- Αυτό το θέμα έχει 36 απαντήσεις, 14 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη, 10 μήνες πριν από τον χρήστη Nikol.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
23 Φεβρουαρίου 2017 στις 09:27 #45820Nikos PilikasΣυντονιστής
Για να μην χαθεί το θέμα ως “ενημέρωση”, ανοίγω σχετικό νήμα.
Οπότε γράφετε εδώ καλύτερα.Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος δρομέας έχει αντιμετωπίσει θέμα με τον αχίλλειο τένοντα. Με ταλαιπωρεί εδώ και 10 μήνες τενοντίτιδα αχιλλείου. Εκεί που πιστεύω ότι το ξεπερνάω, όταν ξανατρέχω αρχίζει και υποτροπιάζει. Έκανα στην αρχή φυσιοθεραπεία και αλοιφές. Μου πέρασε μόνο όταν πήρα πριν από ένα διάστημα βολταρέν σκόνη για μια βδομάδα 50mg την μέρα. Μετά όταν ξεκίνησα πάλι με ενόχλησε και ειδικά χθές που πήγα σε μια διαδρομή λίγο δύσκολη και έβγαλα 9 χλμ. μετά όταν κρύωσε με ενοχλεί αρκετά . Ξέρω ότι θέλει χρόνο και συντήρηση στις προπονήσεις, αλλά δεν μπορώ να απέχω απ το τρέξιμο. Μόνο ο διάδρομος γυμναστηρίου δεν με επιβαρύνει. Αλλά δεν μπορώ μόνο μέσα σε κλειστό χώρο. Είναι τρόπος ζωής πλέον. Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία; Μπορεί να μου συστήσει κάτι;
23 Φεβρουαρίου 2017 στις 10:28 #45823stratusΣυμμετέχωνΕιχα προβλημα και εγω με τον αχιλλειο τενοντα πριν 5 χρονια.Καθησα 3 εβδομαδες ,αλλα οι ενοχλησεις παρουσες.Τελικα βρηκα ενα αρθρο σο ιντερνετ,ακολουθησα τις οδηγιες και σε μια εβδομαδα ξανατρεξα.Αν θελεις κατεβασε το απο εδω http://www.filedropper.com/achillessigns
23 Φεβρουαρίου 2017 στις 12:22 #45826Nikos PilikasΣυντονιστής@oikonomouandreas Η τενοντίτιδα είναι διεγνωσμένη από γιατρό, Ανδρέα; Τι σου έχει πει;
Έχεις απλά ενόχληση ή και ερυθρότητα και πρήξιμο;24 Φεβρουαρίου 2017 στις 01:27 #45856vasilis larΣυμμετέχων@oikonomouandreas Πέρασα πέρσι και περνώ και τώρα αυτό τον τραυματισμό, για την ακρίβεια έχω τενοντοελυτρίτιδα στον αχίλλειο, πρόβλημα δηλαδή στο έλυτρο(θήκη) του τένοντα αλλά όπως έδειξε ο υπέρηχος και η μαγνητική υπάρχουν θέματα και με τον ίδιο τον τένοντα, πέρσι ήταν ο δεξιός(με ταλαιπώρησε για 5 μήνες) και φέτος ο αριστερός(ήδη είμαι στον 1ο μήνα).
Μεγάλο θέμα λοιπόν αυτός ο τραυματισμός, θέλει υπομονή, προσοχή αλλά και τύχη, υπομονή γιατί μπορεί να κρατήσει για μήνες η χρόνο, προσοχή γιατί συνήθως εμείς οι δρομείς κάνουμε του κεφαλιού μας και τύχη γιατί η τενοντίτιδα στον αχίλλειο δεν είναι μια θλάση, ένα διάστρεμμα, μια περιοστίτιδα, ένα σύνδρομο λαγονοκνημιαίας ταινίας κτλ. που νομοτελειακά θα γίνει κάποτε καλά αλλά αντιθέτως εαν οφείλεται σε εκφύλιση και αυτή η εκφύλιση είναι μεγάλη και χρόνια τότε υπάρχει περίπτωση ένας δρομέας να βρεθεί στην δύσκολη θέση να ξεχάσει αυτό που με τόση αγάπη έκανε μέχρι τώρα και να βρει πλέον άλλο μέσο άθλησης(π.χ κολύμπι).
Από την ”διατριβή” μου στην δυσάρεστη αυτή εμπειρία του παραπάνω τραυματισμού έχω να πω τα κάτωθι:
α)διακοπή κάθε δραστηριότητας και άμεση επίσκεψη σε κατάλληλο επιστήμονα υγείας(αθλητίατρο) για να μας κατατοπίσει σχετικά
β)ΠΡΟΣΟΧΗ μην κάνετε αυτά που διαβάζεται και βλέπετε στο διαδίκτυο (ανυψώσεις, ασκήσεις σε σκαλοπάτι κτλ.) πριν βεβαιωθείτε για τον ακριβή τραυματισμό σας γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη περίπτωση να επιδεινώσετε το πρόβλημα(όπως έκανα εγώ)
γ)Οπωσδήποτε να βρούμε την αιτία γιατί τις περισσότερες φορές ο παραπάνω τραυματισμός εκτός τα συνήθη λάθη μας (αύξηση έντασης, διάρκειας, παπούτσια κτλ.) μπορεί να οφείλετε και σε θέματα που ούτε καν περνάνε από το νου μας(πρόβλημα στην μέση, σφιχτές γάμπες κτλ).
Τέλος ενημερωτικά ξεπέρασα τον περσινό τραυματισμό κάνοντας φυσιοθεραπείες, εγχύσεις όζοντος και στο τέλος και PRP ( http://www.athensorthocenter.gr/prp )…..για φέτος πάλι κάνω κάτι καινοτόμο για να το ξεπεράσω ακόμα πιο γρήγορα….ίδωμεν!!
Σημ: μην ξεχνάμε το ρητό που λέει ”οτιδήποτε ταιριάζει, βολεύει, πιάνει, χωράει, αρέσει η δεν αρέσει κτλ. σε κάποιον δεν πάει να πει ότι το αντίστοιχο θα συμβεί και σε κάποιον άλλο”18 Αυγούστου 2017 στις 20:03 #56088DaedraLordΣυμμετέχωνLong time, no see που λένε και στο χωριό μου
Ξεκινησα να ξανατρεχω συστηματικά εδώ και δύο μήνες και για πρώτη φορά παρατηρώ πόνο στην συγκεκριμλενη περιοχή, ειδικά ξυπόλητος μέσα στο σπίτι ή σε επιτόπιο τρέξιμο πάνω στις μύτες των ποδιών στο ζέσταμα της ενδυνάμωσης, ενώ με τα παππούτσια στο βουνό που τρέχω δεν νιώθω τίποτα.
Πιστεύετε ότι παίζει ρόλο το γεγονός ότι τρέχω κυρίως σε ανηφόρες και γενικά σε πολύ ανώμαλο έδαφος; Αναγκαστικά θα πρέπει να ξεκουράστω μιας και θέλω να τρέξω σε ορεινό αγώνα στις 27/08, αλλά θα ήθελα να βρω την αιτία για να μην ξαναχω τα ίδια μόλις με αφήσει.19 Αυγούστου 2017 στις 02:52 #56094aRiSTiDiSΣυμμετέχωνΜιας και ήρθε το θέμα στην “επιφάνεια”, μου παρουσιάστηκε και εμένα πόνος και στους 2 τένοντες, όταν ξεκίνησα να τρέχω με χαμηλότερο drop από αυτό που είχα συνηθήσει μέχρι τότε, πριν αρκετούς μήνες, χωρίς να το προσέξω. Στο δεξί πόδι σταδιακά εξαφανίστηκε πλήρως. Στο αριστερό πόδι έχει παραμείνει, χαμηλά στη θέση της κατάφυσής του στη πτέρνα. Ο πόνος ειναι σημειακός και δέν υπάρχει κάποια προεξοχή. Επίσης, το πρωί που ξυπνάω ή οταν κάτσω αρκετές ώρες ακίνητος σε καρέκλα, παρουσιάζει δυσκαμψία. Για την ώρα απλά έχω σταματήσει τις προπονήσεις με χαμηλό drop, και έχω περιορίσει αυτά τα παπούτσια μονο σε αγώνες “μικρών” αποστάσεων. Τοπικό μασάζ και ζέσταμα της συγκεκριμένης περιοχής πρίν το τρέξιμο. Είναι σε βαθμιαία βελτίωση, αλλά ίσως κανω επίσκεψη σε κάποιον ορθοπεδικό-αθλίατρο για να βοηθήσει στην ταχύτερη αποκατάσταση.
19 Αυγούστου 2017 στις 10:47 #56096stratusΣυμμετέχων@DaedraLord Γνωμη μοιυ,χωρις βεβαια να ειμαι γιατρος,ειναι οτι τη ζημια στην εκανανα οι ανηφορες.Για τον ιδιο λογο την ειχα πατησει και εγω πριν 5 χρονια
19 Αυγούστου 2017 στις 21:45 #56104ΑνώνυμοςΑνενεργόςφιλε aristidis κρατησε το απλα επειδη ετσι ξεκινησε κ σε μενα ,με μαγνητικη κ υπερηχο να δειχνουν ασβεστοποιηση τραβιεμαι αρκετο καιρο τωρα με φυσιοθεραπειες πολυ επωδυνες , ολο αυτο επειδη το παραμελησα αρκετο καιρο , φιλικα …
19 Αυγούστου 2017 στις 22:07 #56106DaedraLordΣυμμετέχωνΟπότε τις κομμένες οι ανηφόρες. Να δω πώς θα τρέξω στον αγώνα που είναι ορεινός τρομάρα μου.
Για την ώρα πάντως ξεκουράζομαι μπας και το προλάβω όσο είναι νωρίς.
Αμα μπορείς στείλε μου το αρχείο που είχες ανεβάσει παλιότερα γιατί το λινκ είναι νεκρό.19 Αυγούστου 2017 στις 23:59 #56110Nikos PilikasΣυντονιστήςΚι εγώ θεωρώ πως οι ανηφόρες επιβαρύνουν την περιοχή, λόγω της ραχιαίας κάμψης. Κατάλληλος βέβαια για την διάγνωση, είναι πάντα ένας ειδικός.
Το χαμηλό offset δεν ταιριάζει σε όλους. Αν η βιομηχανική μας δεν το πολυκάνει κέφι, γαστροκνήμιος-υποκνημίδιος-αχίλλειος χρεώνονται πολύ.Από εκεί και πέρα, να σημειώσω το εξής:
Ένα πρόβλημα στον αχίλλειο τις περισσότερες φορές επιφέρει ερυθρότητα και οίδημα στην περιοχή. Στις περιπτώσεις σας, @daedralord και @aristidi, υπάρχουν αυτά τα συμπτώματα;
Διότι αν δεν υπάρχουν, μπορεί απλά να είναι κουρασμένη η άρθρωση – το σημείο που η κνήμη συναντάει τον αστράγαλο, να το πούμε πολύ χοντρικά – κάτι που δίνει ενοχλήσεις ανάλογες με αυτές ενός ερεθισμένου αχιλλείου.
Σημειωτέον, κάτι τέτοιο επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο με τις έντονες κατηφόρες.20 Αυγούστου 2017 στις 13:11 #56134DaedraLordΣυμμετέχωνΆσπρος σαν το γάλα ο δίκος μου.
Όπως και να ‘χει, προέχει η ξεκούραση γιατί μάλλον μπήκα κι απότομα στο να τρέχω 8αρια και 10αρια στο βουνό από την δεύτερη εβδομάδα. Από θέμα αντοχής έβγαιναν αλλά το σώμα μου μάλλον ήθελε να προσαρμοστει πρωτού αρχίσει να πηδάει στις ραχούλες21 Αυγούστου 2017 στις 12:24 #56158aRiSTiDiSΣυμμετέχων@echetlos και εμένα δέν έχει ούτε ερυθρότητα, ούτε οίδημα, ούτε κάποιο φούσκωμα. Πονάει εντελώς σημειακά θα έλεγα, στο σημείο που έβαλα τον πράσινο κύκλο
https://image.prntscr.com/image/zAxbzrCwTl2Afayp5qWgcg.png
Λίγο πιο πάνω, ή λιγο πιο κάτω δέν πονάει καθόλου!
Στην καθημερινότητα ή στο βάδισμα δέν πονάει, παρα μόνο αν το πιέσω με το δάχτυλο. Ή αν έχει μεινει πολύ ώρα σε έκταση ο αχίλλειος (π.χ. καθισμένος σε καρέκλα, με τα πόδια τοποθετημένα σχετικά πίσω) οπότε παρουσιάζει μια δυσκαμψία μόλις σηκωθώ μέχρι να ζεσταθεί.
Με πάγο μετά την προπόνηση, ή μασάζ κατά τη διάρκεια της ημέρας ανακουφίζεται.@petaloudas Ευχαριστώ!
21 Αυγούστου 2017 στις 12:46 #56162stratusΣυμμετέχωνΠρος τους πασχοντες,καντε διατασεις στις γαμπες.Βοηθανε αρκετα και αυτο το γραφει ενας ανθρωπος που ειναι τσακωμενος με τις διατασεις.Επισης κατα τη διαρκεια της ημερας καλο ειναι να φοραμε παουτσια με τακουνι οχι φλατ
21 Αυγούστου 2017 στις 19:21 #56178Nikos PilikasΣυντονιστήςΝομίζω πως το καλύτερο θα ήταν να το δει ένας ειδικός, να ξέρεις τι γίνεται.
Εδώ όλοι εικασίες κάνουμε… κακώς κιόλας.24 Αυγούστου 2017 στις 17:03 #56314DaedraLordΣυμμετέχωνΠροφανώς Νικόλα. Σήμερα θα πάω στον ορθοπεδικό και στα καπάκια θα κάνω ότι εξετάσεις μου ζητήσει. Δεν είναι να παίζεις με αυτά. Απλά όπως πάντα, ήθελα να ακούσω γνώμες κι από δω. Όσα περισσότερα ξέρεις, τόσο καλύτερα μπορείς να κουβεντιάσεις και με τον γιατρό.
Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι στα διαφορα δρομικα σαιτς, κάνουν λόγο για πόνο πιο ψηλά. Κι εμένα όπως και του @aristidi με πονάει εκεί χαμηλά. Για την ώρα ζεστά επιθέματα για αιμάτωμα και μασάζ, γιατί στην δουλειά δεν αντέχεται ώρες ώρες κι ευτυχώς στο δεξί πόδι ο πόνος είναι μικρότερης εντάσεως. -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.