Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 196 έως 210 (από 1,670 συνολικά)
  • Συντάκτης
    mashine
    Συμμετέχων

@sotiris_diamantopoulos Η προέκταση του τορσιον μέχρι μπροστά ήρθε με το adios adiprene+. Εκτοτε το χρησιμοποίησε σε όλα τα αγωνιστικά μοντέλα (adios-adizero pro-hagio-adios 2 -mana- adios boost- adios boost2 ,takumi).Σου δίνει το Pop που χρειάζεσαι σε ρυθμούς <3.
    Μια χαρά προπονητικό θα είναι μην σε ανησυχεί το βάρος.Εχω το pureboost dpr και τα μειονεκτήματά του είναι η σόλα -που σκοτώνεσαι σε βρεγμένο (έχεις την ίδια) και το ασαφές δέσιμο των κορδονιών.Πέρα από αυτά μια χαρά με έχει βολέψει στα ελεύθερα 420-410.

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

Καλησπέρα Πάνο @mashine. Όντως η επέκταση στο μπροστινό μέρος έχει νόημα, όπως ακριβώς λες, καθώς ενισχύει το windlass effect της πελματιαίας απονεύρωσης. Δεν είμαι σίγουρος όμως για τη λειτουργία του στο μεσαίο μόνο τμήμα χωρίς τις προεκτάσεις μπροστά, όπως το εφαρμόζει στα περισσότερα μη αγωνιστικά μοντέλα (και μάλλον και στο boston ανάμεσα τους). Εκεί δεν νομίζω να δίνει κάτι σε responsiveness γιατί δεν υπάρχει κάποια σχετική δομή στο πέλμα, σε αντίθεση με το μπροστινό μέρος του ποδιού. Εικάζω ότι σε κάποια παπούτσια το βάζουν στο κέντρο αντί για rubber για να μειώσει το βάρος τους (βλέπε Boston, προηγούμενα Glide), ενώ σε άλλα υποστηρίζει την boost σόλα τόσο από κάτω όσο και πίσω από την καμάρα του ποδιού. Με άλλα λόγια, εκτιμώ ότι δεν σχετίζεται κάπως με το torsion control αλλά περισσότερο με το boost control ή το weight control.

Για το Solar Drive, όντως μια χαρά θα το φορέσω, καθώς στόχος ήταν να αντικαταστήσει το Pegasus στα long runs. Πιθανόν να μοιάζει και με το Glide αρκετά (δεν το έχω φορέσει), καθώς στο πίσω μέρος υπάρχει ένα στρώμα eva πάνω από το boost, σε αντίθεση με τα επόμενα supernova και solarboost και solar glide, που ο αφρός eva έχει πάει μόνο στα πλάγια. Thanks για το heads up για τη σόλα, θα είμαι προσεκτικός 🙂

Echetlos
    Συντονιστής

Πάντως και στο Reebok Run Fast, στο μεσαίο τμήμα υπάρχει ένα μεγάλο και σκληρό κομμάτι EVA μέσα στον Pebax, όπως το torsion, χωρίς να επεκτείνεται προς τα εμπρός όμως. Σαν συμπεριφορά δε, χωρίς να μπορώ να πω αν οφείλεται μόνο σε αυτό, το παπούτσι έχει αρκετό “πέταγμα” και responsiveness λόγω της ακαμψίας του.

20181101_234825

20181101_203159

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

Νίκο @echetlos είναι eva αφρός και όχι σκληρό πλαστικό όμως, σωστά; Η εκτίμησή μου (χωρίς να έχω δει το παπούτσι από κοντά) είναι ότι το έχουν βάλει για περισσότερο stability στο midfoot. Το Streak 6 έχει πλαστικό PEBAX (το σκληρό, όχι τον αφρό), αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι τοποθετημένο κάπως πιο μπροστά και μάλλον όντως αυξάνει την ακαμψία μπροστά, σε συνδυασμό κιόλας με το ακανόνιστο outsole. Άντε, κάνε το τεστ παπουτσομαχίας μεταξύ των δύο να δούμε το αποτέλεσμα. Ποντάρω στο Streak 6.

Echetlos
    Συντονιστής

Ναι, σκέτο EVA είναι αλλά πιάνει όλο το πλάτος της σόλας και φτάνει και μέχρι και την εξώσολα. Ουσιαστικά είναι ένα μπλοκ σκληρού αφρού, όχι απλά ένα medial post ή μια γέφυρα τύπου torsion ή trusstic.
    Μόλις χθες το έτρεξα, σε αργό ρυθμό, οπότε δεν μπόρεσα να καταλάβω και πολλά για το αν και με ποιο τρόπο συνεισφέρει στο συνολικό pop.

Dimitris Bakolias
    Συμμετέχων

Έχω διαβάσει το review για το brooks launch 5 και με ψήνει πολύ για τις καθημερινές προπονήσεις, πια είναι η γνώμη σας (Όσοι το έχετε) , στα long run πως είναι?

karakatsanisg
    Συμμετέχων

Εγώ γενικά το θεωρώ σκληρό παπούτσι, για διαλλειματικη, τέμπο ή fartlek είναι ότι πρέπει. Για long runs καλύτερα νομίζω κάτι πιο μαλακό ανάλογα πάντα και με τον ρυθμό που θα τα κάνεις.
    Εγώ ακόμα το σκέφτομαι αν θα τα βάλω στο φετινό πρώτο μου μαραθώνιο.

amarakom
    Συμμετέχων

@dimitrisbakolias το έχω τρεξει μεχρι 12αρι και το μόνο που με προβλημάτισε είναι ότι με ωθούσε να τρέξω πιο γρήγορα από το ρυθμό που ήθελα. Οπότε στα LR προτιμώ το ghost. Για τον ίδιο λόγο όμως σκεφτομαι να το φορέσω φέτος στον ημιμαραθώνιο δοκιμαζοντας το σε μεγαλυτερα LR κατα την προετοιμασία. Ειναι εξαιρετικό παπούτσι, για μενα που είμαι κατηγορίας 26’5k σηκώνει άνετα τα πάντα σε καθημερινές προπονήσεις συμπεριλαμβανόμενων και διαλειματικών σε στίβο.

Echetlos
    Συντονιστής

Σχετικά με το (όποιο) Launch…
    Τα πάντα έχουν να κάνουν με το τι είναι συνηθισμένος ο καθένας αλλά και με τι του αρέσει. Πολλοί προπονούνται με σκληρά παπούτσια, όπως και πολλοί αγωνίζονται με μαλακά. Το ανάποδο από την θεωρία, δηλαδή.

Το Launch είναι ένα μοντέλο που ακροβατεί μεταξύ performance και trainer. Εγώ π.χ. θα το φορούσα μόνο ως προπονητικό, πολλοί όμως το χρησιμοποιούν ακόμη και σε στίβο. Το μόνο σίγουρο @dimitrisbakolias είναι πως αν σου σρέσει για καθημερινή χρήση, ακόμη κι αν σου φανεί σφιχτός ο αφρός στην αρχή, σε λίγο καιρό θα το μάθουν τα πόδια σου.
    Σε τελική ανάλυση, το δοκιμάζεις κι αν δεις πως τελικά θες κάτι πιο απορροφητικό για τα ελεύθερα, το κρατάς για τα πιο γρήγορα τρεξίματα.

Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

Το συγκεκριμένο(Brooks launch 5) το έχω φορέσει σε 200, 400, 1000, 5000, 10000 και μπορώ να πω ότι σαφώς είναι ένα παπούτσι που νιώθει καλύτερα εκτός στίβου και σε πιο αργούς ρυθμούς . Σε μεγαλύτερα τρεξίματα νομίζω ότι είναι ιδανικό, πολύ απορροφητικό και αρκετά μαλακό (πιο μαλακή αίσθηση ακόμα και από το glycerin 16 που φοράω παράλληλα). Επιπρόσθετα να τονίζω ότι είναι πολύ άνετο και σταθερό. Προσωπικά θα το είχα για το βασικό παπούτσι σε long

giorgostatsis
    Συμμετέχων

6 μαραθωνίους με το launch και την Κυριακή ξανά αυτό μετά απο 3 με kinvara (87 κιλά)

Dimitris Bakolias
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ παιδιά…το πήρα τελικά, η αλήθεια είναι πως έψαχνα ένα παπούτσι για την προπόνηση που να τα κάνει όλα…(Είμαι και επηρεασμένος από τη πελματιαια) οπότε το πολύ να πάρω άλλο ένα για τα long σε περίπτωση που χρειαστώ extra cushioning

Ant2004
    Συμμετέχων

Φοβερό σχόλιο αυτό που έγραψες @roberto4carlos , συμφωνώ απόλυτα! Φορούσα τα glycerin 15 ( η επιλογή μου ήταν καθαρά επειδή τα βρήκα σε φοβερή προσφορά…) σε long run και τα launch 4 σε long run τα ένιωθα ακόμη πιο μαλακά και άνετα.
    Βέβαια όλα αυτά μέχρι το 14-16 χιλιόμετρο. Μετά νιώθω ένα μούδιασμα, μια κούραση στις πατούσες και δεν νιώθω τίποτα, λες και ότι νεύρα υπάρχουν εκεί χαμηλά εξαφανίζονται. Ότι και να φοράω( triumph 4, glycerin 15, adidas solar glide κλπ) όλα μου φαίνονται τα ίδια.

Roberto4Carlos
    Συμμετέχων

@dimitrisbakolias και εγώ λόγω επηρεασμού από πελματιαία πήγα στην επιλογή αυτή !

Echetlos
    Συντονιστής

Το grip του Run Fast στο ταρτάν πιθανώς και να σε φρενάρει…

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 196 έως 210 (από 1,670 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.