Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 571 έως 585 (από 1,670 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@geomaz Αν ήσουν γυναίκα, δεν τολμώ να σκεφτώ πόσουν πόντους τακούνι θα φορούσες!

Δεν είναι απλό να σχεδιάσεις τέτοιες σόλες, έχεις πολλά να λάβεις υπ’ όψιν.
    Για παράδειγμα, ο ZoomX (και ο Hyper Burst) έχουν πολύ χαμηλό βάρος και επιτρέπουν μεγαλα ύψη. Με τους υπολοίπους τι θα γίνει;
    Δες το Carbon X, βγήκε αρκετά βαρύ για αγωνιστικό.
    Είναι τυχαίο που οι άλλοι ακόμη πειραματίζονται με τα πρωτότυπα;

geomaz
    Συμμετέχων

@geomaz Αν ήσουν γυναίκα, δεν τολμώ να σκεφτώ πόσουν πόντους τακούνι θα φορούσες!

Απα-πα, μην λες τέτοια και είναι περίεργες οι εποχές,θα μας παρεξηγήσουν,χαχχ!!

Παντως και το carbon X, εμενα μου εχει μπει στο ματι για 245 γρ στο 43, εαν βγει τελικα εκει, δεν ειναι καθολου ασχημα για προπονητικο παπουτσι με τοση σολα θηριο απο κατω (ειναι αντιστοιχου παχους με του vanquish!!-με αρκετα πιο φαρδυ το πελμα ειδικα στο τακουνι). Αν σκεφτουμε οτι ο αλλος ετρεξε για 80χλμ με μεσο pace 3 35….για μενα τον κοινο θνητο πιστευω οτι θα με υπερκαλυπτει ακομα και για αγωνιστικο (αληθεια ποσοι μπορουν να κρατησουν τετοια ταχυτητα και για ποσο σε ενα μαραθωνιο, απο τους ερασιτενες δρομεις;!).

Η skechersπου διαθετει τον -ελαφρυ-αφρο, θα πρεπει κατα την γνωμη μου να ριξει στην αγορα ενα αντι -vaporfly (με το αναλογο stack high), αφου ειναι εμφανες οτι η nike εχει ξεπατωθει να πουλαει στο συγκεκριμενο παπουτσι και οχι μονο.

Μια απορια, η ανθρακονηματινη πλακα στα nike, ειναι πολυ λεπτη σε παχος καπου στο 1 χιλ αποτι μπορω να υπολογισω σε βιντεο που ειδα καποιος που εκανε φετες το παπουτσι με ενα μαχαιρι και την εβγαλε απο την σολα.

Στο παπουτσι της skechers, πως και φαινεται ενα τετοιο προφιλ του ανθρακονηματος; Θελω να πω, πως ειναι δυνατον να εχει ενα τετοιο παχος στο υψος,οπως φαινεται στο προφιλ; Τι παχος εχει 4-5χιλ; Κατι τετοιο θα την εκανε τελειως ακαμπτη για την φυση του υλικου, Τι παιζει-ειναι διακοσμητικο το φιλετο στο πλαι;

Αποτι φαινεται παντως εισερχομαστε στην εποχη των ανθρακονηματινων πλακων στα αθλητικα παπουτσια,αφου μια-μια η εταιριες παρουσιαζουν η καθε μια τις δικες της εκδοχες (τωρα και η New Balance αποτι ειδα).

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@geomaz Δεν είναι η πλάκα όσο παχιά δείχνει ο χρωματισμός, μην σε μπερδεύει.
    Το περίεργο είναι πως, αν δεν κάνω λάθος, είναι μόνο μπροστά, δεν φτάνει μέχρι πίσω.

Το 5280 της ΝΒ είναι εντελώς άλλο πράγμα, φτιαγμένο για μίλι σε δρόμο (5280ft). Μάλλον όμως ετοιμάζει κι αυτή distance racer με cp.
    To ίδιο κι η Saucony κι η Brooks, έχουμε δει κι αυτών πρωτότυπα.
    Το θέμα με όλα αυτά είναι άλλο όμως… Στο εργαστήριο φάνηκε ότι το συντριπτικό ποσοστό της ενέργειας που επιστρέφεται στο 4%, προέρχεται από τον αφρό και όχι από την πλάκα. Οπότε μάλλον δεν αρκεί απλά να βάλεις ένα έλασμα ανάμεσα στο υλικό.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής
    Giorgos sp
    Συμμετέχων

Δυνατό site …έμπιστο ;;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Το αμερικάνικο RW είναι ίσως το κορυφαίο δρομικό e-shop.

ΜΑΝΩΛΗΣ
    Συμμετέχων

Epic react 2 ή pegasus turbo ;
    Η χρήση θα είναι τρέξιμο σε άσφαλτο αλλά και περπάτημα στο χώρο της δουλειάς (ξενοδοχείο). Η σκέψη είναι να πάρω ένα παπούτσι σε μαύρο χρώμα που να τα συνδυάζει όλα :p

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

Turbo, αν θες πολύ μαλακό (squishy) και ξεκούραστο πάτημα.
    Epic, αν θες εφαρμογή γάντι και λίγο πιο σβέλτη σόλα.

Giorgos sp
    Συμμετέχων

Τελικά μετά από αρκετή μελέτη κατέληξα στο Pegasus turbo..ελπίζω βέβαια να πέσειλιγο η τιμή

ΜΑΝΩΛΗΣ
    Συμμετέχων

Echetlos@ ευχαριστώ για την απάντηση. Πριν λίγο πετάχτηκα στο cosmos και τα είχε και τα δύο. Το turbo δεν με τρέλανε, σου άφηνει την αίσθηση σφιχτό χωρίς να σε πληγώνει φυσικά. Το react πιο άνετο στα πλάγια, απλά θέλει να πας σε μισό με ένα νούμερο μεγαλύτερο για να αισθανθείς οκ. Δε ξέρω αν ανοίγει στη πορεία και σου είναι μπόλικο μετά, ας με διαφωτίσει κάποιος που το έχει αν ξεχειλώνει μετά από κάποιο διάστημα.
    Στη δουλειά πιστεύω δε θα έχω πρόβλημα, δηλαδή φαίνεται σοβαρό (το react).
    Στο τρέξιμο δεν ξέρω τι θα λέει σε σύγκριση με το skechers ride 7 που έχω. Η τιμή του (150€) είναι το μόνο που με κάνει να το σκέφτομαι

petransfhp
    Συμμετέχων

Θα ήθελα να ρωτήσω σε σχέση με τα Turbo που έχω τι νούμερο να παρω Vaporfly;

Αν τα βρω με έκπτωση – 30% να τα χτυπήσω ή να περιμένω τα next4%;

Θέλω ενα boost 42”😜 το έχουμε;

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@nikman Η αλήθεια είναι πως το Turbo σε μαύρο χρώμα πρέπει να είναι πιο ρηχό και στενό μπροστά, σε σχέση με τα άλλα χρώματα.
    Μάλλον έχει να κάνει με το εργοστάσιο κατασκευής. Συμβαίνει σε αρκετά παπούτσια.
    Το Epic ανοίγει μετά από λίγο, δεν θεωρώ ότι πρέπει κάποιος να ανέβει νούμερο.
    Σαν πάτημα, το GRR7 είναι περίπου στη μέση των δύο.

Dimitris Voutyras
    Συμμετέχων

@nikman πήρα το react 2 στο νουμερο που φοράω τα περισσότερα ΝΙΚΕ. Οταν το δοκίμαζα στο μαγαζί ειχα τις αμφιβολίες μου βέβαια στο αν θα έπρεπε να ανέβω μισο-ενα νούμερο γιατί το ένιωθα σφιχτό. Την επόμενη μέρα το φόρεσα στη δουλειά με σχετικά παχιά κάλτσα (επίτηδες) και με στένευε αρκετά, τόσο ώστε να σκέφτομαι οτι έκανα πατάτα και δεν ανέβηκα σε μέγεθος. Τελικά μετά απο 2,3 φορές που το έβαλα στη δουλειά το flyknit άνοιξε λιγάκι και όταν άρχισα να το φοράω για τρέξιμο με λεπτή τρεξιματική κάλτσα το παπούτσι ήταν ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι. Επιπλέον, επειδή τα κορδόνια στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι διακοσμητικά και δεν μπορούν να σφίξουν το πόδι, είναι σημαντικό να μην είναι το παπούτσι μεγαλύτερο για να μην “κολυμπάει” μεσα στο flyknit. Ελπίζω να βοήθησα!

ΜΑΝΩΛΗΣ
    Συμμετέχων

@dimitrisvoutyras Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το νούμερο στα Nike που αγοράζεις είναι ένα πάνω από τα μη αθλητικά παπούτσια σου ή κάτι άλλο;
    Στο τρέξιμο σε έχει βολέψει το epic;

Dimitris Voutyras
    Συμμετέχων

@nikman ναι, τα περισσότερα “πολιτικά” παπούτσια που αγοράζω είναι ενα νούμερο κάτω απο τα αθλητικά μου.
    Σχετικά με το epic, με το συγκεκριμένο παπούτσι εχω κάνει απο cruise intervals μέχρι 30αρι longrun και είμαι πολύ ικανοποιημένος καθώς είναι πανάλαφρο, έχει αποροφιτικότητα, rebound και σταθερό πάτημα. Επιπλέον είναι όμορφο και μπορώ να το φορέσω και στην καθημερινότητα μου, κάτι που δεν ισχύει για τα peg turbo τα οποία τα φυλάω κυρίως για αγώνες..

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 571 έως 585 (από 1,670 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.