- Αυτό το θέμα έχει 1,669 απαντήσεις, 139 φωνές και ενημερώθηκε τελευταία φορά 4 έτη, 5 μήνες πριν από τον χρήστη
nikos_splash.
-
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
-
24 Οκτωβρίου 2019 στις 09:52 #112958
PanDex
ΣυμμετέχωνΚατάλαβα….χαχαχχα
24 Οκτωβρίου 2019 στις 14:01 #112972tripus
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.
Μια ερώτηση όσων αφορά τα vaprofly 4% για όσους τα έχουν ή γνωρίζουν κάτι παραπάνω.
Ακούγονται περισσότερο τα πόδια σας όταν τρέχετε με το παπούτσι?
Θεωρώ ότι πατάω midfoot οπότε γενικώς ακούγεται λίγο παραπάνω το πάτημά μου. Αλλά με το vaprofly ακούγονται πολύ περισσότερο. Έτρεχα half στη θεσσαλονίκη το Σάββατο (στο 4:30 πήγαινα) και γυρνούσαν να δουν ποιος κοπανάει έτσι τα πόδια του.
Είναι γενικότερο το φαινόμενο ή είμαι μόνο εγώ?24 Οκτωβρίου 2019 στις 14:12 #112974Nikos Pilikas
Συντονιστής@tripus Εμένα ακούγονται ακόμη και στον στίβο.
Επίτηδες το έχουν κάνει έτσι, για να σε ακούει ο μπροστινός καθώς τον προσπερνάς και να κάνει στην άκρη!24 Οκτωβρίου 2019 στις 14:19 #112976tripus
Συμμετέχων@Echetlos ΧΑΧΑΧΑ. Εντάξει να μην ανησυχώ τότε…
Σκέφτομαι αν θα βάλω αυτά το Νοέμβρη στο Μαραθώνιο ή τα Turbo 2. Θα τους κάνω κι ένα long και θα αποφασίσω.24 Οκτωβρίου 2019 στις 14:27 #112978Nikos Pilikas
ΣυντονιστήςΟ μόνος λόγος για να μην βάλεις τα 4% στον μαραθώνιο, είναι να έχεις πάρει τα Next%!
24 Οκτωβρίου 2019 στις 17:10 #112984aRiSTiDiS
Συμμετέχων@tripus Από το μοναδικό μέχρι τώρα review “next% vs 4%” που έχουμε στο site και είναι λίγα posts παραπάνω σε αυτό το topic (αυτό ειναι σπόντα στο Νίκο για να συντομεύει με το δικό του review στο Next% xaxaxaxa):
“Επίσης λείπουν τα 5γωνα ανοίγματα από κάτω, που καμιά φορά «βεντούζωναν» στο δρόμο, και έτρεχες ακούγωντας ένα «φλαπ φλαπ». ”
Συμφωνώ πάντως οτι άν έχεις 4% και Turbo2 πας με τα 4% στον αγώνα.
30 Οκτωβρίου 2019 στις 13:26 #113176Alexandros
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα στη παρέα! Πριν περίπου 4 μήνες προχώρησα στην αγορά των vaporfly 4% με σκοπό να τα φορέσω στον ΑΜΑ που έρχεται. Βάση φυσικής κατάστασης και προετοιμασίας κλπ , πάω για έναν ρυθμό μ.ο. 5′ 45΄΄/χλμ και στοχεύω οριακά στο sub 4 ώρες. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν το παπούτσι θα μου δημιουργήσει πρόβλημα-με κουράσει καθώς ο ρυθμός αυτός είναι αργός γι αυτό το παπούτσι. Τα έχω τρέξει για test ride ενα 15άρι(7χλμ δρόμο και 8 χλμ ταρτάν) με ρυθμό μ.ο 4’30΄΄ (4’00΄΄ το πρώτο πεντάρι). Έχω και τα Nike turbo 2 τα οποία είναι safe επιλογή, μιας και έτρεξα με τα Turbo 1 πέρυσι και έβγαλα και όλη τη προετοιμασία. @Echetlos θα εκτιμούσα πολύ την άποψή σου, χωρίς παρεξήγηση προς τους λοιπούς εννοείται… Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
30 Οκτωβρίου 2019 στις 14:16 #113178Nikos Pilikas
Συντονιστής@archon7 Θα σε μπανάρω, Αλέξανδρε… δεν είναι ερώτηση αυτή.
Δεν γίνεται να έχεις τα VF και να αναρωτιέσαι αν θα τρέξεις με αυτά.
Μπορεί στον ρυθμό που θα πας να μην εκμεταλλευτείς πλήρως τις δυνατότητες του παπουτσιού (ποιος από εμάς το κάνει άλλωστε…) αλλά και μόνο η καθυστερημένη κόπωση λόγω ZoomX αρκεί.
Πέραν αυτού, υπάρχει έρευνα που έχει δείξει ότι οι πιο αργοί δρομείς επωφελούνται περισσότερο.
Καλόν αγώνα!30 Οκτωβρίου 2019 στις 14:55 #113182Alexandros
ΣυμμετέχωνΣυγνώμη λάθος!! 😀
Δεν το είχα υπόψιν πως για πιο αργό ρυθμό είναι ακόμη πιο αποδοτικό!!
Ευχαριστώ για πολλοστή φορά! Οπότε προχωράω με VF… Στη κουδούνα θα σε δούμε φέτος??30 Οκτωβρίου 2019 στις 14:59 #113184ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ
Συμμετέχων@archon7 εγώ δεν θα σχολιάσω για το παπούτσι, μιας και ο Νίκος έχει την καλύτερη άποψη για τα υποδήματα εδώ μέσα.
Αυτό που θα σχολιάσω εγώ είναι ότι όταν έχεις κάνει 15αρι στο 4:30, μέσα στο οποίο τα πρώτα 5χλμ τα έχεις κάνει στο 4:00 θα μπορούσαμε να πούμε ότι το 5:45 ως ρυθμός μαραθωνίου είναι τρομακτικά αργός για σένα.
Δεν κολλάει πουθενά από καμία άποψη.
Θα σε κουράσει χωρίς λόγο και θα ακυρώσει όλη την προπόνηση που έχεις κάνει.30 Οκτωβρίου 2019 στις 15:13 #113186aRiSTiDiS
ΣυμμετέχωνΕτοιμαζόμουν να γράψω,
“μιας και ο Νίκος μίλησε για παπούτσι, εμείς απλά άκουμε”
και θα σχολίαζα την απίστευτη διαφορά μεταξύ του 5ριου-15ριου και του Μαραθωνίου σου (λείπει ο όγκος και οι απαραίτητες προσαρμογές μετά τα 90 λεπτά τρεξίματος?)
Αλλά μίλησε ο κόουτς, οπότε ούτε και σε αυτό έχω να πώ κάτι, οπότε απλά ακούω και εδω30 Οκτωβρίου 2019 στις 15:29 #113190Alexandros
Συμμετέχων@Iwannhs Vafeiadhs Κάτι αντίστοιχο μου είχες πει και πέρυσι στην έκθεση και ευχαριστώ πολύ για την άποψη-συμβουλή 🙂 Μετά το 15άρι αν θα συνέχιζα να τρέχω, σίγουρα θα έκοβα ρυθμό καθώς δε θα μπορούσα να ανταπεξέλθω για παραπάνω χρόνο. Το ίδιο ακριβώς θα σου πω και για το 10άρι το οποίο πριν 15 μέρες το έκανα 43:30 αλλά στο τέλος δεν υπήρχε ανάσα για παραπανω μέτρα σε αυτό το ρυθμό.. έκανα άλλα 2 χλμ στο 6΄00΄΄ για να γυρίσω σπίτι..Πιστεύω δηλαδή ότι έτρεχα στα όριά μου. Συμφωνώ σίγουρα πως θα μπορούσα να κατεβάσω τον χρόνο καμπόσο, ωστόσο απ τη μια είναι μόλις η δεύτερη φορά που τρέχω τη διαδρομή και ακόμη δεν έχω την εμπειρία για να κρίνω με σιγουριά,κοινώς ψιλοφοβάμαι, μη βγει κάτι μυικό κλπ αν ανεβάσω ρυθμό και δε τερματίσω και από την άλλη είναι και 2 τελείως πρωτάρηδες μαζί μου που θα τρέξουμε παρέα.
Θα το δοκιμάσω σε κάποιο 35άρι στο μέλλον πάντως, οι γνώσεις σου επί του θέματος είναι αδιαμφισβήτητες, οπότε γιατί οχι??Σόρυ για το offtopic!!!30 Οκτωβρίου 2019 στις 15:49 #113194Nikos Pilikas
Συντονιστής@archon7 Όχι στην κουδούνα, στην Φειδιππίδου, στο 39ο κάθομαι πάντα.
30 Οκτωβρίου 2019 στις 17:49 #113210Alexandros
Συμμετέχων@echetlos Ναι σωστά, εκεί σε είδα και πέρυσι αλλά θυμόμουν ότι κρατούσαν εκεί μια κουδούνα στη παρέα και νόμιζα πως εκεί είναι το σημείο…
2 Νοεμβρίου 2019 στις 20:07 #113438Ηλίας
ΣυμμετέχωνΚαλησπέρα στην παρέα .Θα ήθελα να ρωτήσω αν καποιος ξέρει η έχει κάποιο παρόμοιο θέμα να με συμβουλέψει. Είμαι 25 έτων πάντα μου άρεσε το τρέξιμο ερασιτεχνικά .Στην πορεία απέκτησα ρευματοειδή αρθριτιδα με κύριο θέμα στο αριστερό γόνατο(φλεγμονες οταν κουραζεται κλπ κλπ )Το ερώτημα μου είναι το εξής γιατί δεν θέλω να παρατήσω το τρέξιμο αν έχει καποιος να μου προτείνει παπούτσια τα οποία είναι κατάλληλα για το συγκεκριμμενο προβλημα (προκαλουν λιγοτερη καταπόνηση κλπ).Σας ευχαριστώ!
Να σημειώσω οτι το pace που πηγαίνω ανα χλμ ειναι περίπου 5.30 με 5 -
ΣυντάκτηςΔημοσιεύσεις
- Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.