Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 511 έως 525 (από 1,670 συνολικά)
  • Συντάκτης
    aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

Καλησπέρα στο Team.
    Θα ήθελα μια πρόταση για το επόμενο προπονητικό παπούτσι.
    Αυτά που έχω ειναι τα Pegasus Turbo και έφτασαν 1150km
    Θα προτιμούσα κάτι ελαφρύ (<250gr), γρήγορο, και χωρίς πολύ χαμηλό drop (είχα θέμα με τον αχίλλειο και δεν θέλω να τον προκαλέσω σε προπονήσεις) που να είναι κοντά σε αίσθηση με τα Turbo.
    Διαφορετικά, ή πάω πάλι σε Turbo ή ZF ΙΙ Flyknit (δεν ειναι προπονητικά, αλλά τα ZF I τα είχα σαν προπονητικά)

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@aristidi Bonjour, Αριστείδη.
    Στην κατηγορία του Turbo δεν θα βρεις κάτι αντίστοιχο. Τέτοιο cushioning και rebound σε τόσο χαμηλό βάρος, δεν υπάρχει. Τα προπονητικά με πολυουρεθάνη είναι βαριά. Θα σου πρότεινα κάποια Skechers αλλά το drop είναι 4-6mm.
    Απ’ την άλλη, αφού βολεύτηκες ως trainer το ZF1, σίγουρα θα σε βολέψει πολύ περισσότερο το ZFF. Βέβαια, το Flyknit δεν είναι τόσο σταθερό.
    Ανάμεσα σε Turbo και ZF, κάθεται το Epic.

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@echetlos ευχαριστώ Νίκο!
    Το Epic ειναι αυτό έτσι?
    http://31958001149.blog.com.gr/reviews/nike-epic-react-flyknit/
    απότι έιδα έχουν βγάλει και 2ή έκδοση.
    Μάλλον για εκεί με βλέπω

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Ναι, Αριστείδη.
    Το V2 έχει την ίδια ακριβώς σόλα, αν και κάποιοι έχουν την αίσθηση ότι είναι μια ιδέα πιο μαλακή.
    Το upper είναι ελαφρώς πιο άνετο στη μέση.

Izz
    Συμμετέχων

Μόλις γύρισα από δοκιμή με τα fly flyknit έτρεξα 2 χλμ σε ρυθμό 6-7λ/χλμ σε δρόμο και μετά 5 χλμ σε ταρτάν στο 5λ/χλμ λοιπόν τα παπούτσια είναι φοβερά παντού ένιωθα σαν να τα φοράω από πάντα επίσης μου φάνηκαν πιο άνετα και μαλακά από τα turbo αλλά και πολύ ανώτερα σε σχέση με τα nimbus 19 που είχα είναι η μέρα με τη νύχτα το Σάββατο θα τα δοκιμάσω και σε ένα 15αρι στο δρόμο με ρυθμό αγώνα αλλά πλέον έχω ενθουσιαστεί τόσο που τα σκέφτομαι για τον μέγα Αλέξανδρο….

Izz
    Συμμετέχων

Παρεμπιπτόντως το μαύρο λάστιχο που έχει μπροστά στη σόλα γλιστράει αρκετά..

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@izdranis Καλορίζικα! Εξαιρετικά παπούτσια.
    Πιο μαλακά από τα Turbo δεν είναι σε καμμία περίπτωση, είναι όμως πολύ πιο φιλικά από τα ZF1.
    Αυτό περί σύγκρισης με τα Nimbus, κάνω πως δεν το διάβασα… 😛
    Μόλις τριφτεί λίγο το λάστιχο, θα κρατάει πολύ καλύτερα.

Izz
    Συμμετέχων

Τι να πω έτσι μου φάνηκαν και είμαι 72 κιλά όχι και πολλά αλλά μου φάνηκε μαλακότερο σε σπρώχνει πάντως για πιο γρήγορα φαντάζομαι πως θα είναι το vaporfly έως 4.00 που έριξα το ρυθμό για δοκιμή μου φάνηκε σταθερό πάντως στο ταρτάν σαν να μην φοράς παπούτσια τόσο άνετο στα πολλά χλμ δεν ξέρω πως θα είναι

big-blue
    Συμμετέχων

Για να κάνω τόση ώρα scroll down ώστε να βρω το συγκεκριμένο θέμα, σημαίνει πολλά:)
    Ερωτώ: μήπως ένα παπούτσι τύπου Nike free θα ήταν ωραίο για Μαραθώνιο, για εμάς που θέλουμε άνεση και να κουνάμε τα δάκτυλά μας ενώ κοπανιόμαστε;
    Νομίζω πως σε αγώνα χωρίς στροφές, λογικά το λιγότερο κράτημα στα πλαϊνά δε θα προβληματίζει.
    Τέλος, πιστεύω πως αυτό θα βοηθούσε αυτούς που ”μαγκώνουν” τα πόδια τους, απ’ τον ίδιο ρυθμό και το νιώθουν σαν κράμπες

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@big-blue Βασικά σημαίνει ότι ο κόσμος ασχολείται με σημαντικότερα πράγματα από τα παπούτσια!

Απαίδευτα πόδια θα κουραστούν με τα Free, ενδεχομένως. Είναι πάρα πολύ εύκαμπτα, κυρίως στρεπτικά, και θα δουλέψουν ΟΛΟΙ οι ιστοί και τα κοκκαλάκια που έχει το πόδι.

thesalos
    Συμμετέχων

bondi 6 λοιπον .. απο το bike 24 . ολα μαζι 87 ευρ. οπαδος του μαλακου πατηματος,για να δουμε τι θα δουμε ?? hoka ειναι ποτε δεν ξερεις.

Kostas Roussakis
    Συμμετέχων

Εχω μια σκεψη , Saucony Triumph 4 και guide iso , και τα δυο μαζι 117ευρω για να μου βγαλουν την προετοιμασια .Τι λετε; αξιζουν ; Τα Vomero καλα μεν αλλα κατι με χαλαει …ασε δε που δεν θα φτασουν

Ant2004
    Συμμετέχων

Το triumph 4 στο συστήνω ανεπιφύλακτα. Το έχω 1200 km και ακόμη έχει γλυκό και ξεκούραστο πάτημα. Να σκεφτείς ότι το φόρεσα σε αρκετούς ημιμαραθώνιους με χρόνους στο 1.30. Μετά το τρίτο τέταρτο χιλιόμετρο που ζεσταθώ και κατέβω στο 4:20-4:30 έχει ένα γλυκό πάτημα απίστευτο.
    Αγαπημένο παπούτσι που το προτιμώ ανάμεσα σε δέκα διαφορετικά ζευγάρια που εναλλάσσω. Για το άλλο δεν έχω άποψη.

tormix78
    Συμμετέχων

Το Guide είναι μοντέλο με ελαφριά υποστήριξη σε αντίθεση με το triumph που είναι ουδέτερο. Σε κάθε περίπτωση που τα βρήκες τόσο φθηνά ρε φίλε? Για πλάκα σου βγάζουν 2400 χλμ συνολικά.

Kostas Roussakis
    Συμμετέχων

Sportshoes Eιμαι μεταξυ αυτων, και ενος Μιζουνο wave rider 22 ,αλλα ισως το παρω αργοτερα γιατι στενευουν τα ορια επικυνδηνα τωρα

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 511 έως 525 (από 1,670 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.