Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 226 έως 240 (από 1,670 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Εγώ θα πρότεινα το Elite, το Kinvara ή και το Skechers Gorun 6. To τρίτο με μια επιφύλαξη για το πώς κρατάει το upper σε στίβο. Ας μας πει ο @big-blue.
    To Boston είναι κορυφαίο, ίσως όμως σου πέσει λίγο σκληρό.
    Αντίστοιχο cushioning με το Zante αλλά λίγο πιο responsive μπροστά, είναι το Launch.
    Τέλος, χωρίς να το έχω δοκιμάσει αλλά κρίνοντας από το Salomon RA, πολύ καλό πρέπει να είναι και το RA Pro.

big-blue
    Συμμετέχων

Νίκο όταν λες ”πιο responsive μπροστά”, εννοείς καλύτερο bounce;
    Σχετικά με το Gorun6, το παπούτσι οργώνννει.
    Στο στίβο έκανα αρκετά χλμ στο 4:10, και κάτω, χωρίς κανένα πρόβλημα απ’ το upper, μια χαρά κρατάει.
    Αν μου έλεγες να διαλέξω όμως για διαλειμματικές, θα διάλεγα το elite (το 9 έχω). Είναι πιο καθαρόαιμο, σίγουρα βέβαια πιο σκληρό. Έχει και το θέμα στη φτέρνα με το σκληρό κολάρο που με έχει τόσο ταλαιπωρήσει, ίσως μόνο εμένα…
    Πάντως το Gorun6 προχτές στον ΑΜΑ με πήγε σούπερ, πολύ ελαφρύ στις ανηφόρες όπως έλεγε ο Νίκος, πολύ βελούδινη απορρόφηση στις κατηφόρες και στα χλμ μετά το 32…

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Ηλία, εννοώ περισσότερη αίσθηση του εδάφους και πιο γρήγορο σήκωμα. Πιο άμεσο.

naftony
    Συμμετέχων

Η προετοιμασία φέτος όσο αφορά τα ελεύθερα και μεγάλα βγήκε με τα gorun 7. Παπούτσι που σε πάει μακριά με άνεση και ασφάλεια και πολύ καλό στο tempo. Στο στίβο για διαλειμματικές δεν είχε σε μένα πολύ καλό κράτημα , για αυτές είχα τα zante. Για το elite με προβληματίζει ο Ηλίας για τις φουσκάλες, γιατί το έχω ακούσει και από άλλους. Το kinvara έχει διαφορά από το 8 στο 9 γιατί το 8 το βρίσκω σε καλή τιμή; Θα δοκιμάσω και το lounce

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@tonykyr Ο Ηλίας έβγαζε φουσκάλες μετά το 20ο χλμ, όχι σε κομμάτια.
    Το Kinvara 9 είναι ελαφρώς πιο σφιχτό και σταθερό στο πάτημα από το Κ8. Μια χαρά θα είσαι και με το 8, πάντως.

big-blue
    Συμμετέχων

Πριν ένα μήνα το δοκίμασα σε 2,5ωρο και ήταν κομπλέ. Μάλλον ήθελε στρώσιμο:)

sifounas
    Συμμετέχων

Καλησπέρα παιδιά!
    Έχοντας ήδη έτοιμο το πλάνο για τον επόμενο μου μαραθώνιο (Θεσσαλονίκη) και γνωρίζοντας ότι θα καλύψω αρκετά χιλιόμετρα προπόνησης ξανά (+1000), θα ήθελα να με βοηθήσετε στο εξής:
    Ποιό οικονομικό ζευγάρι παπούτσια (<70 E) θα μπορούσε να καλύψει τα junk miles μου στα μικρά easy, ώστε να μην φορτώσω με πολλά χιλιόμετρα τα pegasus μου και τα epic react;
    Ευχαριστώ!

Vicky
    Συμμετέχων

sifounas, θα μπορούσες να δεις το New Balance Zante 4…Μπες λίγο στο sportsshoes, χτες μου ήρθε mail έχει κάποια χρώματα με έκπτωση 50%….στα 54 ευρώ..
    Έχω φορέσει το Zante 1 και 2 ήμουν πολύ ευχαριστημένη…
    Από Pegasus έχω φορέσει τα 32, 33, 34 και τώρα πήρα τα 35…

sifounas
    Συμμετέχων

Ευχαριστώ πολύ Vicky! Θα ρίξω μια ματιά μπας και πετύχω το νούμερό μου.
    Τα NB σε σχέση με τα NIKE πως πάνε στα νούμερα; (Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ το zante). Στα pegasus φοράω 46. Το ίδιο είναι;

Yiannis
    Συμμετέχων

ΑΝ πας σε zante v4, οπωσδήποτε μισό νούμερο πάνω απ αυτο που φοράς στα running παπούτσια σου.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@asimos Για ρίξε μια ματιά στο Legend React, αφού φοράς το Epic. Βγαίνει και αρκετά χαμηλά σε τιμή.

sifounas
    Συμμετέχων

Ωραία! Έχω ήδη 2 πολύ καλές επιλογές στην ίδια πάνω κάτω τιμή (το πόδι βατραχοπέδιλο που έχω δεν σηκώνει 50% έκπτωση στο sportsshoes 😛 ).
    Το zante αληθεύει ότι γλυστράει στα βρεγμένα; Καλή η ξηρασία, αλλά μην το παρκάρω ξαφνικά αν αρχίσουν οι μπόρες…
    Σας ευχαριστώ για την βοήθεια!

big-blue
    Συμμετέχων

Εγώ το δοκίμασα το Ζάντε 4, είχα και το Ζάντε 1, ακριβώς το ίδιο νούμερο θέλω. Και έχω φαρδύ πόδι.
    Ακριβώς το ίδιο με το Pegasus 34 αλλά και παλιότερα ΝΒ (Boracay)

naftony
    Συμμετέχων

Έχω πάρει 3 ζευγάρια zante (v1, 2 και 3). Ενώ σε όλα τα αθλητικά φοράω 44, στα zante ήθελα 44 1/3 που δεν υπάρχει, άρα 44.5

sotos-marathon
    Συμμετέχων

Καλημερα και απο εμενα! οταν τον Απριλη ρωτησα τον Νικο @Echetlos να μμου προτεινει ενα καλο παπουτσι για αργα τρεξιματα για διαλειμματικες αλλα ακομα και για lr μου ειπε οτι μια πολυ καλη επιλογη ηταν τοτε τα brooks ghost 10 αλλα και τα nike epic react flyknit ακομα καλυτερη ! Αγορασα τα brooks τελικα οπου πραγματικα ειναι πολυ καλο παπουτσι αλλα μου ειχε μπει στο μυαλο να δοκιμασω και το nike αν και ήμουν επιφυλακτικός πολύ με τα nike μεχρι εκεινη την στιγμη! Το δοκιμασα λοιπον και μολις το φορεσα καταλαβα οτι το παπουτσι ειναι κομμένο και ραμμένο για μενα! ολη την προετοιμασια για τον Αυθεντικο την εβγαλα μ αυτα! Τι διαλειμματικες LR ελευθερα τα παντα ολα!!! ετσι αγορασα και ενα δευτερο για την καθημερινότητα λογω της δουλειας μου οπου εχω αρκετες ωρες ορθοστασιας! Με λιγα λογια το παπουτσι ειναι θεικο δεν το περιμενα τοοοοσο καλο Νικολα! Σ ευχαριστω για την βοηθεια σου !!!

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 226 έως 240 (από 1,670 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.