Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1,636 έως 1,650 (από 1,670 συνολικά)
  • Συντάκτης
    geomaz
    Συμμετέχων

Το παπούτσι είναι φοβερό, Γιώργο, δεν τίθεται θέμα.
    Απλά, εσύ είσαι βιτσιόζος και θα το βρεις σκληρό.

Βιτσιοζος; μπουαχαχαχ!!! Καλα με επεισες θα το παρω!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@nikos19 Αντικαταστατης του Epic δεν είναι σίγουρα το SL20, Νίκο.
    Πάει και σαν καθημερινό προπονητικό, αν κάποιος προτιμάει σκληρότερο πάτημα. Ό,τι ισχύει και για το Boston, λίγο πολύ.

petransfhp
    Συμμετέχων

Σκέφτομαι ότι ο Κιπτσογκε στην Μόντσα με τα Vaporfly 4% έκανε 2:00:23.

Στην Βιέννη με τα πρωτότυπα Alpha Fly έκανε 1:59:41.

Σίγουρα είναι διαφορά αλλά πιστεύω ότι δεν προέρχεται αποκλειστικά από το παπούτσι. Βελτιώθηκε και δομικά αλλά και έτρεξε με καλύτερες συνθήκες καιρικές αλλά και τεχνικές.

Ισως στον παγκόσμιο ρεκορντμαν τα περιθώρια βοήθειας και βελτίωσης να είναι ελάχιστα από ένα ζευγάρι παπούτσια, και σε έναν ερασιτέχνη χομπιστα να είναι πολλαπλάσια.

Νομίζω πως θα ήταν καταπληκτικό να φορέσει κάποιος ένα απλό ζευγάρι παπούτσια και να τρέξει μια συγκεκριμένη απόσταση με μια συγκεκριμένη ένταση – προσπάθεια.
    Στην συνέχεια υπό τις ίδιες συνθήκες να φορέσει πχ τα next% και να κάνει ακριβώς το ίδιο. Και τέλος να φορέσει τα Alpha Fly και να επαναλάβει. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να συγκρίνουμε τους χρόνους!

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Δράμα η προπόνηση σήμερα, λόγω αδιανόητης υγρασίας, αλλά το Endorphin Speed στρώνει κάθε φορά και περισσότερο.
    16Κ ελεύθερο χθες άνετα, 800άρια σήμερα. Έχει μαλακώσει όσο πρέπει και γκελάρει αισθητά περισσότερο.
    Δεν ξέρω τι διαθεσιμότητα έχει αλλά όποιος το σκέφτεται, να το πάρει χθες.

mgalex
    Συμμετέχων

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ(Endorphin Speed).
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΓΛΙΣΤΡΑΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΦΙΛΟΘΕΗ ΟΤΑΝ ΠΑΤΑΓΑ ΣΕ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΔΡΟΜΟ ΕΚΑΝΑ ΤΣΟΥΛΗΘΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΟΥΝ.
    ΘΕΛΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΑ ΑΓΑΠΗΣΩ ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ.
    ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΝΑ ΠΟΝΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.!!

Steven Tsok
    Συμμετέχων

@mgalex1974 λέγε μου τέτοια και τα περιμένω να έρθουν όπου να ‘ναι….. Και εδώ στη Λιβαδειά οι βρεγμένοι δρόμοι είτε από βροχή είτε από υγρασία είναι μόνιμη κατάσταση……

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@geomaz Γιώργο, μία φορά το έχω βάλει, σε κάτι 4χίλιαρα.
    Για να είμαι ειλικρινής, δεν κατάλαβα κάτι. Είτε επειδή άφηνα απ’ έξω την φτέρνα, είτε επειδή γενικότερα δεν έχω καμμία ευαισθησία στο χαμηλό drop. Θεωρητικά, 4mm στατικό drop σε τόσο μαλακή φτέρνα, μεταφράζεται σε ακόμη μικρότερο δυναμικό drop.

Όσον αφορά το softness του AF, δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο. Ίσως το πλησιάζει ο FuelCell αλλά λόγω του αρκετά χαμηλότερου ύψους, δε μπορεί και πάλι να συγκριθεί.
    Για να σε βοηθήσω περαιτέρω, μιας και έχεις το VF, η διαφορά δεν είναι τεράστια πίσω. Κι αυτό γιατί η κατά πολύ φαρδύτερη βάση του AF, συγκρατεί σωστότερα το άπλωμα του αφρού.

Νικο μια που εχεις τρεξει με το alpha fly, θα ηθελα να σε ρωτησω το εξης. Επειδη εχω θεμα με τον αχιλλειο και γενικα τα παπουτσια με χαμηλο drop μου δημιουργουν προβλημα ( απο 6 και κατω), αυτο τι αισθηση σου δινει; Ρωταω γιατι ενω το παρουσιαζει η εταιρια 4αρι εαν δεν κανω λαθος, μιλανε ορισμενοι οτι ειναι λιγο μπερδεμενο αυτο στο συγκεκριμενο παπουτσι/δεινει αισθηση μεγαλυτερου drop; ποσο;. Πχ πως αισθανεσαι το drop σε σχεση με το brooks hyperion2, αλλα και απο αισθηση αποροφησης/συμπιεσης/μαλακο. Ευχαριστω

geomaz
    Συμμετέχων

Να σαι καλα Νικο σε ευχαριστω για την απαντηση σου.

PanDex
    Συμμετέχων

Λόγω ατυχιών και τραυματισμών έχω μπει σε ένα γαϊτανάκι αλλαγής υποδημάτων..Μέτα το Beacon V2 που είναι μια χαρά παπούτσι, αλλα μου τα έσκασε το χαμηλό drop, πήρα το SL20. Λοιπόν, άνετο πολύ , έχει ψωμάκι από κάτω, το βρήκα πολύ ευρύχωρο στο πλάι ( το έχω σφίξει τόσο πολύ που πάνω έχει παραμορφωθεί ). Σε μήκος είναι μια χαρά. Από ρυθμούς κάνει τα πάντα ευχάριστα, στην άσφαλτο είναι άνετο, στο στίβο είναι απόλαυση, σε κανα μονοπάτι παίρνει αρκετή πληροφορία χωρίς να το έχω εξηγήσει ακόμα… Θα έχουμε νεα σύντομα. Προς το παρόν εγκρίνω και περνάω καλά μαζί του. Μπορεί να θυμίζει λίγο την πρώτη έκδοση του energy.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@panosdimi Πολύ ευχάριστη έκπληξη ο Lightstrike.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

To Speed είναι σε αίσθηση ίσως το καλύτερο παπούτσι που έχω φορέσει.
    Λογικά τα VF-AF είναι καλύτερα σε απόδοση (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) αλλά το πάτημα του Saucony είναι ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

pseiras
    Συμμετέχων

Τέτοιας κατηγορίας παπούτσι δεν έχει η Nike.
    Ύπνος βαθύς.

tse89
    Συμμετέχων

@echetlos είσαι κακή επιρροή!! Θα πρέπει καπως να σου κατεβάσουμε το φόρουμ να μην μας βάζεις σε πειρασμούς για νέα παπούτσια…

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@pseiras Σαν concept τουλάχιστον, το Tempo τέτοιο (έπρεπε να) είναι.

@tse89
    Κάνε υπομονή, στην πρώτη στραβή θα κατέβει μόνο του!

Steven Tsok
    Συμμετέχων

@echetlos μόλις τα παρέλαβα….. Επιστροφή στη SAUCONY μετά από 2.5 χρόνια εμμονής με το NIKE EPIC #1 #2, TURBO #1 #2 και ZOOM FLY….. Εντυπώσεις από το ENDORPHIN SPEED τις επόμενες μέρες

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1,636 έως 1,650 (από 1,670 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.