και όχι στο κατώφλι πλέον.
Ξέρω πως δε γουστάρεις τους παλμούς, αλλά οι παλμοί είναι φίλοι μας24 Αυγούστου 2023 στις 17:25 #129087Echetlos
ΣυντονιστήςΔεν προλαβαίνει ρε Ηλία να αλλάξει το καύσιμο μέσα σε 2 λεπτά. Ούτε και μας πειράζει σε κάτι, αν γίνει.
Αλλά το κυριότερο είναι αυτό που λέει ο Magness, ότι δηλαδή κάποια στιγμή αναπόφευκτα η μία ζώνη θα καβαλήσει την άλλη.25 Αυγούστου 2023 στις 14:42 #129099big-blue
ΣυμμετέχωνΠροφανώς αυτά γίνονται ταυτόχρονα, η βιολογία δεν έχει κάθετες γραμμές.
Το θέμα είναι πως αν παραμείνουμε σε αυτό το επίπεδο για αρκετά λεπτά, όχι για 2, θα αρχίσουμε να έχουμε πρόβλημα.
Τέλος πάντων, όπως μπορεί να το καταλάβει και να το εφαρμόσει ο καθένας25 Αυγούστου 2023 στις 14:55 #129100Echetlos
ΣυντονιστήςΣυμφωνώ. Γι’ αυτό έγραψα ότι αν π.χ. δει από τα 3Κ αλλαγή στην αίσθηση ή τους παλμούς, μαζεύει τον ρυθμό.
25 Αυγούστου 2023 στις 18:44 #129101mikeb
ΣυμμετέχωνΜιας και το τόπικ είναι πολύ ενδιαφέρον ας συμμετάσχω κι εγώ.
Σε προπονήσεις στο κατώφλι ή λίγο πιο κάτω σχεδόν πάντα προς το τέλος θα ξεπεράσω το άνω όριο και θα μπω στην αναερόβια ζώνη εκεί που υποτίθεται ότι είναι η ζώνη των διαλειμματικών μου (>171 παλμών). Το θετικό είναι ότι βάσει του ρυθμού αναπνοής καταλαβαίνω καλύτερα σε ποια ζώνη είμαι παρά με τους παλμούς χωρίς να σημαίνει ότι δεν τους τσεκάρω και αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι μέσοι παλμοί ενός κομματιού να είναι στη σωστή ζώνη.
@kostasnik78 η μέτρηση που αναφέρεις για το γαλακτικό κατώφλι αφορά το κάτω όριο ή το άνω?
Ρωτάω γιατί φαντάζομαι σου έχει δοθεί κάποιο range παλμών στο οποίο αν κινηθείς θα είσαι στο γαλακτικό κατώφλι. Σε εμένα π.χ είναι περίπου 160-169 και μετά περνάω το όριο που μπαίνω σε ρυθμούς όπου το γαλακτικό συσσωρεύεται πολύ γρηγορότερα.
Κι αφού τα έγραψα ας πάω για μια πυραμίδα με 32 βαθμούς. 🙁27 Αυγούστου 2023 στις 20:05 #129109Echetlos
Συντονιστής@mikeb Προφανώς στο 2ο γαλακτικό κατώφλι αναφέρεται, στα 4mmol συγκέντρωσης.
@kostasnik78 η μέτρηση που αναφέρεις για το γαλακτικό κατώφλι αφορά το κάτω όριο ή το άνω?
Ρωτάω γιατί φαντάζομαι σου έχει δοθεί κάποιο range παλμών στο οποίο αν κινηθείς θα είσαι στο γαλακτικό κατώφλι. Σε εμένα π.χ είναι περίπου 160-169 και μετά περνάω το όριο που μπαίνω σε ρυθμούς όπου το γαλακτικό συσσωρεύεται πολύ γρηγορότερα.
Κι αφού τα έγραψα ας πάω για μια πυραμίδα με 32 βαθμούς. 🙁 -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.