Αρχική / Θέματα / Δρομικά θέματα / Παπούτσια / Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Σκόρπιες σκέψεις περί παπουτσιών – 2

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 736 έως 750 (από 1,670 συνολικά)
  • Συντάκτης
    stressbuster
    Συμμετέχων

Κωστα στα ποδια μου εχουνε καθισει πολύ καλα.Μου αρεσει η εφαρμογή τους, είναι ελαφρια και εχουν μαλακο πατημα(όχι όμως τεμπελικο ποιο πολύ springy αν καταλαβες και rebound αν το λεω σωστα τοσο οσο.Ημουν ετοιμος να παρω και δευτερο ζευγαρι για τον Μαραθωνιο αλλα επελεξα τα turbo για αλλαγη μιας και εχω διαβασει τα καλυτερα εως τωρα και επαυξάνω και εγω.
    Δεν είναι το ποιο σταθερο παπουτσι, ειδικα σε στροφες σε γρηγορους ρυθμους όμως μετα από λιγη ωρα που τρεχω ξεχναω ότι τα φοραω.Η αισθηση της εφαρμογης στυλ καλτσας είναι τελεια.
    Πηρα μισο νουμερο μεγαλυτερο όχι τοσο για το μηκος τους παπουτσιού αλλα είναι σφιχτο στο κουτουπιε και εχω μικρο κουτουπιε.
    Τα ειχα παρει 90 ευρω από το site της Nike.
    Ελπιζω να βοηθησα, καλες προπονήσεις.

roukounas
    Συμμετέχων

Πιο μαλακό το Beacon αλλά και πιο «φλατ» αίσθηση ο Fresh Foam. Η σόλα του Rebel έχει αρκετά περισσότερο pop στα γρήγορα.
    Επίσης, παρόλο που εχουν και τα δύο 6άρι drop, το Beacon πατιέται εξίσου καλά και πίσω, ενώ το Rebel όχι και τόσο.
    Δεν έχουν μεγάλη διαφορά στο βάρος αλλά το Rebel το νοιώθεις πολύ πιο μαζεμένο. Και λόγω κατασκευής αλλά και επειδή είναι ένα με το πόδι.

Και η διαφορά του Beacon με το Propel? Koιταω για τα easy & long καποιο trainer(?) αντικαταστατη του peg35. To Ριμποκ το γυρισα πισω, στην τιμη που το πηρα με τον κωδικο δεν υπαρχει πλεον και κοιταω προς New Balance(μπορει να το παρω σε κανα μηνα).
    Θα επαιρνα με κλειστα ματια το Turbo 1 αλλα θελω να φυγω απο τη Nike γιατι καπου διαβασα οτι ιδρωνει το ποδι μπροστα και ισως αυτο ευθυνεται για τις φουσκαλες που εχω βγαλει και δεν φευγουν με τιποτα.Ειναι και αρκετα ακριβο εκτος των αλλων.

Υ.Γ. Το Razor 3 πραγματικα απιστευτο στις διαλειμματικες/tempo, παναλαφρο και δεν διαμαρτυρεται ουτε σε πιο αργο ρυθμο σε ζεσταμα/αποθεραπεια. Θα το εβαζα και στα λονγκ αλλα δεν θελω να το φορτωσω χιλιομετρα απο τωρα.

Izz
    Συμμετέχων

Μανώλη το 4%δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά σε σύγκριση με το fly flyknight που το έχω το flyknight το νιώθω πιο σφιχτό και πιο δροσερό στο δικό μου πόδι αλλά συνολικά σαν παπούτσι το next είναι ανώτερο και αισθητά ελαφρύτερο.

Izz
    Συμμετέχων

Aristidis όπως έγραψα και πιο πάνω δεν έχω τα 4% οπότε δεν ξέρω τη διαφορά για το next πάντως σαν αίσθηση είναι φοβερό δεν ένιωσα κάποια αστάθεια στα ζικ ζακ που έκανα στην αρχή με ρυθμό έως 4min/km που πήγα για λίγο στο δικό μου πόδι με βόλεψε πολύ. Οπτικά πάντως ειδικά το πάνω μέρος δεν δικαιολογεί την τιμή του μοιάζει φθηνιαρικο και η στήριξη του αχίλλειου βασίζετε σε ένα σφουγγαράκι κολλημένο στο εσωτερικό πίσω μέρος.. Γενικά πάντως είναι σαν να μην φοράς παπούτσια τόσο ελαφριά.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@roukounas Το Propel είναι πολυυυυ μαλακό παπούτσι. Το Beacon είναι semi soft, κυρίως πίσω. Φαντάσου ένα Razor με δύο επιπλέον χιλιοστά στην φτέρνα, χωρίς το rebound βέβαια.

Σχετικά με το Reebok, παρ’ τους τηλέφωνο κι εξηγησέ τους. Θα σου δώσουν κωδικό για να το ξαναπάρεις στην ίδια τιμή.

Ετσι, Ηλία… Razor rules!

ΜΑΝΩΛΗΣ
    Συμμετέχων

Izz@ Σχετικά με το επάνω μέρος του next, είναι το ίδιο που φοράει και το turbo_2 έτσι;
    Κατά την γνώμη σου το υλικό flyknit που έχει το 4% αλλά και το zff, που έχεις, του ταιριάζει καλύτερα; Σε ρωτάω γιατί η Nike σου δίνει την δυνατότητα με μικρό σχετικά κόστος να παραγγείλεις το next με υλικό flyknit το πάνω μέρος.

Aquarunner
    Συμμετέχων

Έχω το 4% και χθες παρέλαβα το next.
    Το 4% τρομερό παπούτσι για μαραθώνιο και ήμι.
    Το μόνο πρόβλημα που είχα ότι μου είχαν βραχεί σε μαραθώνιο και δεν κραταγαν καλά σε στροφές και κατηφόρες σε γρήγορο ρυθμό.
    Τώρα το next τα δοκίμασα μες το σπίτι φαίνεται ότι βελτίωσε το πρόβλημα της σταθερότητας αλλά δεν ξέρω πόσο θα αντέξει το VaporWeave.
    Είναι λεπτό σαν χαρτί.

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@h2opolo μήν μας κρατάς σε αγωνία, αφού είχες και το 4% έχεις και μέτρο σύγκρισης! Τρέξτα και πές μας εντυπώσεις!!! Από που τα πήρες και πόσο άν επιτρέπεται?

@nikman
    αυτό το “με μικρό σχετικά κόστος” στα 274€ προβλέπω να πήγαινει 300€ παπούτσι! Δέν το είχα ακούσει πάντως αυτό. Εχεις κάποιο link που να φαίνεται αυτό το option?

Aquarunner
    Συμμετέχων

Παιδιά τα πήρα από sportsshoes.com
    Είχα ένα κουπόνι 20% μου βγήκαν 220€

ΜΑΝΩΛΗΣ
    Συμμετέχων

Aristidis@ καλοφόρετα τα next 🙂

Είναι αξιόπιστο αυτό το site που το παράγγειλες;

Σχετικά με αυτό που με ρώτησες, αν και δεν έχει και πολύ σημασία τώρα, το είχα δει στο site της Nike αλλά άμα σου πω ότι μπαίνω τώρα κι ούτε καν μου εμφανίζει το παπούτσι (το next), δε ξέρω τι παίζει με αυτούς.

aRiSTiDiS
    Συμμετέχων

@nikman είναι 100% αξιόπιστο, έχω κάνει πάνω από 10 παραγγελίες τα τελευταία 2 χρόνια, σύνολο πάνω από 1.000€ (παίρνω και για φίλους), όλες έρχονται σε 3-5 εργάσιμες με UPS και tracking, χωρίς καμία χρεώση μεταφορικών για πάνω από 100€

Μέχρι και χθές το είχε το next το site της Nike, σε πολύ περιορισμένα μεγέθη. Μάλλον εξαντλήθηκαν τα μεγέθη και το έβγαλαν τελείως από το site. Στο us site (αν επιλέξεις χώρα USA) το έχει ακόμα στα 250USD. Ίσως βγεί σύντομα σε νέο χρώμα και ανεβάσουν το νέο χρώμα στο Ελληνικό site (ίσως για αυτό να έριξε την τιμή έτσι απότομα ο Ιταλός, εκτός αν έκανε κανα λάθος ο IT τους, και τον κυνηγάνε τη Δευτέρα)

Aquarunner
    Συμμετέχων

Ελλάδα πλέον χρεώνει μεταφορικά το sportsshoes 3.95€ royal mail και έρχεται με ελτα χωρίς tracking number.
    Έχει και με κουριερ αν επιλέξεις δεν θυμάμαι ακριβώς το ποσό.
    Νομίζω πάνω από 300€ είναι free για Ελλάδα

Izz
    Συμμετέχων

Aristidis αν ήξερα την πληροφορία που μου είπες πριν τα πάρω θα τα είχα πάρει με το flyknight το νιώθω πιο αξιόπιστο και ανθεκτικό σε βάθος χρόνου.

Nikos Pilikas
    Συντονιστής

@izdranis Δεν τα πήγες και πολύ καλά στον αγώνα, πάντως.
    Ο Kamworor με ακριβώς τα ίδια παπούτσια έκανε 57:59.
    Προπονήσου…

Izz
    Συμμετέχων

Χαχαχα μακάρι να είχα χρόνο για προπόνηση αλλά με μια απαιτητική δουλειά με μέσο όρο 1000 ώρες υπερωρία το χρόνο μικρό παιδί εργαζόμενη γυναίκα χωρίς βοήθεια από παππούδες γιαγιάδες νομίζω ότι και το 1:55 μια χαρά είναι….

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 736 έως 750 (από 1,670 συνολικά)
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.