- Αυτό το θέμα έχει 1,669 απαντήσεις, 139 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη πριν από τον χρήστη nikos_splash.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
28 Φεβρουαρίου 2019 στις 13:49 #105146BlackdogΣυμμετέχων
Καλησπέρα, έχω launch 5 για τα γρήγορα θεωρείτε τα Freedom iso Οκ για τα long; πιο πολύ με βάζει σε σκέψεις η αλλαγή του drop.
28 Φεβρουαρίου 2019 στις 13:58 #105148Χρήστος ΙωαννίδηςΣυμμετέχων28 Φεβρουαρίου 2019 στις 14:28 #105150PanDexΣυμμετέχων@echetlos 4αρι drop και skechers; Μήπως μεγάλη αλλαγή; Αρα ξεχνώ ζαντε… Αναμένω τι θα γίνει με elite, ρίχνωντας κλεφτές ματιές σε Βοστώνη μεριά…
28 Φεβρουαρίου 2019 στις 14:33 #105152BlackdogΣυμμετέχων@ΧρήστοςΙωαννίδης ευχαριστώ δεν ήξερα ότι υπήρχε review! Η αλήθεια είναι με τα χαρακτηριστικά του το είχα για πιο σβέλτο παπούτσι. Εννοείς κάτι άλλο συγκεκριμένο έπρεπε να με προβληματίζει; φαντάσου σαν εναλλακτική σκεφτόμουν τα ghost (μιας και τα Brooks μου έχουν κάτσει) αλλά δεν μου φαίνονται παραπλήσια παπούτσια..
28 Φεβρουαρίου 2019 στις 14:41 #105154Χρήστος ΙωαννίδηςΣυμμετέχων@Blackdog λέω ναι στα 4mm. Αλλά σου στέλνω μια παράγραφο που λέει το πιο σημαντικό που λέει ο @echtelos
“Το μοναδικό μειονέκτημα που θα μπορούσα ίσως να αναφέρω, είναι το βάρος του Everun. Στα 255 γραμμάρια, το παπούτσι θεωρείται σαφώς ελαφρύ. Επειδή όμως η κατασκευή στο επάνω μέρος είναι σχετικά minimal, έχεις την αίσθηση ότι όλο το βάρος επικεντρώνεται κάτω από το πέλμα σου, σα να υπάρχει μια ανισορροπία, μία περίεργη κατανομή του”
Φαντάσου καθ υπερβολή, αισθηση σαν σαγιονάρα. Που σηκώνεις τη φτέρνα και μετά από λίγο έρχεται η σόλα ξανά στη φτέρνα.Freedom το έβγαλε η saucony γιατί δεν παρέχει στήριξη. Άρα για long run σε κάποιον που κάνει πάνω από 3 ώρες μαραθώνιο πχ θα είναι λίγο κουραστικό ίσως. (Έχω κάνει μαραθώνιο με τα συγκεκριμένα).
28 Φεβρουαρίου 2019 στις 17:06 #105162BlackdogΣυμμετέχων@ΧρήστοςΙωαννίδης πολύ σημαντικό αυτό για την στήριξη που μου λες! Άρα μάλλον θα προσανατολιστω σε ride η ghost. Από τοreview πάντως δεν φαίνεται τα Freedom να είναι στη ίδια κατηγορία με τα Launch..
28 Φεβρουαρίου 2019 στις 17:16 #105166Χρήστος ΙωαννίδηςΣυμμετέχωνΝαι δίκιο έχεις.
Ιδιαίτερο παπούτσι το freedom.
Χαρακτηριστικά για long run αλλά! με μικρό drop και free το πόδι μέσα στο παπούτσι.
Έχει haters και lovers.28 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:11 #105170Nikos PilikasΣυντονιστής@panosdimi Το 4άρι drop μπορεί να σου κάνει, μπορεί και όχι. Αργά ή γρήγορα, θα δοκιμάσεις κι ένα τέτοιο παπούτσι στην καριέρα σου.
Το ότι είναι Skechers, πλέον πρέπει όλοι να το αντιμετωπίζουμε ως κάτι θετικό, πίστεψέ με…Το Boston θα σ’ το πρότεινα ασυζητητί, απλά είναι διαφορετικό παπούτσι από το αγαπημένο σου Elite. Πιο στενή εφαρμογή συν το ότι εκεί στο forefoot, όπου το Nike έχει και ψωμί και pop, το Adidas είναι πιο “ξερό” και θέλει περισσότερη δουλειά από το πόδι. Βέβαια, είναι νυστέρι.
To Zante 4 το βρίσκεις γενικώς αρκετά φθηνά, οπότε και να μην είναι αυτό που ψάχνεις, δεν πάει χαμένο.
28 Φεβρουαρίου 2019 στις 18:23 #105172Nikos PilikasΣυντονιστής@blackdog To Freedom είναι ένα trainer που λόγω του rebound της σόλας, μπορεί να δουλέψει άνετα και σε up-tempo ρυθμούς.
Το παράδειγμα που έφερε ο @sirchrisgr με τις σαγιονάρες, περιγράφει ωραία τη bottom heavy αίσθησή του.
Εννοείται πως είναι διαφορετικό από το Launch, έχει και περισσότερο και πιο “ποιοτικό” cushioning. Πολύ μεγαλύτερο bounce, ενιαία αίσθηση από εμπρός μέχρι πίσω, ο αφρός δεν κάθεται και επιπλέον, βγάζει πολλά περισσότερα χλμ.
Έχω κάνει πολλά χλμ με το Freedom και το unstructured επάνω μέρος του μου αρέσει και μου ταιριάζει. Μπορώ όμως να καταλάβω πως αρκετοί θα προτιμούσαν περισσότερη δομή, κυρίως στο κολάρο.
Τα ίδια χαρακτηριστικά σόλας αλλά με πιο παραδοσιακό upper, θα τα βρεις στο Liberty.
Όσον αφορά το χαμηλό του drop, δυστυχώς είναι trial & error διδικασία.2 Μαρτίου 2019 στις 15:39 #105208PanosΣυμμετέχωνΧαιρετώ την παρέα.
Θέλω μια βοήθεια.
Σκέφτομαι να πάρω τα Nike Odyssey react ή τα Nike epic React.
Τώρα τρέχω με τα Nike winfloo 4 και πριν έτρεχα με Pegasus 33.
Φοράω νούμερο 46 στα Nike θα είμαι οκ με το ίδιο νούμερο στα react;
Επίσης πήρα τα Asics cumulus 19 σε 46 και τα έδωσα άμεσα γιατί μου ήταν πολύ σφιχτά μπροστά και με πονούσαν στην καμάρα.
Τρέχω 5-10 χλμ είμαι 1.85 και γύρω στα 100 κιλά με χονδροπάθεια στα γόνατα και θέματάκι στη μέση. Έχω τρέξει και Ημιμαραθώνιο και σκέφτομαι να το δοκιμάσω ξανά.
Κάθε συμβουλή δεκτή.2 Μαρτίου 2019 στις 17:49 #105210Nikos PilikasΣυντονιστής@tiniakos Γεια σου Πάνο και καλωσήρθες.
Προσωπικά προτιμώ τα Epic από τα Odyssey. Υπάρχουν και τα σχετικά reviews, εδώ κι εδώ.
Το κανονικό σου νούμερο παίρνεις αλλά:
α) τa Epic έχουν κάπως ιδιαίτερη εφαρμογή. Το ύφασμα είναι σαν κάλτσα κι επειδή η ρύθμιση από τα κορδόνια είναι ελάχιστη, ή σου κάθεται τέλεια ή δεν σου κάθεται. Οπότε θέλει δοκιμή.
β) το Odyssey είναι σχετικά στενό μπροστά.2 Μαρτίου 2019 στις 18:03 #105212PanosΣυμμετέχωνΣε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
Έχω λίγο μεγάλο κουντεπιέ οπότε ίσως τα Odyssey να είναι πιο safe επιλογή.
Από τα Pegasus είναι πιο μαλακά;2 Μαρτίου 2019 στις 18:07 #105214Nikos PilikasΣυντονιστήςΝαι, από τα 33 είναι πιο μαλακά.
Αν ψάχνεις ευρύχωρο upper πάντως, δες το Ghost 11.3 Μαρτίου 2019 στις 14:14 #105230BlackdogΣυμμετέχων@echetlos ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Μηπως ως κάτοχος Launch 5 να κοιτάξω για τις πιο αργές προπονήσεις ένα Ride 10/iso ή το Ghost? μου φαίνονται πιο ασφαλής επιλογές. Βέβαια με τα review και εκεί μπερδεύτικα γιατί το ride μου φαίνεται πιο κοντά στο launch από το gost.
3 Μαρτίου 2019 στις 14:38 #105234Nikos PilikasΣυντονιστής@blackdog Το Ride 10 είναι όντως πιο κοντά στο Launch, το ISO όμως όχι. Είναι αρκετά πιο παραδοσιακό trainer.
Με Ride ISO/Ghost 11 και Launch έχεις ένα “ασφαλές” rotation, χωρίς εκπλήξεις.
Απ’ την άλλη, αν δεν δοκιμάσεις, δεν θα μάθεις ποτέ αν υπάρχει κάτι εκεί έξω που σου ταιριάζει ίσως καλύτερα. -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.