- Αυτό το θέμα έχει 1,669 απαντήσεις, 139 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη, 6 μήνες πριν από τον χρήστη
nikos_splash.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
28 Σεπτεμβρίου 2019 στις 17:50 #111688
Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΚαι το Triumph ISO 5 είναι πολύ σταθερό, Νίκο.
28 Σεπτεμβρίου 2019 στις 18:51 #111696389 PAP
ΣυμμετέχωνΕυχαριστώ πολύ Νίκο.
29 Σεπτεμβρίου 2019 στις 14:20 #111728Kostas Roussakis
ΣυμμετέχωνΛοιπόν έχουμε και λέμε,στα φυσικά καταστήματα βρίσκω. Όλα τα ΝΙΚΕ,Saucony,Asics,Adidas. Ειδικά στο Νο47+ που βάζω εγώ. Από ΝΙΚΕ κοιτάω epic react v2 , Pegasus 35 ή 36. Saucony Triumph 5, Asics -δεν ψήνομαι- Adidas Solar Glide 19 . Οτιδήποτε άλλο πρέπει να το πάρω διαδικτυακά με όποιο ρίσκο.Brooks Glycerin 17 ,NB 1080 & mizuno Rider & Wave sky δεν έχω εντοπίσει εκτός από ένα ζευγάρι rider20 στα 100€ .
@Nikos21rerthimno αυτά από Ηράκλειο μεριά.
@echetlos30 Σεπτεμβρίου 2019 στις 15:02 #111806Nikos Pilikas
Συντονιστής@kostas_roussakis Εγώ για σένα θα διάλεγα το Triumph.
30 Σεπτεμβρίου 2019 στις 20:59 #111816Kostas Roussakis
Συμμετέχων@echetlos Πρώτα από όλα ευχαριστω για άλλη μια φορά.Καθως με όσες επιλογές μου έχεις δώσει έχω αποφύγει “δοκιμές” και όταν δεν σε άκουσα το πλήρωσα.
Καταρχας αποφάσισα να πάρω παπούτσι που θα χω δοκιμάσει όχι online. Triumph & 1080 δεν βρήκα…ένα Pegasus 36 έβαλα και φορούσα τα Vomero 14 στο άλλο πόδι ήταν σαν να ήταν το ίδιο παπούτσι. Βρήκα τελικά το vomero 13 πραγματικά άλλο παπούτσι σε σχέση με το 14. Άνετο μαλακό κράταγε το πόδι σταθερά ειδικά τον αστράγαλο μου που έχω θέμα. Και σε λογική τιμη 90€ .
Αυριο θα τα βγάλω μια βόλτα να δω και τι λέει . Πάντως εντυπωσιάστηκα !30 Σεπτεμβρίου 2019 στις 22:55 #111834aRiSTiDiS
ΣυμμετέχωνVaporfly Next% vs 4%, μετά από αγώνα 30Κ με τα Next%: Αναμφίβολα πολύ πιο σταθερό πίσω από το 4%. Στο 4% σε κλειστές στροφές, και αν είχε και κατηφόρα, δέν υπήρχε περίπτωση να στρίψεις κοφτά και σβέλτα. Το Next% είναι και πιο φαρδύ και σταθερό στη σόλα από τη μέση και πίσω.
Αναμφίβολα συμπεριφέρεται και καλύτερα στο βρεγμένο που το προηγούμενο σπίνιαρε (όπως και όλα τα ZF και Turbo). Δέν χρειαζόταν να βρέχει. Λίγα νερά να έχε ο δρόμος, ακόμα και αυτά στους σταθμούς ανεφοδιασμών, η σόλα του 4% σπίνιαρε αφάνταστα. Επίσης λείπουν τα 5γωνα ανοίγματα από κάτω, που καμιά φορά “βεντούζωναν” στο δρόμο, και έτρεχες ακούγωντας ένα “φλαπ φλαπ”. Όσον αφορά τη φθορά, υπάρχουν 2 μισοφέγγαρα κατω, εκατέρωθεν της φτέρνας, με σκληρό υλικό για να εμποδίζουν την φθορά του αφρού. Τα εσωτερικά (απο την μέσα πλευρά της φτέρνας) σταματάνε πιο νωρίς, με αποτέλεσμα να υπάρχει ακρετή φθορά στο σημείο που σταματάνε και προς τα πίσω. Ίσως να φταίει και το πάτημά μου. Επίσης αυτά τα μισοφέγγαρα δέν ξέρω πόσο θα αντέξουν μέχρι να ξεκολήσουν, μου φαίνονται επίφοβα.
Το upper γενικά δέν ενόχλησε. Δέν ιδρώνω στα πόδια, οπότε δεν είμαι και ο καλύτερος να κρίνω το θέμα διαπνοής. Η γλώσσα θέλει λίγη προσοχή να τοποθετηθεί σωστα, να μήν διπλώσει, γιατί είναι πολύ λεπτή. Άπαξ και τοποθετηθεί σωστά δέν προβληματίζει καθόλου. Η φτέρνα/αχίλλειος κλειδώνει με ένα αφρολέξ, το οποίο επίσης δέν ξέρω πόσο θα αντέξει.
Σαν γενική αίσθηση, προτιμώ το Next%.
Αυτή ηταν η πρώτη εντύπωση, θα ήθελα να τα δοκιμάσω σε γρήγορο 10ρι και Ημί και φυσικά αναμένουμε και το Review του Νίκου1 Οκτωβρίου 2019 στις 02:40 #111838ΜΑΝΩΛΗΣ
Συμμετέχων@aristidi καλά τρεξίματα με το next και πολλά pb εύχομαι 🙂
Να σε ρωτήσω βρε φίλε για το 4%, πόσα χιλιόμετρα έβγαλε ο αφρός πριν κάτσει και χάσει τις ιδιότητες του; Επίσης η σόλα από κάτω παρουσιάζει την ίδια φθορά με το zff που από τα 100χιλ. αρχίζει και ξεφλουδίζει;
Για το Ιταλικό site που έκανες την αγορά του next είσαι ευχαριστημένος;Ξέρεις αν δέχεται χρεωστική κάρτα της Εθνικής;Βλέπω και είναι όλο κολπάκι με τις προσφορές, για παράδειγμα μου βγάζει το μπλε 4% στα 198 κι όταν κλικάρω πάνω του μου το εμφανίζει 169, όσο και το κόκκινο.1 Οκτωβρίου 2019 στις 08:33 #111842Nikos Pilikas
Συντονιστής@nikman 130 το κόκκινο, 73 το μπλε. Καμμία διαφορά μεταξύ τους σε αίσθηση.
1 Οκτωβρίου 2019 στις 14:42 #111850aRiSTiDiS
Συμμετέχωνxaxaxaxaxa Νίκο! Τα δικά σου είναι πιο καθαρά και από καινούργια! Τα ξεπλένεις με χλωρίνη μετά από κάθε τρέξιμο? Ή τους κάνεις λεύκανση? Ακόμα και μόνο στίβο να τα έτρεχες, θα περίμενα να ειναι έστω ροζ. Πάντως και η φθορά είναι πολύ μικρή!! Μπράβο!
@nikman Μανώλη, έχω κάνει 116Κ και συμφωνώ με το Νίκο: δεν έχει χάσει τις ιδιότητές του! Και εκτιμώ ότι θα αργήσει να τις χάσει. Η carbon πλάκα ίσως μαλακώσει πρώτη, πριν τον αφρό.
Η σόλα φαίνεται στην φωτογραφία (κάνε copy/paste το Link, δέν ξέρω να την βάλω μέσα στο κείμενο)
Το 4% ξεφλουδίζει λίγο, αλλά δεν απασχολεί αυτό το ξεφλούδισμα. Στη συγκριτική φωτογραφία βλέπεις και τα σημεία που ξεφλούδισε το 4%. Δεν ξέρω γιατί στο δεξί ειναι έξω και στο αριστερό μέσα. Στο Next% το ξεφλούδισμα ειναι συμμετρικό, εσωτερικά, εκεί που τελειώνει το μισοφέγγαρο της ενίσχυσης. Το μπροστά μέρος στο 4% έχει γίνει “slick” και λογικό να σπινιάρει στο νερό (ακόμα και καινούργιο). Ο Νίκος πώς καταφέρνει και τα έχει χωρίς καθόλου ξεφλούδισμα πίσω, και απότι βλέπω και στη μέση και μπροστά οι ραβδώσεις ειναι ακμαίες, δέν μπορώ να το καταλάβω. 180cm ειμαι με 65kgr. Επίσης, τα 4% έκαναν οριζόντιες ζάρες στο πλάι, στο προφίλ, από το πρώτο κιόλας τρέξιμο (και τα ZFF λογικά σου έκαναν). Τα next% δέν ζάρωσαν στο πλάι ακόμα.Το ιταλικό site ειναι αξιόπιστο. Και εγώ με χρεωστική της Εθνικής αγοράζω (mastercard), αλλά δέχεται και paypal. Σημασία έχει τί τιμή θα δείς το cart, όταν το επιλέξεις προς αγορά. Με αυτή θα σε χρεώσει. Τα ποσοστά των εκπτώσεων τα αλλάζει συχνά.
1 Οκτωβρίου 2019 στις 15:06 #111854Nikos Pilikas
Συντονιστής@aristidi Χαχαχα… απλά τα καθάρισα για να είναι πιο ευδιάκριτη η κατάσταση της σόλας και οι όποιες φθορές.
Τα περισσότερα χλμ είναι σε στίβο, μόνο σε tempo τα φοράω άλλωστε. Τα δε μπλε δεν έχουν πατήσει δρόμο ακόμη.
Δεν έχουν πάει “αργά”, οπότε και το πάτημα είναι εκ των πραγμάτων πιο μπροστά.1 Οκτωβρίου 2019 στις 23:29 #111872Vasilis Giannaris
ΣυμμετέχωνΝίκο θα μπορούσες να κάνεις μια σύγκριση του gorun ride 7 με το zf 3 με κριτήριο την απορρόφηση το ποσό μαλακό είναι και την επαναφορά που έχουν για χρήση στον Μαραθώνιο και ρυθμό αργο γύρω στο 7′ το χλμ.το zf sp το φοβάμαι να το βάλω στον Μαραθώνιο πιστεύω ότι μετά το 25 θα με δυσκολέψει παρότι πάντα τρέχω γρηγορότερο με αυτό και μέχρι τα 21 είμαι εντάξει με αυτα.το skechers με πήγε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα πέρσι και μάλλον προηγείται για τον Μαραθώνιο εκτός και αγοράσω zf 3 η το τούρμπο που τα έχουν προσφορά.
2 Οκτωβρίου 2019 στις 01:02 #111874ΜΑΝΩΛΗΣ
Συμμετέχωνaristidis@ και echeltos@ Σας ευχαριστώ πολύ αμφότερους 🙂
Kostas Roussakis@ Σε πιο μαγαζί βρήκες το vomero 13, εδώ Κρήτη; Γράψε εντυπώσεις όταν μπορέσεις. Έχει κάποιο θεματάκι με το ύφασμα, το είχε επισημάνει κι ο Νίκος στο review του, και μπορεί σε κάποιους να δημιουργήσει φουσκάλες στη αρχή, αλλά στρώνει μετά. Στο γράφω για να μην το βάλεις σε κανένα Αρκαλοχώρι την Κυριακή χωρίς να είσαι σίγουρος.
2 Οκτωβρίου 2019 στις 01:19 #111876Kostas Roussakis
ΣυμμετέχωνΣτο nike factory ! Πάρα πολύ καλή εφαρμογή, τα πόδια μου είναι ήδη ταλαιπωρημένα αλλά είναι μακρά το πιο αναπαυτικό παπούτσι μου. Σήμερα έκανα ένα easy 6:00 pace και μου βγήκε αβίαστα. Στα μείον μόνο το χοντρό ύφασμα που ζεσταίνει. Αύριο στην Διαλληματικη θα το δοκιμάσω με λεπτή να δω διαφορά. Είμαι ευχαριστημένος από την επιλογή μου
4 Οκτωβρίου 2019 στις 15:58 #112012389 PAP
ΣυμμετέχωνKostas Roussakis@ σε ευχαριστώ για τι πληροφορίες σχετικά με παπούτσια στο Ηράκλειο. Ύστερα από τα review του echeltos@ αλλά και από την πρότασή του για μένα με το πρόβλημα αρθρίτιδας που έχω, μάλλον θα έρθω να δοκιμάσω τα Triumph ISO 5 και το Levitate 1 & 2. Έτσι κι αλλιώς είχα και εγώ καταλήξει σε συγκεκριμένα μοντέλα Saucony ή Brooks. Στο Ρέθυμνο έβαλα προχθές το NB 1080v9 σε νούμερο 45,5 (110 ευρώ) και μου φάνηκε αρκετά καλό για το πόδι μου. Φοβάμαι να παραγγείλω από site και θα πάρω μετά από δοκιμή. Μεθαύριο θα έρθω πρώτη φορά στο Αρκαλοχώρι να τρέξω (ride 9) το πεντάρι με ένα φίλο μου από Ηράκλειο.
4 Οκτωβρίου 2019 στις 22:07 #112044Nikos Pilikas
Συντονιστής@vasilis_giannaris Το ZF3 είναι πιο μαλακό αλλά προσωπικά το βρίσκω πολύ πιο δυσκίνητο και ογκώδες. Το νοιώθω όταν το τρέχω.
Και το Turbo είναι πολύ καλή επιλογή. Ίσως η καλύτερη, και λόγω βάρους.Νίκο θα μπορούσες να κάνεις μια σύγκριση του gorun ride 7 με το zf 3 με κριτήριο την απορρόφηση το ποσό μαλακό είναι και την επαναφορά που έχουν για χρήση στον Μαραθώνιο και ρυθμό αργο γύρω στο 7′ το χλμ.το zf sp το φοβάμαι να το βάλω στον Μαραθώνιο πιστεύω ότι μετά το 25 θα με δυσκολέψει παρότι πάντα τρέχω γρηγορότερο με αυτό και μέχρι τα 21 είμαι εντάξει με αυτα.το skechers με πήγε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα πέρσι και μάλλον προηγείται για τον Μαραθώνιο εκτός και αγοράσω zf 3 η το τούρμπο που τα έχουν προσφορά.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.