Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 211 έως 225 (από 1,670 συνολικά)
  • Συντάκτης
    manp
    Συμμετέχων

καλημερα .μηπως γνωριζει καποιος διαφορες μεταξυ adidas solarboost και solargide ?

Nikolas
    Συμμετέχων

adidas

swimer
    Συμμετέχων

Καλημέρα Εchetlos τελικά από τις προτάσεις σου επέλεξα το pegasus 35. Νοιώθω το παπούτσι να με οδηγεί, σαφώς ελαφρύτερο, “ελεύθερο” το πόδι γύρω από τον έσω – έξω σφυρό, το πόδι δεν ακούγεται στο έδαφος και σαφώς πιό γρήγορο. Μου ταίριαξε στο πόδι μου. Ευχαριστώ και πάλι.

Elda
    Συμμετέχων

@Echetlos, kinvara 9 ή freedom 2 τωρα που εχω εκπτωτικο κωδικο 15% για τα AW18? Εχω ηδη ενα ζευγαρι Κ9 με μολις 30χλμ και τα freedom τα πρωτα με 480. Kαλως εχοντων των πραγματων θα ξεπερασω τα 1000χλμ μεχρι τη Θεσσαλονικη, οποτε σιγουρα θα χρειαστω κι ενα τριτο ζευγαρι. Εχω και τα ride 9 για τα recovery και καποια easy. Tα freedom ειναι δοκιμασμενα σε 2 μαραθωνιους και αγαπημενα. Τα Κ9 μονο μεχρι 10 εχουν φτασει. Δεν επειγομαι ν αποφασισω, εχω ενα μηνα καιρο, θα περιμενω και το black friday να μπερδευτω περισσοτερο! 😛 Αληθεια, για τα freedom 2 δε θα γραψεις review?

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@elda Θες οπωσδήποτε Saucony, ε;
    Να πάρεις κι άλλο Kinvara, όταν τα τωρινά έχουν μόνο 30Κ;
    Το full Everun στα Freedom θα σου χιλιαρίσει μάλλον άνετα αλλά σίγουρα θα θες κάτι φρέσκο για τον αγώνα. Οπότε μάλλον μείνε εκεί αφού σε έχει βολέψει.
    Τα V2 έχουν ίδια σόλα (διαφορετική εξώσολα όμως) αλλά το upper είναι αρκετά πιο structured και με πλεχτό ύφασμα. Προσωπικά, το επάνω μέρος του παλιού μου αρέσει πολύ αλλά κάποιοι το έβρισκαν κάπως minimal σε στήριξη.
    Οπότε το νέο ενισχύθηκε αρκετά. Έχει κολάρο, έχει αφρώδες και ένα πλαινό χείλος στην σόλα για να κρατάει το πέλμα καλύτερα.
    Δεν το έχω φορέσει, λογικά όμως σαν πάτημα θα είναι το ίδιο, λίγο πολύ.
    Review δε νομίζω να υπάρξει, δεν το ξαναπαίρνω. Εκτός αν βρεθεί κανείς να μου το δανείσει.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@geomaz Η αλήθεια είναι πως με ελάχιστα παπούτσια έχω ξεπεράσει τα 400χλμ, λόγω πολυγαμικότητας.
    Γεγονός είναι πως ο EVA δεν αντέχει τόσα χρόνια, ξεραίνεται, ακόμη κι αν δεν γράφει χλμ. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι αν κάθεται στο ράφι, πεθαίνει γρηγορότερα. Βέβαια, εσύ που φοράς max cushion μοντέλα, με μικρή πυκνότητα αφρού, η “πτώση” θα είναι ομαλότερη. Π.χ. τα “καθισμένα” μου Clifton 1, με 750χλμ, είναι ακόμη απορροφητικά και μάλιστα τα προτιμάω που έχουν σφίξει σε σχέση με την αρχική σπογγώδη αίσθηση.
    Βέβαια, τα νέα υλικά (TPU, PU) έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, σχεδόν διπλάσια.

BTW, μιλούσα με έναν “ειδικό” στο περίπτερο της Salomon και μου έλεγε ότι οι περισσότερες μελέτες έχουν δείξει πως ο αφρός (δεν το διευκρινήσαμε αλλά μάλλον στον EVA αναφερόταν) χάνει το ~30% των ιδιότητών του στα πρώτα 150χλμ και μετά σταθεροποιείται η πτώση του. Χάνει περίπου ένα 7-10% από εκεί και μετά, μέχρι τα 500.

Ερωτηση αναφορικα με την επιδραση του χρονου πανω στα υλικα της σολας.Θα θελα να ρωτησω εαν εχετε παρατηρησει ουσιαστικες διαφορες/μεταβολες στα παπουτσια σας με το περας 3-4 χρονων ως προς την αποδοση της σολας.Βεβαια αυτο προ υποθετει οτι δεν θα χρησιμοποιουνται σε καθημερινη βαση,ωστε να αντεξουν χιλιομετρικα ως τοτε.Θα με ενδιεφεραν σχετικα σχολια.Ειδικα ο guru,με τα τοσα παπουτσια στις ντουλαπες,ε…ολο και καποια θα χουν μεινει ….δεν ειναι και σαρανταποδαρουσα,ωστε να τα προλαβαινει ολα.Νικο και λοιποι τι λετε,κατα ποσο εχετε παρατηρησει οτι το περασμα 3-4-5 χρονων αλλοιωνει την συμπεριφορα προς το χειροτερο την αποδοση των παπουτσιων; Ευχαριστω!

Elda
    Συμμετέχων

Ναι, για τον αγωνα το σκεφτομαι βασικα κι επειδη τωρα τα βρισκω σε καλη τιμη, με τον κωδικο βγαινουν στα 65 τα Κ9 και στα 75 τα freedom 2. Μεχρι τον Απριλιο και τα 2 που φοραω τωρα θα χουν ξεπερασει τα 600-700 χλμ γι αυτο θα θελα ενα ακομη, αυτο που θα φορεσω στον αγωνα. Το κακο καθε φορα ειναι οτι οταν υπαρχουν ευκαιριες και κωδικοι κλπ δεν εχω αμεση αναγκη παπουτσιων ενω οταν την εχω δε βρισκω τιποτα οικονομικο.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Ε πάρε τα Freedom, ain’t broke, don’t fix it.

Elda
    Συμμετέχων

Εκει τεινω κι εγω απο reviews που διαβασα.

Χρήστος Ιωαννίδης
    Συμμετέχων

https://photos.app.goo.gl/kzrWP8hjcvA95JNh7 παπούτσι κουμπάρου.
    Περίπου 300-400 χλμ.
    Τι παίχτηκε; Τι πάτημα έχει; Χρειάζεται άλλου τυπου παπούτσι, πχ stability;
    Υπάρχει αστοχία υλικού στο συγκεκριμένο;

Sotiris Diamantopoulos
    Συμμετέχων

@sirchrisgr ouch! Πού τα έτρεξε αυτά τα 300-400χλμ; Σχετικά με το πάτημα, αν η μικρή σχετικά φθορά στο πίσω μέρος δεν οφείλεται μόνο στο πιο σκληρό λάστιχο εκεί, θα μπορούσα να εικάσω ότι ο κουμπάρος δεν είναι heel striker. Με μπερδεύει και το forefoot, όπου δεν βλέπω την κλασική φθορά μπροστά λόγω του toe off, αλλά κι αυτό μπορεί να οφείλεται και πάλι στο σκληρότερο λάστιχο. Γενικά όμως η φθορά του παπουτσιού δεν είναι καλός δείκτης του πατήματος, εκτός ίσως από πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις/παθογένειες. Πιο πολύ βολεύει να τον βιντεοσκοπήσεις σε slow motion. Αν καταστρέφει τα παπούτσια του με τέτοιο ρυθμό πάντως, θα μπορούσε να δει κάποια που έχουν πιο ανθεκτική σόλα, όπως τα Liberty και Freedom της Saucony (καμία σχέση το outsole με αυτό της φωτογραφίας) και διάφορα μοντέλα της adidas με continental λάστιχο.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@sirchrisgr Όντως, πολύ splatter!
    Κοίτα, στο R9 ήταν όντως μαλακό το λάστιχο μπροστά αλλά και πάλι…
    Θα μπορούσε να είναι από δρομέα που προσγειώνεται μπροστά και σέρνει και πολύ το πόδι του.
    Δεν ξέρω, τι να πω…

naftony
    Συμμετέχων

Μετά τη συμμετοχή μου στο θηρίο (ΑΜΑ), θα αυτοεπιβραβευθώ με αγορά παπουτσιού. Θα πάρω κάτι για τις γρήγορες προπονήσεις καθόσον για τα μεγάλα έχω το pegasus 35, το οποίο παρεμπιπτόντως με πήγε μια χαρά στον ΑΜΑ. Μέχρι τώρα τα γρήγορα τα έκανα με το NB Zante που με βόλεψε, αλλά θέλω μια αλλαγή. Έχετε να μου προτείνετε κάτι παρόμοιο ή και καλύτερο; Η άποψη του Νίκου φυσικά απαραίτητη (ύψος 1.81 77κιλ.)

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@tonykyr Αν θες να παραμείνεις στη ΝΒ, μπορείς να δεις το 890 ή το Sonic.
    Πιο σφιχτό και σβέλτο πάτημα.

naftony
    Συμμετέχων

@echetlos δεν είναι απαραίτητο να μείνω στη NB. Αν μπορούσες κάτι σε άλλη μάρκα….

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 211 έως 225 (από 1,670 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.