Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Υγεία & Τραυματισμοί / Πόνος σε πέλμα φτέρνα καμαρα

Πόνος σε πέλμα φτέρνα καμαρα

• Αυτό το θέμα έχει 37 απαντήσεις, 12 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη, 3 μήνες πριν από τον χρήστη thesalos.
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 38 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Ανώνυμος
    Ανενεργός

Πλιάκος το επίθετό σου είναι καθαρά ηπειρώιτικο, για πες, πότε είναι ο γύρος της λίμνης? (επιτέλους ας αφήσουμε αυτα τα ζωώδη αηδιαστικά αγγλικά πομπώδη : lake run, έλεος).

σωτηρη, για μερικές παθήσεις το φυκοθεραπευτικό “ρεπερτόριο” σε εμένα έκανε ΘΑΥΜΑΤΑ, σε άλλες παθήσεις ΤΙΠΟΤΕ, οπότε η πραγματικότητα είναι πολυ πιο πολύπλοκη απο 2-3 αφορισμούς που θα πετάξουμε δεξιά αριστερά.

Οσο για σοβαρή επιστημονικη έρευνα, αν πραγματικά την χρειάζεσαι, τότε είσαι στην λάθος χώρα… εδω ο κάθε απίστευτος παει στον καθρέπτη και αυτοανακυρήσεται αυτοκράτωρ του γαλαξία…

Ανώνυμος
    Ανενεργός

@echetlos , εφόσον οι όροι (υπερ/υπο)πρηνισμος είναι κάτι που δεν δέχεται η επιστήμη να υποθέσουμε οτι οι αλήτες κομπογιαννίτες της παράνομης φαβέλας-παράγκας ψευδονοσοκομείου που λέγεται mayoclinic είναι μέλη μιας ευρύτερης συνομωσίας με σκοπό την προώθηση συμφερόντων και την παραπλάνηση των απλών αθώων ανθρώπων …
    https://www.mayoclinic.org/search/search-results?q=supination
    μάλιστα

Echetlos
    Συντονιστής

@panixgr Όταν βγεις από το εργαστήριο που φτιάχνεις custom πάτους από το ebay, ψάξε λίγο τις σύγχρονες δημοσιευμένες έρευνες (μέχρι και στο gorun μπορείς να βρεις πηγές) και κάτσε ασχολήσου.
    Υπερπρηνισμός και υπτιασμός, σαφώς και υπάρχουν ως έννοιες, απλά η επιστήμη ποτέ δεν τις κατέδειξε ως a priori αιτία τραυματισμού, η οποία μάλιστα διορθώνεται με τα stability παπούτσια, όπως αυθαίρετα “επέβαλαν” οι εταιρείες.
    Τι ακριβώς είναι αυτό το link που μου έδωσες; Γκούγκλαρες κείμενα που να περιέχουν την λέξη supination;

ΥΓ: το υφάκι κι οι ειρωνίες κομμένες σε μένα… συνεννοηθήκαμε;

Odysseas
    Συμμετέχων

Σε Αγγλια-Αμερικη ενα ζευγαρι custom πατων στοιχιζει 200-500£$. Οποτε στη λυση των πατων λογω του υψηλού κοστους καταφευγουν μονο οταν οποιαδηποτε αλλη λυση δοκιμαστει δεν βοηθησει…

οταν καποτε ζητησα συμβουλη απο Αγγλο φυσιοθεραπευτη και δρομεα σχετικα με τους custom πατους, μου απάντησε πως δεν εχει γνωμη γιατι δεν ειναι της ειδικοτητατας του και καλύτερα να απευθυνθω σε ποδιατρο.

Αντίθετα στην Ελλαδα, που το κοστος τους ειναι πολυ χαμηλο σε συγκριση με εξω, το οποιο επισης δεν αντιλαμβανομαι πληρως (ειχα πετυχει μεχρι και κουπονι για πελματοφραφημα+πατους με 40 ευρω), ελαφρα την καρδια ο καθενας (μεχρι και ο φαρμακοποιος στη γειτονια μου τις προαλλες) εχει και ενα στατικο πελματογραφο και σου προωθει πατους…

big-blue
    Συμμετέχων

Πολλή απάτη κρύβεται γύρω από τα πελματογραφήματα και τους πάτους.
    Πολύς κόσμος έχει πληρώσει τσάμπα 150€ για πελματογραφημα και πάτους, χωρίς αποτέλεσμα.
    Τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές.
    Νίκο πόση υπομονή έχεις ρε φίλε;
    Γιώργο Πλιακέ έχεις αυτά τα προβλήματα, πήγαινε σιγά σιγά, άσε τους αγώνες και τους “στόχους” για λίγο, έως να βρεις άκρη.
    Έτσι όπως είναι η αγορά βρίσκεις μια χαρά παπούτσι με 60€, μην αγχωνεσαι, όπως στα λέει ο Σωτήρης

tazi
    Συντονιστής

Απο την μικρη μου εμπειρεια, προσωπικη και οχι μονο, οι πατοι δεν εχουν βοηθησει κανεναν και συντομα μετα την αγορα τους κατεληξαν στη ντουλαπα οπου και παραμενουν ακομα χωρις πρακτικα κανενα λογω, ισως μονο λογω του αυξημενου κοστους αγορας τους. Μια και το εφερε η κουβεντα οταν ξαναπεσουν στα χερια μου μαλλον θα παρουν το δρομο τους για τον καλαθο των αχρηστων. Τους ειχα αγορασει οταν ακομα ημουν νεος δρομεας, μου τους ειχανε συστησει ως πανακεια σε θεματακια που κατα καιρους εβγαζα. Δε βοηθησαν στο παραμικρο. Οπως και το υπολοιπο σωμα, το πελμα θελει και αυτο το χρονο του για να συνηθισει στην πραγματικοτητα που του επιβαλλει ο νεος δρομεας. Σε αλλους αυτο σημαινει πονος στους πιο τυχερους τιποτα. Ολοι μας νομιζω παντως οταν ξεκινησαμε, και οχι παντα αμεσως, ολο και καποιο κουσουρι βγαλαμε το οποιο στην αρχη θεωρησαμε σοβαρο, αλλα με την παροδο του χρονου αποδειχτηκε οτι ηταν προιον της προσαρμογης του σωματος στη νεα κατασταση και τελικα γλυκα μας αποχαιρετησε. Πχ, μετα απο μεγαλο διαστημα πληρους αποχης, μετα απο μονο τρεις μηνες προπονησεων νιωθω τα πρωτα σημαδια περιοστιτιδας και βεβαια αμεσως σταματησα. Δεν ειναι βεβαια ολοι οι τραυματισμοι, προσαρμογες ιδιοι. Στη περιπτωση μου οταν ειχα θεματα με το πελμα λ, πατοι, φυσιοθεραπειες και αποχη δε φερανε κανενα αποκυτως αποτελεσμα. Αντιθετα χαλαρα μικρα τρεξιματα, πολυ καλο ζεσταμα πριν, παγος μετα και ασκησεις ενδυναμωσης φερανε συντομα το επιθυμητο αποτελεσμα.

Ανώνυμος
    Ανενεργός

Εχετλε, δεν υπάρχει εργαστηριο, απλά μια διαδικασιούλα που διαρκεί 30 λεπτάκια μαξ, κοστίζει 50 ευρουλάκια, και σώζοι (με οι) τα ποδαράκια για τα γνωστά προβληματάκια.
    Οσον αφορά τα links, δεν τα googlara, προφανώς.

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/plantar-fasciitis/symptoms-causes/syc-20354846

foot mechanics λοιπόν. Οκ. ας το πούμε και κοκκινοσκουφίτσα, δεν εχει σημασία ο ακριβής όρος. Η ουσία είναι οτι όταν υπάρχει μηχανικό πρόβλημα, αυτο μπορεί να προκαλέσει και ΠΑ και ΑΠ.

οσον αφορά τις ειρωνείες (τις οποίες φαντάζονται οι κατ’επάγγελμα είρωνες συνήθως) κάνε ότι σε φωτίσει, κάνε με μπαν αν θέλεις, θα επιβιώσω.

Ανώνυμος
    Ανενεργός

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/plantar-fasciitis/diagnosis-treatment/drc-20354851

Therapies

Stretching and strengthening exercises or use of specialized devices may provide symptom relief. These include:

Physical therapy. A physical therapist can instruct you in a series of exercises to stretch the plantar fascia and Achilles tendon and to strengthen lower leg muscles, which stabilize your ankle and heel. A therapist might also teach you to apply athletic taping to support the bottom of your foot.
    Night splints. Your physical therapist or doctor might recommend that you wear a splint that stretches your calf and the arch of your foot while you sleep. This holds the plantar fascia and Achilles tendon in a lengthened position overnight and facilitates stretching.
    Orthotics. Your doctor might prescribe off-the-shelf or custom-fitted arch supports (orthotics) to help distribute pressure to your feet more evenly.

έλεος σας διαβάζει κοσμάκης, δεν πουλάω πάτους, δεν με ενδιαφέρουν οι πάτοι, θα σβήσω και το history απο το ebay αν αυτο σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα, αλλά όταν το σύμπαν βουίζει, νομίζω είναι λίγο χαζό και γραφικό να πάει κανείς κόντρα με κάθε κόστος.

Τεσπα καλά τρεξίματα, αν θέλετε να με κάνετε μπαν, περιμένετε λίγο να ανταλλάξω στοιχεία με τον Πλιάκο, και μετά με κάνετε άνετα.

mikeb
    Συμμετέχων

Πριν απο μια δεκαετία περίπου όταν έπαιζα ποδόσφαιρο ακόμα είχα φτιάξει πάτους αλλά όχι με απλό πελματογράφημα. Οι μετρήσεις είχαν γίνει σε δαπεδοεργόμετρο (περπάτημα, τρέξιμο, άλματα) και στη συνέχεια πήρα τους πάτους. Έχω ανισοσκελία (δεξί πιο κοντό) και σπονδυλόλυση παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν σίγουρα σε πιθανότητα τραυματισμών δημιουργώντας ανισορροπία φορτίσεων κλπ. Τους φόρεσα για ένα χρόνο περίπου και μπορώ να πω ότι ναι μεν βελτίωσαν λίγο την κατάσταση αλλά όχι κατί τρομερό.
    @panixgr η διαφωνία των υπολοίπων κι εμένα είναι όχι ότι οι πάτοι δεν μπορούν να βοηθήσουν κάποιες περιπτώσεις αλλά ότι ένα απλό πελματογράφημα και η κατασκευή πάτων βάσει αυτού σε πολύ μεγάλο ποσοστό περιπτώσεων τραυματισμών ή και πόνων δεν μπορούν να βοηθήσουν.
    Αυτό συμβαίνει γιατί οι φορτίσεις σε μυοσκελετικό, τένοντες, συνδετικούς ιστούς κλπ δεν μπορούν να αποτυπωθούν απο ένα απλό πελματογράφημα.

@giorgos-pliakos
    Σειρούλα επειδή δεν τρέχεις πολύ καιρό απ’όσο γνωρίζω καταρχάς πάρε ένα καλό και προστατευτικό παπουτσάκι κι αν θες να ξοδέψεις λεφτά καλύτερα να τα δώσεις σε έναν προπονητή που θα σου δείξει τις βασικές αρχές του running και οπωσδήποτε δώσε χρόνο στο κορμί σου να αφομοιώσει τα καινούργια πράγματα που το βάζεις να κάνει.

Καλό βράδυ

Odysseas
    Συμμετέχων

Η Mayo Clinic, μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους ιατρικούς οργανισμούς στον κόσμο αλλά το site τους στον τομέα των πληροφοριών είναι της πλάκας.
    Απλά έπρεπε να κάνουν ένα site και πετάξαν μέσα μερικές γενικές πληροφορίες σαν μπούσουλα… τίποτα από αυτά που λέει δεν είναι λάθος, απλά γενικότητες.

Αν σε κάθε μικρό/μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά σαν δρομείς ακολουθούσαμε by the book τις γενικές και αόριστες οδηγίες τέτοιων site τότε όλοι εδώ μέσα (και έξω) θα είχαμε κάψει συκώτια και νεφρά από τα Ibuprofen και θα ήμασταν σαν πρεζάκια από τις ενέσεις κορτιζόνης.
    Για οποιαδήποτε πάθηση οι ίδιες γενικές και αόριστες οδηγίες… rice, nsaids, orthotics, cortisone injections, surgery…

Επειδή τα τελευταία 2 χρόνια ταλαιπωρήθηκα αρκετά με την ταινία ψάχνοντας και διαβάζοντας αμέτρητα άρθρα, δημοσιεύσεις, έρευνες κτλ, είπα να δω τι έχει και η σελίδα της mayo clinic σχετικά… και απλά δεν έχει τίποτα… πέρα από μια βασική διάταση… απολύτως τίποτα για έναν από τους κλασσικότερους αθλητικούς τραυματισμούς:
    https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/fitness/multimedia/stretching/sls-20076840?s=6

στο θεμα των πατων και πάλι, η προσωπική μου εμπειρία… αφου ειχα δοκιμάσει όλες τις άλλες λύσεις για την ταινία αποφάσισα να δοκιμάσω και αυτή τη λύση φτιάχνοντας πάτους σε γνωστό/καταξιωμένο ποδίατρο με κόστος πάτοι + πελματογραφημα=120 ευρώ.
    Το αποτέλεσμα… όχι μόνο καμία βελτίωση στο θέμα της ταινίας, αλλά ακόμη χειρότερα κληρονόμησα και μια τενοντίτιδα των περονιαίων…

Σίγουρα σε κάποιες πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις (κυρίως τραυματισμούς) οι πάτοι μπορούν να βοηθήσουν ως ένα βαθμό, αλλά το να λέμε έτσι αόριστα οτι σε 30 λεπτάκια και με 50 ευρουδάκια σώζουμε τα ποδαράκια είναι τελείως ανεύθυνο και προσβλητικό για κάποιους ανθρώπους που ψάχνουν, ενημερώνονται, συμβουλεύονται, προκειμένου να προσφέρουν σε όλους εμας εδώ μέσα αφιλοκερδώς την γνώση τους απλά και μόνο επειδή αγαπούν το τρέξιμο… και δεν αναφέρομαι μόνο στον Echetlos!

Ανώνυμος
    Ανενεργός

οδυσσέα φίλε μου αν δεν μπορείς να διαβάσεις μέχρι την τελευταία λέξη μιας πρότασης, δεν σου φταίει ο καημένος που την έγραψε. σώζουμε τα ποδαράκια για τα ΓΝΩΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙΑ…

το ίδιο πράμα λες και εσύ

Ειπα ποτέ οτι οι πάττοι βοηθούν πάντα και παντού? απλά εξέφρασα την εμπειρία μου, (την οποία μοιραζομαι με 10άδες αθλητες απο το forum.runningnews.gr οι οποίοι είχαν ανάλογες εμπειρίες ).

Το να εκφράζει κάποιος την εμπειρία του και να του την πέφτει σύσσωμο το (ομολογουμένως) ολιγομελές φόρουμ, πάει να πει οτι υπάρχει θέμα….

@mikeb
    είπα οτι με βοήθησαν στην άκανθα, όχι απλως βοήθησαν, αλλά εξαφάνισαν το πρόβλημα.

Αυτη είναι η εμπειρία μου, δεν σας αρέσει? λυπάμαι.

Ο Εχετλος είπε οτι η επιστημονική κοινότητα δεν δέχεται την σύνδεση υπο/υπερ πρηνισμού με οποιαδήποτε πάθηση.

οκ

https://www.physio-pedia.com/Calcaneal_Spurs

Μπορείτε να διαβάσετε βιβλιογραφία στο τέλος…

Για απο μένα, δεν μπορώ να λειτουργήσω σε καθεστώς φίμωσης, ψευτοκρατίας και απολυταρχισμού μεσανατολίτικου τύπου (συγγνωμη μέση ανατολή)

Ανώνυμος
    Ανενεργός
    Ανώνυμος
    Ανενεργός

θα ήθελα τα σχόλιά σας για το παραπάνω.

Echetlos
    Συντονιστής

Τα σχόλιά μας είναι αυτά (εκείνα που έχω πρόχειρα το μυαλό μου):
    Περί πάτων, εδώ κι εδώ.

Και περί πρηνισμού:
    1 και 2.

Το πιθανότερο είναι να μην γνωρίζεις ποιοι είναι οι Nigg και Bartold, οπότε ψαξ’ τους (όχι στο ebay).
    Επίσης, οι μελέτες αυτές δεν έγιναν με 30 συμμετέχοντες όλους κι όλους και μη αθλητές.

Η δε κουβέντα μας αφορά τους “πάτους διά πάσα νόσον και πάσαν μαλακία”. Λογικό λοιπόν το ότι δούλεψαν στην περίπτωσή σου, προφανώς καλύπτεις και τα δύο κριτήρια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΙΑΚΟΣ
    Συμμετέχων

Πραγματικά δεν περίμενα όταν άνοιξα αυτό το θέμα να τραβήξει τόσο.πολυ.. Άποψη μου αν συμφωνεί κ ο διαχειριστης ας σταματησει η ανάλυση.
    Ακούστηκαν και οι 2 απόψεις. Ούτως ή άλλος δεν θα κάνω πάτους αλλά θα πάω σε μια αγορά καλού παπουτσιού. Αν συμφωνειτε κ εσεις. Να το κλείσουμε?

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 16 έως 30 (από 38 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.