Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Προπόνηση / Προτάσεις για βελτίωση απόδοσης

Προτάσεις για βελτίωση απόδοσης

• Αυτό το θέμα έχει 69 απαντήσεις, 20 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 6 έτη πριν από τον χρήστη chrisbat.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 46 έως 60 (από 70 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

@kostao κάποια στιγμή είπα να τον τρέξω προπονητικά αλλά μάλλον κάπου μπερδεύτηκα με τις ημερομηνίες κι έτσι έχασα την προθεσμία εγγραφής. Απαράδεκτος, το ξέρω 🙂

Kostão
    Συμμετέχων

Δοκίμασε μόνο για σήμερα στην αγγλόφωνη έκδοση του site 😉

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

Registration for the Protergia 7th International Night Halfmarathon of Thessaloniki is closed!

The registration deadline is on Wednesday, September 19, 2018.

Υπάρχει καμιά μυστική πύλη για να εγγραφώ;

Μαρία
    Συμμετέχων

Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις- απαντήσεις. Ναι οι δύο ημιμαραθωνιοι προφανώς και είναι υπερβολή, ουσιαστικά στον δεύτερο πήγα για να δω τι έφταιξε στον πρώτο..
    Οι προπονήσεις που κάνω είναι ένα tempo 10αρι,ενα η δύο ελεύθερα 12-14χλμ και ένα long. Και δύο φορές τη βδομάδα ενδυναμωση. Διαλειμματικες για παράδειγμα δε κάνω καθόλου, δε ξέρω αν στη παρούσα φάση θα με βοηθούσε και το 90% των προπονήσεων γίνονται σε γήπεδο (ταρτάν).

Kalogeridis
    Συμμετέχων

@maria32 καλωσόρισες ! Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο , Έλληνα προπονητή, Δημήτρης Τζεφαλης με τίτλο _φερνοντας κοντά τις μεγάλες αποστάσεις_.
    Αν και τρέχω έξι χρόνια συστηματικά, ήταν η πρώτη φορά που είχα τόση πληροφορία συγκεντρωμένη στα χέρια μου, σε αντιληπτό λόγο, με αρχή ,μέση και τέλος. Μεταξύ άλλων , στο τέλος έχει και ενδεικτικά προγράμματα για όλες τις αποστάσεις… 5,10, ημιμαραθώνιο και μαραθώνιο. Ανάλυση προπονήσεων , στόχο καθεμιάς από αυτές και πολλά άλλα που αν το ξεκινήσεις από την αρχή πριν εφαρμόσεις οτιδήποτε, θα δεις μεγάλη βελτίωση. Το συστήνω σε κάθε δρομέα. Ανεξαρτήτως επιπέδου. Έτρεχα άναρχα με πρόγραμμα τυποποιημένο από το διαδίκτυο, έφτασα μέχρι ένα σημείο που από εκεί και πέρα απλώς… δεν…
    Ότι και να σου πούμε εμείς , το πλήθος των πληροφοριών που δίνουν το τελικό αποτέλεσμα, είναι απλώς … Το άπειρο… Θες από ξεκούραση, θες από διατροφή, θες από τήρηση βασικών κανόνων προπόνησης, θες από ορισμό κύκλων προπόνησης. Έχε το αλφαβητάρι δίπλα σου, και εμείς είμαστε εδώ, τσαλακωμενοι εξίσου με σένα, να αραδιαζουμε τους προβληματισμούς μας μεμονωμένους και στοχευμένους!!! Εννοείται ότι μιλάω εντελώς φιλικά προσπαθώντας να σε γλιτώσω από άσκοπο σταξιμο χρήσιμου ιδρώτα , που υπό σωστές βάσεις θα μπορέσεις να πας ταμείο σε κάθε σου δρομικη απόπειρα!!! Καλοταξιδη!!!

Vicky
    Συμμετέχων

Σωτήρη σχετικά με τον νυχτερινό…
    Την τελευταία εβδομάδα δίνουν κάποιες extra θέσεις…..
    Από όσο θυμάμαι μπορείς να εγραφείς χωρίς να σου δώσουν μπλουζάκι… πρέπει να πας επιτόπου για την εγγραφή…αν χρειαστείς βοήθεια πες….

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

Γεια σου Βίκυ @vicky, ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία. Θα τους πάρω ένα τηλ αύριο και θα σου πω.

stratus
    Συμμετέχων

Οταν καποιοι λενε μη βιαζεστε,αλλα οι υπολοιποι τους θεωρουν γραφικους
    Alberto Salazar – Lessons Learnt From 40 Years In The Game (from Alberto Salazar edition)

Lesson #1. Take a long-term approach

Let’s face it: we live in a results-driven world where many people subscribe to the philosophy that something needs to get done as soon as possible or else it’s not worth doing. Running, unfortunately, is no different. Every day runners seek instant improvement and subscribe to get-fit-quick approaches to training that guarantee they’ll be in the best shape of their life in 10 weeks or less. Sorry folks, but it just doesn’t work that way in distance running.

In the extreme example of Salazar and Rupp, who have been working together for nearly 12 years, taking a longterm approach to training has allowed Rupp to mature, adapt and improve incrementally year after year to the point where he’s now able to be competitive in nearly any race he enters and contend for medals on the world stage. Throughout this process, short-term successes were often sacrificed in favor of achieving long-term goals. From the time Salazar and Rupp started working together the main goal was to eventually end up on the medal stand. Rather than rush the process, however, trying to turn Rupp into a world-beater at 19 or 20 years old and risking injury or burnout, Salazar and Rupp exercised patience, sticking to their long-term plan and taking one small step at a time toward achieving big things.

At 26 years old, Rupp has yet to run a marathon, focusing instead on improving his speed over 5,000 meters and 10,000 meters before he eventually moves up to the 26.2-mile distance, where he will undoubtedly have an almost instant impact after years of necessary physical and emotional development. How can you take a long-term approach to your own training and racing? The most important lesson is to be patient. Set long-term goals for 1 to 3 years down the road, such as moving up to tackle the marathon distance or taking a large chunk of time of your current personal best.

Give yourself plenty of time to mature as an athlete, work on your aerobic development, and improve strength and speed over the course of a few years rather than try to cram it all into a 10- or 12-week period. Of course, it’s important to give yourself short-term benchmarks along the way as a means of checking your progress, but don’t be discouraged if you’re not running a personal best every time you take to the starting line. Always keep the bigger picture in mind.

Μαρία
    Συμμετέχων

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την τελευταία παράγραφο, για αυτό είμαστε εδώ για να μάθουμε κάποια πράγματα παραπάνω και να προσπαθούμε να βελτιωνομαστε και στη τελική να κάνουμε αυτό που μας ευχαριστεί να τρέχουμε.

Μαρία
    Συμμετέχων

@Kalogeridis το πήρε το μάτι μου στο βιβλιοπωλείο αλλά το βρίσκω λίγο ακριβό δεδομένου ότι είναι από Έλληνα συγγραφέα, δεν απαιτεί ούτε έξοδα μετάφρασης κλπ, ενώ βρίσκεις παρόμοια βιβλία από ξένους συγγραφείς στο ένα τρίτο της τιμής ίσως και φθηνότερα.

chrisbat
    Συμμετέχων

Διαβάζοντας τα άρθρα για τα long run και ξαναγράφοντας ότι έχω δοκιμάσει το τελευταίο δίμηνο σε αγωνιστικό ρυθμό…
    10χλμ 0:54:00 με pace 5:24
    21χλμ 2:04:00 με pace 5:54
    30χλμ 3:13:00 με pace 6:23
    longrun >25χλμ στο 6:30 και
    έχοντας στην πρώτη μου περσινή εμπειρία τερματισει σε 5:00:00 τον αυθεντικό, μπορώ να πω ότι μπερδεύτηκα με το πως πρέπει να συνεχίσω.

ποσό long να κανω; έως 3:00:00ωρες ή έως 32 χλμ;;
    η χαμηλή ένταση η δικιά μου ποια είναι; σε τι ρυθμό;
    μήπως να κανω κάποια χλμ το Σαββατο και κάποια την Κυριακή; έχει νόημα αφού κανω και αλλά 40χλμ περίπου τις άλλες μέρες;
    το longrun σε διαδρομή με μεγάλο βαθμό προσομοίωσης έως το 30χλμ ενδείκνυται;
    μήπως πρέπει να μειώσω τα μεσοβδόμαδα χλμ κι άλλο; οι επόμενες 4εβδομαδες του προγράμματος έχουν από 70 έως 80 χλμ όγκο!!!
    τι να ζητήσω φέτος από τον εαυτό μου που να είναι εφικτό;

Μπορώ να έχω απαντήσεις σε κάθε ερώτημα;; Ευχαριστώ και πάλι

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ
    Συμμετέχων

@chrisbat Εγώ πάντως σε κανέναν αθλητή, ανεξαρτήτως επιπέδου, δεν έχω βάλει πότε πάνω από 2,5 ώρες συνεχόμενο τρέξιμο. Οπότε ανάλογα το ρυθμό που εκτελεί ο καθένας, άλλος μπορεί να βγάλει σε 2,5 ώρες 26χλμ, άλλος 28χλμ, άλλος 32χλμ, 34χλμ κτλ. Κανένας δεν παρουσίασε πρόβλημα στον αγώνα που χρειάστηκε να τρέξει για πρώτη φορά 42χλμ.
    Τα πολύ μεγάλα long run, ειδικά άνω των 3 ωρών, μάλλον μόνο κόπωση θα σου προσφέρουν.

Kalogeridis
    Συμμετέχων

@maria32 στο σάιτ πρωτοπορία, το είχε φθηνότερα και με δωρεάν έξοδα αποστολής. Εγώ επειδή χανομουν στη μετάφραση ειδικά σε ορολογίες θεμάτων διατροφής, τραυματισμών , προπόνησης κλπ επενδυσα. Έτσι το θεωρώ.
    Ακόμα και σε τυποποιημένα προγράμματα στα ξένα, έχω κάνει λάθη από μετάφραση που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Ο ίδιος έχει αναφορές σε πολλούς από αυτούς που έχουν γράψει κάποια από τα βιβλία που πιθανόν να εννοείς . Απλά έχει δώσει σε 600+ σελίδες εύκολο ζουμί για ταλαιπωρημένα μυαλά σαν το δικό μου. εννοείται ότι όπου το βιβλίο που ανέφερα, μπορεί να μπει οποιαδήποτε ξενόγλωσσο ή εντοπιο βιβλίο που να σου δώσει την πληροφορία βάσης πάνω στην οποία θα γίνεται συζήτηση.

konkarien
    Συμμετέχων

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα @kalogeridis για το βιβλίο.
    Το αγόρασα όταν πρωτοκυκλοφόρησε στις αρχές του καλοκαιριού και το διάβασα όλο.
    Πραγματικά είναι πολύ λεπτομερές και πιστεύω ότι αυτήν την στιγμή αποτελεί ότι πιο πλήρες
    στην ελληνική τρεξιματική βιβλιογραφία.

nikpap
    Συμμετέχων

πιστευεται τελικα οτι για καποιον που παει για χρονο πανω απο 3,40 προσφερουν κατι οι διαλειματικες κ τα τεμπο ?

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 46 έως 60 (από 70 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.