Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1,606 έως 1,620 (από 1,670 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Λοιπόν…
    Το SL20 έχει άψογη εφαρμογή και ίσως το καλύτερο κλείδωμα πίσω που έχω νοιώσει ποτέ. Και στο μέσο επίσης.
    Μπροστά, και άνετο είναι και καλά κρατάει.
    Το σημαντικότερο όμως είναι πως μπορεί να χωρέσει κι φαρδύτερα πόδια.

Το έβαλα σήμερα σε ελεύθερο.
    Αρκετά πιο φιλικό από το Boston, ιδίως μπροστά. Πιο μαλακό και εξίσουν σταθερό. Δε με κούρασε ποτέ. Ενώ στα χαρτιά η σόλα είναι 1mm πιο κοντή, στον δρόμο φαίνεται πως έχει περισσότερο ψωμί. Και ο Lightstrike δείχνει εξίσου bouncy με τον Boost.
    Σε πολύ γρήγορα κομμάτια, το Boston είναι πιο ξυράφι. Σε όλα τα υπόλοιπα, νομίζω πως το SL20 σε πάει το ίδιο και πιο ξεκούραστα.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω μετά από μόλις δύο προπονήσεις. Θα επανέλθω και πριν το review.

Allex
    Συμμετέχων

Τελικά το Nike tempo next% είναι τόσο κακό όσο λένε; Το πήρε κανείς να το δοκιμάσει;

stratus
    Συμμετέχων

@allex Το πηρα εγω και μου αρεσε πολυ.Το ετρεξα σε τεμπο γυρω στο 4.30,αφου εχω σκουριασει εντελως και σε 200αρια και 400αρια.Δυστυχως απο εμενα μην περιμενεις review style @echetlos αλλα χονρδικα το βρηκα μια χαρα.

Allex
    Συμμετέχων

@stratus για τι είδους προπονήσεις το προτείνεις;
    Τέμπο 4.30 για μένα είναι αρκετά γρήγορα, δηλαδή τις διαλλειματικες τις δουλεύω στο 4.15-4.30- δηλαδή πριν τι τέμπο είχες;🤔
    Ο echetlos να κάνει κανάλι στο YouTube !

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@allex To Tempo next% πολλοί παρήγγειλαν (από το Cosmosport) ουδείς όμως παρέλαβε χαχαχα
    Φαντάζομαι όλοι όσοι γράφουν κριτικές λαμβάνουν υπόψη και την παράμετρο “τιμή”. Αλλίως θα κρίνεις ένα παπούτσι 200 ή 300 ευρώ και αλλιώς ένα < 100 ευρώ. Για το ρυθμό της προπόνησης Tempo, δεδομένου οτί ο MP ήταν κοντά στο 4:15-4:20, εκτιμώ στο 4:00-4:10

@stratus
    πέρα από το AF (300 euro) πήρες και το Tempo (200 euro)?

stratus
    Συμμετέχων

@allex Βασικα εμενα μου αρεσει σε ολες .Για το τεμπο που ρωτας να σου οτι αυτη τη στιγμη ρυθμο μαραθωνιου που ειχαν πριν 2 χρονια τον κραταω για κανενα μισαωρο το πολυ

@aristidi
    Ναι .

Allex
    Συμμετέχων

Ισχύει ότι αν είναι να δώσεις 200€ θες κάτι πολύ καλό. Όπου ΜΡ=μέσος ρυθμός;
    Εγώ είναι νέος σχετικά δρομέας, ξεκίνησα τον Δεκέμβρη προετοιμασία για Μαραθώνιο, αλλά λόγω της κατάστασης δεν έχει γίνει ακόμα κάποιος.
    Σαν χρόνο στον Ημι είμαι στο 1.35-1.40, άρα πιστεύω ότι κάτω από 4 ώρες είναι ένας εφικτός στόχος για μαραθώνιο. Βέβαια έχω και κάποιες «γρήγορες» προπονήσεις με κομματια στο 4.15-4.30 και κάποια γρήγορα κομματια στις μεγάλες.
    Για την ώρα βολεύομαι με boston 8,Pegasus turbo 2 και ένα maxroad 4. Είμαι ανάμεσα σε αυτό και στο vaporfly , αλλά το vaporfly τελειώνει αμέσως.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@allex MP=Marathon Pace

pseiras
    Συμμετέχων

Μάλλον λύνεται το μυστήριο με το μέγεθος των AF.
    Κάποιος κάθισε και τα μέτρησε , την πράσινη περσινή έκδοση , με το φρέσκο λευκό και έχουν 0.4mm διαφορά στο μήκος.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@kostasgio7 Γεια σου, Κώστα.
    Ta Clifton 7 είναι από τα πρώτα που μπορώ να σκεφτώ, ιδίως πλέον που το toe box του έχει φαρδύνει.
    Επίσης το Triumph 17/18. Και πολύ cushioning και σταθερό.
    Το Endorphin Speed έχει Pebax αφρό, ο οποίος κρατάει πολύ ξεκούραστα τα πόδια και δεν κάθεται με την πάροδο των χλμ.
    Προσωπικά, αν έτρεχα ποτέ κάτι τέτοιο (λέμε τώρα…), θα φορούσα το Hyperion Elite 2. Πέρα από το ατελείωτο cushioning, μου έχει κάνει εντύπωση η σταθερότητά του. Βέβαια, βγαίνει πανάκριβο.

Καλησπέρα Νίκο. Πρότεινε μου αν μπορείς 2-3 παπούτσια για αγώνα ασφάλτου μεγάλο (80 χλμ).

takosan
    Συμμετέχων

@Echetlos Δύο λόγια για το SL20 σε σχέση με το Boston 8.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@takosan Ρίξε μια ματιά 10 posts πιο πάνω στο νήμα.
    Κι ό,τι άλλο θες ρωτάς. Θ’ αργήσει το review, έχουν μαζευτεί πολλά.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Για όποιον ενδιαφέρεται για το Endorphin SPEED….
    Επειδή από μερικούς reviewers έχει δοθεί η εντύπωση ότι είναι ΚΑΙ προπονητικό, να πω ότι το παπούτσι είναι καθαρά performance/racer.
    Απλά είναι σαφώς φιλικότερο από το Pro σε πιο αργούς ρυθμούς.

20200930_193434

geomaz
    Συμμετέχων

Χαχαχα!! Τα πηρες και τα 2 βρε θηριο; (speed-pro)
    Αντε να ακουσουμε εντυπωσεις γιατι μαλλον αυτο μας ενδιαφερει αρκετους.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@geomaz Ένα πιο φιλικό Pro είναι, Γιώργο.
    Ή να το πω αλλιώς, ένα Pro γι’ αυτούς που δεν είναι πολύ γρήγοροι.
    Εξαιρετικό παπούτσι κι αυτό αλλά δεν σε αφορά. Το πόδι δεν βουλιάζει στον αφρό. 😛

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1,606 έως 1,620 (από 1,670 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.