- Αυτό το θέμα έχει 37 απαντήσεις, 12 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 9 μήνες πριν από τον χρήστη
thesalos.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
24 Ιουνίου 2019 στις 19:56 #109208
mikeb
Συμμετέχων@panixgr Άκανθα πτέρνα έχω αντιμετωπίσει 2 φορές και την είχα αντιμετωπίσει με υποπτέρνια σιλικόνης αλλά δεν βγήκα να το προτείνω για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άλλοι.
Επίσης πως κατάλαβες ότι εμένα δεν μου αρέσει η εμπειρία σου ενώ δεν δηλώνω κάτι τέτοιο?
Τέλος τα λινκ που μας παραθέτεις όπως τόνισε κι ο Οδυσσέας έχουν γενικότητες και δεν έχουν κανένα επιστημονικό στοιχείο που να τεκμηριώνει ότι ένα απλό πελματογράφημα κι η κατασκευή πάτων θα λύσει το πρόβλημα του Γιώργου.
Η ένσταση όλων των υπολοίπων είναι ακριβώς αυτή, παίρνεις κάτι που λειτούργησε σε εσένα και το αναγάγεις σε πανάκεια για όλα τα προβλήματα.Καλό βράδυ.
24 Ιουνίου 2019 στις 21:55 #109220Ανώνυμος
Ανενεργός@mikeb η υποπτέρνα σιλικόνης (η λύση του φαρμακείου της γειτονιάς) δεν δούλεψε για μένα. μάλλον η ανάγνωση δεν είναι το φόρτε σας. Πετάχτηκε ο άλλος και είπε οτι επιστήμη, υπερπρηνισμός και γνωστές παθήσεις δεν πάνε μαζί. Του παρέθεσα άρθρο απο το αμερικάνικο υπουργείο υγείας όπου προφανώς και αποδεικνύεται αυτο που ισχυρίστηκα. Δηλαδή οτι απλά ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ.
Δεν είπα οτι λυνουν ΚΑΘΕ πρόβλημα. Ειναι πραγματικά αστείο πόσο εύκολα παρασύρεται ο νεο-ρωμιός και καταλαβαίνει αυτα που θέλει (η δεν θέλει ανάλογα με το αν ζητάει τσακωμό) και όχι αυτα που γράφει ο άλλος…@εχετλε , φίλε μου προσπαθείς εναγωνίως να φέρεις την μπάλα στο γνωστό δικό σου προσφιλές γήπεδο της παραποίησης, της αλαζονίας, της προσβολής, της ειρωνίας, της ημιμάθειας, της μισαλοδοξίας, του εγωϊσμού, κτλ όπου προφανώς έχεις δώσει τις πάμπολλες μάχες σου, το πιο πιθανό να μην μπορείς να παίξεις σε άλλο πιο ανθρώπινο και δίκαιο / ουδέτερο τεραίν, ίσως να δοκίμαζες κάτι σε γιόγκα ή praning healing, η ματαιοδοξία/μισαλλοδοξία σου σε τρώει κομμάτι κομμάτι.. κοίτα το..
σας χαιρετώ, καλά τρεξίματα.
24 Ιουνίου 2019 στις 22:13 #109224Echetlos
ΣυντονιστήςΘα πάω να φτιάξω πάτους για όλα αυτά που αναφέρεις, μπορεί να βοηθήσουν…
ίσως να δοκίμαζες κάτι σε γιόγκα ή praning healing, η ματαιοδοξία/μισαλλοδοξία σου σε τρώει κομμάτι κομμάτι.. κοίτα το..
24 Ιουνίου 2019 στις 22:27 #109226Ανώνυμος
Ανενεργόςυπάρχουν orhtotics για τον εγκέφαλο?
25 Ιουνίου 2019 στις 00:29 #109230tazi
ΣυντονιστήςOmologo oti diakedazo poli me tin koubenta giati o enas ek ton dio protagoniston exei xioumor!
25 Ιουνίου 2019 στις 15:42 #109242chamav
ΣυντονιστήςΝομίζω ότι οφείλω ως διαχειριστής του συστήματος, να ενημερώσω ότι ο χρήστης @panixgr αποχώρησε μόνος του από το goRUN, πιθανά για άλλα «πολυπληθή» φόρουμ, για αυτό και οι αναρτήσεις του εμφανίζονται ως Ανώνυμος.
Επιτρέψτε μου ένα προσωπικό σχόλιο. Οι παρεξηγήσεις – δικαιολογημένες ή μη – των λεγομένων ή του ύφους αυτών, είναι μέρος της ανθρώπινης επικοινωνίας. Δεν μπορούν να αποφευχθούν κάποιες φορές. Ίσως η εγκράτεια όλων μας στην ανταπάντηση να είναι ένας καλός σύμβουλος.
26 Ιουνίου 2019 στις 08:41 #109280spirosm
ΣυμμετέχωνΑν και έχουν αναρτηθεί αρκετές απόψεις επειδή το πρόβλημα μάλλον είναι συχνό και ταλαιπωρεί και εμένα για περίπου 2 μήνες έχω να πω τα εξής:
Στα τέλη Απριλίου πόνος στην αριστερή φτέρνα που πέρναγε μετά από το ζέσταμα. Μετά τον αγώνα της ειρηνοδρομίας στις 12 Μαίου και αποχή μιας εβδομάδας, πάγου και ασκήσεων ενδυνάμωσης στις γάμπες οι οποίες δεν βοήθησαν ιδιαίτερα απευθύνθηκα σε γνωστό ποδίατρο έχοντας την άποψη ότι είχα πελματιαία απονευρωσίτιδα. Η διάγνωση του ήταν αρνητική και το μοναδικό που μου είπε ήταν ότι για κάποιο λόγο πάταγα το αριστερό πόδι με μεγαλύτερη δύναμη από το δεξί. Με υπόδειξη του έφτιαξα πάτους και αντικατέστησα αυτούς που φοράω με τα παπούτσια που τρέχω. Το πρόβλημα δεν επιλύθηκε και για κάποιο λόγο, όπως ανέφερε και ο Οδυσσέας παραπάνω έχω και πόνο στον τένοντα. Δεν ξέρω αν ο λόγος είναι η χρησιμοποίηση των πάτων ή επειδή δεν σταμάτησα τελείως το τρέξιμο μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα. Προσφάτως έτρεξα στον αγώνα του SNF RUN όπου με το “κοπάνημα” ιδιαίτερα στην κατηφόρα ο πόνος έγινε ιδιαίτερα ενοχλητικός κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης το ίδιο βράδυ. Τα παπούτσια που χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή είναι τα NB 1080v7 (περίπου 900km) και τα ghost 10 (περίπου 600km). Χθες, σε ελεύθερο για 40 λεπτά περίπου προσπάθησα να τρέξω χρησιμοποιώντας τις μύτες των ποδιών και λιγότερο την φτέρνα, όσο το θυμόμουν και μπορούσα, μετά από διάβασμα σε άρθρα του site του @echetlos για την τενοντίτιδα και του @julius που άλλαξε τον τρόπο που τρέχει για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του. Ο χιλιομετρικός μου όγκος ανα βδομάδα και οι μέρες τρεξίματος από τις 12 Μαι 2019 εως και 25 Ιουν 2019 μειώθηκε από 45km σε 30km και απο 4-5 μέρες το πολύ σε 4 αντίστοιχα. Επίσης λόγω καλοκαιρινής περιόδου προσπαθώ για 2 απογεύματα την εβδομάδα να κολυμπάω. Ελπίζω να μην χρειαστεί να απέχω για όλο το διάστημα του καλοκαιριού αν και ποτέ δεν ξέρεις. Τελειώνοντας, επειδή ο συντρέχτης που άνοιξε το νήμα πρότεινε να το κλείσουμε, κατά την άποψη μου, καλό θα είναι να παραμείνει ανοικτό έτσι ώστε αν κάποιος δει βελτίωση να το αναρτήσει και να υπάρχει πλήρες ιστορικό.
26 Ιουνίου 2019 στις 10:20 #109282thesalos
Συμμετέχωνστα τελη του νοεμμβρη 18 σταματαω με πονο στο αρισ.πελμα περιπου στην καταφυση τις πελματιαιας στην φτερνα εσω πλευρα.
στην συνεχεια μια σταματουσα,μια ξεκινουσα,κανε και και αυτη την διαταση κανε και το αλλο,κανε και ενδυναμωση ,βαλε και λιγο απο το αλλο κ.τ.λ.αυτο πηρε 2 μηνες.ο πονος εκει,στο τρεξ καποιες φορες αρκετος,καποιες οχι ,και μετα την προπον.με πονουσε 2 φορες περισοτερο.
δεησα και πηγα για μαγνητικη μετα 2 μηνες ,και ειδα οτι εχω ηπια τενοντοελυτριτιδα οπισθιου κνημιαιου,χωρις αλοιωσεις στον τενοντα.αυτο ειναι διπλα και κατω απο τον αστραγαλο εσω,αλλα ο πονος ηταν αλλου.
το αντιμετωπισα με παγο,μασαζ με παγακι στην περιοχη του αστραγαλου,και στην διαδρομη του τενοντα,και οχι στο σημειου του πονου.περασε μετα απο 4 μηνες περιπου και ξεκινησα τρεξ.χαλαρο εχοντας πονο 80% λιγοτερο απο οτι ηταν πριν.
εχασα και χρημα και χρονο ,σε ασκοπα πραγματα μην γνωριζοντας τι ακριβως εχω στο πελμα.εχασα και τον ευχιδα φυσικα,αφου ειχα ξεκινησεει προετειμασια.
η πελματ.απονευρ.ειναι σοβαρη καταστ.εχει τυρανησει αρκετο κοσμο. -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.